Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Démoni mají navrch: OSN se přihlásilo k biblické šelmě. Vánoce ve znamení temných sil? Socha archanděla musí pryč. Zápas o svět v poslední fázi? Průvod rohatých. Je pokoj, nic nehrozí... Znaků Apokalypsy přibývá

Démoni mají navrch: OSN se přihlásilo k biblické šelmě. Vánoce ve znamení temných sil? Socha archanděla musí pryč. Zápas o svět v poslední fázi? Průvod rohatých. "Je pokoj, nic nehrozí..." Znaků Apokalypsy přibývá

26. 12. 2021

Tisk článku

Ivan Poledník přináší několik aktualit ze současného duchovního bojiště, aby připomněl, že nepřítel je o letošních Vánocích v ofenzívě již úplně všude

Správní soud ve francouzském Nantes nařídil městu Les Sables d'Olonne v departementu Vendée, aby do šesti měsíců odstranilo sochu svatého Michalea Archanděla, která se nachází na náměstí Saint-Michel.

Soud vyhověl žádosti sdružení volnomyšlenkářů a uznal, že přítomnost sochy, která zobrazuje svatého Michala Archanděla zabíjejícího draka, porušuje světský charakter státu. Starosta města Les Sables d'Olonne Yannick Moreau oznámil, že město se proti rozhodnutí odvolá:

„Soudy u nás mají na starosti jiné věci než řešení urážlivých požadavků radikálních sekulárních ideologů, kteří podporují tzv. cancel culture a kteří se snaží postupně rozbít tisícileté kulturní vazby, které formovaly naši společnou identitu. Den po odsouzeníhodném vandalském činu na soše Panny Marie ve městě a v předvečer Vánoc jsou tyto útoky na naše křesťanské kořeny a kulturu nepřijatelné."

Vedení města zdůraznilo, že památka je součástí kulturního dědictví. V případě neúspěchu odvolání právník obce nevylučuje, že se obrátí na Státní radu, která ve Francii kontroluje činnost správních orgánů a je nejvyšším orgánem správního soudnictví. V podobném případě v regionu v letech 2012 až 2016 až po odvolání se na Státní radu bylo nakonec možné instalovat jesličky v sále rady departementu Vendée.

Je příznačné, že toto pokoření přichází právě do Vendée, regionu, který se kdysi ve Jménu Krista vzepřel francouzské revoluci (na kterou se pokroková Evropa dodnes horlivě odvolává jako na slavný počátek současného marasmu) a jehož povstání bylo potlačeno děsivou krvavou brutalitou, jakou Evropa nikdy předtím ani potom nezažila. 

Ďáblové vítáni

V městečku Leavenworth, což je turistická destinace v americkém státě Washington, byl letos vánoční průvod poněkud jiný. Byl „obohacen“ o rohaté, zvířatům podobné bytosti.

Místní noviny píší:

„Během jednoho víkendu začátkem tohoto měsíce se v ulicích tohoto městečka připojila k ostatním členům doprovodu skupina rohatých napůl koz a napůl lidských tvorů oblečených do hábitů ze zvířecí kožešiny.“

Skupina se jmenuje Krampus Seattle a odvolává se na to, že jen přebrala zvyk, který je v Rakousku a německých spolkových zemích poměrně běžný. Celá záležitost je příznačná v tom, že ti, kteří zorganizovali vyhlášený vánoční doprovod v Leavenworthu, zakázali letos účast místní katolické skupině spadající pod celonárodní katolickou organizaci Knights of Columbus. 

Vedení v rámci většího balíčku "covid opatření" navíc přejmenovalo celou akci. Původně nesla název Christmas Lights (Vánoční světla), ale radnice odstranila slovo Vánoce a nahradili ho "neutrálním" pojmem Village of Lights (Vesnice světel) . 

Katolické bratrstvo Knights of Columbus bylo součástí vánočního doprovodu desítky let. Vyrozumění o tom, proč ho radnice náhle odmítá, bylo strohé a uvádí, že to bylo z technických příčin, neboť rytíři ve svých stáncích, kde prodávali domácí párky, "spotřebovávali příliš mnoho elektrické energie". Hle, jak lze využít "Green Deal", bratříčka kovidismu.

Čtěte ZDE: Archanděl Michael: Náš nejmocnější ochránce. Příběh pýchy a vzpoury. Poslední naděje na záchranu? Satan svržen z nebes. Slavné zjevení nad troskami Římské říše. Rozum, síla a pravda

Biblická šelma

Před budovu Organizace spojených národů v New Yorku vztyčili novou sochu. Na tom by nebylo nic tak výjimečného, kdyby se to dílo nápadně nepodobalo šelmě popsané v knize proroka Daniela. Socha je ve tvaru okřídlené kočkovité šelmy a nese název „Strážce mezinárodního míru a bezpečnosti“.

Samotná OSN se se novým „skvostem“ pochlubila na svém twitterovém účtu, kde se uvádí:

„Strážce mezinárodního míru a bezpečnosti sedí na Visitor's Plaza před sídlem OSN. Strážce je spojením jaguára a orla a je to dar od vlády regionu Oaxaca v Mexiku.“

Izraelský deník Israel 365 News však upozorňuje, že „mnozí si všimli nápadné podobnosti s Danielovým snem z Bible… V jeho snu byly čtyři šelmy – lev s křídly, medvěd s tesáky, levhart se čtyřmi křídly. Čtvrté zvíře mělo deset rohů.“

V Danielově knize se doslova uvádí:

Daniel řekl: „Viděl jsem v nočním vidění, hle, čtyři nebeské větry rozbouřily Velké moře. A z moře vystoupila čtyři veliká zvířata, odlišná jedno od druhého. První bylo jako lev a mělo orlí křídla. Viděl jsem, že mu byla křídla oškubána, bylo pozvednuto od země a postaveno na nohy jako člověk a dáno mu lidské srdce. Hle, další zvíře, druhé, se podobalo medvědu. Bylo postaveno tváří k jedné straně. Mělo v tlamě mezi zuby tři žebra a bylo mu řečeno: ‚Vstaň a hojně se nažer masa!‘ Potom jsem viděl, hle, další zvíře bylo jako levhart a mělo na hřbetě čtyři ptačí křídla. Bylo to zvíře čtyřhlavé a byla mu dána vladařská moc. Potom jsem v nočním vidění viděl, hle, čtvrté zvíře, strašné, příšerné a mimořádně mocné. Mělo veliké železné zuby, žralo a drtilo a zbytek rozšlapávalo svýma nohama. Bylo odlišné ode všech předešlých zvířat a mělo deset rohů. (Dan 7,2–7).

Izraelský deník vysvětluje, že šelmy mají reprezentovat všechna království, která si podmanila izraelský národ. Okřídlený lev má reprezentovat bezbožný Babylón, zničený pro množství svých hříchů před Bohem. Medvěd v té době reprezentoval Perskou říši a jaguár zase dekadentní helénské Řecko. Poslední zvíře reprezentovalo Římskou říši.

Prapodivná biblická spojení zde však nekončí. Velmi zajímavý je i název sochy, vepsaný přímo na jejím podstavci: Strážce mezinárodního míru a bezpečnostiOficiální název v angličtině zní Guardian of Peace and Security.

V Novém zákoně, v Prvním Pavlově dopise Tesalonickým se uvádí:

Až budou říkat "je pokoj, nic nehrozí", tu je náhle přepadne zhouba jako bolest rodičku, a neuniknou.

V angličtině tato stať zní:

When people are saying, „Peace and security“, then sudden disaster comes upon them, like labor pains upon a pregnant woman, and they will not escape.

Takže je to tady? Mnozí si to myslí. Předpovězených znaků vskutku přibývá...

Zdroj: 1, 2, 3.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky