Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rusko postupuje: Rakety ničí i cíle v týlu kyjevského režimu. Série nočních úderů po celé linii fronty. Zelenský propadá panice a plácá nesmysly. Fico se děsí, co chystají hlavouni EU v Paříži: Ani Slovák na Ukrajinu! Raději odstoupím!

Rusko postupuje: Rakety ničí i cíle v týlu kyjevského režimu. Série nočních úderů po celé linii fronty. Zelenský propadá panice a plácá nesmysly. Fico se děsí, co chystají hlavouni EU v Paříži: Ani Slovák na Ukrajinu! Raději odstoupím!

26. 2. 2024

Tisk článku

Peter Nagy přináší zprávy z bojů Západu proti Rusku na ukrajinské frontě, kde se v minulém týdnu po osvobození Avdějevky začaly hroutit i další ukrajinské obranné linie - a současně Moskva zahájila rozsáhlou ofenzivu po celé dálce fronty, na což EU reaguje dalším stupňováním napětí a zřejmě chystá přímou účast NATO

V neděli 25. února 2024 zahájily ruské jednotky sérii úderů na obranné pozice kyjevského režimu. Na letišti ve Starokonstantinově zasáhl dron Geran parkoviště bombardérů Su-24m. Na letišti Voznesensk v Mykolajivské oblasti směřoval útok na velitelské a řídící centrum a ochromil zdejší provoz. V obci Pryluky v Černihivské oblasti a v obci Šosta v Sumském regionu byly zasaženy průmyslové podniky.

Série úderů

Útok na stanici v Konstantynovce byl proveden v době vykládky transportu s rezervami ozbrojených sil kyjevské armády. Ve městě byla zřízena dočasná ubytovací místa pro vojenský personál. Přestože městské úřady nepotvrzují důsledky útoku a zveřejňují pouze zničenou budovu železniční stanice, ve skutečnosti jsou ztráty ukrajinské armády velmi vysoké. Konstantynovka je velký železniční uzel se 14 kolejemi a 3 nástupišti. Používá se k převozu armádních rezerv po železnici.

TĚŠÍM SE NA VÁS, STATEČNÍ NEPODVOLENÍ!

Protiproud TV v pondělí 26. 2. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu  šéfredaktora Protiproudu Petra Hájka s věrnými čtenáři a diváky, při níž odpovídá na dotazy, názory a dopisy "tvrdého jádra nepodvolených - a to tentokrát právě dva roky poté, co totalitní vláda nechala Protiproud vypnout, a pokusila se ho (neúspěšně) zardousit.

Do "porady" můžete vstupovat prostřednictvím chatu - a to i s předstihem před zahájením vysílání.

V noci na 26. února pokračovaly ruské jednotky celou sérií útoků na ukrajinské cíle v různých oblastech. Drony, které překonaly ukrajinskou protivzdušnou obranu, zaútočily na vojenská ubytovací zařízení, jakož i na území vojenské výroby v regionu Dněpropetrovsk. V důsledku jednoho ze zásahů vypukl v Dněpropetrovsku silný požár. Celkem bylo v nočních hodinách v Dněpropetrovsku slyšet nejméně 4 výbuchy.

Úspěšné útoky cílily i na armádní zařízení v Charkovské oblasti. Informace o úderech potvrzuje chráněnec kyjevského režimu v regionu Oleg Syniehubov. Tvrdí, že útok byl proveden "raketami S-300". Podle Syniehubova existuje několik míst úderů.

Zároveň přišly informace o zničení vojenských základen včetně personálu charkovské teritoriální obrany, jakož i jedné z významných neonacistických skupin.

pp

Během noci střely zasáhly i armádní ubytovací zařízení v Čuhuivě (Charkovská oblast), jakož i v okrese Pokrovsky v Doněcké oblasti. Jedná se o území na západě Doněcké lidové republiky (DLR), které Kyjev využívá jako jeden z logistických uzlů pro přesun sil a vybavení ve východním směru, a to i ve směru Kurachovo a Konstantinovka.

Přehled operací ráno 26. února 2024:

  • V noci ruské ozbrojené síly spustily raketové útoky na cíle v regionech Dněpropetrovsk, Charkov a Sumy a hlásily silné údery v oblasti Kupjanska.
  • Z Chersonského směru přicházejí zprávy o příchodu speciálních jednotek „Kraken“ Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny na levý břeh.
  • V oblasti Krynki pokračují ruské síly v čištění ruin vesnice. Vzájemné údery dělostřelectva a dronů neustávají.
  • V Rabotině na Záporožské frontě probíhají těžké bitvy se ztrátami na obou stranách. Úspěšné útoky bombami FAB s UMPC jsou prováděny na ukrajinská soustředění v Ořechově.
  • Ve směru na Kurachovskij vyřazuje ruská armáda ukrajinské ozbrojené síly z východní části Georgievky.

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

  • Ve směru na Ugledar ruské jednotky rozšiřují zónu kontroly při Novomichailovce, v samotné vesnici probíhají boje a operují ruské raketomety Uragan.
  • Ve směru na Avdějevku pokračují ruské ozbrojené síly v ofenzivě. Vesnice Lastočkino byla obsazena, boje postoupily k osadě Orlovka, Severnoje a Tonenkoje.
  • Ukrajinští politici vyjadřují obavy z aktuální situace pro ukrajinské ozbrojené síly, protože za Avdějevským opevněným prostorem prakticky nemají obranné linie.
  • Směrem na Časov Jar, západně od Arťomovska, probíhají těžké boje v centru obce Ivanovskoje (Krasnoje), Kyjev hlásí těžkou situaci, a také odtud hodlá ustoupit.
  • Ve večerních hodinách byly ruskou protivzdušnou obranou nad Černým mořem zničeny dvě řízené střely odpálené z letadel.
  • V regionu Kursk, v obci Kulbaki, okres Gluškovsky, bylo v důsledku ostřelování poškozeno plynové potrubí a elektrické vedení. V regionu Belgorod bylo poškozeno sídliště Leninsky, městský obvod Šebekinsky se dostal pod palbu. Nad regionem byly sestřeleny dva ukrajinské drony. Kyjev vypálil asi 100 nábojů na civilní obyvatelstvo DLR, tři civilisté byli zraněni.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho takřka zázračného prostředku na posílení těla i ducha a dosažení praktické dlouhověkosti

 

Po dvou letech konfliktu na Ukrajině je zřejmé, že ztráty kyjevské armády jsou zdrcující. Svědčí o tom ostatně další a další kola mobilizace. Kyjevské úřady však skutečná čísla ztrát neuvádějí. Podle Michaila Šeremeta, poslance parlamentu Krymské republiky, úřady maskují skutečné ztráty, protože to působí šok ve veřejnosti Ukrajiny. 

Je přímo komické - či spíše tragikomické - když prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil počet mrtvých ukrajinských vojáků za celý konflikt na 31 tisíc. Dokonce i západní experti hovoří o mnohem větších ztrátách. Taková prohlášení jen dále znevěrohodňují ukrajinského prezidenta a ukazují paniku, do níž se jeho režim dostává, domnívá se poslanec.

Poláci pokračují v ničení ukrajinských dodávek

"Zelenskyj je nezodpovědný vůdce, zbabělec a zrádce," řekl Šeremet. "Skutečné ukrajinské ztráty jsou minimálně desetkrát vyšší než ty, o kterých mluvil Zelenskyj. Nepravdivými údaji se marně snaží zvýšit upadající morálku armády, které jde od jednoho neúspěchu k druhému."

Podle odhadů ruského ministerstva obrany představovaly ztráty ukrajinské armády jen během neúspěšné protiofenzívy v loňském roce přibližně 160 tisíc lidí.

Ale jsou i další fronty, na kterých Kyjev prohrává - a přiznává je, až když je nelze utajit:

Ukrajinské ministerstvo infrastruktury uvádí, že v polském Kotomierzu bylo poškozeno 160 tun kukuřičného zrna. Jde prý již o čtvrtou sabotáž na polské železnici zaměřenou proti ukrajinským surovinám. Polští zemědělci v tomto případě otevřeli osm vagónů s ukrajinskou kukuřicí, informovala PiK.

Směřují už k otevřené válce?

Jaký div, že se tento vývoj odráží v dramatických aktivitách bezradných unijních hlavounů. 

Slovenský premiér Robert Fico svolal na pondělí (26. 2.) ráno bezpečnostní radu a vládu, jednat chce is koaličními partnery. Učinil tak v souvislosti s plánovaným setkáním partnerů z Evropské unie a NATO v Paříži, kde by se mělo diskutovat o situaci na Ukrajině. Premiér o tom informoval na sociální síti.

„Z informací o tématech, o kterých máme v pondělí v Paříži mluvit, jde mráz po zádech. I proto musím ráno mluvit s bezpečnostními, zpravodajskými a politickými složkami státu,“ prohlásil.

Přiblížil, že jednání ve Francii by se měli zúčastnit partneři z EU a NATO, věnovat by se měli právě Ukrajině. Západ má podle něj dvě možnosti, a to buď další eskalaci napětí a vojenskou podporu Ukrajiny, nebo představí smysluplný mírový plán. Fico očekává první možnost. 

Jasně prohlásil, že udělá vše pro to, aby zabránil přímé účasti slovenských vojáků ve válce, i kdyby ho to mělo stát funkci premiéra.

V ČR naopak "fialový" prezident Pavel 107 už připravuje nábor rekrutů.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky