Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jeffrey Sachs: Operace Ukrajina v režii CIA. Podváděli Rusko, než tvrdě narazili. Do pasti na Putina spadli sami. Vtáhli ho do války, kterou nelze vyhrát. Způsobí jen pád hegemonie USA. Označí Fiala hlavního řečníka Fóra 2000 za trola?

Jeffrey Sachs: Operace Ukrajina v režii CIA. Podváděli Rusko, než tvrdě narazili. Do pasti na Putina spadli sami. Vtáhli ho do války, kterou nelze vyhrát. Způsobí jen pád hegemonie USA. Označí Fiala hlavního řečníka Fóra 2000 za trola?

3. 6. 2024

Tisk článku

Václav Danda přináší za pomoci slovenského publicisty Petera Nagyho hlavní myšlenky z rozhovoru, který tento týden poskytl americkému publicistovi a moderátorovi Tuckerovi Carlsonovi jeden z nejvýznamnějších amerických ekonomů a globálních hráčů Jeffrey Sachs

Snaha Západu vyvolat válku s Ruskem začíná vadit stále většímu počtu významných osobností, které ještě nedávno patřily spíše k oporám globalistického světového řádu. Dokumentuje to i pozoruhodný rozhovor slavného Tuckera Carlsona s jedním  z nejvýznamnějších amerických ekonomů Jeffrey Sachsem - jedním ze strůjců ekonomického plánu na ovládnutí zemí třetího světa pomocí ekonomiky a financí včetně zemí střední a východní Evropy po listopadu 1989.

pp

Zviditelnil se jako poradce mnoha vlád po celém světě právě v ekonomických otázkách. Je ředitelem Earth Institute při Kolumbijské univerzitě v New Yorku a speciálním poradcem generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese ohledně Rozvojových cílů tisíciletí (stejnou funkci zastával i u dřívějšího generálního tajemníka Kofiho Annana).

O to zajímavější je, že i on již otevřeně přiznává - na rozdíl od Bidenovi administrativy a evropské protiruské koalice ochotných - že Rusko bylo do války na Ukrajině vmanévrováno Západem.

Mnohé z toho, co Sachs v rozhovoru řekl, není pro Rusy novinkou: Vladimir Putin to opakovaně zmiňoval ve svých projevech. Je ale zřejmé, že Sachsovými ústy mluví jistá část amerického establishmentu, nespokojená se stavem věcí ve Spojených státech. Otázkou je jen to, jaký mají vliv a nakolik jsou schopni změnit politiku USA.

Co mimo jiné v rozhovoru zaznělo?

  • Mnohokrát nám bylo řečeno, že Rusko brutálně a nevyprovokovaně zaútočilo na Ukrajinu. Situace je však diametrálně odlišná: Nešlo o nic nevyprovokovaného. USA nastražily past, aby Ukrajinu uvrhly do beznadějné situace, v níž se nyní nachází.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 3. 6. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Obklíčit Rusko v oblasti Černého moře

  • Všechno to začalo, když vláda USA oznámila, že přijme Ukrajinu do NATO a přijde až k hranicím s Ruskem. Tato politika se datuje 170 let dozadu, kdy během krymské války v letech 1853 – 1856 britský lord Palmerston přišel s nápadem obklíčit Rusko v oblasti Černého moře, aby ho zbavil velmocenského postavení.
  • Ještě v roce 1997 Zbigniew Brzezinski napsal, že je třeba obklíčit Rusko v oblasti Černého moře. Z toho vznikla myšlenka rozšíření NATO na východ. Brzezinski otevřeně prohlásil, že prostřednictvím dominance v černomořském regionu by USA porazily Rusko a mohly by tak kontrolovat Eurasii.
  • Strategové jako Zbigniew Brzezinski nebo neokonzervativci, kteří vedli zahraniční politiku USA posledních 30 let, velmi otevřeně říkali: USA by měly vládnout světu a být nezpochybnitelnou supervelmocí a hegemonem v každém koutě světa. Jejich myšlenka spočívala v tom, že po rozpadu SSSR je Rusko slabé a NATO se může rozšířit, aby jej obklíčilo.
  • Rusové hovoří o ukončení studené války a rozpuštění Varšavské smlouvy v zájmu míru a spolupráce. My to naopak nazýváme vítězstvím. Vím ale, co Gorbačov a Jelcin chtěli, protože jsem byl v těch letech u toho.
  • V roce 1999 USA bombardovaly Bělehrad, aby umístily obrovskou vojenskou základnu NATO v jihovýchodní Evropě, a rozdělily tak Srbsko a vytvořily nový stát Kosovo. V dokumentu "Přeformování americké obrany v roce 2000" neokonzervativci napsali, že Balkán je pro USA novým strategickým regionem. Srbsko se jim nelíbilo pro jeho blízkost k Rusku. Nešlo jim o záchranu údajně utlačovaného muslimského obyvatelstva, ale o záchranu amerického vojensko-průmyslového komplexu a výhodné polohy těchto zemí na jihovýchodě Evropy.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Kyjev nikdy členem NATO nebude

  • Koncem roku 2013 USA podněcovaly ukrajinskou krizi, která přerostla do povstání a státního převratu. USA se spolčily s ukrajinskou pravicí a ve třetím únorovém týdnu roku 2014 došlo k násilnému převratu. Tehdy začala tato válka, ne v roce 2022. USA okamžitě uznaly novou vládu. Takto CIA vede své operace na změnu režimu.
  • Pozice USA k Minským dohodám byla zachovat centralizovanou státnost na Ukrajině, aby mohla vstoupit do NATO jako jednotný subjekt. Veškerá diplomacie byla anulována a válka pokračovala. USA napumpovaly na Ukrajinu zbraně a vybudovaly něco, co mělo být největší armádou v Evropě.
  • Američtí občané si musí uvědomit, že Ukrajina nikdy nevstoupí do NATO, protože Rusko to nedovolí. K vyřešení konfliktu by se měly uskutečnit rozhovory mezi Bidenem a Putinem, protože jde o USA a Rusko, nikoli o Ukrajinu a Rusko. Biden by měl zavolat Putinovi. Dosud se tak nestalo, protože převládalo přesvědčení, že požadovaného výsledku lze dosáhnout buď blafováním, nebo mocenskou, či finanční převahou.
  • USA pravděpodobně přímo vytvořily ISIS, protože jsme džihádisty po celou dobu financovali. Je to příběh, který začal v roce 1979.

V koncích

  • USA jsou rozhořčeny, že existuje země s 11 časovými pásmy a že je tak velká, že v podstatě popírá globální hegemonii USA.

Nařkne Fiala a spol Jeffreyho Sachse z toho že je Putinův agent nebo užitečný idiot nahrávající Moskvě? Opravdu si tohoto přítele Václava Havla a poradce vlád ve východní Evropě, Africe, Jižní Americe a Asii a jednoho z hlavních řečníků na Havlovském Fóru 2000 na Pražském hradě v roce 2020 dovolí označit za dezinformátora. A když ne?

Jsou v koncích.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Panika v Německu: Snížení volebního věku se obrací proti Bruselu. Většina mladých od 16 do 30 volí do EP AfD. Němečtí učitelé bijí na poplach. Zrušte to! Kdy obrátí STAN a PePa 107? Že by se uprostřed noci zablesklo na časy?

Panika v Německu: Snížení volebního věku se obrací proti Bruselu. Většina mladých od 16...

Hry na demokracii uprostřed totality: Jde tentokrát o něco víc? Vždyť bruselský moloch je přímo zosobněním výsměchu lidovládě! Anebo je to jinak? Chceme se den před volbami poradit, nepodvolení?

Hry na demokracii uprostřed totality: Jde tentokrát o něco víc? Vždyť bruselský moloch...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky