Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruské jaderné ultimátum vůči NATO: Putin už nebude varovat, ale jednat. Série cvičení NATO a ruské červené linie. Rusko odpoví na starty stíhaček F16 z Polska tvrdě. Aliance ochotných se hroutí. Kdo podepíše kapitulaci?

Ruské jaderné ultimátum vůči NATO: Putin už nebude varovat, ale jednat. Série cvičení NATO a ruské červené linie. Rusko odpoví na starty stíhaček F16 z Polska tvrdě. Aliance ochotných se hroutí. Kdo podepíše kapitulaci?

20. 5. 2024

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad snahou prohrávajícího Západu vyprovokovat záminku k nasazení aliančních jednotek na Ukrajině, a přináší úvahu polské publicistky Hanny Kramerové o sérii cvičení NATO a jaderném ultimátu Moskvy

Fakt, že Rusko fakticky uzbrojilo Západ a že se blíží porážka kyjevského režimu, vede zřejmě některé psychotické válečné jestřáby k pomateným výrokům. Patří mezi ně ostatně i český generál NATO dosazený na Hrad. Po Macronovi sice v posledních dnech couvá i tato hlásná trouba amerického Deep State v Evropě, ale to na věci moc nemění.

Stále se ve vzduchu vznáší myšlenka na otevřené nasazení jednotek NATO na Ukrajině. Ty tam sice již "neformálně" působí téměř deset let, ale v poslední době jejich počet stoupá a testuje tak odhodlání Ruska. Pořád to však není plnohodnotné nasazení armád, které by změnilo nevyhlášenou válku Západu proti Rusku v otevřenou agresi. 

 pp

Nikomu na Západě se zatím nechce udělat tento krok, jenž by roztočil válečnou spirálu, kterou už by nešlo zastavit. Velkohubá Macronova prohlášení o vytvoření "aliance ochotných" pro pozemní intervenci západních jednotek skončila fiaskem. A jeho Cizinecká legie, která prý měla chránit Oděsu a Charkov, musela být nakonec minulý týden nasazena v Pacifiku, kde Francouzům hoří zbývající koloniální půda pod nohama.

To hlavní však spočívá v něčem jiném. Rozhodujícím faktorem je nyní ruské "jaderné ultimátum". Poslední výstraha, jak horké hlavy od podobného dobrodružství odradit. O vyhlídkách na mír se Vladimír Putin vyjádřil zcela jasně: 

Zelenský nemá legitimitu k jednání  

„Moskva bude při řešení konfliktu vycházet z reálných podmínek. O formulkách pro mír na Ukrajině založených na zbožných přáních, nikoli na reálné situaci, nelze diskutovat. Rusko je připraveno zúčastnit se mírových jednání o Ukrajině, ale ne na konferenci ve Švýcarsku - kam ostatně ani není pozváno. Pokud Rusko není na jednáních o Ukrajině vítáno, nepotřebuje tam být. Nechystáme diskutovat na dálku o podmínkách urovnání situace na Ukrajině.

POJĎME SE PORADIT!

PPTV v pondělí 20. 5. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených. Tentokrát opět v upraveném formátu:

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Vlastně ani nemáme s kým jednat. Před akutní fází konfliktu jsem byl se Zelenským v neustálém kontaktu. Jenže vzhledem ke zrušení voleb (Zelenského prezidentské období končí zítra - 21. 5., pozn. PP) je tu otázka jeho legitimity. To musí být vyjasněno zcela jednoznačně - pokud máme případně podepisovat nějaké dokumenty.

Pokud jde o možné důsledky v případě vyslání francouzských vojsk na Ukrajinu - nemíním předbíhat. Nejprve musíme obdržet odpověď od Macrona, zda své jednotky na Ukrajinu skutečně míní vyslat, a pak budeme hovořit o důsledcích,” řekl Vladimir Putin. 

Mnohé však lze odvodit již nyní. Zamýšlí se nad tím Hanna Kramerová:

Ruské jaderné ultimátum NATO

V americké propagandě převládá hlavní teze, že boj proti Rusku na Ukrajině je pro celý Západ klíčový. Proto USA spolu s Evropskou unií musí v rámci NATO udělat vše, aby Kyjev vyhrál a zastavil Putina. Jinak prý po Ukrajině zaútočí na Evropu.

Evropští lídři zatím v takový scénář sice nevěří, ale jsou solidární s USA, a proto nadále přesvědčují veřejnost, že americký hegemon ochrání celou Evropu. V tomto ohledu se za poslední tři měsíce země NATO staly čímsi jako vojenským televizním programem, ve kterém se na pozadí kalendářových vojenských obrázků sní o vítězství nad Ruskem.

Taková tvrzení znějí mimořádně směšně. Ostatně v Moskvě právě mají výstavu „nejmodernějších neporazitelných“ zbraní Aliance. V rámci příprav útoku na Rusko se severské země (pod pláštíkem cvičení Defender) staly dějištěm bojových operací.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Konec legrace

Začala také cvičení Grand Quadriga v Německu a Litvě (od 30. dubna do 30. července) a Brave Warrior v Maďarsku (od 1. do 22. května). Souběžně probíhá cvičení Jarní bouře v Estonsku (6. – 17. května). Závěrečná fáze se uskuteční v pobaltských státech, Gruzii a Polsku (14. května – 14. června).

NATO se už ani nesnaží zakrýt, že všechna tato cvičení jsou přípravou na skutečný ozbrojený konflikt s Ruskem. Je také známo, že většina vojenských jednotek, které se účastní cvičení, zůstane po jejich skončení na „východním křídle“ NATO a bude mít trvalý charakter. Odpověď Kremlu na takové provokace na sebe nenechala dlouho čekat.

Minulý týden ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v reakci na "prohlášení některých západních představitelů o Ruské federaci" uskuteční cvičení s použitím taktických jaderných zbraní. Cílem manévrů je udržovat připravenost personálu a techniky a zajistit územní celistvost a suverenitu země. Územím cvičení je Jižní vojenský okruh Ruska, který zahrnuje Krym a nové regiony Ruska.

Cvičení se účastní letectvo i námořnictvo. Součástí bude nácvik přípravy a použití nestrategických jaderných zbraní. Putin tak dal Západu jasně najevo, že v případě ohrožení existence Ruska a porušení tzv. červených linií, se bude bránit všemi dostupnými prostředky - bez omezení.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Rostoucí počet vojenských cvičení v Evropě a hrozba vstupu vojsk některých zemí NATO na Ukrajinu, mění přístup Ruska k použití taktických jaderných zbraní v konfliktu. Ohlášená cvičení jsou zatím nejjasnějším signálem pro Západ. Je to cosi jako poslední varování, že na eskalací konfliktu je Moskva připravena.

Že je situace vážná, ukazuje i prohlášení, že stíhačky F-16 startující ze základen v Polsku, mohou být považovány za nosiče jaderných zbraní, a podle toho bude Rusko přistupovat i k základnám odkud tyto stroje startují. Po takovém útoku a ruské odvetě, by již nebyla žádná letecká základna, jen hromada radioaktivních trosek. 

Ještě nějaké otázky?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Kolaps západní strategie: Zlomit Rusko se nepodařilo. Moskva nedělá nic jiného než hlásá základní americká doktrína. Agentka CIA promluvila: Ruský útok na země NATO? Vědomá lež! Jde totiž o mnohem víc než o válku na Ukrajině

Kolaps západní strategie: Zlomit Rusko se nepodařilo. Moskva nedělá nic jiného než hlásá...

Přituhuje: Ukrajinská ofenzíva selhala. Protesty proti mobilizaci. Vzplanul blízkovýchodní konflikt. Nepokoje proti Francii v Pacifiku. Atentát na premiéra Fica a smrt íránského prezidenta. Jak odvrátit celosvětový jaderný konflikt?

Přituhuje: Ukrajinská ofenzíva selhala. Protesty proti mobilizaci. Vzplanul blízkovýchodní...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky