Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Polský kotrmelec: Chybná migrační politika a rusofobie pošlou zřejmě Kaczyńského PiS do opozice. Scénář jako u nás. Vítěz prohraje. Paradox: Německo, Francie a další se naopak probouzejí. Musíme si také užít chalífát?

Polský kotrmelec: Chybná migrační politika a rusofobie pošlou zřejmě Kaczyńského PiS do opozice. Scénář jako u nás. Vítěz prohraje. Paradox: Německo, Francie a další se naopak probouzejí. Musíme si také užít chalífát?

17. 10. 2023

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší úvahu o výsledcích a možných důsledcích polských voleb v souvislosti se situací u nás a v celé EU, kde se zvedá vlna nesouhlasu se současnými vládci, kteří ji přivedli na pokraj chudoby a válečného konfliktu - zatímco země střední Evropy si drtivou zkušeností teprve musejí projít

Hlasy v polských volbách jsou již sečteny a výsledek ukazuje, že bruselská ("demokratická") koalice získala většinu v polském sejmu. Vítězná národně-konzervativní strana Právo a spravedlnost (PiS) získala přes 35 procent hlasů. Občanská platforma Donalda Tuska má přes 30 procent hlasů. Uskupení Třetí cesta volilo přes 14 procent voličů a Levice dostala přes osm procent. Konfederace, potenciální koaliční partner PiS, získala sedm procent hlasů. Účast byla vysoká hlasovat přišlo 72,9 procenta oprávněných voličů.

pp

PiS se pokusí o nemožné

Poláci se tedy rozhodli jít silně probruselskou cestou. Ne, že by nebyla dosavadní vláda PiS probruselská, ale alespoň v některých ohledech (zejména LGBTQI agenda) se politice Bruselu poněkud vymykala. Samozřejmě ještě existuje mnoho variant například, že by se PiS dokázal dohodnout s Lidovci a Konfederací, nebo se pokusí přetáhnout jednotlivé poslance, ale tato varianta nejspíše neuspěje, i když ideové rozpory v nové "demokratické" koalici mohou ještě způsobit značné turbulence.  

Jednou z příčin tohoto stavu je i vládou prezentovaná údajná protimigrační politika, která nebyla v reálu až taková, jak se zdálo. Právě tato i další podobná zjištění mohly způsobit odliv voličů k silně probruselským stranám.

Polsko již podle všeho nefandí ani protipotratové politice a nedávný skandál s prodejem víz na polských ambasádách byl zřejmě dalším důvodem odlivu voličů od PiS. Dalo by se předpokládat, že tito voliči možná přejdou ke Konfederaci, která chce dokonce odejít z EU, ale spíše to vypadá, že se soustředili u různých tvrdě eurohujerských stran.

pp

Čtěte ZDE: Bilance Gangu pěti: Po dvou letech fialové hrůzovlády pořád nemají dost. Ještě více krást, korumpovat, ničit. Z dětí nadělat blázny. Vyznávají jen válku. Kdy nás půjdou milióny? Nashledanou v lepších časech!

Podobnému smýšlení Poláků ostatně nasvědčovala i nedávná masová demonstrace ve Varšavě, na které vlály v nemalém počtu i modré hadry. Podle současných prognóz má mít PiS asi 200 křesel, zatímco pro levicovou koalici se prozatím rýsuje 248 křesel.

Slabý výsledek Konfederace

Strana Konfederace, která by jako jediná mohla připadat do úvahy jako koaliční partner (i když se v mnohém s PiS názorově rozchází), by údajně měla mít jen asi 12 křesel, což by rozhodně nestačilo na 230 křesel, které jsou nutné k sestavení vlády.

V Polsku tak bude pravděpodobně vládnout levicová koalice, která v podstatě povede velmi podobnou politiku jako Fialova česká vláda. Patřit by do ní měla Tuskova Občanská koalice, která skončila druhá s 31,6 procenty, dále Třetí cesta (13 procent) a Levice (8,6 procenta). Dohromady by měla mít celkem 248 křesel. Kaczyński tedy sice volby vyhraje, přesto však skončí v opozici (obdobně jako u nás ANO Andreje Babiše, pozn. PP).

SLEDUJTE: Protiproud TV ve čtvrtek 19. 10. 2023 od 17:00 vysílá v přímém přenosu rozhovor Petra Hájka s Ladislavem Jaklem - také na téma výsledků dramatických voleb v sousedním Polsku. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

I když je možná zatím brzy dělat definitivní závěry, přesto se zdá, že staronovým premiérem bude Tusk. Pokud by se Tusk vrátil k moci, Varšava pravděpodobně zaujme ještě více probruselský přístup, zejména v otázkách, jako je migrace, práva LGBT, potraty, soudnictví atd.

Západní vs. střední Evropa: Historický paradox?

Co to bude znamenat dál? Takzvaná V4 se zřejmě již definitivně rozpadne, když dvě větší země uskupení budou patřit k těm, které mají zájem na její destrukci. Je vůbec otázka, jak dalece by vše nadále fungovalo s dalšími prohlubujícími se rozpory uvnitř tohoto uskupení.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 18. 10. 2023 od 18:00 odvysílá další rozhovor Petra Hájka s bezpečnostním expertem Michalem Svatošem. Tentokrát vedle unikátních informací a analýz z války Západu proti Rusku na Ukrajině bude tématem i drama na Blízkém východě a pravděpodobné scénáře dalšího možného vývoje z možného střetu všech současných velmocí. 

Pořadu bude jako obvykle věnován článek zde na protiproud.info.

Ovšem parlamentní volby také ukazují, jak bude zřejmě Polsko volit i na jaře do takzvaného Evropského parlamentu (EP). A Polsko má hodně europoslanců, protože patří k největším zemím EU. Zdá se tedy, že podobný silně probruselský odpad vyšle i do EP, což je nakonec ohrožením pro všechny – už vzhledem k tomu, že tato většina bude podporovat nejen LGBTQ a migraci, ale také zelenou agendu (a pokračování války s Ruskem, pozn. PP).

Co tedy nakonec naznačují volby u nás či v Polsku? Zdá se, že silně probruselské síly získávají v zemích střední a východní Evropy zelenou. Silně probruselskou vládu totiž nemáme jen my, ale například i Slovinsko nebo Bulharsko.

Obě uvedené země vedou až extrémně probruselské síly, i když v případě Bulharska šlo rovněž o stejný model, kdy "bruselské" strany vyšachovaly vítěze voleb, stranu, který je proti EU, zatímco Slovinci dali nejvíce hlasů silně probruselské straně rovnou.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Polsko tak bude zřejmě následovat bulharskou cestu, i když v případě PiS zdaleka nelze hovořit o protibruselské straně, nicméně je přinejmenším konzervativní. Je příznačné, že zatímco v bývalém socbloku mnohde posilují probruselské síly, ve většině západní Evropy naopak silně oslabují ve prospěch stran, které se proti současné politice Bruselu vymezují.

Nárůst vlasteneckých stran v Německu a ve Francii

To je patrné i na preferencích ve dvou největších zemích EU – Francii a Německu. Zatímco ve Francii by nyní s přehledem vyhrála volby Marine Le Penová, tak v případě Německa je zase znatelný vzestup AfD, jejíž celostátní preference se již blíží ke 23%.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Výsledky voleb u nás, v Německu, Slovinsku či Bulharsku – a nyní zřejmě i v Polsku – na rozdíl od západoevropských zemí přílišný odklon od bruselské politiky neukazují, spíš naopak. Zdá se, že západoevropské země se již poučily zejména z roky trvající „výměny obyvatel“ a vytváření multikulturní společnosti, takže se začínají obracet k silám, u nichž doufají, že tento proces zastaví (často marně – viz Itálie).

V naší části Evropy si zřejmě občané teprve potřebují podobným zničujícím procesem projít, aby jim došlo, že volba některých politiků znamená přímou cestu k budoucímu chalífátu a zelenému zmaru. Vždyť i ty západoevropské země nejsou nafukovací, takže dřív či později budou invazní toky přesměrovány jinam.

Kam, to je celkem jasné: Tam, kde k tomu budou vlády svolné…

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky