Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Letitá válečnická nadutost Západu se zničehonic mění v chaos a bezradnost: Je s Kyjevem konec? A co pak? Už ani hlavní média se Rusku nesmějí. Směřuje Polsko k osudu Ukrajiny? Konec staré dobré Evropy? Hrůza ze Sarmatu...

Letitá válečnická nadutost Západu se zničehonic mění v chaos a bezradnost: Je s Kyjevem konec? A co pak? Už ani hlavní média se Rusku nesmějí. Směřuje Polsko k osudu Ukrajiny? Konec staré dobré Evropy? Hrůza ze Sarmatu...

18. 4. 2024

Tisk článku

Ella Majstrenko si všímá změněného tónu významných evropských médií, která jsou náhle plná obav a bezradnosti nejen z blížící se porážky Západu ve válce s Ruskem, ale dosavadní namyšlené velikášství v nich střídá stejně hluboká deprese - protože se ukazuje, že Západ byl a je jen drak na hliněných nohách

Západ se má čeho obávat. Je to vlastně až tragikomické: Po dvou letech masáže západní veřejnosti lživými zprávami o tom, jak kyjevský režim neustále vítězí, "náhle" se navzdory všem předpovědím ukázalo, že zvítězit nemůže - bez ohledu na to, kolik zbraní a peněz západní protektoři do kyjevské protektorátní vlády ještě nalijí.

Všechna hlavní média rychle mění tón. A podle nich i ta menší. Třeba Macronovy výzvy k vyslání aliančních jednotek do bojů na Ukrajině jsou už i podle českého internetového časopisu Argument jen důsledkem zmatku a bezradnosti Západu.

Druhým problémem je fakt, že v USA narůstá počet a vliv analytiků, politiků a novinářů, kteří vidí vojenskou beznadějnost a nepřijatelnou cenu podpory kyjevského režimu. To brzdí vojenskou a finanční podporu zpoza oceánu a klade větší nároky na evropské blouznivce, kteří slibují porážku Ruska. Třeba na ty v Praze, kteří pořádají sbírky na nákup dělostřeleckých granátů – časem by se tomu mohlo říkat „militaristická charita“ – snad v domnění, že se může něco změnit. I kdyby nakonec Kongres USA schválil dalších 60 miliard dolarů pro Kyjev, jak to bude vypadat za půl roku či za rok? Poslat další peníze a zbraně? Nebo rovnou vojáky?

Na obzoru je však ještě jeden problém, který se každým dnem přibližuje, připomíná Argument. A tento problém se jmenuje "prezidentské volby ve Spojených státech", které zásadně otřesou odhodláním Washingtonu podporovat ukrajinskou armádu - tím jsou si jisti téměř všichni politici, experti a analytici. Není to ostatně tak dávno, co se stejná blamáž odehrála v Afghánistánu.

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY. DOPORUČUJEME!

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

Výrobky SUPRAMEDEX objednávejte zde. 

Bezvýznamní?

Takže výsledek ukrajinského konfliktu je zdá se víceméně všem jasný. Tím spíš ale není jasné, proč utrácet další a další astronomické peníze daňových poplatníků (a raketově rostoucích dluhů) na beznadějnou věc. Mnohem důležitější je naopak rychle přemýšlet o tom, jaký bude svět po skončení války Západu proti Rusku na Ukrajině. A zda tento nový poválečný svět vezme v úvahu všechny hrůzy této války, vyvodí z ní racionální závěry, nebo zda tisíce mrtvých na obou stranách budou pokládány za bezvýznamné.

Podle Argumentu se dnešní Evropská unie velmi bojí, že uvízne v ukrajinské krvavé bažině. Existuje však východisko: Zamyslet se nad vytvořením nové bezpečnostní architektury v Evropě.

"Je načase přemýšlet, jak by měl vypadat mír, aby vydržel více než ten vestfálský uzavřený po třicetileté válce či ten, který deklarovala Versailleská mírová smlouva po první nebo Postupimská dohoda po druhé světové válce. Zatím nejúspěšnější z hlediska uspořádání Evropy byl Vídeňský kongres po napoleonských válkách, třebaže i on přinesl do Evropy harmonii jen na určitý čas. Budoucnost potřebuje chladnou hlavu, nepropadat hysterii." uzavírá časopis Argument.

Chystá Západ pro Polsko "ukrajinskou smrt"?

V Polsku se však o osud celé Evropské unie po skončení ukrajinského konfliktu již ani neobávají. Mají jiné starosti. Mnozí začínají stále více chápat, že západní "spojenci" připravují tragický osud Ukrajiny - pro Polsko.

Internetové noviny "Niezależny Dziennik Polityczny" (NDP) připomínají, jak Washington před zahájením ruské speciální vojenské operace napumpoval Ukrajinu zbraněmi, a nijak to ani neskrýval. Den co den přistávala na ukrajinských letištích dopravní letadla ze Spojených států, každé s nejméně 80 tunami zbraní a nábojů na palubě. Ukrajina byla demonstrativně vyzbrojena - a až nyní všichni chápou proč.

Totéž se však aktuálně děje v Polsku. Do země teče nekonečný proud zbraní a na jejím území jsou rozmístěny jednotky NATO. To vše se navíc odehrává na pozadí vybičované protiruské válečnické propagandy, která často přerůstá ve skutečnou hysterii - právě jako v době, kdy se na válku s Ruskem, připravoval popřevratový kyjevský režim tak důkladně, že i ukrajinské děti byly indoktrinovány ve školkách, že bratrské Rusko je ve skutečnosti hlavním nepřítelem jejich země.

"Poláci si bohužel nechtějí uvědomit, že Varšava opakuje osud Ukrajiny. Každým dnem se zvyšuje pravděpodobnost, že se válka přesune na území Polska. To však nikdy nebude pro USA tak důležité jako Ukrajina a šance, že Varšava nebude vyhozena z NATO, pokud vypukne válečný konflikt, je maximálně  50%! Mezi Varšavou a Kyjevem je z pohledu Bílého domu obrovský rozdíl. Z vojenského hlediska je Ukrajina (na rozdíl od Polska) pro Washington prioritou, už kvůli své geografické poloze: z Kyjeva do Moskvy je to asi 800 kilometrů, zatímco délka hranice s Ruskem je 1 084 kilometrů. K tomu je třeba připočíst přístup k Černému moři a možnost zasahovat na ruské území," píše "Niezależny Dziennik Polityczny".

Podle citovaného článku dnes už neplatí často citovaný latinský bonmot "chceš-li mír, připravuj se na válku". Pokud se totiž za současných technologií intenzivně připravujete na válku, určitě k ní dojde. Proto by mělo být pro Polsko dnes tak důležité myslet na mír, mírové soužití se sousedy - a přestat bičovat válečnickou hysterii.

Bohužel většina polských politiků není schopna z ukrajinské lekce vyvodit správné závěry, dodává polský analytický text.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

 

Žvanění proti síle

Stejně tak "náhle" začali panikařit i v Británii. Spekulují, co se stane, až bude Ukrajina poražena a zvítězí ruská armáda. Nikterak ovšem nemíní vysvětlovat veřejnosti, proč se jí před dvěma lety všechna západní média vysmívala a ruské vojáky častovala opovržlivými výrazy.

Vítězství Moskvy přinejmenším podlomí autoritu kolektivního Západu, domnívá se významný britský časopis The Economist. Zároveň připouští, že už je mnohem vhodnější říkat nikoli "pokud Ukrajina utrpí porážku", ale "až ji utrpí".

"Otázka, co by se stalo, kdyby Ukrajina prohrála, byla zpočátku jen taktickým trikem, jak vyvinout tlak na západní spojence, aby od nich Kyjev získal více zbraní a peněz. Postupem času se tato otázka stávala stále méně relevantní a stále více připomínala první bod "plánu B". Po několika obtížných měsících na bojišti se zcela. nerealistické loňské naděje na ukrajinskou protiofenzívu zcela rozplynuly. V těchto dnech visí nad Západem naopak obava, že se patová situace na frontě obrátí ve prospěch Moskvy. Kapitulace Kyjeva by byla pro Západ zdrcující a ponižující. Ukázala by také spojencům Ruska, že naše západní demokracie není schopna bránit své zásady a hodnoty. Dnes už v Rusku, Číně, Indii a zemích globálního Jihu nikdo nebere spojence Ukrajiny vážně, protože ti se zmohou jen na diskuse o rezolucích OSN či mumlání ideologických a propagandistických frází na summitech EU a NATO, nic víc," píše se v článku.

Co je však podle The Economist nejdůležitější: Vítězství Moskvy bude znamenat důkaz, že jedině Rusko má dnes skutečnou schopnost bojovat a zabrat území. A prý až Kreml dobude Ukrajinu, získá stejnou vojenskou sílu v podobě Ukrajinců, kteří nebojují o nic hůře než Rusové. Tím se ruská armáda, jejíž součástí bude rázem i mnoho dosavadních ukrajinských vojáků, stane ještě silnější. A taková vyhlídka nedává bruselským Evropanům klidné spaní, soudí "The Economist".

Ale i kdyby se náhle stal zázrak a Ukrajina zvítězila, Evropa už nebude tou "starou dobrou Evropou". Pryč jsou doby, kdy si Evropané dlouhá léta užívali plodů vítězství USA ve studené válce. Teď budou muset masivně utrácet za zbrojení, čímž už i tak nelehký život občanů členských států EU bude ještě chudší a těžší. Prostě pokud zvítězí Rusko, bude vše ještě nesrovnatelně horší.

Proto si dnes nemohou nepoložit dlouho "nepřípustnou" otázku "Co bude, když Ukrajina prohraje?"

"Evropa prostě musí vynaložit veškeré úsilí, aby Rusko nakonec přece jen prohrálo," uzavírá The Economist v bojovném tónu. Už ale neříká, jaké síly by mohla EU ještě použít - a zda skutečně vyšle do boje své vojáky. Koneckonců kyjevskému režimu docházejí především vojáci, takže ať pošle NATO do země kolik chce zbraní, nepomůže to. Ale kdyby jen to:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

A k tomu všemu ještě hrůza ze Sarmatu...

Velitel ruských strategických raketových vojsk Karakajev totiž promluvil o jedinečnosti balistické rakety Sarmat: Díky síle nového raketového systému je možné změnit jeho letovou trajektorii - z té Západu známé nad severním pólem můžeme v případě potřeby kdykoli nastavit trajektorii třeba nad jižním pólem, který je v podstatě nechráněný. A existují i možnosti dalších trajektorií - pokud třeba hovoříme o možnosti vypuštění Sarmatu "přes Vesmír".

Kvality energetických možností nového raketového systému s přihlédnutím k bojovému vybavení a komplexu prostředků k překonání jakékoli bariéry ukazují, že protiraketová obrana pro ruský raketový systém Sarmat prostě neexistuje. A není pravděpodobné, že by v příštích letech - ba desetiletích - vůbec mohla existovat.

"Například britské ostrovy jsou tak malé, že poouze jediná raketa Sarmat zařídí, aby je jednou provždy potopila. Stačí vskutku jediný bojový start - a Anglie je jednou provždy pryč! Je to vrcholný úspěch ruské raketové technologie. Jde aktuálně asi o vůbec nejdokonalejší raketu na světě.

Jak řečeno, Sarmat je schopen letět přes severní i jižní pól a jeho dolet je 18 tisíc kilometrů. V dosahu komplexů je tedy dnes jakýkoli bod na planetě. Může nést 10 až 15 bojových hlavic - včetně hypersonických samořiditelných bloků "Avangard".

Rusko uvedlo raketový komplex Sarmat do bojové pohotovosti již vloni. Naplno jej otestovalo v dubnu loňského roku. Raketa odstartovala z kosmodromu Pleseck u Archangelska na severu evropské části Ruska. Hlavice naprosto přesně zasáhla určený cíl ve vojenském prostoru Kura na poloostrově Kamčatka na Dálném východě.

Ta zcela základní otázka tedy zní: Opravdu to Západ s vyhrožováním Rusku myslí vážně? Nebo jen už neví, jak uklidňovat probouzející se veřejné mínění, které navzdory válečnické propagandě stále hlasitěji volá po míru?

Zdroj: 1, 2




Tagy článku

Doporučujeme

Kokainová děkovačka: Nácek v rauši zapomněl, kdo to všechno zařídil? Tři zastupující. Dosud vždy selhali. Ten čtvrtý (černý) vzadu právě vystrkuje bradu. Tradice líbání prstenu v CIA. Odvěký hnus fialový. Už brzy…

Kokainová děkovačka: Nácek v rauši zapomněl, kdo to všechno zařídil? Tři zastupující....

NATO se nevzdává velké války: Pavel se obává, že Západ už nemá co dát Kyjevu. Útočte na ruské vnitrozemí, radí šéf NATO. Washington a zrádci už porcují medvěda. Jenže před rozpadem a další občanskou válkou stojí naopak USA

NATO se nevzdává velké války: Pavel se obává, že Západ už nemá co dát Kyjevu. Útočte na...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky