Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rabování Ukrajiny začalo: Ekonomické a imperiální zájmy elit Spojených států a EU kryté „mediálními prostitutkami“. Pokud Putin ukáže Bílému domu slabost, riskuje jadernou válku

Rabování Ukrajiny začalo: Ekonomické a imperiální zájmy elit Spojených států a EU kryté „mediálními prostitutkami“. Pokud Putin ukáže Bílému domu slabost, riskuje jadernou válku

12. 3. 2014

Tisk článku

Paul Craig Roberts se z pohledu nezávislého amerického publicisty zamýšlí nad pozadím ukrajinského dramatu a dochází k některým ostrým a varovným závěrům

Paul Craig Roberts je americký ekonom a publicista. Byl poradcem ministra financí ve vládě prezidenta Reagana. Stal se známým jako spoluautor Reaganovy úspěšné ekonomické koncepce (Reaganomics). Jako redaktor a publicista pracoval ve Wall Street Journal, Business Week a psal pro  řadu dalších významných periodik. Jako uznávaný expert častokrát vypovídal před kongresovými výbory. 

pp

Čtěte ZDE: Převrat na Ukrajině je otevřeným útokem na Rusko: Uvědomují si Američané a občané zemí EU, oč se hraje? Na jaderné zbraně jsme už téměř zapomněli. Rychle se nám mohou připomenout

Podle zprávy v Kommersant - Ukraine loutky amerického ministerstva financí v Kyjevě, které předstírají, že jsou vládou, připravily ekonomický úsporný plán, který skrouhne ukrajinské penze ze 160 dolarů na 80, aby západní bankéři, kteří půjčili peníze Ukrajině, dostali zaplaceno na úkor ukrajinských chudých. Takže tu máme opět další Řecko.

Zahraniční loupežníci již mají v Kyjevě napilno

Předtím, než vláda, dosazená k moci Washingtonem v pečlivě zorganizovaném puči proti legitimní zvolené ukrajinské vládě, dosáhla čehokoliv, co by se aspoň z dálky podobalo stabilitě a legitimitě, zahraniční loupežníci již mají napilno. Naivní protestující, kteří věřili propagandě, že členství v EU jim nabídne lepší život, přijdou od dubna o polovinu své penze. Ale to je jen začátek.

Pokud Putin dovolí Washingtonu ovládnout „ruské“ provincie východní Ukrajiny, bude demonstrovat slabost, kterou Washington využije, a nakonec ho donutí k válce

Západní média popisují tyto půjčky jako „pomoc“. Nicméně 11 miliard euro, které EU nabízí Kyjevu, není pomoc. Je to úvěr. A co víc, obsahuje mnoho přívěsků včetně přijetí úsporného plánu MMF Kyjevem.

Připomeňme, že důvěřiví Ukrajinci se účastnili protestů, které byly použity ke svržení jejich zvolené vlády, protože uvěřili lžím Washingtonem financovanými nevládními organizacemi, že jakmile se připojí k EU, budou ulice dlážděné zlatem. Místo toho jsou jim ořezávány penze a čeká je „úsporný plán“ Mezinárodního měnového fondu (MMF).

Čtěte ZDE: Čeští politici ohledně Ukrajiny otáčejí. Pat Buchanan, představitel opravdové americké pravice, říká: Ztište válečný pokřik! Putin jedná racionálně. Na Majdanu byli neonacisté

Ukrajina vyplundrována „demokratickým“ Západem

Tento úsporný plán seškrtá sociální služby, finance na vzdělávání, budou propouštěni státní zaměstnanci, devalvována měna –  čímž vzrostou ceny dovozů, ke kterým patří i ruský plyn, tudíž elektřina a energie – a aktiva Ukrajiny otevře pro převzetí západními korporacemi.

Ukrajinská zemědělská půda přejde do rukou amerického agrobyznysu (který ji mimochodem okamžitě zamoří jedovatými GMO plodinami – pozn. PP.).

První rovina plánu Washingtonu a EU pro Ukrajinu, pro tu její část, která se neodtrhne a nepřejde k Rusku, víceméně uspěla. To, co z této země zůstane, bude důsledně vyplundrováno „spřáteleným demokratickým“ Západem.

Čtěte ZDE: Pučistická vláda v Kyjevě má problém: Krymský parlament odhlasoval připojení k Rusku. Nové informace z pozadí převratu: Šlo jako obvykle o ropu a břidličný plyn?

Loutky z Majdanu

Druhá část již tak skvěle nefungovala. Ukrajinské loutky z Majdanu ztratily kontrolu nad protesty, a ta přešla do rukou organizovaných a ozbrojených ultra nacionalistů. Tyto skupiny, jejichž kořeny sahají až do druhé světové války, v níž bojovaly za Hitlera, začaly mluvit a konat tak agresivně, že jižní a východní Ukrajina začaly v obavách požadovat návrat pod ochranná křídla Ruska, jehož součástí byly před 50. lety, než je sovětská Komunistická strana strčila do Ukrajiny.

V této chvíli to vypadá, že se Krym od Ukrajiny definitivně odtrhne. Washington a jeho převodní páky v NATO nemohou dělat nic, jen skřípat zuby a vyhrožovat sankcemi. Kabaretiér z Bílého domu demonstroval totální politickou impotenci „jediné supervelmoci“: Vyhlásil sankce vůči „neznámým osobám, ať je jimi kdokoliv“, zodpovědným za navrácení Krymu Rusku.

Tváří se, že vůbec netuší, kam Krym patřil asi 200 let, než (podle Solženicina) opilý šéf komunistické strany Nikita Chruščev (po matce ukrajinského původu, podobně jako jeho nástupce Leonid Brežněv) šoupnul jižní a východní ruské provincie do Ukrajiny. Zděšeny státním převratem na západní Ukrajině, chtějí tyto staleté ruské provincie zpět, kam patří – tedy domů – podobně jako Jižní Osetie nechtěla mít nic společného s (Stalinovou) Gruzií.

Primitivní lži proudící z Washingtonu

Operetní  washingtonští pučisté v Kyjevě nemohou s Krymem udělat nic, jen společně se svými zámořskými „zaměstnavateli“ mediálně zuřit. Podle platné rusko-ukrajinské dohody má Rusko právo mít na Krymu 25 000 vojáků. Jestliže nyní média USA a EU jak na kolovrátku odsuzují údajnou „ruskou invazi 16 000 vojáků“, je to buď známkou jejich totální novinářské ignorance, nebo – což je mnohem pravděpodobnější – přímého spolupachatelství na primitivních lžích proudících z Washingtonu.

Dnes lépe než kdykoli dříve vidíme, jak jsou hlavní média USA a EU zkorumpovaná. Na jejich zprávy se může spoléhat jen člověk hodně mdlého rozumu. Nejde ale o nic nového. Pokud  novináři věří čemukoliv, co přichází z Washingtonu, pak nejpozději od chvíle, co George W. Bush a Dick Cheney poslali ministra zahraničí Colina Powella do OSN, aby tam legalizoval „iráckou lež“ o údajných „zbraních hromadného ničení“ (o kterých sami zbrojní inspektoři Bílého domu věděli, že neexistují), nelze je nazvat jinak než sborem zkorumpovaných prostitutek.

V bývalých ruských provinciích východní Ukrajiny dal Putinův zpočátku relativně diskrétní přístup ke strategické hrozbě, kterou proti Rusku zvedl Bílý dům, možnost ponechat si velký průmyslový komplex, který slouží ruské ekonomice a armádě. Lidé na východní Ukrajině jsou v ulicích a požadují odtržení od nezvolené vlády, kterou Washington pučem v Kyjevě dosadil.

Ukrajinští oligarchové dosazení USA na východ země

Když Spojené státy konečně pochopily, že kvůli své šokující nekompetentnosti přišly o Krym, nechaly své kyjevské maňásky najmenovat ukrajinské oligarchy, proti kterým byly protesty na Majdanu částečně namířeny, rovnou do vládnoucích pozic ve městech na východní Ukrajině. Oligarchové teď mají své vlastní soukromé bojové jednotky, mimo policie a zbytků jednotek ukrajinské armády, které jsou ještě funkční.

Vůdci protestujících Rusů jsou potichu zatýkáni a mizejí. Washington a jeho prodloužené paže v EU, které jinak tak hlasitě projevují podporu národnímu sebeurčení, se usvědčily samy: Pro „sebeurčení národů“ jsou jen tehdy, když to odpovídá jejich imperiálním zájmům. Proto stojí současný Washington v čele potlačení „národního sebeurčení“ na východní Ukrajině.

Zločiny v režiii USA na východní Ukrajině

Pro prezidenta Putina to může být dilema. Jeho diskrétní přístup umožnil Washingtonu chopit se iniciativy na východní Ukrajině. Oligarchové Taruta a Kolomojsky byly dosazeni k moci v Doněcku a Dněpropetrovsku. Dnes zatýkají Rusy a páchají nevýslovné zločiny, ale od amerických mediálních „prodejných holek“ o nich samozřejmě nikdy neuslyšíte. Strategií Washingtonu je zatknout a zašít vůdce odporu, aby ani teoreticky neexistovaly žádné úřady, které by případně mohly požádat Putina o zásah.

Putin má bezpilotní letouny. Má tedy také možnost odstranit Tarutu a Kolomojského. Pokud však dovolí Washingtonu ovládnout „ruské“ provincie východní Ukrajiny, bude demonstrovat slabost, kterou Washington využije, a nakonec donutí Putina k válce.

Ta válka bude jaderná.

Na tomto videu je v druhé části hezký popis toho, kdo je kdo u ukrajinských oligarchů a historie kolem nich.

Zvědavec

 pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky