Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruský pochod Afrikou nabírá tempo: Další do klubu je Senegal. Už vás máme plné zuby, drancovači Západu! Chceme Putina! Proč USA nepodržely Macrona? Brusel se snažil zfalšovat volby. Korumpoval, jak to šlo. A zase prohrál!

Ruský pochod Afrikou nabírá tempo: Další do klubu je Senegal. Už vás máme plné zuby, drancovači Západu! Chceme Putina! Proč USA nepodržely Macrona? Brusel se snažil zfalšovat volby. Korumpoval, jak to šlo. A zase prohrál!

26. 3. 2024

Tisk článku

Michal Svatoš se svým obvyklým rozsáhlým zdrojovým aparátem komentuje dramatický trend odklonu "nejcennějších" afrických států od Západu, který dosud cynicky vysával jejich přírodní zdroje obvyklým imperiálním způsobem, jenže s rozšiřující se přítomností Ruska (a jeho vojenské síly) už má Afrika alternativu

Moc Západu nad Afrikou slábne každý den. Takřka neuplyne už žádný další měsíc bez toho, aby nějaká další země černého kontinentu nepožádala Putina o ochranu.

14. prosince 2022 v noci do Washingtonu zatelefonoval vystrašený prezident Ghany Akufo Addo. Ohlásil, že ruská vojska "kuchaře Prigožina" se znenadání objevila na jeho severních hranicích - a dožadoval se okamžité reakce Pentagonu na záchranu svého Ghaňany nenáviděného režimu. Mezi americkou admiralitou tu noc vypukla panika, protože ruská letecká základna a vojenský přístav na atlantickém pobřeží západní Afriky by znamenaly vážné potíže pro jejich flotilu a námořní obchod celého Západu.

Oběť francouzského pěšce

Pentagon proto ihned sezval všechny své nejvyšší hlavy na poradu, a ty na vymyslely, jak zastavit ruský pochod Afrikou. Řešení našly prosté: Protože Macron a Francouzi jsou v celé západní Africe nenáviděni, snad ještě více, než džihádisté nenávidí sionisty, nezbývá, než se od Macrona a Francouzů okamžitě a důkladně distancovat. A pokusit se, v Africe nevypadat, jako úhlavní nepřátelé Putina a Rusů.

Podle nejvyšších US stratégů – EU a Brusel a Paříž dlouho nemilosrdně drancovaly Afriku. Držely zejména její mladé lidi v takové bídě a beznaději, a silou udržovaly při životě režimy tamních zkorumpovaných politiků - až dnes, naprostá většina západních Afričanů bezmezně miluje Putina, a vidí v Rusku jedinou spásu před bezohledným drancováním svých zemí západoevropskými kolonialisty a bankéři. 

Celý loňský rok až do teď, Washington svoji politiku “absolutně se v Africe distancovat od Francouzů i EU” důsledně dodržoval. Když Macron v létě 2023 začal spřádat plány, jak vybombardovat nigerskou armádu, a miliardami z bruselské kasy zaplatit tažení armád posledních Západu věrných afrických diktátorů proti “proruským rebelům”, důrazně Macronovi i bruselským válečnicím vysvětlil, že tentokráte se žádný lybijský scénář, kdy jim Pentagon pošle své letectvo na pomoc, aby neprohráli, opakovat nebude!

Macron proto rychle stáhl ocas, a začal usilovně přemýšlet, jak by se Putinovi pomstil jinde. Proč generalita USA obětovala francouzského pěšce Macrona, vysvětluje následující mapa: 

 

Uprostřed mapy se nachází nově postavená US letecká základna Agadez, kterou se vláda Nigeru chystá věnovat Rusům. Červená kružnice je dostřel ruských dronů Shahed ze základny. Pentagon je zděšen, že jeho válečné námořní a letecké základny se ve Španělsku dostanou Putinovi na dostřel, stejně jako britský přístav Gibraltar, italská Sicílie, a veškeré námořní trasy vedoucí z východu na západ. Modré šipky na mapě, jsou vojenské námořní přístavy, které Putinovi rovněž spadnou do klína – jeden v Senegalu, druhý v Súdánu. Červené hvězdy jsou úplně proruské režimy, oranžové “spíše proruské”, a modré hexagramy označují zatím spíše prozápadní země.

Nadílka v Senegalu

Včera vyhrál volby v Senegalu “prorusky orientovaný kandidát” Bassirou Diomaye Faye. Ten je zástupcem vůdce senegalské opozice Ousmana Sonka, velkého přítele Prigožina i Putina. Vládnoucí prezident Senegalu, Macky Sall, se před volbami s podporou Paříže pokusil Faye i Sonka z voleb vyšachovat, a nechal je zatknout. 

V Senegalu okamžitě vypukly masové bouře, a lid v ulicích si vynutil propuštění obou politiků, i jejich účast ve volbách. V prosinci 2022 Macky Sall obdržel v Paříži od Macrona 100 miliard koloniálních EUR-CFA, (159 milionů eur), jen aby ze Senegalu vypudil ruské baletky, které tam sklízely značnou popularitu, a hrozilo, že tam otevřou další ruskou baletní školu v Africe. 7 zemí EU včetně ČR, (Fiala!), ten samý měsíc nadělilo Senegalu 908 milionů pravých eur.

Vítěz víkendových voleb v Senegalu, přítel Prigožina a Ruska, Bassirou Diomaye Faye, oznámil, že ukončí ekonomické vykořisťování Senegalu Paříží a Bruselem, a naváže  nové obranné vztahy. Další země tak padla do Putinova náručí. Brusel přitom jen loni investoval do svého kandidáta Amadou Ba skoro 1 miliardu EUR. Platilo ji 7 “dobrovolných” zemí - samozřejmě včetně fialové ČR! Putin se musí za břicho popadat...

Tyto peníze se měly použít na propagaci “bruselského kandidáta na prezidenta Senegalu” Amadou Ba. Brusel celý rok 2023 vedl a platil obrovskou mediální kampaň, aby Amadou Ba zvítězil. Výsledek se dostavil: přes víkend – Bassirou Diomaye Faye – Putinův stoupenec vyhrál už v prvním kole.

Ale místní zkorumpovaná Pátá kolona Západu se nyní dovolává druhého kola. Na mapě vlevo je modrá šipka. Míří na velký přístav Dakar, a Pentagon s bojí, že i ten padne Putinovi ro rukou. Přístav uprostřed Atlantiku je letitý sen všech vládců Moskvy od Kateřiny Veliké. Pravděpodobný budoucí prezident Senegalu je bývalý politický stoupenec militantních islamistů (ne terorista), který obrátil, a stal se umírněným. Svou vizi nového Senegalu představuje jako – vyhnání kolonialistů, hlavně Francouzů, a znárodnění jejich naloupeného majetku, dolů, bank, polí a budov.

Zastává vize levicového panafrikanismu. Je přátelský Rusku, Číně, Iránu, Emirátům a dalším zemím BRICS. O jeho ochránci Osumanu Sonkovi se ví, že měl těsné vztahy s Prigožinem. Podle senegalských médií důvod, proč se Macron nyní tak zoufale snaží poštvat všechny evropské země do války proti Rusku, je právě v tom: Putin a Prigožin osvobozením afrických zemí “odtrhly dudlík, kterým Francie vysává Afriku, a bez něj Francie zbankrotuje!”

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho takřka zázračného prostředku na posílení těla i ducha a dosažení praktické dlouhověkosti

Pryč s Francií

Vítěz voleb Faye vyhrál kampaní, ve které slíbil Senegalcům, z nichž třetina je bez práce, a žije pod hranicí chudoby, že vyjedná nové smlouvy o těžbě ropy a plynu - ale i o obraně. Mladí Senegalci mají dost drancování své země západní EU. Nechtějí před bídou prchat do Evropy, jak neustále požaduje Brusel, ale chtějí žít a pracovat ve své zemi.

Rusko, Čína, Emiráty, i Irán slibují investice a pracovní místa, výzbroj a instruktory na boj proti džihádistům.  Brusel si jen vynucuje “levná těžební práva”, monopol na dodávky zboží, uzákonění LBGTQ. Jeho vojenské mise, odmítají bojovat s džihádisty, a jen posedávají v kasárnách. Nenávist vůči bývalým kolonizátorům, kteří na své politice fakticky nic nezměnili, je hnací silou Putinovy expanze v Africe. A proto už i Washington pochopil, že se musí od EUrokratů v Africe distancovat, jinak úplně ztratí všechen vliv i základny.

Plánem nového prezidenta Senegalu je ochromit moc Francie. A třeba také ukončit smlouvu s EU o volném rybolovu v senegalských vodách. Prezidentské volby v Senegalu byly vlastně referendem o úplném ukončení ekonomické spolupráce s Bruselem, a jejím nahrazením spoluprací se zeměmi BRICS.

Pro-bruselská klika se na poslední chvíli pokusila vyhrát volby “vyřazením" z voleb populárnějšího Sonka, který byl po americkém způsobu obviněn ze “sexuálního útoku a pomluv”. Na základě těchto obvinění byl skutečně vyřazen z voleb. Sonko však vyslal do boje svého zástupce Faye. Ten kandidoval pod heslem “Diomaye moy Sonko, Sonko moy Diomaye”, což v místním jazyce Wolof znamená Faye je Sonko, Sonko je Faye.

Nutno podotknout, že pozorovatelská volební mise EU v Senegalu byla absolutně chladná ke všemskandálním zatýkáním a vyřazováním kandidátů opozice, k nimž docházelo. Brusel tak zas jen potvrdil, že používá na měření demokracie dva metry – jeden proti Rusku, druhý pro své zájmy.

Podle francouzských médií, se Faye chystá jako prezident další země ukončit platnost koloniální měny CFA, vlastněné Francií.

A Macron? Obléká své vojáky do "ukrajinských" mundůrů. Zachránit Francii skrze vyvolání jaderné války? Něco jako jistý Fiala.

Všichni jsou stejní. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Den naděje: Co vlastně chceme? Demokracii? Co to je? Ta socialistická přinesla vzepětí. Ta liberální nás žene do pekel a zničení. Orwell věděl: V pojmech je moc. Shodneme se? Jak na to? Již svítá. Nebo ne?

Den naděje: Co vlastně chceme? Demokracii? Co to je? Ta socialistická přinesla vzepětí....

Schwabovi zločinci se nezastaví před ničím živým: Vyhubte domácí mazlíčky! Jedí maso jako lidé. Vyhladovte psy a kočky! Nejlepší jsou hadi a plazi obecně. Zachraňte planetu - pro nás a naše otroky! To je velikonoční nadílka....

Schwabovi zločinci se nezastaví před ničím živým: Vyhubte domácí mazlíčky! Jedí maso jako...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky