Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Oděsa zvedá hlavu: Město centrem odporu proti násilným odvodům. Hoří auta verbířů. Pět jen za páteční noc. Informace pro ruské rakety a drony. Tradice partyzánského hnutí proti nacistům opět ožívá

Oděsa zvedá hlavu: Město centrem odporu proti násilným odvodům. Hoří auta verbířů. Pět jen za páteční noc. Informace pro ruské rakety a drony. Tradice partyzánského hnutí proti nacistům opět ožívá

20. 7. 2024

Tisk článku

Andrej Rezčikov přináší informace o sílícím partyzánském hnutí na Ukrajině, do kterého se zapojuje stále více rozhořčených občanů, které kyjevská junta loví jako zvěř a přímo z ulice je posílá zemřít na frontu za imperiální zájmy Západu

Žhářské útoky na vojenská vozidla v Oděse, odrážejí nálady značné části ukrajinského obyvatelstva. V Oděse a dalších městech pokračují zejména žhářské útoky na auta patřící zaměstnancům územních rekrutačních středisek (TCK).

Odpor proti mobilizaci roste

V pátek 19. července v noci zničili partyzáni pět služebních aut v Oděse. Informovaly o tom orgány činné v trestním řízení. Podle novin „Strana“ byla páteční noci zapálena vozidla patřící TCK i v Dněpropetrovsku, Vinnici, Charkově a Rivně. Vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání podle článku o maření zákonné činnosti ukrajinských ozbrojených sil (OSU). V publikaci se tvrdí, že za žhářskými útoky stojí Ukrajinci naverbovaní Ruskem. Útočí na auta patřící nejen vojenským komisím, ale také na osobní majetek zaměstnanců TCK.

První vlna žhářských útoků na vojenská vozidla se přehnala Ukrajinou v červnu. Krátce předtím vstoupil v platnost zákon o další mobilizaci. Jedna z norem zavazuje všechny osoby podléhající vojenské službě aktualizovat své údaje ve vojenském rekrutačním středisku do 60 dnů. Povolávací rozkaz je nyní považován za doručený, i když ho odvedenec osobně neviděl. Tato mobilizace je Ukrajinci označována za „nucenou“. A odpor den za dnem sílí. Kromě žhářských útoků na auta dochází i k sabotážím na železnicích a jiné infrastruktuře.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega neobvyklý rozhovor Petra Hájka se známou ekonomkou Hanou Lipovskou. Plují spolu na hlubiny nejen k duchovním kořenům matematiky či významu a spůsobu spojení a komunikace se Stvořitelem, ale věnují se i bezprostředním událostem, například zkoumají, zda Donald Trump a Robert Fico přežili atentát "štěstím a náhodou" anebo Božím zásahem.

Sledujte v sobotu 20. července od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Já k nim nepatřím!

V červnu byla opakovaně hlášena poškození reléových skříní a trafostanic v Mykolajivské, Oděské, Sumské a Čerkaské oblasti. Minulý týden byla v Oděse podpáleno pět aut patřících příslušníkům armády. Dokonce už i cenzurou sevřená ukrajinská média informovala, že v zemi se začala podpalovat vojenská vozidla, přičemž si je spletla s vozidly patřícími zaměstnancům vojenských komisí. Kromě Oděsy a Rivne byly takové žhářské útoky hlášeny i ve Lvově a Kaluši v Ivanofrankovské oblasti. Někteří důstojníci si už na svá auta dávají zbabělý ponižující nápis "Nejsem TCK".

Zároveň se od 17. července ještě více zpřísnila ukrajinská mobilizační pravidla v souladu s přijatým nenáviděným zákonem. Od tohoto týdne, musejí mít všichni muži ve věku od 18 do 60 let, při odchodu z domova s sebou vojenský průkaz. Pokud doklad neobsahuje údaje o vyšetření před vojenskou lékařskou komisí staré maximálně rok, obdrží nešťastník povolávací rozkaz přímo na ulici.

„Zapalování aut může být prací různých partyzánských skupin. Nejde o nějaké velké rozvětvené organizace s desítkami nebo stovkami členů. V současnosti je technické vybavení policie na Ukrajině již na dost vysoké úrovni, takže velké organizace by byly odhaleny a zničeny - tak jak se to stalo v Oděse v letech 2014 – 2015,“ poznamenává bývalý poslanec Městské rady Oděsy Alexander Vasiliev.  

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 22. 7. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Popravy partyzánů bez soudu?

"Partyzánské hnutí v Oděse je tvořeno především lidmi, zhnusenými současnou ukrajinskou realitou," říká Vasilev, který je zároveň historikem a publicistou. Podle něho je třeba si ale uvědomit, že účinný odboj není možný bez pomoci zvenčí. Žhářské útoky na vojenská vozidla, trafostanice a jinou infrastrukturu podle něho provádějí proto zatím spíše "vlci samotáři" nebo menší skupiny, které nejsou organizačně propojeny. Kromě toho ve většině případů nevíme nic o osobách, které, jak tvrdí ukrajinské bezpečnostní služby, byly chyceny za podpalování vojenských vozidel. Neexistují žádné informace o rozsudcích. Lidé, kteří jsou chyceni, prostě zmizí.

Podle místních médií byli 26. června v Oděse zadrženi dva muži, kteří údajně připravovali žhářské útoky na vojenská vozidla na pokyn ruské FSB. O dalším osudu zadržených však nejsou žádné informace. Začátkem července ukrajinská tajná služba SBU zadržela další dva "agenty FSB", kteří byli údajně v přestrojení za ženicha a nevěstu a zkoumali umístění pohraničních jednotek v Oděské oblasti.

Žhářské útoky na auta TCK se podle kusých zpráv z podzemního hnutí odporu mají brzy podstatně rozšířit. „Odpor vůči mobilizaci se v jednotlivých regionech liší. Oděsa je nepochybně lídrem v počtu žhářských útoků a v záchraně lidí, které se podaří násilím vytrhnout ze spárů vojenských náborářů. V Oděse jsou takové případy systémové a odrážejí náladu značné části obyvatelstva,” domnívá se publicista.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Msta i za plné kapsy úplatků

Tyto žhářské útoky vyjadřují spontánní nespokojenost lidí toužících po pomstě. Náboráři z TCK profitují z neštěstí lidí. Plní si kapsy penězi, berou úplatky za možnost vyhnout se branné povinnosti, kupují drahá auta a nemovitosti. Proto se příbuzní občanů, které posílají na frontu zemřít, prostě mstí. Kromě této spontánní nespokojenosti, se ale již zjevně formuje i dobře organizované skutečné partizánské hnutí, které se na vozidla a náboráře z TCK rovněž zaměřuje.

Navzdory represivním opatřením se proto počet podobných sabotáží zvyšuje. Jejich původce se zatím jen výjimečně daří identifikovat a zatknout. To dává odvahu dalším, kteří se k podzemním akcím stále častěji připojují.

„Teoreticky by mohly ukrajinské bezpečnostní služby obrátit milionové město vzhůru nohama a provést rozsáhlé domovní prohlídky. To by však vyžadovalo obrovské zdroje a odčerpalo by to síly z fronty,“ upozornil Vasiljev. Podle něj ve společnosti panuje všeobecná únava z bojů a touha situaci nějak změnit.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Hlavní otázkou, kterou si klade obyčejný občan, je podle něho, kdy to všechno už konečně skončí? Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že právě sabotáže mohou přispět ke kapitulaci kyjevského režimu. Proto kromě zapalování aut a další infrastruktury obyvatelé Oděsy předávají obrovské množství informací o rozmístění vojenských objektů, které jsou následně zasaženy řízenými střelami a drony.

Odboj v Oděse zvedá hlavu tak jako v mnoha dalších regionech ovládaných kyjevským pučistickým režimem. Protinacistické partyzánské hnutí má na Ukrajině stále živou tradici z doby Velké vlastenecké války. Odboj vždy sílil ve chvílích, když se přibližovala k Oděse fronta, a ve vzduchu visela víra v osvobození. Tato naděje vedla ke stále většímu zapojování občanů, kteří se toužili zbavit nacistického zla.

Jejich vnukové na tuto tradici právě navazují.

Zdroj.    

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela...

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT? Že by nová mobilizační strategie? Tvrdé euromajdanské jádro. Boj proti Rusku v Hannoveru. Co dělat, až dojdou i poslední náboje?

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT?...

Na začátek stránky