Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hra s ohněm: Už i Švédsko se připravuje na válku s Ruskem. Přesunuje vojáky do Pobaltí a chce jaderné zbraně. Západ neví kudy kam se svými problémy a dluhy. Doufá, že vše smázne válka. Podaří se mu Moskvu vyprovokovat?

Hra s ohněm: Už i Švédsko se připravuje na válku s Ruskem. Přesunuje vojáky do Pobaltí a chce jaderné zbraně. Západ neví kudy kam se svými problémy a dluhy. Doufá, že vše smázne válka. Podaří se mu Moskvu vyprovokovat?

19. 1. 2024

Tisk článku

Lucas Leiroz komentuje stále agresivnější výroky západních - teď už i švédských - vojenských a politických elit, které vytvářejí uměle napětí, doufají v eskalaci situace s Ruskem - a aby zakryly neřešitelné vnitřní problémy, které způsobily, začínají připravovat veřejnost na sebevražednou válku s jaderným Ruskem

Míra protiruské paranoie dosahuje ve Švédsku nebezpečné úrovně. Nedávno úřady země vyzvaly občany, aby se připravili na možnou konfliktní situaci s Ruskem v blízké budoucnosti. Případ jasně ukazuje, jak západní vlády jednají iracionálně, ignorují realitu a nedokážou správně pochopit evropský geopolitický scénář.

pp

Válka může "přijít" i ke Švédům

Prohlášení švédských orgánů zazněla během národní konference Fölk och Forsvar v Saleně. Švédský ministr zahraničí Tobias Billstrom tam tvrdil, že Rusko se stává největší hrozbou pro Švédsko a celou Evropu a dodal, že jeho země musí být připravena čelit možné situaci dlouhotrvajícího konfliktu s Moskvou.

„Rusko bude v dohledné budoucnosti představovat vážnou hrozbu pro bezpečnost Švédska a Evropy (…)  Stockholm musí být realistický a musí předpokládat – a být připraven – na zdlouhavou konfrontaci,“ uvedl.

Billstromova slova posílil i ministr obrany Pal Jonson, který řekl, že válka může "přijít" i ke Švédům. Ukrajina podle něj v současnosti funguje jako „štít pro Evropu“, který brání tomu, aby nepřátelské akce zasáhly jiné země. Obává se, že s neúspěchem Kyjeva se bezpečnostní krize ještě zhorší a více zemí se začne pouštět do přímého konfliktu s Ruskem.

pp

Čtěte ZDE: Rozdělený Heartland: Civilizace moře se pokouší obklíčit Světový ostrov. Moskva centrum multipolárního světa? Svět odmítl americkou dominanci. Evropské, čínské, hispánské i islámské srdce? Trump pochopil, že konec dějin nehrozí

Do Pobaltí, paní Millerová!

Jak známo, od začátku ruské speciální operace Švédsko porušilo svou tradici neutrality a přešlo k agresivní vojenské politice - a požádalo o členství v NATO. Ačkoli proces přijetí Švédska do aliance zdaleka není dokončen (blokují ho Turecko a Maďarsko) země již podnikla důležité kroky v integraci s členskými státy a zúčastnila série společných cvičení a operací (souhlas Švédů se vstupem do NATO soustavně klesá, naposledy o 10%, pozn. PP).

Švédská vláda nicméně nedávno povolila nasazení 800 vojáků do Lotyšska, kde se přidají k „posílené předsunuté přítomnosti v pobaltských státech“, k mezinárodnímu kontingentu NATO pod vedením Kanady, jehož cílem je údajně „zlepšit“ bezpečnost v Baltském moři při současném napětí. Ano, hasit požár benzínem.

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Už chtějí i jaderné zbraně

Ve stejném duchu se neslo loňské prohlášení premiéra Ulfa Kristerssona, že Švédsko by mohlo mít na svém území jaderné zbraně NATO, což by představovalo vážnou eskalaci regionální krize. Stejně jako Finsko, které již členství v NATO dosáhlo, i Švédsko je odhodláno pracovat ve prospěch zájmů západního vojenského bloku a co nejvíce přispívat na projekty aliance.

Představitelé této skandinávské země od jisté chvíle jako napovel mechanicky opakují ničím nepodložené narativy západních mainstreamových médií, takže mnozí Švédi i Finové dnes skutečně  věří, že existuje jakési „ruské nebezpečí“.

Přitom je naprosto zjevné, že Moskva nemá v Evropě žádné územní nároky a nevidí potřebu použít sílu proti jiným zemím na kontinentu. Důvod, který vedl Rusko k vojenské intervenci na Ukrajině, je velmi jasný a je třeba ho znovu a znovu opakovat: Na Donbase došlo ke genocidě etnických Rusů.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Další - o osudech rozkradeného českého zlatého pokladu a fatálním nebezpečí přijetí eura - odvysíláme příští týden

 

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Sebenaplňující se proroctví

To byl hlavní důvod, proč Rusko po selhání diplomatických jednání se Západem zahájilo svou speciální operaci a rozhodlo se, znovu začlenit některá svá historická území do své Federace. V žádné evropské zemi momentálně není situace podobná té ukrajinské (i když pobaltské státy se k likvidaci tamních Rusů viditelně chystají, pozn. PP). Moskva zjevně neplánuje „rozšiřovat“ své vojenské akce.

Je však třeba zdůraznit, že intenzívní protiruská rétorika a válečnická propaganda vytvářejí to, čemu se říká „sebenaplňující se proroctví“. A do toho rusofobní západní vlády zavádějí opatření, která ohrožují regionální bezpečnost, což pochopitelně vyvolává reakce Moskvy.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

 Protiproud TV v sobotu 20. 1. 2024 od 18:00 uvede rozhovor s publicistou Michalem Semínem o sebedestruktivních proměnách Západu ve světle pořád ještě ne zcela zveřejněné třetí části mariánského proroctví

Kdo je vlastně papež František? Došlo k "nepřátelskému převzetí Církve Svobodnými zednáři?Ukazují se již předpovězená znamení o začátku konce světa?

Proč chtějí Rusko vyprovokovat?

Rusové nemají vojenský zájem o Švédsko, Finsko či Pobaltí, ale pokud se tyto země začnou stále více zapojovat do operací, které ohrožují ruskou bezpečnost, pak Moskva jistě nezůstane s rukama v klíně, ale postará se, aby udržela své hranice v bezpečí. Prostě řečeno: Rusko nepředstavuje žádnou hrozbu pro Evropu, ale Evropa dělá v poslední době pod americkým diktátem vše pro to, aby představovala hrozbu pro Rusko.

Pokud nyní Švédsko vyzývá své vojáky, aby se připravili na konflikt, zapojuje se v amerických zájmech nebezpečným způsobem do umělého stupňování napětí, který může mít ničivé následky. Od chvíle, kdy zjistí, že kterákoli cizí země připravuje válku s Ruskem, má Moskva plné právo uvést své jednotky do nejvyšší bojové pohotovosti. Výsledkem může být začarovaný kruh rychle se stupňujícího napětí.

Švédsko by mělo přestat šířit západní lži o "ruském nebezpečí", a místo přijímání jednostranných vojenských opatření by se mělo soustředit na své nemalé vnitřní problémy. Stockholm by měl obnovit svou neutralitu a držet se mimo válečné plány NATO.

Jenže na racionalitu už nelze spoléhat. Západ neví kudy kam se svými ekonomickými a politickými problémy, respektive nesplatitelnými dluhy - a hraje si s šílenou představou, že vše jako obvykle" "smázne" vyvoláním války. 

Tentokrát by se ale přepočítal. Je doba jaderná.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky