Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nová fakta o masakru v Oděse: Požár byl pouhou kamufláží. Zločin se Kyjev snažil zamaskovat. Místo oslav konce 2. světové války probíhá již naplno válka občanská

Nová fakta o masakru v Oděse: Požár byl pouhou kamufláží. Zločin se Kyjev snažil zamaskovat. Místo oslav konce 2. světové války probíhá již naplno válka občanská

6. 5. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší nová fakta o zločinu, kterého se kyjevské bandy dopustily v Oděse, když masakr zřejmě „promyšleně“ vyprovokoval v ulicích města Pravý sektor

Upálení více než padesáti proruských aktivistů v Domě odborů v Oděse přece jen trochu znejistilo svět masírovaný mohutnou mediální protiruskou ofenzívou hlavních západních médií. Jak však ukazují postupně získávané dokumenty, skutečnost byla ještě mnohem obludnější, než jak jsme o této hrůze o víkendu informovali.

Čtěte ZDE: Oděsa: Kyjevská junta ukázala svoji pravou tvář. Masakry pokračují i v dalších městech na východě země. Prezident Obama a kancléřka Merkelová „slaví společně“ porážku německého nacismu ve II. světové válce

Kdo vyprovokoval masakr?

Z videozáznamů a fotografických dokumentů, kterých stále přibývá, lze postupně sestavit rekonstrukci osudových okamžiků oděské noci, která ukazuje ještě mnohem strašlivější obrázek, než ten o rozvášněném davu fotbalových fanoušků, který aktivisty v budově zabarikádoval, a oni se poté udusili kouřem a uhořeli.

Vraťme se ale do pátečního odpoledne do Oděsy, kde před fotbalovým utkáním místního fotbalového klubu s Charkovem došlo k „prokyjevské“ demonstraci za jednotu Ukrajiny, které se zúčastnila zhruba tisícovka fotbalových fanoušků. V jedné z oděských ulic byli napadeni ozbrojeným oddílem, který připomínal spíše trestné oddíly Pravého sektoru. Jen s tím rozdílem, že místo ukrajinských barev měl připnuty svatojiřské stuhy „proruských“ aktivistů. Oddíl evidentně dobře vycházel s místní policií, a ta mu dala volnou ruku. Došlo k tvrdým pouličním střetům, v kterých tito „neznámí“ ozbrojenci použili i střelné zbraně, několik fotbalových fanoušků zastřelili a mnoho zranili.

Po střetech oddíl zmizel neznámo kam. Až poté se podle svědků mnozí z jeho členů objevili – už bez svatojiřských stuh ale naopak s červenými páskami Pravého sektoru – před budovou odborů. Úplně stejný princip jako na Majdanu: Zahájit palbu do vlastních lidí – a tím vyprovokovat masakr.

Stanový tábor

Před budovou odborů vyrostlo v uplynulých dnech stanové městečko tvořené zhruba pětistovkou převážně mladých neozbrojených lidí, zastánců federalizace Ukrajiny. Mnozí sympatizující občané jim tam nosili jídlo a čaj. Jako zázemí využívali demonstranti Dům odborů, jehož zaměstnanci s nimi rovněž sympatizovali a v jejich požadavcích je podporovali.

Ještě než před budovu dorazil rozvášněný dav přivolaných fanoušků, vedených spolehlivými agenty, kteří měli celou vyprovokovanou operaci „přikrýt“ jako projev občanského rozhořčení, přepadly stanový tábor z několika stran oddíly speciálních polovojenských jednotek tvořené převážně „kolonami smrti“ ze západní Ukrajiny. Ty tvoří specializované „protiteroristické“ jednotky „Vostok“ a „Úder“, složené převážně ze „specialistů“ Pravého sektoru. 

Součástí těchto zabijáckých komand jsou i neonacistické jednotky tzv. Národní gardy a obávaný kriminálnický oddíl složený převážně z propuštěných vězňů, který operuje pod názvem Kyjev 1.

Tyto „pekelné kolony“ měly od kyjevského vedení rozkaz zmasakrovat demonstranty před Domem odborů a zamést po sobě stopy. „Dílo“ těchto „satanských komand“ mělo být dostatečně „demonstrativní“, aby odradilo všechny civilisty od snahy, postavit se kdekoliv pučistům z Kyjeva. Odvedená práce ovšem předčila očekávání.

Úklid svědků

Ozbrojené oddíly nahnaly zhruba pětset demonstrantů pod hlavněmi samopalů do budovy. Tam potom nastalo skutečné peklo. Jak tvrdí ti, co přežili, byly nejprve odděleny ženy od mužů. Ženy odvedli do druhého patra, kde byly mučeny a hromadně znásilňovány. Byly potom polity benzínem a zapalovány, aby se se zahladily stopy.

Obdobný úděl potkal na jiném místě také muže. Skutečná bilance obětí je mnohonásobně vyšší než Kyjev uvádí. Poslední čísla hovoří o více než stovce mrtvých a několika stovkách těžce zraněných.

Strašlivé „oslavy“ konce války

Teprve pokud si uvědomíme, co se skutečně v Oděse odehrálo, pochopíme, že po tomto otřesném vraždění prakticky není možné uvažovat o tom, že by lidé z východní Ukrajiny mohli dále žít v jednom státě se spoluobčany ze západu země – reprezentovanými pučistickou vládou a jejími „protiteroristickými sbory“. 

Poslední události ve Slavjansku a Kramatorsku, kde se urputně bojuje o každý dům ukazují, že občanská válka je již realitou. Mobilizace ruských válečných veteránů, kteří se rozhodli jít na Ukrajinu bojovat na vlastní pěst, a dnešní obsazení Oděsy speciálním praporem Pravého sektoru v černých nacistických uniformách, ukazují, že blížící se 9. květen, připomínka konce Druhé světové války, má strašlivou podobu: Na Ukrajině válka právě začíná.

Vraždění v Oděse můžete shlédnout zde, ale varujeme: Tyto dokumenty nejsou vhodné pro děti a slabší povahy. Pouze novinářská povinnost seznámit alespoň touto cestou naši veřejnost s realitou, kterou média ignorují, zamlčují nebo zlehčují, nás vede k jejich zveřejnění.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky