Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Teprve to přijde: Věděl Washington o přípravě útoku na Izrael? Dobýt Gazu! Jo, ale jak? Je to past? Palestinský koncentrák není Bachmut. Generální mobilizace muslimů na celém světě. Co se stane v pátek?

Teprve to přijde: Věděl Washington o přípravě útoku na Izrael? Dobýt Gazu! Jo, ale jak? Je to past? Palestinský koncentrák není Bachmut. Generální mobilizace muslimů na celém světě. Co se stane v pátek?

10. 10. 2023

Tisk článku

Michal Svatoš analyzuje situaci kolem Izraele, ptá se, jestli náhodou nejde o úplně jiné věci, než vidíme v televizi a doufá, že celá krize nebude eskalovat do něčeho mnohem většího, než je válka na Ukrajině

Washington včera provalil, že o nečekaném útoku HAMAS na Izrael asi věděl dopředu více, než přiznal:

  • Náčelník Pentagonu Lloyd Austin včera oznámil, že okamžitě vysílá ke břehům Izraele úderné bojové uskupení složené z největší letadlové lodi světa Ford, křižníku Normandy, torpédoborců Thomas Hudner, Ramage, Carney, a Roosevelt. A že na vojenské základny poblíž Izraele okamžitě vysílá stíhací letadla  F-35, F-15, F-16, a bojová letadla A-10.
  • Celá americká flotila to má k Izraeli kousek. Nějakou neuvěřitelnou "náhodou" totiž zrovna cvičila v Jónském moři společně s Italy. Cílem flotily má být zabránit pašování zbraní do pásma Gazy, a zabránit jakékoli eskalaci konfliktu na Blízkém východě. Vážně? Největší námořní hladinové úderné uskupení současného světa pluje do boje proti hrstce pašeráků zbraní?! Na to přece stačí pár námořních průzkumných dronů a průzkumných letadel, která pravidelně sledují ruské námořnictvo v Černém moři, a jeden dva torpédoborce. Tady jde zjevně o víc.
  • Ve stejnou dobu zatelefonoval Biden Izraelcům, že jim okamžitě expeduje z USA nedostatkovou munici, kterou ještě před několika týdny zarputile odmítal dodávat Kyjevu, protože jí prý sám měl málo, a místo ní proto raději poslal na Ukrajinu zakázanou kazetovou munici! Otázka: Věděl už Biden začátkem léta, že HAMAS na podzim zaútočí, a munice bude třeba na izraelské dobývání Gazy? Ano, tady jde o víc.
  • Netanjahu a Biden se včera po telefonu taky shodli, že USA vyšlou k Izraeli dostatečně odstrašující vojenské a námořní a letecké síly, aby žádné nepřátele Izraele ani nenapadlo, že mohou, a nebo by měli hledat výhody ze současné situace!
  • USA, přitom už letos v létě posilovaly své letectvo i vojska v oblasti Perského zálivu, údajně aby reagovaly na íránskou agresi v Sýrii...

Náčelník Pentagonu Austin i jeho představený prezident Biden, oznámili masivní posilování námořních i leteckých sil u Izraele. Asi aby všechny vystrašili, aby nepodporovali Palestince. Nepochopitelně ihned poté, co Egypt, Emiráty, Saudská Arábie, Turecko, a dokonce i velmi prozápadní Jordánsko, společně s dalšími arabskými státy, po společných telefonických konzultacích, do kterých byl zapojen i ruský ministr zahraničí Lavrov, vyhlásily, že je bezpodmínečně nutné ihned ukončit současnou válku mezi Židy a Palestinci, přestat po sobě střílet, a zahájit mírová jednání, která pokročí v procesu formování palestinského státu podle rezolucí OSN!

Jen včera egyptský ministr zahraničí Sameh Shoukry telefonoval s takřka všemi důležitými ministry zahraničí světa, a všem vysvětloval celoarabský postoj – okamžitá deeskalace, aby se zabránilo dalším obětem, a všichni arabští a ruští účastníci jednání vyzvali Izrael, aby zastavil útoky a provokativní akce proti palestinskému lidu a dodržoval pravidla mezinárodního humanitárního práva, zejména s ohledem na povinnosti okupační mocnosti, tak jak je definuje mezinárodní válečné právo!

postojů arabských sousedů Izraele je jasné, že všichni chtějí rychle celou kapitolu útoku HAMAS na Izrael uzavřít, a konflikt neeskalovat. USA tedy fakticky nemají proti komu své lodě i letadla vyslat. Žádný arabský stát se nyní, (zatím), nechystá Izrael napadnout! Přesto Pentagon haraší zbraněmi, a Biden tajemně někomu vyhrožuje.

Podle oficiálního média čínských komunistů, má Washington strach, že nynější konflikt mezi Palestinci a Židy by mohl eskalovat ve válku arabských států proti Izraeli. A dát tak těžkou ránu politice Washingtonu na Blízkém východě. A hlavně tak narušit nově budovanou obchodní zásobovací cestu mezi Indií a Blízkým východem a východním pobřežím USA. Což je prý nejnovější americký plán zaměřený na boj proti Číně, nahrazením jejího zboží na americkém trhu, zbožím indickým. Pro tento plán je ovšem bezpodmínečně nutné, aby nedošlo k žádnému narušení Suezského průplavu pro námořní dopravu.

Čtěte ZDE: Inovace: Válka, nebo jen nová metoda barevné revoluce? Proč nejlepší tajné služby na světě nic nevěděly? Nebo vše věděly - a nechaly si to pro sebe? Bibi je progresivcům Západu trnem v oku. Co na to Hospodin? Místo, kde skončí svět?

Pokud si vzpomeneme, jakou paseku vyvolala ve světové logistice v roce 2021 jediná kontejnerová loď, která v průplavu na pár týdnů uvízla, tak nás musí zamrazit z možnosti, že budeme nejen bez ruského plynu a ropy kvůli válce na Ukrajině, ale i bez arabského LNG plynu a ropy, a východoafrického LNG! Už teď, kvůli útoku HAMAS, hrozí nové americké sankce na iránskou ropu, a ty dopadnou ve svém důsledku jen na evropské odběratele. Vyřazením Suezského průplavu bychom nejspíš zmrzli, protože než tankery na ropu a LNG obeplují mys Dobré naděje, bude obrazně řečeno konec zimy, respektive nebude dost tankerů, protože trasa okolo Afriky je příliš dlouhá, a doba plavby tankerů by se neúměrně protáhla!

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 9. 10. 2023 od 18:00 odvysílá rozhovor se známým energetickým expertem, členem vedení Národní rady obnovy ing. Vladimírem Štěpánem o vládních lžích, které mají za cíl ukolébat veřejnost, že v této klíčové oblasti našich peněženek, domácností i firem beznadějná vláda situaci řeší - ale přitom je to právě naopak. Co nás tedy doopravdy čeká?

Pořadu bude jako obvykle věnován článek zde na protiproud.info.

Podle čínských komunistů HAMAS svým útokem “tvrdě připomněl”, že žádné arabsko-izraelské smíření na Blízkém východě nebude akceptováno, dokud nebude vyřešen palestinsko-izraelský konflikt podle dohod z Oslo a rezolucí OSN. S tímto stanoviskem Číny se ztotožňují jak arabské státy, tak země BRICS! A podle Číňanů vnitropoliticky nezbývá premiérovi Izraele Netanjahu, než aby po tvrdém útoku HAMAS, který krutě sprovodil ze světa stovky izraelských civilistů, provedl ráznou, a ve svých důsledcích stejně krutou vojenskou odvetu!

Washington podle Číňanů hodlá za každou cenu donutit Araby, aby se usmířili s Izraelem, za cenu obětování Palestinců. Cílem USA je vybudovat obrovské obchodní propojení mezi Indií, Blízkým východem a USA. Podle posledních zpráv a diplomatických vyjádření se plán USA hroutí, protože Saudská Arábie, Katar a Irán zatím nalezli společnou řeč, a podle posledního oficiálního vyjádření saudského ministerstva zahraničí podporují Palestinu proti Izraeli: Království Saúdské Arábie pozorně sleduje vývoj bezprecedentní situace mezi řadou palestinských frakcí a izraelskými okupačními silami, která tam vyústila ve vysokou míru násilí na několika frontách!

Výbuch kdykoli

Ekonomická situace v řadě arabských zemích není stejně jako v Evropě růžová. Arabové jsou závislí na dovozu obilí, a vysoké ceny potravin ženou inflaci. Egypt proto razantně zvýšil mzdy. V Egyptě jsou státem regulované mzdy! Egyptský předseda vlády Mustafa Madbouly včera oznámil, že vláda podnikla významné kroky, a dohodla se s obchodníky, aby razantně snížili ceny základních potravin, zejména rýže, které obchodníci předražovali! O takovém razantním jednání předsedy vlády se může lidem v Česku jen zdát.

Arabské burzy v důsledku strachu z eskalace konfliktu v Gaze v neděli ztrácely značné objemy. Shrnuto: arabští vládcové si nemohou za současné napjaté ekonomické situace dovolit riskovat výbuch lidového hněvu jako při Obamově "arabském jaru". Politika usmiřování mezi Araby a Izraelem není populární. Sebemenší otřes hrozí novým nástupem radikálních náboženských vůdců a frakcí, destabilizace a konflikty. Arabské státy tak mohou být rychle donuceny, aby se výrazněji zapojily do eskalujícího konfliktu na straně Palestinců.

Dobýt Gazu! Ale jak?

USA a Západ ovšem hodlají současné situace využít, k likvidaci hnutí HAMAS, a jeho nahrazení poslušnějšími politickými představiteli. HAMAS má být zlikvidován, zní z Washingtonu! HAMAS je podle USA teroristická organizace. Podle Turecka a dalších arabských zemí nikoli. Likvidace HAMASU je ovšem možná pouze úplným dobytím a obsazením pásma Gazy.

Dobýt Gazu je ovšem problém. Dobytí Mariupolu, který měl jen 244 km čtverečních, 66% území Gazy, a ve kterém žilo jen 400 tisíc obyvatel, 17% obyvatel Gazy, trvalo měsíce, a bylo k němu spotřebováno obrovské množství munice. A to ještě většina civilistů mohla uprchnout, nebo byla humanitárními koridory propuštěna. Mariupol navíc bránilo jen necelých 10 000 z velké části nemotivovaných vojáků, kteří až na jednotky Azova a námořní pěchoty nekladli zarputilý odpor. 

Cílem hnutí HAMAS bylo od začátku překvapivé a brutální operace vyprovokovat Izrael k devastujícímu útoku na Gazu. HAMAS dobře věděl, že nemůže v boji s izraelskou armádou obstát, a rychle bude zatlačen do Gazy a ostřelován! 

Jednou z možností, jak ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

V hustě osídleném pásmu Gazy je připraveno 40 tisíc elitních bojovníků HAMAS pustit izraelské armádě potoky krve žilou! Tito bojovníci jsou mladí, fyzicky zdatní, a několik posledních let na tento střet usilovně trénovali. Tisíce z nich prošly v uplynulých letech vojenským gerilovým výcvikem u íránských revolučních gard. Podle ruských vojenských analytiků jsou vyzbrojeni desetitisíci íránskými střelami – El-Quds-101 s dostřelem 18 km, Fajr-5 s dostřelem 75km, – a desítkami kusů íránských balistických raket M-75 a J-80 s dostřelem 80 km. Mají i několik raket Ayash 250 s dostřelem okolo 200km.

Zaklapne past?

Tyto rakety hodlají pálit po salvách na Izrael, protože v ukrajinské válce bylo názorně předvedeno, že současným vypálením mnoha desítek raket a dronů se každý obranný protiraketový systém přetíží, a při správných propočtech útočné salvy střely druhé vlny obranný štít prorazí a dopadnou na cíle! Při prvních útocích po stovkách raket bojovníci HAMAS snížili účinnost izraelského obranného protiraketového deštníku na pouhých 20%, včera v noci tento výsledek opět zopakovali, a jejich rakety znovu dopadali na izraelská města. 

Nejvyšší velení HAMAS postupuje podle přesného plánu. Jeho cílem je donutit Izraelce k masivním náletům a k dělostřeleckému ostřelování hustě zalidněné Gazy. Tisíce takto pozabíjených palestinských civilistů mají přitáhnout oči světové, ale zejména arabské veřejnosti, a vyvolat propalestinské nálady, a arabské bouře. Zároveň má být Izrael donucen vojensky vstoupit do Gazy, a podstoupit krvavou bitvu na ploše 356 km čtverečních (75% rozlohy Prahy), ve které žije 2 - 3 miliony Palestinců. Izrael je tak velením HAMAS lákán do pasti městské bitvy, na kterou jsou bojovníci HAMAS dokonale připraveni a vycvičeni. 

Čtěte ZDE: Írán má novou hlavu státu: Paličatou, tvrdou a konzervativní. Západ truchlí, Izrael běsní, Íránci oslavují. Konec trpělivosti? Zákon akce a reakce. Další provokace se prodraží. Zástup gratulantů z různých koutů

Bojová taktika HAMAS bude rozdílná od ukrajinské obrany Mariupolu a Bachmutu. HAMAS na rozdíl od Ukrajinců nebude vytvářet statickou městskou obranu, a bojovat tupě a zarputile o každý dům. Bude provádět rychlé přesuny svých malých bojových jednotek v husté zástavbě, aby po ulicích postupující Izraelce přepadal křížovou palbou z okolních domů, kam se jeho komanda složená z fyzicky zdatných a perfektně vycvičených 20letých bojovníků budou přesunovat po střechách domů, a bočními uličkami.

Bojovníci HAMAS jsou mladí a připraveni zemřít. Jsou to vybraní dobrovolníci. Mohou tak vést, na rozdíl od o dvacet let starších a často násilím odvedených Ukrajinců, fyzicky vyčerpávající městskou gerilovou válku. Jsou organizováni ve skupinách po 5 až 10 bojovnících. V čele každé skupiny stojí zkušený velitel, který často prošel íránským výcvikem.

Jako v Berlíně 1945?

Tato bitva bude pro obě strany krvavá. Tím spíš, že bojovníci HAMAS budou klást okolo izraelských kolon moderní automatické miny, útočit na ně sebevražednými útočníky, a napadat je ze vzduchu drony. Izraelce tak čeká peklo gerilové války ve městě, se kterým si ani USA v Iráku nevěděly rady, a jejich krev poteče v potocích.

Víkendové záběry mnoha hořících tanků Merkava, které byly pěšími bojovníky HAMAS vyřazeny z provozu v otevřené krajině, jsou vážným varováním pro izraelské velení, že vojenská technika pokročila, a těžké zbraně a tanky musí nadále - stejně jako třeba v bitvě o Berlín 1945 - chránit roje pěchoty před boční palbou, přepady a minami. Jak mají být ovšem tanky a další těžké zbraně chráněny v městské bitvě před drony, nevymyslel ještě nikdo. (S výjimkou mobilních elektromagnetických rušiček ruské armády, které však mají omezený dosah, a nejsou k dispozici v dostatečných počtech.)

HAMAS touží po bitvě s Izraelci v Gaze tak silně, že neváhal nechat nemilosrdně povraždit stovky židovských civilistů během prvního dne svého útoku. Cílem je vyvolat situaci, ve které nebude mít izraelské nejvyšší vedení jinou volbu, než muset zničit HAMAS - a proto bude muset přijmout městskou bitvu v Gaze! 

pp

Trička Protiproudu ve velikostech L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Dobývání Gazy bude ovšem především velký politický problém. Kam s 2 - 3 miliony Palestinců? Ti na rozdíl od Ukrajinců i Rusů z Mariupolu, nebo z Bachmutu, nemají, žádné jiné státní území, kam by mohli prchnout!! Pokud budou Izraelci postupovat v Gaze jako Prigožin postupoval v Bachmutu - tedy nejdříve každou budovu srovnají dělostřelectvem a bombami se zemí i s jejími obránci, a potom se posunou o ulici dál - vyvolají celoarabskou bouři hněvu, a ta se převalí i na Západ.

Generální mobilizace muslimů: A pak?

Už včera Egypt, Turecko, Sýrie, Saudská Arábie, a dokonce i mimořádně prozápadní Jordánsko, volali po okamžité deeskalaci konfliktu, a varovali před hrozbou jeho rozšíření! Dnes navíc HAMAS vyzval ke „generální mobilizaci“ na podporu palestinského lidu. Výzva je adresována všem muslimům na celém světě.„Bude to pátek al-Aksá“ uvedla výzva. Máme se tedy na co těšit. Ještě sice nemáme tolik muslimů jako v západoevropských zemích - ale už se k nám - s Rakušanovým podpisem na "migračním paktu" - valí jako dosud nikdy.

Stojíme před mimořádnou krizí, která může eskalovat do větší války, než jaká probíhá nyní na Ukrajině. Jak problém vztahů mezi Palestinci a Izraelci vyřešit je úkol hodný génia. Současní politici jsou ovšem podle loňského vyjádření Henry Kissingera blbci! Nelze tedy očekávat, že problém, se kterým si ani Kissinger nevěděl celá desetiletí rady, vyřeší!

Doufejme, že aspoň nerozpoutají III. světovou válku!

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky