Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Geneticky zprzněné potraviny: Gen, který roztrhne žaludek. Pesticidy jsou už v mateřském mléce. V Americe již na 70 miliónů postižených. Cukr a pšenice v čele. Ubráníme se? Pomůže nám prezident Trump?

Geneticky zprzněné potraviny: Gen, který roztrhne žaludek. Pesticidy jsou už v mateřském mléce. V Americe již na 70 miliónů postižených. Cukr a pšenice v čele. Ubráníme se? Pomůže nám prezident Trump?

30. 11. 2016

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková přináší text amerického lékaře dr. Josepha Mercoly, který varuje před konzumací potravin, u nichž si často mylně předpokládáme, že nám nemohou ublížit

Každý chronicky nemocný člověk a všichni, kdo se zabývají se nalezením a udržením lidského zdraví, si kladou v dnešní době otázku: co jíst? Tušíme totiž, že to, co jíme, zásadně ovlivňuje stav našeho těla, imunity a vůbec náš život.

Co nejíst?

Tento problém ovšem bohužel pro nás začíná otázkou opačnou: co nejíst? V “moderní době” jsme si totiž zvykli za potraviny považovat “hmotu” ze supermarketu, která nejen, že nám nedává potřebné živiny, ale navíc nám zásadně ubližuje. I zde můžeme hledat kořeny “epidemie” autoimunitních nemocí, od různých alergií a poruch trávení až k nejtěžším onemocněním typu rakoviny či poruch nervové soustavy jako Parkinsonova či Alzheimerova nemoc. Při změně stravování pak často - ačkoli ne vždy - nemoci téměř “zázračně” mizí. 

I zdravému člověku ovšem může určitá “základní” změna jídelníčku prospět: minimálně pro to, aby se cítil výkonnější, uvolněnější a silnější. 

Epidemie a TTIP

Jak to? Dobře to vysvětluje  slavný výživový specialista dr. Joseph Mercola zabývající se “epidemií” střevních poruch. Ta zasahuje ve Spojených státech desítky miliónů lidí. IBS, neboli syndromem dráždivého tračníku, trpí podle některých statistik až 15 % populace. V Evropě pak “pouze” něco kolem 10 %. Že by to byl výsledek přece jen o něco menší “promořenosti” evropské populace různými chemikáliemi z jídla?

Zvolený americký prezident Donald Trump slíbil, že nepodepíše takzvanou Smlouvu TTIP. Pokud k tomu opravdu dojde, pro naše zdraví je to zásadní dobrá zpráva. Tato zničující dohoda totiž měla - kromě jiných šíleností - také zasažení populace “dobou jedovou” v USA a u nás vyrovnat. Uvidíme. Prozatím je třeba vědět, čemu se v každém případě vyhnout, protože “syntetických” potravin ze supermarketů je i u nás “dostatek”.

Čtěte ZDE: Nový diktát korporací s názvem TTIP! Kdo vlastně bude z dohody těžit? Čekají nás odpadky z USA a geneticky modifikované potraviny. Mexiko a Indie vědí své. Monsanto nastupuje. Jak se zachováme?

Joseph Mercola: Záněty střev trpí třikrát více lidí, než se soudilo

Zánětlivá onemocnění střev (neplést se syndromem dráždivého tračníku, neboli IBS), někdy označovaná anglickou zkratkou IBD, pocházející z termínu Inflammatory Bowel Disease, jsou autoimunitní onemocnění, která mohou mít velmi závažné následky.

Naproti tomu IBS je pouze funkční porucha. Nepojí se s ní tedy žádné změny fyzického těla, které by k problému přispívaly. 

Podle posledních statistik Center pro prevenci nakažlivých chorob se IBD týkají více než 3 miliónů Američanů. To je téměř trojnásobek množství, které se původně odhadovalo.

Příčin je mnoho

Existují dva základní typy IBD onemocnění - a sice Crohnova choroba a ulcerativní kolitida. Obě tyto choroby ovšem zahrnují chronický zánět v zažívacím traktu. Symptomy zahrnují křeče v břiše, únavu a průjmy. Kromě toho, že je IBD sama o sobě velmi nepříjemná, zvyšuje riziko, že pacient dostane rakovinu tlustého střeva nebo konečníku. Což je třetí nejčastější typ rakoviny ve Spojených státech.

Jako s množstvím dalších autoimunitních chorob, ani u IBD nelze přesně určitě jedinou příčinu, která stav spouští. Zatím se ale zdá, že ji ovlivňuje několik faktorů, mezi něž patří: 

  • genetika
  • vystavení se toxinům v prostředí
  • dieta
  • nerovnováha ve střevním mikrobiomu
  • imunitní dysfunkce

Zásadní jedy

Vědci jsou toho názoru, že radikální vzestup počtu zánětlivých onemocnění střev v posledních letech je spojen se stravováním, které se v moderní době dramaticky proměnilo. Většina lidí v západním světě dnes jí převážně polotovary a jídla s vysokým podílem cukrů a syntetických chemikálií. Další faktory, o nichž se soudí, že přispívají ke vzniku IBD jsou:

  • znečištění vzduchu
  • přílišné vystavení populace antibiotikům
  • míra pesticidů v prostředí (přičemž nejhorším z pesticidů co do vlivu na zdravou střevní flóru je podle některých výzkumů právě glyfosát)
  • geneticky modifikované organismy (GMO)

Čtěte ZDE: BioRusko: Nová velmoc ve zdravých potravinách dráždí západní výrobce. Obrat nastartoval Putin. Sankce Rusku paradoxně pomohly. TTIP má přivést jedovaté a geneticky změněné potraviny na naše stoly. Pesticidy ohrožují i plodnost

Riziko alergií a dalších nemocí

Vědecký časopis Digestive Medical Solutions (Řešení zdravotních problémů v oblasti zažívání) si všiml:

“Kromě neustále narůstajících ekonomických, ekologických a etických problémů, které se vrší kolem takzvaných GMO organismů, představují geneticky upravené rostliny a zvířata i podstatné riziko pro lidské zdraví… Obzvláště jde o zvýšené riziko alergií, vzniku disbalance střevní mikroflóry s přítomností toxických bakterií, sníženou funkci imunity, problémy s játry a další - vysoce nebezpečná - onemocnění.

Tato rizika se týkají nás všech, zvláště však osob s oslabeným trávením a zánětlivými onemocněními střev. Pro pacienty, kteří trpí některým z nich, jsou geneticky upravené organismy zničující, protože se i kvůli nim poškozené střevo nemůže správně zotavovat. Zvláště jsou-li přítomné další komplikace, což je téměř vždy.

Konzumace geneticky upravených produktů v konečném důsledku zvyšuje hypersenzitivitu střev, zhoršuje zánět a poškozuje střevní výstelku. To zhoršuje průběh již existujících onemocnění a v některých případech dokonce může onemocnění spustit.”

Bezpečný glyfosát? K smíchu

Ačkoli jeho výrobce, koncern Monsanto, tvrdí, že Roundup (čili glyfosát) je bezpečný a pro lidi “minimálně toxický”, nezávislé výzkumy velmi zřetelně naznačují, že rezidua glyfosátu “navyšují škodlivé účinky dalších chemikálií a toxinů, které narušují normální funkci organismu a navozují nemoci”.

Doktorka Stephanie Seneffová, výzkumná pracovnice působící na Massachusettském institutu technologie (MIT), a Anthony Samsel, vědec a výzkumník, tvrdí:

Postupná otrava těla

“Negativní dopad (glyfosátu) na tělo je zpočátku málo zřetelný a projevuje se postupně, jak zánět poškozuje buněčné tkáně v celém organismu.”

Samsel a Seneffovátaké publikovali výzkum, jehož závěry glyfosát spojují s celiakií a intolerancí lepku, které jsou rovněž v západní civilizaci dnes velmi rozšířené.

Je pravda, že geneticky upravené plodiny (jako soja, kukuřice nebo cukrová řepa) obvykle obsahují větší množství glyfosátu, neboť jsou upraveny tak, aby mohly být více postřikovány. Jenže dnes jsme v situaci, kdy i “obyčejné” plodiny (na místě prvním pšenice) jsou také běžně postřikovány těsně před sklizní, aby se zvýšily výnosy. 

Podle nezávislých testů organizace Detox Project je glyfosát přítomen v alarmujících množstvích v běžných potravinách, například v křupinkách Doritos a Cheerios, ale zdaleka nejen v nich. 

Vyhnout se lepku nestačí

Navíc nejde jen o zánětlivá onemocnění střev. Syndromem dráždivého tračníku, tedy funkční poruchou střev bez zánětlivých změn na sliznici, trpí podle některých odhadů až 70 miliónů Američanů. To je monstrózní číslo. Symptomy syndromu dráždivého tračníku zahrnují neustálé či časté nadýmání, tzv. spastické střevo (tedy křečovité stahy střev), průjem a/nebo zácpu.

Vyhýbat se lepku je jedním z prvních a nejdůležitějších opatření pro léčení tohoto stavu. Ale vyhýbat se GMO potravinám a pesticidům je téměř stejně důležité. Jak si všiml časopis Nahé jídlo (Naked Food):

“Pokud trpíte jakoukoli chronickou poruchou trávení, pak byste měli vědět, že jídlo, které jíte, dost možná obsahuje gen, který naprosto záměrně způsobuje trhliny ve střevě. GMO plodiny totiž obsahují Bt toxin, insekticid “vložený” do genetické struktury plodiny, který funguje tak, že hmyzu, jenž se plodinou chce živit, roztrhne žaludek.”

Čtěte ZDE: Bruselská ruleta zvaná TTIP: Jedovaté pesticidy stále i u nás. Hrátky evropských vládců s našimi životy i peněženkami. Kdy nám zakážou i plevel? Něco ještě v rukou přece jen máme

Bt potraviny: toxiny v krvi i mateřském mléce

Tyto potraviny (takzvané Bt plodiny) jsou tedy ve skutečnosti samy o sobě pesticidy - ačkoli se za ně neoznačují a ani označovány a regulovány jako pesticidy být nemusejí. Samozřejmě, že je velké firmy a média “prodávají” jako bezpečnou alternativu, která pomůže snížit chemickou zátěž v zemědělství. Ve skutečnosti ale nic nemůže být dále od pravdy. Ve skutečnosti vystavení populace Bt plodinám neustále stoupá. 

Monsanto a EPA (Environmental Protection Agency, čili Agentura pro ochranu životního prostředí) tvrdily, že Bt toxin produkovaný v rostlině se v lidském zažívacím traktu zničí, takže nepředstavuje žádné zdravotní riziko. V roce 2011 se ovšem ukázalo, že to není pravda. Lékaři v Univerzitní nemocnici Sherbrooke v Québecu našli Bt toxin v krvi 93 % (!) testovaných těhotných žen, 80 % vzorcích pupečníkové krve jejich miminek a 67 % vzorcích krve netěhotných žen. 

Studie prokázala, že se Bt toxiny hromadí (bioakumulují) v našich tělech. Jiná studie je zase spojila s autoimunitními zánětlivými onemocněními - alergiemi a dalšími.

Rozdíl je vidět

Časopis Digestive Medical Solution poznamenává: 

“Prvním a nejdůležitějším krokem, který musíte učinit pro své zdraví, je změnit způsob stravování. Jakékoli potenciálně geneticky upravené plodiny, které konzumujete, byste měli nahradit jídlem ze zdrojů “free-range”, organickým a podobně. Také pomáhá vyhnout se nejčastějším spouštěčům alergie, tedy pšenici a cukru - a produktům, které je obsahují.

Může se ale stát, že je poškození trvalé. GMO plodiny vám totiž ve skutečnosti mohou způsobit alergii na ne-GMO potraviny. Genetický materiál z GMO sóji se totiž například stává součástí DNA bakterií žijících ve střevech. Ty pak produkují proteiny, které tělu ubližují. Vyčistit organismus od těchto substancí není nic lehkého.”

Bt toxinům můžete být vystaveni přes kukuřici, sóju, cukrovou řepu - nebo také přes živočišné produkty. Zvířata na běžných farmách jsou totiž masově krmena GMO plodinami.

Špatné zprávy? Jen do jisté míry. Naštěstí už existuje celá řada zemědělců, kteří svá zvířata krmí skutečně trávou. Vyplatí se najít si zdroj “nezkažených” potravin.

Vaše zdraví stojí za víc, než je cenový rozdíl mezi marketovým “jídlem” a skutečnou potravou. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky