Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šok pominul: Je čas konat. Jakou roli hraje na Slovensku deep state? A u nás? Informační válka je klíčová. Ficovy nové zákony musí fungovat. Bratislava - hnízdo Bruselanů. Dost bylo bezmocné tolerance! Pochod institucemi zpět

Šok pominul: Je čas konat. Jakou roli hraje na Slovensku deep state? A u nás? Informační válka je klíčová. Ficovy nové zákony musí fungovat. Bratislava - hnízdo Bruselanů. Dost bylo bezmocné tolerance! Pochod institucemi zpět

25. 5. 2024

Tisk článku

Štefan Paulov upozorňuje, že atentátem na Fica nesmí být slovenská vláda paralyzovaná, naopak musí o to rychleji jednat, a to důsledně v již dříve vytyčeném směru - v jednoznačném národním zájmu

Po týdnu odezněl šok po šílené události, kterou byl atentát na premiéra Fica ve středu 15. května 2024. Prvotní šok je tedy zažehnán a nastal čas jednat. Pokud si chce současná vládní koalice udržet moc, k níž dostala mandát od voličů, musí na svou stranu získat hluboký stát (deep state).

Hluboký stát je definován jako vysoká státní byrokracie: zaměstnanci ministerstev, ústředních státních orgánů, centrálních kulturních, vzdělávacích, sportovních a vědeckých institucí, státní televize a rozhlasu a dalších názorotvorných médií, tvořících hlavní informační proud, tzv. mainstream. Také vrcholní představitelé ozbrojených složek: armáda, policie, tajné služby. Především hlavní město se svým hlubokým státem představuje skutečnou moc.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 27. 5. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Souhra a nesouhra 

Orbán vládne v Maďarsku klidně, protože ho hluboký stát v Budapešti podporuje. Fiala v Praze vládne klidně, navzdory desetitisícovým demonstracím, protože ho podporuje pražský hluboký stát. Babišovy politické problémy mají kořeny v tom, že pražský deep state byl jasně proti němu.

Totéž platí pro české prezidenty: zásadně odlišné postavení prezidenta Zemana, proti němuž pražský deep state bojoval, a současného prezidenta Pavla, který má jeho podporu. Na Slovensku bylo zřejmé, jak odlišný byl přístup bratislavského deep state k premiéru Mečiarovi a k premiéru Dzurindovi.

Není lepšího příkladu než nevraživost mezi americkým prezidentem Trumpem a washingtonským deep state, který Trumpa programově likvidoval už v době, kdy byl ve funkci. Koneckonců bratislavský deep state už jednou Roberta Fica z pozice premiéra odstranil, a to majdanem po vraždě novináře Kuciaka (dosud neobjasněné).

Ve válce

Zákon o RTVS a zákon o nevládních organizacích FARA je třeba urychleně a bezodkladně přijmout. Zákony musí být jednoznačné, žádné vykuchané atrapy, které budou pro smích.

Pokud ani po atentátu vláda nevyhlásila výjimečný stav, doba si žádá zákon na ochranu republiky. Je třeba si uvědomit, že informace jsou zbraň, informační válka je klíčová, a vládní koalice podle toho musí jednat s jasným legislativním balíčkem.

Slovenské národní divadlo, založené v roce 1920, nebylo za celou svou 104letou historii nikdy tak extrémně zpolitizované a extrémně protivládní jako dnes. Po pravdě řečeno, není to ani slovenské, ani národní a není to normální situace. Vláda doslova nemá právo tento nenormální stav bezmocně tolerovat, protože jde o klíčovou národní kulturní instituci.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Lámání chleba

Je zapotřebí sofistikovaný, trpělivý kultivovaný pochod institucemi, který bude mít jasný výsledek: Změnu politického klimatu v Bratislavě, nastolení proslovenského hlubokého státu. Mnozí zaměstnanci deep state jsou provládní, jen jsou nyní umlčeni, existují jako mimikry, vyčkávají.

Sofistikovaný přístup znamená také zapojení širokého spektra pronárodních sil. To se vládní koalici zatím nepodařilo. Vládní koalice si musí uvědomit, že čas pracuje proti ní. Není čas čekat s volbou předsedy Národního shromáždění až na dobu po eurovolbách. Z nejvyšších státních orgánů nemá stát funkci předsedy vlády, funkci předsedy parlamentu ani plnohodnotného ředitele SIS; jediným plně funkčním státním orgánem je prezident republiky!

Po eurovolbách 8. června 2024 budou mít všichni plné ruce práce s personálními přesuny, které vyplynou z výsledků těchto voleb, čas se bude krátit a po červnu přijdou parlamentní prázdniny.

Vládní koalice si musí uvědomit, že to, co nestihne do parlamentních prázdnin, bude mít v září desetkrát těžší. Energie dojde, opozice se zkonsoliduje, objeví se nové problémy a nová témata.

Je čas jednat rychle, teď se láme chleba.

Pokud nezíská na svou stranu deep state, riskuje, že nevydrží 4 roky.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Když dva dělají totéž: Budapešť a Praha. Orbán a Vrabel. Zločinci v palácích plánují zkázu města i lidu. Kus tvrdé gumy sjednotí? Golemové v antonu. Nepodvolený odchází. S námi je pravda. A kdo ještě? Přijde?

Když dva dělají totéž: Budapešť a Praha. Orbán a Vrabel. Zločinci v palácích plánují zkázu...

Šachová partie kolem Ukrajiny: Rusko hraje s černými. Začala střední fáze hry. Rozumíme správně válečnické řeči? Putinova strategie s globálním Jihem. Někdo se tu přepočítal. Evropany to může bolet. Nastane rovnováha sil?

Šachová partie kolem Ukrajiny: Rusko hraje s černými. Začala střední fáze hry. Rozumíme...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky