Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nový šéf ve starých kolejích: Na vůli občanů nezáleží! Migrační invaze musí pokračovat. Brusel jde ještě dál. Wilders má pro strach uděláno. Otevřou se turecká stavidla?

Nový šéf ve starých kolejích: Na vůli občanů nezáleží! Migrační invaze musí pokračovat. Brusel jde ještě dál. Wilders má pro strach uděláno. Otevřou se turecká stavidla?

30. 11. 2016

Tisk článku

Pavel Kopecký varuje před nepříjemnostmi, které chce chromý bruselský moloch obyvatelům starého kontinentu ještě způsobit, než ho možná smete vzpoura "probuzených"

Co se stane v příštím roce v evropském politickém prostoru? Nelze vyloučit pořádné zemětřesení. Současně se však může situace ještě pěkně zamotat. Pokud totiž skutečně dojde k volebním porážkám „probruselských sil“ napříč Rakouskem, Itálií, Nizozemskem až po nejvýznamnější střet ve Francii, mohli bychom se také dočkat uměle vyvolaných násilných střetů jako zoufalého pokusu o zvrat situace, v nichž pochopitelně nebudou moci chybět imigranti.

pp

Jak otevřít stavidla

Migranty v akci jsme mohli vidět v přímém přenosu například při násilných střetech s policií na francouzsko-italské hranici, minulý týden pak při vzpourách v uprchlických táborech v Řecku a v Bulharsku. Tam tyto boje trvaly několik dní, než se je policii s vypětím všech sil a s nasazením vodních děl podařilo částečně zpacifikovat.

To všechno je ovšem jen tichá předehra toho, co by nastalo ve chvíli, kdy by se znovu otevřela stavidla na turecké hranici, kde čekají milióny imigrantů včetně neznámého, dozajista však nemalého, množství džihádistů na svůj triumfální vstup na starý kontinent.

V tomto světle se jeví i současné jednání Evropského parlamentu, jenž vyzval tento týden ke zmrazení přístupových rozhovorů s Tureckem kvůli postupu vlády v Ankaře po potlačeném červencovém pokusu o státní převrat, jako úmyslná provokace sledující tento cíl. Reakce Turecka na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat. Turecký prezident Erdogan tento akt nejen okamžitě odsoudil, ale současně výhružně dodal, že otevře hranice pro migranty čekající na tureckých hranicích. 

„Nedodrželi jste sliby. Když se 50 000 uprchlíků vydalo k hraničnímu přechodu Kapikule, brečeli jste a začali říkat: 'Co budeme dělat, když Turecko zvedne hraniční závory?' Koukněte, jestliže zajdete dále, tyto závory se zvednou. Měli byste to vědět,“ pohrozil Erdogan. Čeho tím tedy chtěli socialisté s lidovci a liberály, kteří pro tuto chvíli nesmyslnou rezoluci vůči Turecku schválili, dosáhnout?

Čtěte ZDE: "Šátkový proces" jako vzpomínka na budoucnost: Muslimská okupace Bulharska v plném proudu. Centrála islamistů pár kilometrů od oblíbených chorvatských pláží. Příprava pozic pro útok na srdce Evropy. Kdy padne Řím?

Snaha na ovládnutí azylové politiky 

Celkově se zdá, že vážení eurokomisaři spřádají proti evropskému obyvatelstvu na příští rok mimořádně nekalé plány. S tím souvisí také zpráva, která přišla minulý týden z Bruselu, o snaze Evropské komise vzít jednotlivým státům možnost rozhodovat o své azylové politice.

Podle tohoto návrhu by Brusel odebral členským zemím pravomoc rozhodovat o tom, komu na svém území udělí azyl. Kdo by o tom rozhodoval? Kdo jiný než sama Komise. Dle vlastního uvážení by migranty do jednotlivých zemí přerozdělovala. Podle německého deníku Die Welt počítá v této souvislosti plán komise s rozšířením pravomocí Evropského úřadu pro azyl (EASO).

Každá země by měla mít podle tohoto návrhu, který je ještě mnohem drzejší než neúspěšně prosazované kvóty, pobočku EASO na svém území. Ta by plnila nařízení z centrály.

S návrhem přišli první místopředseda Komise Frans Timmermans a eurokomisař pro migraci Dimitris Avramopulos. Návrhem by se v nejbližší době měli zabývat europoslanci a ministři vnitra členských států, kteří by se tím vlastně připravili o své pravomoci.

Wilders odmítl pokutu

To, jak situace v celé Evropě houstne, ukazuje i rozsudek z minulého týdne, kdy byl nizozemský politik (který má vekou šanci v březnu příštího roku vyhrát volby), předseda Strany pro svobodu Geert Wilders, odsouzen za "urážku imigrantů" k finančnímu postihu. Jak však Wilders po rozsudku uvedl, pokutu v žádném případě platit nehodlá a logicky vnímá rozsudek jako útok na svobodu projevu.

"Ve čtvrtek jsem si vyslechl rozsudek soudu, který mi uložil pokutu ve výši 5.000 eur. Veřejně mluvit o jednom z největších problémů naší země, kterým jsou Maročané, je podle našich elit protizákonné," prohlásil Wilders. Trestně stíhán byl konkrétně za to, že se na jednom ze svých vystoupení lidí zeptal, jestli chtějí v Nizozemsku více nebo méně Maročanů.

Rozsudek soudu podle Wilderse znamená, že se Maročané fakticky stali rasou. "Pokud dnes řeknete něco o Maročanech v Nizozemsku, budou Vás považovat za rasistu. Nikdo to nechápe. Je to naprosto šílené rozhodnutí, které má jen umlčet váš a můj hlas. Zatímco v jiných zemích ukázali lidé elitám dveře, v Nizozemsku hrozí, že zde zvítězí diktátorský režim,“ uvedl dále k rozsudku.

Z nizozemské prokuratury se stal podle Wilderse spojenec teroristů. „Ale já nikomu nedovolím, aby mě umlčel. Nepodaří se to žádnému teroristovi. Žádný žalobce ani premiér mě nedostanou na kolena. Nemíním se tou pokutou vůbec zabývat. Ať si dělají, co chtějí, mě to jen posílí. Jen tím získám ještě větší motivaci. A vy mě v tom můžete podpořit. Tím, že budete společně se mnou usilovat o zachování svobody projevu v Nizozemsku“.

Trump pozval Orbána

Pozitivní zprávy ve vztahu k Evropě oproti tomu přicházejí zpoza oceánu. Jednou z nich je i telefonický hovor maďarského premiéra Viktora Orbána s nově zvoleným prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem. Ten jej pozval na návštěvu Spojených států.

Orbán Trumpovi sdělil, že ve Washingtonu dlouho nebyl, neboť jej všichni považovali za „černou ovci”. „Smál se a řekl, že za ni považovali i jeho,” poznamenal o Trumpovi maďarský premiér. Zároveň uvedl, že mu dal Trump najevo, že „má o Maďarsku vysoké mínění”. Pozice Budapešti se tak prý s příchodem nového prezidenta „výrazně zlepšila”. „Myslím, že Amerika teď bude mít prezidenta, který není ideologicky omezený. Je to otevřený člověk, který se mnohem více zajímá o úspěch, výkonnost a výsledky než o politické teorie,” řekl Orbán.

Čtěte ZDE: Skandální politický proces s Geertem Wildersem: To už se opravdu pomátli? Rozměřování vězeňských kobek v evropském lágru i pro nás. Puká to všude. Touhu po svobodné správě svých věcí ve své zemi nelze umlčet

Šéf OSN: Ignorujte občany

To, že se globální establishment šíleného migračního plánu jen tak nevzdá, dokazují naopak výroky nastupujícího generálního tajemníka Organizace spojených národů António Guterrese z minulého týdne, kdy vyzval současné politiky, aby ignorovali vůli svých občanů, neboť imigrace do Evropy je prospěšná a nezastavitelná

Ve svém projevu věnovaném summitu "Evropské vize v Lisabonu", Guterres řekl, že evropské národy nemají právo kontrolovat své hranice. Namísto toho musí vpustit do svých zemí "hejna nejchudších lidí na světě."

"Představa, že řízení imigrace je záležitostí národní suverenity, je extrémně omezená. Pravdou je, že mezitím se těmi, co mají skutečnou kontrolu nad mezinárodní mobilitou, stávají pašeráci a zločinecké organizace. Musíme uznat, že migrace je nezbytná a nezastaví se," řekl tento socialista před skupinou politiků a vědců. Informoval o tom portál Breitbart.

Výroky nového šéfa OSN, který se funkce ujme necelé tři týdny před Donaldem Trumpen (1. ledna 2017) ukazují, jaká rozpolcenost mezi vůdčími politiky současného světa panuje. Záleží skutečně i na tom posledním jednotlivci, jakým směrem se náš svět bude v příštím roce ubírat.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky