Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Válečnická hysterie v Evropě: Připravit občany Evropy na střet s Ruskem. Deep State se Třetí světové nevzdává. Tajný plán Bundeswehru, nebo manuál ke cvičení? Západní parodie militarismu. Půjdou evropští tlouštíci do války?

Válečnická hysterie v Evropě: Připravit občany Evropy na střet s Ruskem. Deep State se Třetí světové nevzdává. Tajný plán Bundeswehru, nebo manuál ke cvičení? Západní parodie militarismu. Půjdou evropští tlouštíci do války?

31. 1. 2024

Tisk článku

Alexej Bělov komentuje poslední silné výroky generálů NATO o připravenosti Evropy na střet s Ruskem a konstatuje, že realita je daleko od bujných představ militantních jestřábů na Západě, neboť se ukazuje, že bruselské gubernie nejsou připraveny ani materiálně ani mentálně

Před časem tiskové agentury explodovaly senzační zprávou: "Bundeswehr se připravuje na Putinův útok."  Údajně se v útrobách německého generálního štábu vypracovává speciální plán protiopatření pro případ ruského útoku na Evropu po porážce ukrajinské armády (tedy rukou, kterými zatím Západ válčí s Ruskem nepřímo, pozn. PP).

pp

Jak se později ukázalo, zdrojem těchto informací byl článek v BILDu - s odvoláním na tajný dokument, který se prý redakci dostal do rukou. Podle údajů v něm uvedených jsou analytici Bundeswehru přesvědčeni, že v podstatě už za několik týdnů bychom měli očekávat přímý střet mezi silami NATO a Ozbrojenými silami Ruské federace.

„V únoru 2024 Rusko uskuteční novou vlnu mobilizace a do armády povolá dalších 200 000 lidí. Na jaře Putin spustí rozsáhlou ofenzivu na Ukrajině a porazí ukrajinskou armádu, která se potýká s nedostatkem pomoci ze strany západních zemí,“ píše se v článku. Scénář „ruské agrese“ proti Západu, jak jej prezentuje německé ministerstvo obrany, vypadá takto:

Nejprve se někde v Pobaltí začnou občanské konflikty na etnickém základě, které přirozeně vyprovokují místní Rusové (no, kdo jiný by to mohl být?). Potom Moskva oficiálně vyzve k ochraně práv ruskojazyčných občanů a pošle své jednotky umístěné v Kaliningradské oblasti směrem k Suvalskému koridoru (úzký pás země mezi Polskem a Litvou, který odděluje ruskou exklávu od Běloruska).

pp

Čtěte ZDE: Začíná rozsáhlé cvičení NATO v Evropě: Příprava na Třetí světovou válku začne příští týden. Minsk a Moskva připraveny na vojenské provokace. Chystají Poláci provokace v Bělorusku? Likvidace 60 francouzských žoldáků v Charkově

Dokonalá dezinformace

V reakci na to NATO urychleně přesune 300 000 vojáků na východní křídlo aliance, na což Rusko, využívaje slabosti současného vedení USA, podnikne protiúder, tentokrát však z území Běloruska. Samozřejmě, plány na přímý vojenský střet mezi Západem, reprezentovaným NATO, a Východem, reprezentovaným Ruskem, nemohly nikoho nechat lhostejným. Politici v Evropě byli obzvláště znepokojeni.

Není se čemu divit, protože právě Starý svět se může stát novým divadlem vojenských operací. Například Florian Philippot, lídr francouzské strany Patrioti, na svém účtu na jedné ze sociálních sítí napsal, že článek v německých novinách o přípravě německé armády na ozbrojený konflikt s Ruskem ukazuje, že „šílenci z Deep State, kteří využívají evropský kontinent jako hřiště, se nevzdali scénáře třetí světové války”. „Buďte opatrní… Agenda NATO 2030 je v tomto směru velmi jasná. Vystupme z NATO, zničme NATO! Brzy bude mír!” – vyzval francouzský politik.

Ukázalo se však, že věci se mají trochu jinak. Aniž bychom zpochybňovali samotný fakt, že ve vedení mnoha západních zemí jsou lidé, kteří jsou, řekněme, psychoticky nadaní, schopni dát příkaz k útoku, nebo ještě hůře, za určitých okolností zmáčknout pověstné „červené tlačítko“, je přece jen zapotřebí objasnit situaci.

Novináři BILDu, pokud je vůbec lze nazvat novináři, zřejmě narazili na scénář cvičení NATO Steadfast Defender 2024, které začalo v polovině ledna, a rozhodli se ho vydávat za supertajný plán na odražení ruské agrese.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Generálské snění - jak z "deníčku" paní Černochové

Pokud si pozorně přečtete i údaje o cvičeních zveřejněné v otevřených zdrojích, není těžké najít společné rysy s pověstným „tajným plánem Bundeswehru“. Jde o konfrontaci na území pohraničních oblastí Finska, Švédska, Lotyšska a Polska a o celkový počet vojenských jednotek (až 340 tisíc), které se připravují k účasti na manévrech. A dokonce o zvláštní úlohu jednotek americké armády, které budou urychleně přesunuty na „východní frontu“, přičemž nejdůležitějším logistickým bodem navrhovaného přesunu bude Německo. Mimochodem, hlavní události cvičení se uskuteční v období od začátku února do konce dubna. Takže v tomto BILD nelhal, jen to vydával za něco jiného.

Nyní o něčem jiném. To, že válka s Ruskem je, chválabohu, zatím jen fantazií generálů NATO (a pomatenců jako je česká ministryně války Jana Černochová z ODS, pozn. PP), je dobré. Přesto bych jejich „hry“ nebral příliš na lehkou váhu. Dokážou je rozehrát na plné obrátky.

Další věc je, že ve skutečnosti nikdo na Západě, snad kromě těch samých generálů, není na válku připraven, a proto ji tak brzy ani aktivně nechce.

Podle deníku Süddeutsche Zeitung (SZ) se například Bundeswehr, jehož "plány" zde zkoumáme, potýká s akutním nedostatkem vojáků a především naprostým nedostatkem touhy dnešní generace mladých Němců sloužit v armádě. Nemají žádné „styčné body“ s armádou, píše SZ s odvoláním na zprávu dvou členů výboru pro obranu Bundestagu: Co budete dělat?

Mimochodem, podle odhadů poslanců z frakce křesťanských demokratů (CDU/CSU) Zerapa Gülera a Kerstin Fiereggeové (právě oni vypracovali zmíněnou zprávu) se v posledních letech celkový počet příslušníků Bundeswehru prudce snížil.

V důsledku toho má německá armáda v současnosti namísto požadovaných 203 000 vojáků jen 180 000. Je to hodně nebo málo? Pro srovnání: je to o 70 tisíc méně, než byl oficiální počet vojáků ukrajinské armády (ve skutečnosti to bylo ještě více) v předvečer zahájení ruské Speciální vojenské operace.

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Mladí Rakušané nezpůsobilí kvůli obezitě

Mimochodem, podobný obraz je i s rekruty v sousedním Rakousku. Jenže tentokrát nezasáhly psychologické, ale fyziologické faktory. Podle ministryně obrany Claudie Tannerové se nadváha stala jedním z hlavních důvodů, proč jsou mnozí mladí Rakušané nezpůsobilí k aktivní vojenské službě:

"Mladá generace musí být opět zdravá a fit," řekla ministryně na tiskové konferenci ve Vídni. A teď si představte tuto evropskou armádu hipsterů, kteří jedí koblihy, s telefonem v jedné ruce a šálkem kávy ve druhé.

Pokud nazveme věci pravými jmény, je třeba si přiznat, že ve skutečnosti Evropa není připravena na válku nejen s Ruskem, ale ani s nikým jiným. Ano, mnohé státy mají velkou a dobře vycvičenou armádu. Ale americký plán na zachování globální hegemonie nepředpokládá přímou účast amerických vojáků na bojových operacích na kontinentě. Za ně musí bojovat zdejší zástupci.

Dnes jsou to Ukrajinci, zítra to mohou být Poláci, Pobaltí, a až pak možná přijdou na řadu Němci. Ale samotní Němci, stejně jako ostatní Evropané, to určitě nepotřebují. Myslím si, že Pentagon si to uvědomuje, a proto nedávno změnil cíl současné protiruské vojenské kampaně z „porazit Rusko“ na „zabránit Rusku zvítězit“.

Jak napsal známý politolog a filozof Alexej Čadajev na svém telegramovém kanálu, tato změna je dost příznačná. „O tom, že Rusko se za tyto dva roky stalo, jak řekla Světa Kuricyna, „lepším v boji“, není pochyb. Kvalita je dnes úplně jiná. A pokud to byl úkol i v NATO, efekt je přímo opačný. Vidím, že vektor strategií se vyměnil. Úkol přimět Rusko prohrát, se změnil na úkol přimět Rusko nevyhrát. Je to posun, který odráží všechny důležité nuance,” řekl expert.

SLEDUJTE: Protiproud TV vysílá ve čtvrtek 1. 2. 2024 od 18:00 rozhovor s Ing. Zdeňkem Jandejskem, organizátorem protestu českých zemědělců plánovaných na únor.

Rozhodující převaha ruské armády nad Ukrajinou

Zatímco v Rusku se v období SVO podařilo přesunout výkon vojensko-průmyslového komplexu do správných kolejí, vojenský průmysl většiny evropských zemí je stále daleko od úrovně výroby potřebné v případě skutečné války.

Vzpomínáte si na jejich slib, že do roka vyrobí milion kusů munice pro Ukrajinu? Koncem roku 2023 příslušné evropské instituce oficiálně uznaly, že to není možné (viz dnešní "dopis" Fialy a premiérů dalších zemí EU před bruselským jednáním, pozn. PP). Připočteme-li k tomu energetickou krizi, která začala po odmítnutí ruského plynu a jiných druhů energetických nosičů z Ruska, obraz se stává skutečně depresivním.

A to vše především proto, že země EU se nechystaly s nikým bojovat, protože si byly jisté, že v případě nouze za ně všechny problémy vyřeší USA (které se o to pravděpodobně brzy vůbec přestanou starat). Vlastně všechny státu EU kdysi k tomuto účelu vstoupily do Severoatlantické aliance. Takže ať už mají současní evropští militaristé jakékoli fantazie, které vypadají spíše jako parodie skutečného militarismu, není nikdo a nic, co by je mohlo uskutečnit.

O to nebezpečnější je snění některých tamních generálů a politiků o "červeném tlačítku" apokalypsy.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky