Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Egyptský Airbus: Stále větší záhada. Tají někdo souvislosti? Pokud ano, proč? Ani po dvou letech tragédie dvou strojů malajských aerolinií není objasněna. Kdo jsou vlci a kdo kojoti? Všechno se vším souvisí

Egyptský Airbus: Stále větší záhada. Tají někdo souvislosti? Pokud ano, proč? Ani po dvou letech tragédie dvou strojů malajských aerolinií není objasněna. Kdo jsou vlci a kdo kojoti? Všechno se vším souvisí

3. 6. 2016

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad příčinami absurdně dlouhého hledání egyptského airbusu, který "zmizel z radarů" před čtrnácti dny a přináší úvahu Martina Kabátníka o souvislosti tragédií letů malajských aerolinií před dvěma lety, která by se nám dnes mohla stát inspirací

Když se před více jak čtrnácti dny (19. května) ztratil z radarů Airbus A-320 letu MS 804 s 66 lidmi na palubě na trase z Paříže do Káhiry krátce poté, co vstoupil do egyptského vzdušného prostoru nad Středozemním mořem, všichni předpokládali, že havarovaný stroj se podaří nalézt v řádu dní. Středozemní moře není oceán, aby se v něm letadlo ztratilo jako jehla v kupce sena.

pp

Stihačky a vrtulníky vyslané na místo jsou schopny zvláště ve chvíli, kdy známe přesnou trasu a údaje ze satelitů, a tím pádem i místo dopadu, dorazit na místo tragédie během několika hodin. Přesto jsme svědky neuvěřitelné hry na slepou bábu, kdy se trosky a černé skříňky nedaří více jak čtrnáct dní údajně nalézt. Proč? Neschopnost, nebo je za tím něco jiného? Hraje se tu o čas?

Známá hra na zapomnění

Dost možná. Opět se rozehrává známá hra na zapomnění, kdy je veřejnosti dávkováno nalézání jednotlivých trosek. Z celého letounu se našly údajně zbytky tří kufrů cestujících a pár bot. A to i přesto že se do pátrání zapojilo nejmodernější technikou vybavené americké námořnictvo. Francouzská pátrací loď zachytila údajně dokonce signály, které by mohly pocházet z černých skříněk zříceného airbusu egyptských aerolinií. Signál by měl přesně lokalizovat místo dopadu letounu. Nyní je dokonce zúžili na dva čtvereční kilometry. Oblast se údajně nachází ve vzdálenosti 290 kilometrů severně od egyptského pobřeží. Ale na zapisovače (černé skříňky) stále čekáme. A do vybití jejich baterií zbývá maximálně čtrnáct dní.

Otázek kolem letu MS 804 začíná být stejně jako kolem dvou zmizelých letadel malajských aerolinií

Pořád tedy ještě ani netušíme, co se odehrálo na palubě Airbusu, který se údajně zřítil střemhlav do moře. Podle infomací které unikly od egyptských vyšetřovatelů a které byly zase vzápětí dementovány, došlo na palubě letadla k výbuchu. To by naznačovalo na teroristický útok islamistů. Ovšem právě v těchto dnech, kdy se Evropa vzpamatovává z březnových útoků v Bruselu a invazní migrační vlna mění politickou mapu starého kontinentu by se tato informace nehodila.

Minulý týden byl zastaven na několik hodin let Brusel - Praha, neboť jeden z cestujících měl údajně napuštěn oblek hořlavinou. O tomto incidentu se v médiích neobjevila ani řádka. V takovéto konstelaci by zpráva o dalším úspěšném atentátu islamistů zapůsobila spíše jako rozbuška. Nehledě k tomu, že za tři týdny bude Británie rozhodovat v referendu o vystoupení - a tedy možná o dalším bytí a nebytí Evropské unie vůbec.

Čtěte ZDE: Smrtící ruleta s letadly: Pasažéři a dopravní stroje jako hračky na dálkové ovládání? Případy, na které se zapomíná. Kdo je na řadě příště?

Čtěte ZDE: Hromadná vražda údajného pilota - blázna: Otazníky po roce nemizejí, spíš přibývají. Takhle se to nedělá. Převzal někdo na dálku řízení stroje? Šlo o vyděračský vzkaz? Všichni jsme rukojmí. Jednou se archivy otevřou...

Další falešná stopa?

Proto se nalezení černých skříněk oddaluje co možná nejdéle, až za "horizont zapomnění". Prostě až jiné události tuto zcela překryjí. Těžko říci, zda to vystačí až do „vybití baterií“. Spíše ne, ale mezitím německý parlament odhlasuje "genocidu Arménů", zhorší se vztahy s Tureckem - a tak dále a tak dále. A pokud se dokonce zapisovače najdou a vyzvednou, bude trvat ještě několik týdnú, než proniknou první informace. Po referendu.

Objevili se ostatně i další spekulace. Poukazují na to, že je zvláštní, že na palubě zříceného stroje cestovali tři významní bezpečnostní agenti. Nacházela se snad na palubě osoba „zvláštního významu“, kterou bylo třeba chránit? Ale kdo by to mohl být?

Nebo snad stojí za podivně dokumentovaným-nedokumentovaným zmizením letadla ještě něco jiného a veřejnost je jako obvykle pouze sváděna na falešnou stopu? Mají snad pravdu někteří publicisté, kteří spekulují, že letadlo bylo ve skutečnosti uneseno (podobně jako let MH 370) a přistálo tajně v Izraeli?

Otázek kolem letu MS 804 začíná být stejně jako kolem dvou zmizelých letadel malajských aerolinií. Je dobré si proto některé z nich oživit. Veřejnost na vše už v největší většině zapomněla, nebo přijala nesmyslná vysvětlení mainstreamových politiků a médií. K novým souvislostem týkajícím se záhady malajských letadel se vrací Martin Kabátník. Jde na to úplně jinudy, ale jako inspirace k úvahám o podivném vyšetřování zmizelého letadla egyptských aerolinií to není špatné cvičení:

pp

Čtěte ZDE: Trosky malajského Boeingu usvědčují pachatele: Je náhoda že se po roce našly také „úlomky“ z rakety BUK u Doněcka? Co spojuje obě katastrofy? Matematické souvislosti letu MH 370 a letu MH 17

Čtěte ZDE: Rok od tragédie MH 370: Na palubě zmizelého boeingu byl poklad. Práva k „vynálezu zkázy“ má nyní v rukou Rothschild. Byli géniové jen hloupí? Kdo nám vládne?

Martin Kabátník: Manipulace s daty letu MH 370

Vybral jsem fakta, která jsou ověřená a mají vliv na pochopení vyšetřování i průběhu letu MH 370.

Vidíme, že někdo úmyslně řídil letadlo i přes autopilota i ručně až do konce. Skutečnosti od bodu 5) ukazují vždy jedním směrem, nejsou víceznačné. Jsou ukazateli. Proti datům z Immarsat svědčí ostatní skutečnosti. S největší pravděpodobností jsou data zmanipulována. Je nelogické zvolit sebevraždu s letadlem a letět co nejdále. Co nejdéle to prodlužovat. Data zřejmě nebyla zmanipulována jednotlivcem, ale mocnou organizací.

Perličky z vyšetřování

Těch 5 ostrovních přistávacích drah bylo prohlášeno za tajnou informaci. Přesto se ale zjistilo, že ty dráhy byly vesměs podobné a jedna byla na Maledivách a další byla i na Diego Garcia. Šéfpilot byl fanda do letadel Boeingu, uměl odpovídat i v obtížných situacích. Byl to zkušený profesionál, který by už dávno figuroval ve filmu jako hlavní superhrdina. Zatím se film nenatočil.

Když jsem četl, jak si novináři představovali, že pilot se řítil na Antarktidu s vědomím, že už nemůže nikde bezpečně přistát, pomyslel jsem na novináře. Nechali se unést seriálem o vesmírném korábu Enterprise, jak letí do vesmírných dálav. Ale nedomysleli to, asi měli zadání.

Přestože bylo vyšetřování otevřené, na všechny zúčastněné byly vyvíjeny enormní tlaky. Jako první to pocítil nositel radostné zprávy, že letadlo letělo více než 7 hodin. Dostal pokárání. Vyšetřovatelé rozhodnou co se zveřejní. Firma Rolls-Royce se k tomu postavila tak, že všechna data z leteckých motorů jsou její tajná data a nebude je zveřejňovat. Ale nelhala, nemanipulovala. Patří jí.

Další data patří mluvčímu prezidenta USA. Veškerý kontakt a zodpovídání dotazu zprostředkovával on. Prezident byl indisponován a neukazoval se na veřejnosti. Často i z vyšetřování přicházely rozporuplné informace a on musel pečlivě vážit každé slovo. Přesto tvrdě bojoval, aby nemusel přímo lhát. Když někdo tvrdil, že letadlo letělo přes Maledivy na Diego Garcia, tvrdil rezolutně, že nad ostrovem nebylo žádné letadlo sestřeleno. Pravdu mohli mít oba. Podle trosek se neštěstí stalo na moři.

PP koláž

Čtěte ZDE: Zinscenovaný podvrh, nebo šokující průlom: Pasažér zmizelého letadla prý odeslal zprávu ze skrytého iPhonu. Co napsal? A co dělala paní Clintonová v Číně?

Čtěte ZDE: Mystifikace o letu 370 Malajsijských aerolinií: Je usilovné pátrání v oceánu kamufláž CIA? Svědectví pilota Boeingu 777. Pozoruhodná shoda se „ztracenými“ letadly z 11. září 2001

Vlčí smečka a kojoti

V prosinci 2014 se objevil názor od bývalého šéfa francouzské letecké společnosti (Marc Dugain) o pozadí a manipulacích kolem letu MH 370. Nedlouho potom přišel objev novinářů k letu MH 17. Vypátrali člověka, který se ještě přihlásil a zakoupil letenku na MH 17 a nakonec neletěl. Onen člověk o tom nechtěl povídat. To chápu, bylo to sice zajímavé, ale celek jsem nechápal. Copak by se někdo slitoval nad jedním pasažerem? Kdyby měl stroj času, neslitoval by se nad 300 lidmi? Ten skoro možný pasažer byl Američan. Až po půl roce roce mi došlo, že se i zde jednalo o pravidla a zákony.

Když jste ve vlčí smečce musíte poslouchat vůdce. Ale jsou i zákony, které musí poslouchat i on, vůdce smečky. Určité země mají zákony a soudce, kteří dbají, aby nebyly promlčeny vraždy vlastních občanů. Pokud by se toho i nějaký vlk odvážil, do konce života by si nemohl být jist, že nebude odsouzen. S tím musí i vůdce počítat a nevystavovat vlky zbytečně riziku, které by se vymstilo i vůdci. Stávaly se i případy, řízených úniků informací.

Onen Američan ohrozil členy smečky. Proto musel být zachráněn. Můj předpoklad je, že se zachráněný přihlásil na poslední chvíli, když se někdo jiný (třeba pro nemoc) odhlásil. Zjistilo se, že je Američan, kontaktoval se, zachránil se, ale už neodhlašoval letenku. Bylo tam nebezpečí, že se může přihlásit další Američan.

Pravidla smečky

Mezi zničením MH 370 a MH 17 uplynulo 131 dní. Nejdůležitější byl ten první měsíc od 8. března do 8. dubna (tedy 31 dní). V té době smečka skákala z jednoho možného průšvihu do druhého. Vládla panika i strach. Smečka ztrácela území, o které se měla starat.

Asi v té době k vůdci dorazil jeho podřízený. Nálada byla chmurná. Symbolicky předložil jeden svazek. Nebyl to jen tak obyčejný svazek. Představoval stovky milionů informací. Podřízený řekl: „Byli jsme permanentně v akci, dnem i nocí. Celá smečka pracovala jenom kolem toho ničemného letadla. Celá smečka je uštvaná a k tomu nám cizí smečka zabrala území, které mělo být naše“.

Po kratší pauze dodal: Je tady plán. Využili bychom tyto informace, potrestali to letadlo, tu leteckou společnost, zahnali vlky a donutili kojoty bojovat. Můžeme se do toho pustit?“ Pak už stačilo obligátní: „Udělejte, co je nutné.“  

Měl bych tedy ještě vysvětlit, kdo to jsou ti kojoti. To jsou takoví... no prostě kojoti. Vlčí nadávka. Kdyby měli bojovat, raději utečou. Jediné, co by je k boji donutilo, je obrana vlastní kůže, nebo vlastní rodiny. Donutit kojoty bojovat je tak trochu i umění. Pokud to není nutné, raději se bratříčkují.

pp

Čtěte ZDE: Vyšetřování neskončilo, zapomeňte: Trosky máme. Kde je letadlo? Pilot MH370 na Tchajwanu a bez paměti? Boj velmocí o Rothschildův „super čip“? Spekulace versus souvislosti

Čtěte ZDE: Zfalšovaná zpráva o vyšetřování MH17: Mystifikátoři nevědomky potvrdili ruskou verzi. Blamáž v ČT. Kyjev dál skrývá dokumenty, které jej usvědčují. Ukáží USA satelitní snímky? Donutí je k tomu OSN? Bude nové vyšetřování?

Bod zvratu mezi MH 370 a MH 17

Měsíc uplynul a po tomto zvratu zbývalo asi 100 dní. Samozřejmě, nebyl dán pokyn do 100 dní. To vše se muselo nejdříve dobře propočítat. A hlavně jednat. Využila se celá nashromážděná data o malajských aerolinkách. Ty měly u vlků vroubek. Vybralo se zájmové území. Domluvila se spolupráce se zaintresovanými. Probralo se jakým způsobem se zničí. Domluvila se pomoc s řízením letadla. Domluvilo se množství pasažerů v letadle. Muselo jich být více než v MH 370. Prostě to muselo tu událost přebít. Musel se vybrat dopředu naplánovaný let, kde by bylo co nejvíce kojotů. Termínově předvídatelná akce. A nesměli tam být spoluobčané vlků.

Náročné podmínky, ale tento let to splňoval. Zajímavá by byla statistika. Kolik letů Malajských aerolinií tyto podmínky také splňovalo? Dále se musí připustit, že použití dotyčné zbraně (BUK), bylo pravděpodobné asi až posledních 14 dní. Pokud se na uvedené události díváme izolovaně, dostáváme neuchopitelné (neuvěřitelné) náhody. Pokud ale vidíme i bod zvratu, vidíme také zájem smečky vlků na druhém plánovaném zničení letadla MH 17. Vidíme snahu o "spravedlnost".  Dostal jsem úder (MH 370 spadlo, jak jsme nechtěli) a vrátil jsem úder (MH17 spadlo, jak jsme chtěli). V každém případě nestranná vlčí smečka bude vždy vědět, odkud měla raketa přiletět a bude to také vždy nezaujatě tvrdit. I kdyby pro to nebyla žádná fakta.

Obě tragédie spolu souvisejí

Neuzavření kritického leteckého prostoru. Záměrná naváděná změna směru letadla k bojům. V původní trase toto nebezpečí nehrozilo. Zabavení komunikace leteckého dispečinku a nevydání k vyšetřování. Oznámení Ukrajiny o sestřelení letadla povstalci po dvou hodinách. Epicentrum zásahu letadla raketou, bylo na odvrácené straně od rebelů a na straně obrácené k ukrajinským jednotkám.

Nyní vidíme, co vše se mělo udělat jinak. Vyšetřovací komise k MH 370 měla mít jako hlavního vyšetřovatele Čínu s pevnými a silnými osobnostmi. Roli Malajsie se určité kruhy pokoušely znemožnit, jako ne příliš důvěryhodnou stranu. Nejvíce to neoficiálně znělo z USA a Velké Británie.

Role Holandska ve vyšetřování MH 17 je pochopitelně smutná. Nemůže vést vyšetřování, jak by chtělo, protože je vázáno USA a Ukrajinou. Tedy zeměmi, které jsou zainteresované na rozplyznutí do ztracena, do pochybností a nejasností. Snad jedinou účinnou hrozbou by mohlo být - vyšetřovat obě tyto katastrofy jednou komisí.

Klíčem k objektivnímu určení zavinění sestřelu MH 17 je přesné vyšetření a objasnění zániku MH 370. Statistika může v tomto velice pomoci. Logika napovídá, že to, co je tak málo pravděpodobné a navíc to má ještě další nutné podmínky, to bývá řízené.                             

 pp




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky