Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dětinská iluze: Mít koláče bez práce? Blahobyt bez úsilí? Zelené náboženství - vynález zkázy. OSN chystá další útok na normální svět. Ve Varšavě polská vláda, v Praze ukrajinská. Blázníme: Pro Oscara s Mašíny? Kudy z pasti propasti?

Dětinská iluze: Mít koláče bez práce? Blahobyt bez úsilí? Zelené náboženství - vynález zkázy. OSN chystá další útok na normální svět. Ve Varšavě polská vláda, v Praze ukrajinská. Blázníme: Pro Oscara s Mašíny? Kudy z pasti propasti?

15. 9. 2023

Tisk článku

Václav Klaus konstatuje, že zatímco po převratu lidé věděli, že pokračování v nefunkčním modelu ekonomiky i myšlení je nemožné, dnes si to velká část veřejnosti stále neuvědomuje, a proto může ukrajinská vláda Fialů, Černochových a Adamových dál vést zemi do propasti

Česká, německá a stejně tak evropská ekonomika jako celek více méně stagnují. Jsou charakterizovány velmi pomalým ekonomickým růstem, v řadě zemí růstem prakticky nulovým. Příčin je jistě mnoho, ale dvě mezi nimi vyčnívají. Evropané už nechtějí pracovat. Líbí se jim stále prodlužované víkendy, přibývání počtu svátků, zvyšování délky dovolené, narůstající praxe „houmofisů“, stále zvyšované minimální mzdy, garantované příjmy, předčasné důchody, atd.

pp

Blahobyt bez úsilí?

To všechno jsou definiční charakteristiky mentality dnešních Evropanů. Jen staromilci se tomu brání. Německý, politicky angažovaný byznysmen Wolfgang Reitzle publikoval počátkem srpna široce citovaný článek s názvem „Iluse blahobytu bez výkonu a úsilí“, který by i u nás měli všichni číst.

Druhým hlavním důvodem ekonomické stagnace Evropy je vítězné tažení zelené ideologie, která už od 60. let každým dnem nabývá na síle. Našla svou vlajkovou loď v konceptu globálního oteplování způsobeného emisemi CO2, čili lidmi. Tato zhoubná, nevědecká doktrína se stala oficiálním náboženstvím. Její přímý vliv na ekonomickou stagnaci Evropy je nepopiratelný.

Jak uchránit před fialovými loupežníky zatím alespoň svůj majetek? Co můžeme udělat pro vlastní zajištění inflačních peněz skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

Někteří aktivisté globálního oteplování – bohužel i v naší vládě – to sice popírají, ale data jsou neúprosná. A souvislost s bojem s emisemi CO2 také. Píšu o tom teď proto, že mne zneklidnila zpráva OSN ze závěru minulého týdne s nadpisem v ČTK: „Tempo snižování emisí nestačí na to, aby se podařilo dodržet cíl omezit globální oteplování na úrovni 1,5 stupně do konce století“.

Zelená modloslužba a fialová cesta

Znamená to, že nastane další veliký tlak na boj s CO2, což – přeloženo do češtiny – znamená na normálnost našich životů. V Praze budou Hřibové všeho druhu ještě silněji preferovat cyklistiku, ministři Hladíkové budou za peníze daňových poplatníků financovat zateplování starých budov výletníků z měst, kteří obsadili venkovské domy po babičkách (a při své preferenci výletů k moři tyto chalupy příliš často nenavštěvují), Síkelové budou dále doplňovat zásobníky drahého zemního plynu (když se rozhodli nepoužívat ruskou ropu), apod.

SLEDUJTE: Pátrání Petra Hájka s Michalem Semínem nad jedním z největších zázraků naší doby, jenž odkazuje i na to, co se v brzku může se světem stát. Detektivku "mezi nebem a zemí" uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 16. 9. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Za těchto podmínek, když k tomu ještě přidáme, že bude paní Černochová nakupovat drahá americká letadla, ač je jasné, že na ně nemáme, evropská ekonomika, a zejména svou ekonomickou strukturou specifická ekonomika česká, růst nemohou. A znamená to také, že v této situaci Fialova vláda nemůže nikdy vyrovnat státní rozpočet a musí ho financovat buď na dluh (který bude splácen neznámo v jak vzdálené budoucnosti), nebo inflací, která přispívá k vyrovnání rozpočtu hned.

Jedinou cestou z této pasti je nová transformace ekonomiky, která však předpokládá transformaci myšlení lidí. To musí nastat dříve. Po komunismu lidé věděli, že je pokračování ve stejném modelu (ekonomiky i myšlení) nemožné. Teď to lidé bohužel ještě nevědí.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 18. 9. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Ve Varšavě polská vláda, v Praze ukrajinská

Zejména u nás. Pokud bude Ukrajina, a všechno s ní spojené, vytknuto před závorku, jinak řečeno nesmí se o tom mluvit, jenom na všechno kývat, pak nedopadneme dobře. Není více antiruská země (nemluvím-li o malých, stále se vylidňujících pobaltských republikách) než Polsko. Přesto „Varšava nezruší zákaz dovozu ukrajinského obilí, protože by to poškodilo polské farmáře“, řekl polský premiér Morawiecki. Na názor Bruselu „se nechce ohlížet“. Kdy naše vláda začne uvažovat neukrajinsky? Jsou toho vůbec paní Pekarové a Černochové schopny?

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pokud se chystáte na demonstraci v sobotu 16.9. a chtěli byste si při této příležitosti tričko koupit, pak to bude možné od 17 hodin v redakci PP v Opletalově ulici. Zavolejte však, prosíme, předtím na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí.

I když jsem byl většinu svého života pilným návštěvníkem kin a členem filmových klubů, teď už do kina nechodím. Film se změnil a já nejsem ochoten se s tím smířit. Pak už mi bohužel zbývá dívat se na Hercule Poirota, komisaře Maigreta nebo komisaře Montalbana (tam je aspoň hezká Sicílie). Kdysi slavný a film vpřed posouvající festival v Benátkách nedávno ocenil dílo naší (všichni v EU jsou vlastně „naši“), i když spíše polskou režisérku Hollandovou za politicky korektní film Hranice. Dříve dával benátský festival ceny za filmy nekorektní. Paní Hollandová je mistr, ne-li velmistr, ve vybírání si politicky korektních témat.

pp

Woody Allen se směje, my blázníme s Mašíny

Ještě že tam byl na své rozlučce Woody Allen a vyjádřil se k „prohřešku“ španělského prezidenta fotbalového svazu svým pověstným roztomilým způsobem. Politická angažovanost začíná dominovat všude. I my vyšleme do klání o Oskara film o bratrech Mašínech.

Ani prezident Havel, ani já, ani prezident Zeman jsme jim státní vyznamenání nedali.

A to jsme byli tři velmi rozdílní lidé.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky