Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lék na krizi i zdraví: Evropská unie v noci vypne elektřinu. Kdo spí, nezlobí. A proč EU dobře věděla, že Island přileze ke křížku? Tajné dokumenty hovoří...

Lék na krizi i zdraví: Evropská unie v noci vypne elektřinu. Kdo spí, nezlobí. A proč EU dobře věděla, že Island přileze ke křížku? Tajné dokumenty hovoří...

10. 7. 2014

Tisk článku

Jindřich Husička statečný blogger spolupracující s Protiproudem, opět dává (pohodlný) život i kariéru všanc a publikuje jedinečné dokumenty...

Protiproud otevírá další dvířka pro „cestu do hlubin eurobyrokratovy duše“. Tentokrát máme k dispozici hned dva texty, jež se Jindřichu Husičkovi podařilo vynést. Zatímco Edward Snowden se stal noční můrou pro Washington, náš spolupracovník působí chaos v Bruselu.

pp

Po šoku, který federalistům způsobil Petr Mach a další, když se znechuceně obrátili zády k orchestru, jenž během zasedání EP kdovíproč produkoval ohranou Beethovenovu odrhovačku, jde o další ránu pro sebevědomí „bruselského lidu“. Například Jan Zahradil (ODS) se prý soukromě nechal slyšet, že jestli to takhle půjde dál, navrhne, aby se úniky tajných materiálů začala zabývat americká ambasáda v Praze. Navzdory těmto nejasným temným výhrůžkám jsme se rozhodli v uveřejňování Husičkových materiálů pokračovat.

V noci bude Ruhe!

Evropská unie v těchto dnech uvažuje o nařízení, která povedou ke zlepšení odpočinkových a spánkových návyků Evropanů napříč sjednoceným kontinentem.

Podle průzkumů Eurostatu se zvyšuje pracovní i volnočasová aktivita obyvatel starého kontinentu mezi dvaadvacátou hodinou večerní a šestou hodinou ranní. Tato skutečnost je z mnoha ohledů nežádoucí, proto je povinností odpovědných představitelů EU s tímto nešvarem něco udělat.

Až se Bjork nedostane včas na koncert v jedné z evropských zemí, myslím, že i pan Ragnar, zpupný předseda islandské vlády, pochopí, že Brusel je Evropa a Evropa je Brusel.

Dáváme si za úkol přimět do roku 2020 evropské obyvatelstvo, aby se v nočních hodinách věnovalo výhradně spánku a snížilo mimospánkové aktivity po desáté hodině večerní o 80%. Prvním krokem ke splnění této kvóty je plánované nařízení Komise o uzavření provozoven s nákupní plochou nad 150 m2 po dvaadvacáté hodině. Evropští politici již nemohou nadále zavírat oči před otrockými praktikami obchodních řetězců, které své zaměstnance nutí pracovat v noci. Nařízení se bude postupně týkat všech prodejních ploch, s výjimkou lékáren.

pp

Čtěte ZDE: Z deníku eurobyrokrata: Odhalené záměry Bruselu, které svět neměl znát: Konečně víme, na čem jsme! Budeme regulovat horko a vyplácet muslimy

Nezřízené zábavě vale

Jistě se shodneme, že nezřízená noční zábava nepřináší evropské společnosti nic dobrého. Proto Komise rozhodla k roku 2020 uzavřít všechna restaurační zařízení, jejichž provozní doba k dnešnímu dni zasahuje do nočních hodin více než 65%. Ostatním podnikům bude provozní doba zregulována tak, aby poslední host opustil zařízení nejpozději deset minut před desátou hodinou večerní.

Aby nedocházelo k obcházení zákona nelegální noční zábavou organizovanou v domácnostech a bytech, bude upraven přívod elektrické energie do každé domácnosti na 1kWh. O výjimku mohou zažádat občané využívající energeticky náročné přístroje nutné k udržení životních funkcí nejméně jednoho z obyvatel domácnosti. Výjimka se vztahuje také na občany, kteří vlastní elektromobily.

Internet jen pro hasiče

Poskytovatelům internetového připojení Komise nařídí snížení přenosové rychlosti v nočních hodinách na 56 kB/s. Mobilní sítě budou v noci zajišťovat pouze chod tísňových linek, zvláště pak linky 112.

Příznivé dopady regulace

Komise si od tohoto opatření slibuje snížení kriminality a omezení noční práce, jelikož tato není pro evropské zdraví prospěšná. V důsledku těchto opatření klesne počet nočních pracovníků ve zdravotnictví (snížení možnosti úrazů), elektrárnách i dalších odvětvích, jichž se regulace přímo nedotýká.

Podle studie, kterou si Komise nechala vypracovat, stoupne produktivita odpočatých euroobčanů o 12-21%. Kromě pozitivních dopadů na evropské zdraví je tento argument jasným důkazem toho, že zmíněná opatření mají smysl.

Reminiscence: Neklidný Štěpán Füle...

Nedávno jsem potkal komisaře pro rozšíření, svého dobrého známého. Jmenuje se Štěpán Füle a je to váš krajan. Nerad hovořím o národnosti svých kolegů, jelikož národní státy jsou přežitek, který je třeba jednou pro vždy vymýtit, ale někdy je dobré zahrát na národnostní notu málo vyspělých prostých občanů.

Štěpán byl toho dne poněkud neklidný, proto jsem ho pozval na skleničku. Postsocialisti, kteří prošli moskevským vzdělávacím systémem, mají k alkoholu většinou kladný vztah, a proto ani Štěpán neodmítl. Dlouho do pozdních nočních jsme diskutovali o Islandu.

Co s Islandem?

Tato bezvýznamná zemička na severu se koncem jara (2013, pozn. red.) naprosto iracionálně rozhodla zahrát si na nedostupnou milenku a zmrazit žádost o členství v EU. Taková drzost! Víte, my v Bruselu jsme si vědomi svého silného postavení a jsme si také vědomi (a s tímto vědomím přichází i těžko únosná míra zodpovědnosti), že Evropa je v našich rukou. A ani trucovité gesto Islandu na tomto faktu nemůže nic změnit.

Přirovnal bych to k výchově dítěte, kdy jako rodič víte, co je pro vašeho potomka nejlepší, ale on stále vzdoruje a až v dospělém věku přichází procitnutí. I já věřím, že za naše rozhodnutí, která v úřadech dnes a denně činíme, přijde jednou ze strany občanů jednotné Evropy jednohlasné „díky“.

Esa v rukávech

Ale zpět k Islandu. Tato pitoreskní zemička, která má sotva polovinu obyvatel, co Franfukrt nad Mohanem, je pro evropskou ekonomiku stejně důležitá, jako jsou pro politika během jeho posledního volebního období důležité zájmy voličů. Tedy vůbec. Ale jedná se o bezprecedentní projev neúcty vůči Bruselu a věřte mi, že to nenecháme jen tak být.

Island plánuje referendum. Neříká kdy a dokonce nedává záruky, jak dopadne. Referendum považuji za stejný nesmysl, jako pokládat pětiletému děcku otázku, zda chce jít do školy. Co myslíte, že odpoví? Reykjavik a jeho fašistická vláda se rozhodla hlásat do světa, že se k jednotné Evropě otáčí zády. Prý nechtějí "cizí" rybářské lodě ve svých výsostných vodách, mají prý strach o živobytí svých rybářů. Cožpak si neuvědomují, že společně s regulacemi a vpuštěním lovců z jiných zemí vytvoří EU pro tamní rybáře také dotační systém?

Pili jsme se Štěpánem dlouho a vytvořili strategii, jak Island přimět k rozumu. Jejich esem v rukávu je pětasedmdesátiprocentní vývoz jejich úlovků a naším esem je pro změnu celní politika. A až se Bjork nedostane včas na koncert v jedné z evropských zemí, myslím, že i pan Ragnar, zpupný předseda tamní vlády, pochopí, že Brusel je Evropa a Evropa je Brusel.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky