Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pátá kolona v naší katolické církvi opět na scéně: Normalizační kádrovák Halík útočí na vězně svědomí Dominika Duku. Pacem in terris dnešních dnů? Myšlení z dob totality je prozrazuje jako temný znak. Bože, ochraňuj českého primase!

Pátá kolona v naší katolické církvi opět na scéně: Normalizační kádrovák Halík útočí na vězně svědomí Dominika Duku. Pacem in terris dnešních dnů? Myšlení z dob totality je prozrazuje jako temný znak. Bože, ochraňuj českého primase!

1. 8. 2021

Tisk článku

Josef Dobeš vidí ve stále se stupňujících útocích na kardinála Duku připomínku z dob, kdy zkorumpovaní kněží měli obdobně na mušce kardinála Tomáška - a cosi podstatného z toho dovozuje

Nestačím se divit, jak se svět vrací do doby před čtyřiceti lety.

Tehdy v rozbouřené době u nás v katolické církvi čněl jeden pastýř nad svým stádem. Byl to kardinál František Tomášek. Okolo byla spousta kolaborujících kněží shromážděných mimo jiné ve státem podporovaném spolku Pacem in terris. Tito aktivisté často vyzývali pastýře Františka, aby ustupoval ze svých zásad a hodnot ve prospěch spolupráce se státním zřízením.

Pan kardinál i přes tlaky se nepoddal a zůstal velkou nadějí pro všechny katolíky v zemi.

Dnes opět vyzývají aktivisté kardinála Dominika Duku, aby ustoupil ze svého přesvědčení a hodnot, které léta utvrzoval a osvědčoval v komunistickém lágru. Vyzývá ho Tomáš Halík, který za totality měl své postavení, zatímco kněz Dominik Duka byl vězněný.

Opět znormalizovaný představitel církevních elit vyzývá svého primase, aby byl konstruktivní a zřekl se svých hodnot a názorů. A co víc, aby odsoudil ty věřící katolíky, kteří nekandidují ve všeobecně uznávaných a médii podporovaných stranách. Vždyť se zastává a podporuje extrémisty!

Čtěte ZDE: Zase jsou tady: Normalizační kádrovák Halík nerozdýchal kandidaturu Lipovské a Nerušila. Apel na Duku: Distancujte se od vlastenců! Pražská kavárna v hrůze ječí: Nevolte SPD, Trikolóru a Volný blok! Za koho asi Pátá kolona mluví?

Jeden z principů naší svobody je přece v tom, že každý má právo kandidovat a ucházet se o veřejné funkce. Právem druhého je ho buď volit, nebo volit někoho jiného, nebo dokonce k volbám nejít a volby ignorovat. Tohle pan Halík a další signatáři výzev kardinálovi Dukovi nepochopili a zřejmě nikdy nepochopí. Nedorostli stále do demokracie, je v nich pevně zahlodaná totalita a její myšlení.

Ještě, že máme oproti minulé době přece pár vymožeností. Přece jenom můžeme volit více než jednu kandidátku Národní fronty. Byť ty uznávané mají stejně jako v minuloti velkou mediální podporu. Přesto máme i možnost se rozhodnout pro vyloučené, označkované křesťany v „extrémistických stranách“. A jsem rád, že je primas české katolické církve neopouští.

Nemáme sice takovou politickou osobnost a hluboce věřícího politika jako je v Maďarsku Viktor Orbán, přesto máme v panu kardinálovi vzor pevných zásad a názorů, které se nemění podle objednávky politické reprezentace.

Bože, žehnej a ochraňuj Dominika Duku v těchto neklidných dobách!




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky