Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Státotvorní komunisté: Je třeba useknout chapadla. S politickými neziskovkami na věčné časy a nikdy jinak? Sorosovci už začali kňučet. Komu záleží na občanech ČR? Historická výzva. Krize přináší šance

Státotvorní komunisté: Je třeba useknout chapadla. S politickými neziskovkami na věčné časy a nikdy jinak? Sorosovci už začali kňučet. Komu záleží na občanech ČR? Historická výzva. Krize přináší šance

6. 4. 2020

Tisk článku

Josef Provazník doufá, že současná rozjitřená situace bude mít také nějaké pozitivní dopady, například velmi potřebné omezení činnosti politických neziskovek v naší zemi

Návrh KSČM na stanovení přísnějších kritérií pro rozdělování dotací nevládním (ne)ziskovým organizacím vyvolal ve světě zdotovaných podvodníků neuvěřitelnou paniku. Pokud by komunisté prosadili ve Sněmovně svou, politické neziskovky by konečně dostaly přes prsty.

Že by se začalo blýskat na lepší časy? Kdy jindy useknout chobotnici chapadla, když ne v časech krize? Babišova vláda se paradoxně díky epidemii koronaviru ocitla v ideální pozici, kdy může citelně oslabit moc  zhoubných takzvaných neziskovek.

Demokratické hodnoty 

Snad ještě paradoxnější je, že návrh přichází z dílny komunistů. Ještě před deseti lety by to člověka napadlo jen stěží, ale migrační, řecká, ukrajinská krize a razantní nástup nové levice s jejími gendery, multikulti a ekošílenstvím natolik změnila realitu, že KSČM se v mnoha ohledech jeví jako státotvornější strana než některé ty tzv. "slušné a demokratické", které je snad lepší raději nejmenovat.

Utáhnout kohoutky politickým neziskovkám je (nejenom) v krizi zcela legitimní krok. Klausova Trikolóra to má dokonce přímo v programu. Nebo si Člověk v tísni, Organizace pro pomoc uprchlíkům a jejich nohsledi myslí, že by se radši měly snížit peníze dětem, seniorům a zdravotně postiženým?

Věřil bych, že ano. Člověku v tísni nebo Organizaci pro pomoc uprchlíkům samozřejmě vůbec nezáleží na občanech České republiky. Totéž platí o Sorosově Nadaci Open Society Fund. Ostatně zástupce české pobočky OSF se již nechal slyšet, že návrh komunistů je „útokem na základní demokratické hodnoty“. Kde jen jsme podobný výkřik do tmy slyšeli naposledy? Snad v souvislosti s kritikou Evropské unie? Nebo České televize? Jen zapochybovat o posvátných krávách zfanatizovaných „proEUropských“ liberálů je liberály pokaždé označeno za „útok na základní demokratické hodnoty“.

 

Čtěte ZDE: Palčivé otázky za časů cholery: Kde jste, neziskovky a byrokrati? Štěstí, že se Lejnová více nezapojila. K čemu je tu NATO? Slabí vůdci a falešná solidarita. Jak účinně rozjet epidemii. Dvojí metr pro jednu EU-pravdu

Stará a nová levice

Takovou prázdnou a nic neříkající floskuli lze použít pokaždé, když chybí argumenty. Stejně jako v případě nálepek typu „populista, extrémista, proruský troll“ apod. Je jasné, že neziskovky se o naše peníze nenechají připravit bez boje. Čekat lze demonstrace, dehonestační kampaně, další udavačské dopisy do Bruselu a jiné nátlakové akce. Je to stejné, jako když si chce stát došlápnout na mafii. Rozhodně to nebude procházka růžovým sadem.

Bude zajímavé sledovat, jak se k nejdůležitější misi polistopadové éry postaví jednotliví politici a jejich strany. Minimálně u jednoho z nich, lidoveckého europoslance Zdechovského, už máme definitivně jasno. Několik let dokázal lidovec tělem i duší (neznaboh, oportunista, pokrytec) úspěšně lavírovat, ale jeho tweet z tohoto týdne, ve kterém se postavil za „chudáky“ neziskovky proti „bolševikům podporovaným SPD a Trikolórou“, hovoří jasnou řečí. Konečně, pane Zdechovský. Konečně jste se naplno projevil!

Naopak část „staré“ levice a její představitelé ukázali, že s nimi lze i přes rozdílné názory na řešení ekonomických problémů a předlistopadovou historii naší země počítat. Zázraky se dějí. Ještě, že tak. V boji proti hydře neziskovek bude potřeba každá ruka. Míč je však nyní na straně premiéra Babiše.

Jak se dokáže zhostit této vpravdě historické výzvy?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky