Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nová vláda jmenována: Bude premiér držet při životě slavné EET, i když prodělává miliardy? Jedeme se zataženou ruční brzdou. V Matrixu se chyby nepřiznávají. Jednou se ti to vrátí, Endy!

Nová vláda jmenována: Bude premiér držet při životě slavné EET, i když prodělává miliardy? Jedeme se zataženou ruční brzdou. V Matrixu se chyby nepřiznávají. Jednou se ti to vrátí, Endy!

13. 12. 2017

Tisk článku

Redakce Protiproud dokládá, že dopad EET je dle očekávání přesně opačný, než nám jeho autoři tvrdí, a přináší k tématu dva trefné komentáře

Jedním z hlavních argumentů, o který opírala bývalá vláda zavádění elektronické evidence tržeb, bylo zajištění vyšších daňových příjmů a narovnání podnikatelského prostředí. Na všechny živnostníky a podnikatele stát ukazoval prstem a říkal, že nepřiznávají všechny své příjmy, a proto okrádají nejen stát a především všechny daňové poplatníky.

A co se ukazuje? Rok po zavedení první fáze EET ukazují jak oficiální čísla Generálního finančního ředitelství, tak i zkušenosti běžného člověka, pravý opak. Čekal někdo něco jiného?

Pochopí někdy naše vlády, že pouze jednoduché a nízké daně a obecně a snížení byrokratické zátěže na podnikání je cestou k vyšším daňovým příjmům? Stát by pak mohl snížit daně firmám i zaměstnancům nebo přidat učitelům či investovat do dopravní infrastruktury nebo zkvalitnění zdravotních či sociálních služeb. Šmírovat podnikatele státu nic nepřinese. Jen je definitivně otráví a donutí k tomu, že svou živnost pověstí na hřebík - a znovu již neotevřou.

Zkušenosti s EET popisují - každý svým stylem a z jiného úhlu pohledu - Martin Prášek a Ladislav Větvička:

Martin Prášek: EET - Zatažená ruční brzda

O Elektronické Evidenci Tržeb se všeobecně tvrdilo, že má umožnit férové podnikání a zvýší příjmy státního rozpočto. Jenže skutek utek a to hodně daleko. Reálně je výsledek celého slavného EET roven jízdě se zataženou ruční brzdou. 

Příznivci EET mají problém. Podle všeho EET nejenže nezvýšilo příjmy státu z DPH ale víceméně uškodilo těm oborům, do kterých bylo zavedeno. A to tak výrazně, že se ve skutečnosti s EET vybralo DPH méně, než se vybrat mohlo bez EET.

Skupina Radostné česko bez EET si na základě svobodného přístupu k informacím vyžádala od finanční zprávy údaje o výběru DPH za 2 kvartál 2016 až 3 kvartál 2017. Získaná data pak rozdělili do dvou skupin. Obory, jichž se EET týká a obory, jichž se EET netýká. A porovnali růst výběru DPH v obou skupinách. Výsledek je zarážející, avšak předpokládaný: U oborů, které zasáhl chorvatský experiment, je nárůst výběru DPH trojnásobně nižší než u oborů bez EET (3,4 % ku 9,6 %).

I kdybychom byli šťouralové a vyčetli jim, že je to jen 2,8 procenta, fakta zůstávají jasná. Kdyby obory ve skupině s EET rostly stejně, jako ty bez, vybralo by se za sledované období o 6 miliard více! Příměr EET k jízdě se zataženou ruční brzdou je tedy plně namístě.

A mě by jen zajímalo, kolik nemocnic se zbourá - za těch chybějících 6 miliard, a kolik ubereme důchodcům (ano narážím na tu slavnou propagaci před startem EET). A kdy a zdali z toho Velký Architekt Vesmíru, Života a Vůbec vyvodí nějaké důsledky pro svoji politickou kariéru, když místo 14 miliard přínosu do státního rozpočtu, jest nyní 6 miliard v ... v tom kopcu u Meziřiči.

Původní článek s konkrétními čísly najdete zde. Je samozřejmé, že se toto zjištění neobjeví v žádném mainstreamovém periodiku. V matrixu přeci nesmíme přiznat žádné chyby!

Čtěte ZDE: Špinavý konkurenční boj Agrofertu: Babiš obchází zákony. Byrokratická šikana drobných podnikatelů. Elektronická evidence tržeb nás čeká a nemine. Stále více pod kontrolou

Ladislav Větvička: EET funguje

(zboži je dražši, hospody mizi a živnostenšti paraziti odjeli na Sejšely)

Raz se ti to vrati, Endy. Jen počkej. Taky podraz na vesnicky život a na aktyvitu lidi zrobil naposledy v osumaštyrycatem Klema. Lidi su hlupi, však aji ten Klema dostal tenkrat většinu ve volbach. A když si lidi uvědomili, co je to za osobu, bylo pozdě, bo už zprasil, co se dalo, včetně možnosti vyměnit ho.

Neni problem zrobit nařizeni, nastavit buzeračni pokutovy system a umrtvit všecko, co se ještě hybe. To je u socanu obvykly postup. Nejdřiv zniči aktyvitu lidi, bo samostatni lidi su nebezpečni. Pak zrobi velky humbuk, jak se zametlo s keťasama, kulakama a parazitama. A pak, jak se zjisti, že nic nefunguje, tak se vymysli dotace, jak oživit mrtvolu. Mimochodem, už viš, Endy, kaj ti zmizlo sto tisic živnostniku?

Byla taka pohadka o soli. V ni se jakysik hlupy kral rozhodnul, že zlikviduje sul. K vyběrčimu soli přichaza stara babka a odevzdava posledni solničku. Vyběrči se na babku podiva a řika - kde ja už sem tě viděl... ja tě odněkud znam... a zapomene na svoju rolu uřednickeho hajzla a solničku da babce tajně zpět. A babka řika: "Jednou se ti to vrátí..."

I tobě se to vrati, Endy. Bereš lidem sul života. Bereš lidem radost. Pro svoju lakotu si schopny likvidovat to posledni, co lidi maju. Spolu se socanama ste zkurvili zakony tak, že už nikdo nevi, co je ještě legalni a co už ni. Ten dědek, kery chodil na trhy prodavat keleruby za pět kaček, babka, co pronajimala ubytovani za dvě kila a stryk, kery opletal demižony, to nerobili ani pro prachy, ani pro tvuj daňovy uřad. Dneska to raději zabalili. Podle tebe proto, že kradli...

Zdroj 1. Zdroj 2.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky