Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Husák - Biľak - Fiala: Normalizátoři a jejich metody se nemění. Hon na děkana Ševčíka je klasika. Že pomohl zbitému policií? Že kritizuje moc? Zlikvidovat! Jsme v tom zase. Kdepak cizáci, katy jsou opět ochotní domácí kolaboranti

Husák - Biľak - Fiala: Normalizátoři a jejich metody se nemění. Hon na děkana Ševčíka je "klasika". Že pomohl zbitému policií? Že kritizuje moc? Zlikvidovat! Jsme v tom zase. Kdepak cizáci, katy jsou opět ochotní domácí kolaboranti

3. 11. 2023

Tisk článku

Zdeněk Koudelka komentuje počínání současných dědiců předlistopadových normalizátorů, kteří tak jako jejich předchůdci, pořádají štvanice na lidi s jiným než oficiálně povoleným názorem - včetně významných statečných akademiků, kteří se odmítají smířit s nástupem další totality

Ústavní soudce Jan Wintr se vyjádřil, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák nyní může odvolat děkana Národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka.

pp

Vyhazov ze zaměstnání za názor

Svá slova Wintr vztáhl k formálnímu právnímu postupu, ale celé to vyvolává dojem, že nemůže nevidět materiální faktické okolnosti, a přesto odvolání podporuje. Přitom odvolání je pokusem o likvidaci děkana z politických důvodů, což je protiústavní čin. Wintr se tím jako ústavní soudce vyřadil z případného rozhodování o ústavní stížnosti ve věci samé. Nemůže již plnit roli soudce nepodjatého.

Ve sporu o Ševčíka nejde však jen o Ševčíka. Jde o to, zda lidé budou profesně postihováni za to, že mají na vládní moci nezávislé myšlení a nebojí se svobodně vyjadřovat. Případ docenta Miroslava Ševčíka i případ profesora Petra Druláka (ten dostal výpověď ze zaměstnání na Ústavu mezinárodních vztahů zřizovaném Ministerstvem zahraničí, přičemž soud výpověď uznal za neplatnou) ukazuje, že současní držitelé moci se nerozpakují vynucovat provládní postoje i postihem v zaměstnání.

Čtěte ZDE: Začaly normalizační čistky na vysokých školách: Nechte učit Ševčíka! Otevřený dopis rektoru VŠE Petru Dvořákovi. Petici na podporu Miroslava Ševčíka podepsalo už více než 20 000 občanů. Nové video dál dokazuje mediální lži

Pomohl zbitému, je vyvrhel

Za vlády Petra Fialy tak ožívá praxe totalitního režimu, který zde existoval do převratu v roce 1989, jež by se v 90. letech na vysokých školách a vědeckých ústavech netrpěla. Zvlášť odpudivé je to, že se rektor VŠE Dvořák snížil k tomu, že chce děkana Ševčíka odvolat, neboť se po protivládní demonstraci snažil pomoci zraněnému člověku zbitému represivním policejním aparátem. Docent Ševčík jednal morálně a lidsky. Zastal se bližního v nesnázích.

Je respektovanou hodnotou, pokud je vědec veřejně aktivní. A veřejná aktivita není nic jiného než politika, v tom nejlepším slova smyslu. Ovšem jako dnes uznáváme Husa i Masaryka, také platí staré přísloví, že doma není nikdo prorokem. I dnes uctívaný Hus byl exkomunikován, pronásledován a nakonec upálen.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější ekonomické i mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali, a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Hon na Ševčíka a Druláka je nová normalizace

Tomáši Masarykovi studenti vytloukli okna a vykřičeli jej z přednášky pro jeho veřejné názory, ať už v rámci boje o rukopisy či v době hilsneriády.

Jak snadné je uctívat hrdiny dob dávno minulých. Vždyť už v učebnicích a ve školních škamnách nám řekli, že jsou to ti správní, stateční rekové. Ale jak těžké bylo rozpoznat a hájit je za jejich života, když nebylo tak zřejmé, zda jde o skutečné hrdiny či falešné proroky. To je však úkol každé doby a každého člověka, který nechce být jen ovládaný objekt, ale sám dokáže hodnotit a má odvahu říci ANO nebo NE. Jasně, nedvojznačně.

Hon na Ševčíka a Druláka připomíná období normalizace. Na vysokých školách se nejprve zaměřila na funkcionáře. Ti, kteří nepochopili politický tep doby, museli opustit své funkce. Ještě třebas nějakou dobu učili či bádali, ale pak skončilo i to, pak nesměli učit. Normalizace se ze svých začátků, kdy se ještě mohlo snít o kádárizaci, proměnila v husákovsko-biľakovský dvacetiletý reálný socialismus.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pátek 3. 11. 2023 od 18:00 uvede na přání mnoha diváků další rozhovor s expertem na zlato Robertem Vláškem. Tentokrát v rámci cyklu Rub a líc především na velmi aktuální téma důchodů, penzijních fondů (a dalších metod jak nás okrást o zbytky peněz) - a hlavně jak se těmto státním podvodům účinně bránit.

Pořadu bude jako obvykle věnován článek zde na protiproud.info.

Opět úřadují domácí kolaboranti

Znakem normalizace na vysokých školách bylo, že nezasáhla cizí okupační moc, ale čistky prováděli ti, kteří dosud pracovali s těmi, které politicky čistili. Ti, kteří pochopili potřebu doby, se dali do služeb držitelů moci. V tom je odkaz normalizace varovný pro dnešek. V tom je hlavní nebezpečí případu Ševčík.

Prostě pokud se akademičtí funkcionáři budou bát postavit se moci, budou se bát pomoci zbitým, protože jim za to bude hrozit ztráta místa, tak to povede k autocenzuře v jednání, v psaní, v životě. Podobnost s normalizací je, že roli vyhazovače nepřinesl nějaký cizí voják na bodáku své pušky, nebo i ministr či jiný vládní zástupce, ale role likvidátora se ujali lidé zevnitř univerzit - v tom případě předně její rektor Petr Dvořák.

Moc si nemusí špinit ruce přímo, už jsou tu zase přisluhovači moci, jako byli vždy.

Najdou se lidé, kteří za pomoc zbitému člověku jsou svolní profesně likvidovat kolegu v zaměstnání, protože zbitý a jeho pomocník nepatří k patolízalům vládní moci.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky