Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Putin jede do Srbska: Byl tam na něj chystán atentát? Křižovatka zájmů a sud střelného prachu. V Kosovu budou slavit a zbrojit. Albánci budují nástupiště pro NATO, Bosňáci pro džihád. Proti tomu je Brexit k smíchu

Putin jede do Srbska: Byl tam na něj chystán atentát? Křižovatka zájmů a sud střelného prachu. V Kosovu budou slavit a zbrojit. Albánci budují nástupiště pro NATO, Bosňáci pro džihád. Proti tomu je Brexit k smíchu

16. 1. 2019

Tisk článku

Ivan Poledník si všímá současného dění na Balkáně, doufá, že si dá Vladimír pozor, a s obavou hledí do budoucnosti nejen tohoto regionu

Prezident samozvané Republiky Kosovo, válečný zločinec, masový vrah, gangster a terorista Hashim Thaçi, vyhlásil rok 2019 za "Rok NATO v Kosovu" v souvislosti s tím, že se letos bude připomínat výročí "humanitární intervence NATO". Podle Thaçiho prohlášení síly NATO, které 24. března 1999 začaly bombardování Jugoslávie, ukončily "genocidu" (o tom, jak nechal vyřezávat Srbům orgány za živa, se pochopitelně nezmínil), za což prý bude kosovský lid navěky vděčný členským zemím aliance.

Toto "humanitární bombardování" (zhruba slovy Václava Havla) a intervence bylo v roce 1999 bez mandátu Rady bezpečnosti OSN provedeno za použití kazetových bomb a náloží s ochuzeným uranem. Materiální škody  podle různých odhadů činily 30 až 100 miliard dolarů, bylo zničeno velké množství průmyslových a infrastrukturních objektů, ale i architektonických památek. Obětí byly tisíce, odhad počtu zraněných se pohybuje až kolem 12 tisíc.

Albánský premiér Edi Rama řekl, že návrh kosovského předáka je skvělý nápad, označil bombardování za "historickou intervenci" a podotkl, že tento rok si bude Albánie připomínat 10. výročí svého členství v NATO a že realizace jeho návrhu na otevření hranic mezi Albánií a Kosovem, s nímž přišel ve svém novoročním poselství občanům, bude vyvrcholením roku NATO. Je vidět, že Albánii roste sebevědomí.

Nástupiště

Kosovští Albánci mohou být NATO opravdu vděční, neboť díky Alianci mohli uskutečnit své plány odporující rezoluci Rady Bezpečnosti OSN č. 1244, která zaručuje územní celistvost Srbska. Nejnovějším v celé řadě protisrbských provokací se pak staly první kroky formování kosovské armády, což bylo právně zakotveno 14. prosince minulého roku za podpory mezinárodní mise NATO v Kosovu KFOR. I to je v rozporu s předchozími zárukami ze strany mezinárodních sil i samotného Kosova.

"NATO otevřeně podporuje Albánce, neboť očekává, že budou zcela spolehliví a poslušní a že zajistí spolehlivé nástupiště pro jakékoli budoucí vojenské operace a iniciativy aliance," podotýká srbský pracovník rozvědky Ljuban Karan a zdůrazňuje, že odvěká touha Albánců po sjednocení a potřeby Západu na Balkáně jdou pěkně ruku v ruce.

Ačkoli se může zdát, že otázka Balkánu ustoupila v současné době do pozadí, není tomu tak. V regionu mají své strategické zájmy jak Západ v čele s USA, tak Turecko, Saúdové, Katar a další muslimské země. Všem těmto hráčům je trnem v oku potenciální spojenectví Srbska s Ruskem. Rusko je v současné době navíc nenáviděné za zákrok proti Západem instalovanému tzv. Islámskému státu, jehož buňky stále na různých místech přežívají a jsou tu více tu méně připraveny do akce. Na Balkáně zejména.

"Pokud jde o situaci na Balkáně, vážným destabilizujícím faktorem je politika USA a některých západních zemí zaměřena na upevnění svého dominantního postavení v tomto regionu," řekl Vladimír Putin v rozhovoru pro srbský deník Večernje Novosti, který zveřejnil Kreml na své webové stránce. Putin také obvinil Západ z vyvíjení nátlaku na státy na Balkánském poloostrově proti skutečné vůli jejich občanů.

Čtěte ZDE: Islamizace Evropy pokračuje plnou parou: Taktovku drží EU a USA. Je rozvrácený Balkán odrazovým můstkem také k našemu zotročení? Proč je Merkelová naštvaná na Makedonce? Sud prachu napěchován

Pokus o atentát?

Srbsko zůstává přes všemožné snahy dosánout opaku opatrným spojencem Moskvy a ve čtvrtek plánuje Putina slavnostně přivítat. Kromě slovanských kořenů a pravoslavné víry spojuje obě země právě i otázka Kosova. Moskva Kosovo neuznává, v této věci podporuje Srbsko a může použít své právo veta na zablokování vstupu Kosova do OSN.

Srbský portál Informer dnes přišel se zprávou, jež se již lavinovitě šíří dále: Na Putina byl v souvislosti s návštěvou chystán atentát. Podezřelým je Armin Alibašić, wahhábista hlásící se k Islámskému státu.

Ten přilákal pozornost srbských bezpečnostních složek svým pouzdrem či ruksakem, v němž měl pušku s optickým zaměřovačem. Policie u něho poté provedla domovní prohlídku, kde našla celý arzenál včetně komponentů k výrobě výbušnin.

Bosenský expert v oblasti bezpečnosti Dževad Galijasevic je přesvědčen, že muž podezřelý z přípravy teroristického činu není "sám voják v poli", ale jedná v rámci organizované skupiny. Je na místě se ptát, kam až vedou nitky. Zdůraznil, že "každá teroristická hrozba, která pochází z oblasti Sandžaku, se opírá o pozice v muslimské části Bosny a Hercegoviny, kde působí různé teroristické skupiny".

Srbský portál uvádí, že velitel jednotky ministerstva vnitra Srbska pro zajištění bezpečnosti zahraničních osob a delegací Slaviša Krstic zdůraznil, že během návštěvy Vladimira Putina v Bělehradě ministerstvo vnitra podnikne komplexní bezpečnostní opatření ve spolupráci s dalšími státními orgány.

Čtěte ZDE: Jak ve světě vítězí pravda s láskou: Kosovo bude mít armádu. Co ještě Srbové snesou? Politická špína nejhrubšího zrna. Nedotknutelný had a miláček Albrightové. Gangsteři pod mocnou ochranou

Zelený pás

Jak již jsme na Protiproudu vícekrát upozornili, muslimové již několik let pracují na vytvoření „zeleného pásu“ z Turecka přes Makedonii, Kosovo, Albánii, srbský Sandžak (jižní cíp Srbska obývaný z velké části muslimy - domov atentátníka) do Bosny. Jde o odrazový můstek pro expanzi islámu do Evropy. Především Albánci (v Kosovu zcela dominují, v Makedonii je jich 33 % a podíl stále stoupá) a vedle nich Bosňáci jsou v historii tedy již podruhé nástrojem pro islamizaci Balkánu.

V poslední době se pod vlivem ropnými šejky placených muslimských duchovních radikalizují a na troskách bývalé Jugoslávie, násilně vyvrácené účelově vyprovokovanými válkami v 90. letech, završenými bombardováním Srbska, se jejich donedávna relativně vlažný islám značně zahřívá. Kromě toho, že zde budují nástupiště k islamizaci Evropy, slouží též strategickým zájmům NATO a všem dalším protisrbským a protiruským uskupením.

Měli bychom se ptát (tedy ti, kdo si ještě neodpověděli), zda skutečně tato Aliance jedná v našem zájmu. A snad otázku i rozšířit, protože možná to již nejsou ani Spojené státy, kdo ji chtějí. Nebo přinejmenším současný prezident Donald Trump, který několikrát otevřeně naznačil, že by chtěl NATO opustit. Šance, že se mu to podaří, jsou však malé. Obklopen generalitou a Deep State, kterým zjevně velí někdo úplně jiný, je stále více spíše zajatcem než suverénem.

Odtud bychom měli také posuzovat možnost (je-li pravdivá) o přípravě atentátu na Vladimíra Putina. O celém Balkánu a touhy islamizovat touto cestou Evropu ani nemluvě.

Budeme se těmito velmi propojenými otázkami dále zabývat. Jsou totiž pro naši budoucnost rozhodně podstatnější než aktuální komedie kolem Brexitu.




Tagy článku

Doporučujeme

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení proti svobodě a demokracii. Miliony proudí přes hranice. Budou se státy bránit? Jak bude vypadat chaos? V biblických rozměrech

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení...

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta za čínské tričko? Západ dostal padáka v Africe. Poučíme se od ní? A co s Fialou a pirátskou buržoasií? Do práce! To by byla teprve mela

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky