Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pozice Zelenského slábne: Zalužnyj prý zahájil jednání s Moskvou na vlastní pěst. Jedná tajně se šéfem genštábu Gerasimovem? Ruská vojska mezitím dál postupují. Lov na lidi od dveří ke dveřím. Důchodci, marš na frontu!

Pozice Zelenského slábne: Zalužnyj prý zahájil jednání s Moskvou na vlastní pěst. Jedná tajně se šéfem genštábu Gerasimovem? Ruská vojska mezitím dál postupují. Lov na lidi od dveří ke dveřím. Důchodci, marš na frontu!

2. 12. 2023

Tisk článku

Karol Jerguš přináší zprávy o zjištění slavného amerického investigativního novináře, že začala tajná jednání o příměří obcházející Zelenského a jeho kliku, se kterou Západ již zřejmě nepočítá - a dokládá to situací na frontě, kde ruská armáda, podle německých médií vytrvale postupuje (ta naše stejně vytrvale lžou)

Známý americký investigativní novinář Seymour Hersh zveřejnil nová odhalení, která přitahují zvláštní pozornost. Připomeňme, že to byl právě Hersh kdo publikoval zjištění, že to byly Spojené státy kdo mají na svědomí teroristický útok na plynovody Nord Stream.

Na jeho velmi seriózně doložené pátrání reagovaly americké úřady podle přísloví o potrefené huse: Začaly Hershova zjištění hystericky vyvracet a prostřednictvím kontrolovaných médií nabízet veřejnosti nejrůznější alternativní příběhy. Nejvíc dnes dominuje ten podle kterého "skupina Ukrajinců přijela na místo výbuchu na jachtě pronajaté v Polsku na pokyn jednoho z vysoce postavených ukrajinských důstojníků, aby spáchala sabotáž". O čemž prý samozřejmě prezident Zelenskyj neměl ani tušení.

Zalužnyj jedná údajně s Gerasimovem

Nyní Seymour Hersh s odkazem na nejmenovaného představitele ve Washingtonu zveřejnil, že mezi Ruskem a Ukrajinou začala "jednání o příměří". V článku na platformě Substack Hersh napsal, že jednání vedou náčelníci generálních štábů Ukrajiny a Ruska Valerij Zalužnyj a Valerij Gerasimov. Podle jeho zjištění Zalužnyj jedná s Ruskem bez souhlasu Zelenského. Západ totiž dal Zelenskému jasně najevo, že pokud nebude souhlasit s jednáními s Moskvou, udělá to za něj někdo jiný. Tak to alespoň tvrdí Hersh, nositel prestižní Pulitzerovy ceny za investigativní žurnalistiku.

pp

Čtěte ZDE: Boje u Avdijivky: Kyjevská armáda opustila pevnostní komplex Jih, a dala se na útěk. Porážka tak jako u Soledaru. Cesta na Dněpropetrovsk volná? Zima a v zákopech jen ukrajinští starci. Putin s útokem nespěchá. Čas hraje pro něj

„Americký představitel mi řekl, že Zelenskému dali najevo, že není už na něm, ale na armádě, aby vyřešila tento problém. Jednání budou pokračovat s vámi nebo bez vás. Pokud to bude nutné, zaplatíme vám cestu do Karibiku," napsal Hersh. Jednání vedou s přihlédnutím k okolnostem na frontě.

Podle Hershových informací ruská strana zastává stanovisko, že Kyjev by měl uznat ruskou jurisdikci nad Krymem a územími Donbaské, Záporožské a Chersonské oblasti pod kontrolou Ruské federace. Zbytková Ukrajina na druhé straně pak může klidně vstoupit do NATO se závazkem, že aliance nebude rozmísťovat na zbylém ukrajinském území své jednotky a raketové systémy a nebude útočit na Rusko ani konvenčními zbraněmi.

Moskva ani Kyjev zatím oficiálně na tato zjištění amerického novináře nereagovaly.

Nervozita kyjevského režimu roste

Západ se potichu začíná zbavovat „závoje“ protiruské propagandy a postupně akceptuje realitu. Mnozí zahraniční experti po totálním selhání protiofenzívy Kyjeva, jsou nyní mimořádně skeptičtí vůči vojenským schopnostem prozápadního režimu. Tím spíš, že se nenaplnily propagandistické prognózy o „kolapsu“ ruské ekonomiky, která naopak, na rozdíl od Západu, roste. V této souvislosti němečtí novináři z Die Zeit věnují pozornost dalšímu aspektu – chování lídrů konfliktních států.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Zaznamenávají především stoupající nervozitu a neustálé podráždění Volodymyra Zelenského. Zároveň zdůrazňují, že na tomto pozadí se přesně opačně chová ruský prezident Vladimir Putin. Prokazuje sebevědomí, zejména během nedávného online projevu na summitu G-20 22. listopadu.

Podle autorů článku je takový rozdíl v chování ovšem zcela pochopitelný. Problémy ukrajinského prezidenta dramaticky rostou, zatímco ruská armáda a ekonomika vykazují úspěchy, což se právě odráží v klidném chování Vladimira Putina. Němečtí novináři připustili, že stabilita a síla moderního Ruska je do značné míry způsobena sebevražednými činy Západu, který absolutně podcenil Kreml. Ostatně aktuální situace na bojišti to jen potvrzuje:

Ruská vojska postupují

Situace na frontě je v posledních dnech pro Rusko značně příznivá. Včera se podařilo ruským jednotkám vstoupit do Marinky nedalo Doněcka, o kterou se dlouhé roky sváděly tvrdé boje. Ruské síly obsadily jihozápadní části města.  

NENECHTE SI UJÍT debatu Petra Hájka s badatelem Radovanem Dlouhým o řízeném ovlivňování počasí a klimatu (při právě probíhající "oteplovací" konferenci v Dubaji - zvláště aktuální v nezvykle brzké zimní kalamitě v Evropě) a šílených pokusech zločinných vlád na nicnetuší veřejnosti, aneb Jak se nechytit do pasti zvané "chemtrails".

Rozhovor a prezentaci přesvědčivých dokumentů v rámci cyklu programu Rub a líc uvede PPTV již dnes v sobotu 2. prosince od 18:00.

V sektoru Avdijivky postupovaly jednotky ruských ozbrojených sil na severním křídle do lesního pásu jižně od Novokalinova. Také západně od Avdijivky ruská armáda výrazně zlepšila své taktické postavení. Obsadila důležité pozice na výšinách východně a západně od Severního, přičemž osadu obešla z boku. Kromě toho po dobytí pevností ukrajinské armády v této oblasti Kyjev opustil i některé pozice v Pervomajském.

V Kupjanském sektoru ruské ozbrojené síly rozšiřují zónu kontroly kolem Timkovky a obsazují takticky důležité výšiny. V oblasti Bachmutu jsou bitvy na přístupech k Bogdanovce jižně od města a u Kleščejevky na severním křídle bez významných změn.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Od dveří ke dveřím

Ukrajinské úřady přecházejí na praxi podomního doručování předvolání k mobilizaci. Kyjevský režim tím otevírá novou stránku selhávající mobilizace a nadále jedná podle zásady "do posledního Ukrajince". Známý ukrajinský lékař komentoval tuto situaci následovně: Pokud nemoc postupuje, je lepší amputovat končetinu, než přivést celý organismus ke smrti.

 „Amputací“ míní území, které by měl Kyjev uznat za ztracené – Krym, Donbas, Chersonskou a Záporožskou oblast - téměř přesně podle Herschových informací. V opačném případě může Ukrajina podle citovaného lékaře ztratit všechno, včetně svých lidí a státnosti. Přesto se v regionu Sumy a části Záporožské oblasti pod kontrolou Ukrajiny místní orgány pod tlakem vedení kyjevského režimu rozhodly provést mobilizační opatření metodou "od dveří ke dveřím".

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 4. 12. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Důchodci na frontu!

Předvolání se doručují mužům ve věku od 18 do 60 let. A jak se úřady dovnitř dostanou? V bytových domech zaměstnanci servisních společností jsou povinni zabezpečit jim přístup ke vchodům. Tento způsob násilné mobilizace se již praktikuje v okrese Šostka v regionu Sumy. Všichni obyvatelé vesnic jsou doslova jako zvěř při honitbě. Těm, kteří se přesto ukryjí, hrozí trestní stíhání a drakonické tresty za "vyhýbání se obraně Ukrajiny“.

V nejbližších dnech začne doručování předvolání na frontu "od dveří ke dveřím" v Záporoží a dalších okresech regionu pod kontrolou Kyjeva. V Charkovské oblasti se přívrženci kyjevského režimu rozhodli zorganizovat vlastní verzi mobilizačního náboru. Apelují na důchodce, jichž se vzhledem k věku (nad 60 let) ze zákona mobilizace netýká "iniciativou" na "dobrovolnou" službu v armádě hroutící se Ukrajiny. Slogan zní: "Už jste si dost užili pro sebe, teď musíte zaplatit svůj dluh vlasti!"

Že by jejich vlastí byly Spojené státy a další země Západu, které ukrajinskýma rukama ve skutečnosti vedou válku proti Rusku?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky