Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Memento oděského masakru rok poté: Čeští náckové z havlistické kavárny již upalování nepohodlných civilistů veřejně tleskají. V sobotu se v Praze scházejí odpůrci válečných příprav

Memento oděského masakru rok poté: Čeští náckové z havlistické kavárny již upalování "nepohodlných" civilistů veřejně tleskají. V sobotu se v Praze scházejí odpůrci válečných příprav

30. 4. 2015

Tisk článku

Radek Pokorný připomíná sobotní výročí oděského masakru a zve všechny "nelhostejné" na Svatojiřský pochod za mír a národní suverenitu, který spolu s dalšími akcemi proběhne v sobotu v Praze

Upálení více než stovky lidí v oděském Domě odborů na Kulikově poli, k němuž došlo téměř přesně před rokem 2. května, se stalo bodem, z něhož již nebylo návratu. Tímto hrůzným zločinem se definitivně rozhořela občanská válka na Ukrajině. Strůjci tohoto zvěrstva tak dali jasně najevo, že jsou odhodláni jakýmikoli prostředky zlomit odpor jihovýchodních oblastí země proti státnímu převratu, který v režii západních tajných služeb začal na kyjevském Majdanu.

pp

Oděsa byla milníkem

Masakr ovšem zdaleka nebyl jen jedním z mnoha válečných či poloválečných akcí v hroucítí se Ukrajině: "Oděsa" byla milníkem, čímsi jako "jedenáctým zářím" v ukrajinském podání. Po ní už tamní (a v důsledku ani náš) svět nebyl stejný. A její "odkaz" žije i dnes. Na Ukrajině po sedmdesáti letech opět "svobodně" vlají nacistické prapory, a čeští "pravdoláskařští" ministerští úředníci a intelektuálové velebí znásilňování, mučení a upalování civilistů jako legitimní postup proti politickým protivníkům. Snaží se nás přesvědčit, že se vlastně nic tak strašného nestalo a neděje. Stejně se nás snažili přesvědčovat před rokem. Připomeňme si proto, co se vloni skutečně v Oděse odehrálo - a co v českém mainstreamu, na rozdíl od dobrých rad "vznešených kavárenských nácků" typu panů Bartušky či Klvani, určitě nezaslechneme:

V oděském ohnivém pekle definitivně shořela jakákoliv naděje na jednotnou Ukrajinu. Od té doby zbyla kyjevským pučistům už jen jediná možnost: Ovládnout východní regiony země silou. Rozpoutat vraždění všude kam pošlou svou armádu podporovanou banderovskými oddíly (tzv. „dobrovolnickými prapory“, jež se dnes snaží údajně odzbrojit). Zavést nevídaný brutální teror, který odpůrce režimu likviduje po stovkách, tisíce odvleče do koncentračních táborů a statisíce vyžene z jejich domovů.

Operace Oděsa a tajná vládní porada

Právě tento scénář byl použit všude tam, kde se Ukrajinci odmítli smířit s nastoleným fašistickým režimem a v referendech hlasovali pro samostatnost na Kyjevu. Oděsa měla být exeplárním příkladem zlomení odporu. Jednak pro to, že nechuť ke Kyjevu zde byla zvláště silná, ale především, že její ztráta jako klíčového přístavu by ve strategických plánech protiruské ofenzivy byla později obrovským problémem.

Operace Oděsa byla dopodrobna naplánována na tajné vládní poradě Turčinova s Kolomojským a některými veliteli nacistických (dobrovolnických) praporů. Plán byl kompletní, včetně „zápalných obětí“. Ty měly dva cíle: Zastrašit obyvatelstvo a ponížit Rusko. O celém průběhu této operace jsme na stránkách Protiproudu samozřejmě jako jedni z mála u nás podrobně informovali. Vše mělo vypadat jako tragické následky střetu místních hooligans.

pp

Čtěte ZDE: Nová fakta o masakru v Oděse: Požár byl pouhou kamufláží. Zločin se Kyjev snažil zamaskovat. Místo oslav konce 2. světové války probíhá již naplno válka občanská

Čtěte ZDE: Oděsa: Kyjevská junta ukázala svoji pravou tvář. Masakry pokračují i v dalších městech na východě země. Prezident Obama a kancléřka Merkelová „slaví společně“ porážku německého nacismu ve II. světové válce

Svět hrůzou oněmněl

Do Oděsy dorazili fotbaloví fanoušci, a spolu s nimi příslušníci Pravého sektoru z celé země. Kolomojského „zabijácké oddíly“ pak vyprovokovaly první střety v ulicích. Dav, spolu s připravenými „katy a zabijáky“, byl nasměrován na Kulikovo pole. Aktivisté oděského „Antimajdanu“ všech věkových kategorií, od studentů až po důchodce, byli zahnáni do budovy Domu odborů a vchod byl poté zabarikádován. Ze střech a bočními vchody pak do budovy pronikli zabijáci. Scény, které se poté uvnitř budovy odehrávaly, předčilo vše co evropský svět od druhé světové války zažil. Muži i ženy byli nejbrutálnějšími gestapáckými metodami znásilňováni, mučeni, ubíjeni a zaživa upalováni.

Západní sponzoři kyjevských vládců chtějí, aby se na tyto zločiny zapomnělo. Jednak narušují představu báječných demokratů, kteří svrhli (demokraticky zvoleného) tyrana, jednak ospravedlňují boj východních Ukrajinců, kteří brání své domovy a životy před brutálním režimem. Právě proto však zapomenout nesmíme.

Praha si připomene Oděsu 

V Praze se v den výročí oděského zločinu uskuteční několik veřejných shromáždění, na kterých si "nelhostejní" občané chtějí tuto událost připomenout a současně pozdvihnout hlas na obranu míru proti chystané válce s Ruskem. Oděsa je memento. Symbol hrůz, které mohou přijít, přestože se mnozí lhostejní utěšují, že něco takového se přece u nás stát nemůže. Může - a velmi snadno. Pokud nedáme včas najevo, že to nedopustíme.

Sobotní akce zahájí ve 14 hodin na Hradčanském náměstí Akce D.O.S.T., která pořádá již druhý ročník „Svatojiřského pochodu za mír a národní suverenitu“. Chce tak nejen vzpomenout masakru v Oděse, ale především opět naléhavě upozornit na nebezpečí války na evropském kontinentě, které se projevuje stále sílící válečnou protiruskou propagandou našich hlavních médií.

pp

Svatojiřský pochod a pietní shromáždění

Akce D.O.S.T. při té příležitosti předá Mírové poselství prezidentu republiky Miloši Zemanovi. V něm oceňuje prezidentův postoj k občanské válce na Ukrajině i jeho snahu o nalezení mírového řešení v současné krizi mezi Západem a Ruskem. V závěru pochodu potom účastníci předají Mírovou výzvu též americkému velvyslanci v Praze.

V ní protestují proti soustavnému vměšování Spojených států do vnitřních záležitostí naší země. Poselství americkému lidu obsahuje rovněž přání, aby USA změnily svou dosavadní konfrontační politiku vůči Rusku, jež po semdesáti letech připravuje další válečné hrůzy na evropském kontinentě. Bude zajímavé sledovat, jak se pan velvyslanec Schapiro, který tak rád "důrazně radí" našim politikům, zachová, když bude pro změnu někdo radit jemu. Asi všichni tušíme, jak to dopadne - ale přesto, či právě proto je důležité, aby viděl, že se před jeho "dolarovou misí" všichni Češi a Moravané ještě neplazí.

Na Hradčanském náměstí promluví mimo jiné i šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek, předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura, sociolog a člen Svobodných Petr Hampl, předseda občanského sdružení MONOS a člen předsednictva Národní demokracie David Hibsch, předseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník, politolog Daniel Solis a další osobnosti, kterým ještě není osud naší země zcela lhostejný.

Po skončení akce proběhne na Hradčanském náměstí občanské shromáždění ODĚSA 2014 Memento - STOP fašismu, při kterém se budou číst i jména obětí oděské tragédie. Na závěr této občanské vzpomínky bude přečtena výzva vládě České republiky a Evropské unii, aby donutily ukrajinské vládce vyšetřit nejen masakry v Oděse a na Majdanu, ale i vraždy opozičních politiků a novinářů. Na shromáždění promluví kromě jiných osobností také statečný plukovník Marek Obrtel, bývalý vojenský lékař, který vrátil vyznamenání z misí NATO. V 17 hodin si další občané přípomenou masakr pietní vzpomínkou na Staroměstském náměstí.

Kolik se jich na těch několika místech sejde, aby se o tom médiím obtížněji mlčelo? To záleží na každém z nás.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky