Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jak na domácí léčbu covidu: Zkušenosti italského lékaře. Čím to, že v některých zemích epidemie neřádí? Vítězná strategie a nulová úmrtnost. Jaké léky a vitamíny jsou účinné? V Itálii už si daly úřady říct. Co u nás?

Jak na domácí léčbu covidu: Zkušenosti italského lékaře. Čím to, že v některých zemích epidemie neřádí? Vítězná strategie a nulová úmrtnost. Jaké léky a vitamíny jsou účinné? V Itálii už si daly úřady říct. Co u nás?

23. 3. 2021

Tisk článku

Paolo Gulisano se ptá italského lékaře na jeho zkušenosti s domácí léčbou covidu navzdory posměchu kolegů a předpisy vnucovaným pravidlům

"Síť lékařů, kteří léčí nemocné covidem v jejich domovech, vznikla z podnětu jednoho z nás, když jsme se divili, proč v Africe mají tak skvělé výsledky s touto chorobou. Řešení se ukázalo v podobě včas podávaných léků a včasné terapie - a naše aktivita se mohla rozjet. Dosud jsme léčili přes šest tisíc případů. Úmrtnost je prakticky nulová," říká Dr. Paolo Martino Allegri o činnosti IppocrateOrg.org.

Rozhodnutí Regionálního správního soudu v Laziu, který zrušil neuvěřitelné rozhodnutí italské vlády, podle kterého je nutné se při léčbě Covidu omezit na paracetamol, "čekat", a pak poslat pacienta na ambulanci - a současně protokol o domácí léčbě vydaný Regionem Piemont, který stanoví užívání těch léků, které v posledních měsících úspěšně předepisují odvážní lékaři, jež se kvůli svým pacientům rozhodli nedodržovat absurdní vládní směrnice, - vyvolalo hněvivou reakci strážců revoluce a části virologů. Opět se velmi nekompromisně odmítá hydroxychlorochin, ale i jiné léky.

Lékaři, kteří léčí v terénu, však nabízejí odlišný obraz. A nejde pouze o empirických důkazech. Měli bychom hovořit o skutečném Real Life Research: o vědeckém výzkumu prováděném v terénu, ne v laboratoři či na matematických modelech.

Jednou z iniciativ konkrétní péče o zdraví pacientů - často zoufalých a nepovšimnutých - je IppocrateOrg, iniciativa lékařů, kteří si dali jméno podle Hippokrata, otce medicíny a zakladatele lékařské etiky, který stanovil principy diagnostického vyšetřování. Mluvili jsme s jedním ze zakladatelů sdružení. Doktor Paolo Martin Allegre je osmapadesátiletý lékař z Padovy narozený v Africe jako syn lékaře působícího na misiích. Specializuje se na pediatrii, později na neonatologii a neonatální patologii. Po sedmi letech práce v nemocnici je od roku 1998 rodinným pediatrem. V současnosti léčí a uzdravuje pacienty trpící Covid-19.

Pane doktore, jak jste se jako rodinný lékař začal věnovat domácí léčbě pacientů s covidem?

Již před deseti lety jsem byl pediatrem v jedné obci v Benátsku, kde se pak první případy covidu objevily. Nevěděli jsme, co máme dělat. Někteří rodiče mých bývalých pacientů, kteří měli zápal plic zdokumentovaný CT vyšetřením, se ocitli v domácí karanténě prakticky bez jakékoliv léčby, proto jsem jim nabídl obrovské dávky vitamínů, zejména vitamínu D, o němž jsem věděl, že posiluje imunitní obranyschopnost. K mému překvapení se u těchto pacientů rapidně zlepšila saturace kyslíkem. Od té doby všem doporučuji preventivní vitaminovou profylaxi a vyšší dávky v případě nemoci.

Co jste pociťoval, když jste si uvědomil, že covid není černý mor, ale že se dá léčit a také vyléčit?

Velké zadostiučinění, protože jsem mohl dát lidem, kteří mě požádali o pomoc, naději, která není iluzorní. Zároveň jsem však byl zděšen, protože jsem se cítil osamělý a dokonce i trochu zesměšňovaný kolegy, s nimiž jsem mluvil o svých zkušenostech.

Jak se zrodila iniciativa IppocrateOrg?

Z brilantní intuice zakladatele Maura Ranga, Itala žijícího na ostrově Mauricius. Tam se koronavirus na začátku rychle oslabil pomocí léků, které známe už desetiletí, jako je Azithromycin, hydroxychlorochin nebo Kortizon, zatímco tady v Itálii umírali lidé jako mouchy. Jak je možné, že v Africe, kde zdravotní péče určitě není taková pokročilá jako u nás, dosáhli tak vynikající výsledky, zatímco my jsme šíření choroby nedokázali potlačit? Oslovil jsem skupinu přátel a moje výzva se rychle šířila dál. Od listopadu se rozběhla asistenční činnost lékařů této skupiny, kteří odpovídají na žádosti o pomoc zaslané e-maily od pacientů.

Čtěte ZDE: Systém hraje zločinnou hru: Jak nás uchránit před účinnou léčbou? Starý vyzkoušený Isoprinosin. Vakcinace, nebo účinná léčba? Významný profesor o tom udělal studii. Proč to nesmíme vědět? Zdrcující video

Jaké výsledky dosahují lékaři sdružení?

Vynikající. Mohu to říci s jistotou, protože mám údaje nejen o pacientech, o které jsem se osobně staral, ale také údaje od dalších kolegů. K dnešnímu dni jsme výrazně překročili počet šest tisíc léčených případů. Z nich jen malé procento potřebovalo dočasné nemocniční ošetření, nebo to byli lidé, kteří se na nás obrátili příliš pozdě. Naše zkušenosti ukazují, že vítěznou strategií je včasný zákrok. Úmrtnost pacientů, jež sledujeme, je prakticky nulová: mezi těmi, kterým jsme pomáhali do jednoho týdne po objevení se symptomů, jsme neměli žádné úmrtí.

Fakta tedy říkají, že je možné léčit a uzdravit se i doma. Díky tomu nedochází k obávanému přeplnění nemocnic a není nutná intenzivní péče. Vládní orgány však dosud neučinily nic pro podporu domácí léčby, naopak se staví proti této možnosti. Proti léčbě, s výjimkou paracetamolu, se postavili při vypracování protokolů léčby. Jaká je Vaše představa o této strategii?

Bylo vážnou chybou nepodporovat domácí léčbu. Léčba nemoci Covid-19 doma je mnohem jednodušší, než by si člověk myslel, pokud se nasadí včas, jak jsem už řekl. Jsem pediatr a určitě bych nechtěl léčit dospělého člověka s jinými patologiemi, ale je pro mě docela jednoduché léčit osoby nakažené koronavirem. Můj nejstarší pacient, kterého jsem vyléčil, má 95 let. Včera jsem staral o pacientku, která má 98 let! Pokud jde o paracetamol, je prokázáno, že jeho užívání zhoršuje situaci, a to ze dvou důvodů: prvním je fakt, že nevykazuje protizánětlivý účinek, který je zásadní při léčbě tohoto onemocnění, ale působí pouze jako antipyretikum, což dává pacientovi iluzorní pocit zlepšení, zatímco virus se šíří dál po těle. Druhým je to, že na metabolizaci paracetamolu se spotřebovává glutathion, antioxidant přítomný v našem těle, který je naopak nezbytný pro boj proti oxidaci způsobené virem ve tkáních.

Zdá se, že nedávné rozhodnutí Regionálního správního soudu v Laziu konečně otevírá možnost aplikovat léčebné protokoly, které umožňují užívání těch léků, které jsou v oblasti léčení nemocných dlouhodobě uznávané jako účinné...

Výrok soudu je velmi jasný. Doufám, že nyní i na úrovni ministrů bude uznána domácí léčba, která se naštěstí ujímá nejen díky IppocrateOrg, ale i dalším iniciativám, které v naší společnosti vznikají zdola.

Kdyby Vás díky zkušenostem z posledních měsíců pozvali na slyšení před Vědecký výbor, co byste těmto odborníkům řekli?

Řekl bych, že je třeba s odvahou přiznat, že léčba soustředěná do nemocnic byla nesprávnou strategií a že je čas změnit směr. Mnoho lékařů si to uvědomuje. Čísla nám dávají za pravdu: včasná domácí léčba funguje. Musíme ji stimulovat, aby se jednotky intenzivní péče vyprázdnily. Politika to musí vzít na vědomí.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky