Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Sabotéři ze Senátu: Kavárna narazila. Malé firmy peníze dostanou. Takhle vypadá jejich podpora drobných podnikatelů? Nenávist vůči Babišovi kalí rozum. Politická sebevražda demobloku v přímém přenosu?

Sabotéři ze Senátu: Kavárna narazila. Malé firmy peníze dostanou. Takhle vypadá jejich podpora drobných podnikatelů? Nenávist vůči Babišovi kalí rozum. Politická sebevražda "demobloku" v přímém přenosu?

28. 5. 2020

Tisk článku

Radek Pokorný sleduje snahu o zastavení pomoci malým živnostníkům a ptá se, zda jim to jejich voliči za čtyři měsíce u volebních uren spočítají

Sabotéři ze Senátu, kteří se pokusili znemožnit vyplacení příspěvku 500 Kč za den drobným podnikatelům z rodinných s.r.o. byli tento týden sněmovnou přehlasováni. To je jistě dobrá zpráva. Nakonec zvítězil zdravý rozum nad pražskou kavárnou, jejichž představitelé ovládli Senát a místo služby občanům, jak slibovali před volbami, používají své mandáty pro politikaření a fanaticky nenávistnou kampaň proti vládě.

Právě na příkladu snahy o zastavení vyplácení příspěvků pro malé s.r.o. postižené bolestně koronavirovou krizí se dobře ukazuje pravá tvář těchto „zástupců lidu“. „Liberály“ z tzv. demobloku (ODS, TOP 09, Piráty, STAN, KDU-ČSL) a jejich satelity v podobě účelových slepenců jako je senátní klub pro liberální demokracii – Senátor 21, přivedla patologická nenávist k Babišovi až ke zradě vlastních voličů.

Právě voliči těchto tzv. pravicových stran jsou totiž z velké většiny živnostníci působící v malých rodinných firmách, které navazují často na práci generací svých předků. Malé rodinné podniky jsou skutečnou krví tržní ekonomiky již od předválečných dob. Rodina pracující společně bez státních dotací například na maloměstě, tvoří nejen ekonomické hodnoty, ale také důležitou součást identity obce a celé země. 

Klacky pod nohy

Tvořiví lidé pracující v těchto firmách, kterým ze dne na den koronavirus často stopnul veškerou možnost obživy, si samozřejmě pomoc státu stejně jako ostatní v takto mimořádných případech zaslouží.

Nikoho z nich by asi ani ve snu nenapadlo, že ve chvíli, kdy se jim díky návrhu ministryně financí Schillerové (ANO) a rychlém odhlasování pomoci ve sněmovně otevřela možnost alespoň základní pomoci, jim vrazí nůž do zad senátoři z takzvaného demobloku. Situace je o to pikantnější, že mnohým z nich pomohli svými hlasy právě oni do senátních křesel. To, že se tyto strany, které se na každém kroku zaklínají podporou malých živnostníků, dopustí ve své antibabišovské patologii tak brizantní zrady na svých voličích, je pro tato uskupení ovšem docela příznačné.

Třeba u ODS je však tento pokus o politickou sebevraždu poměrně překvapivý. Stabilně klesající preference (nejen, ale i kvůli podpoře vedení strany odpudivým zjevům jako je řeporyjský exhibicionista) či stále užší symbióza s pražskou kavárnou a agresivními protiruskými psychopaty, už nyní nemůže nikdo brát jako náhodný exces. Ovšem, že se čtyři měsíce před krajskými a senátními volbami vydá ODS cestou satelitu zanikajícího STANu, který sabotáž malých eseróček v senátu inicioval, přesto překvapilo.

Obhajoba této obstrukce ze strany senátních škůdců, kterou opakovali tento týden i jejich poslanečtí kolegové, ve snaze nepřipustit přehlasování senátní obstrukce, je dílem směšná, dílem urážlivá. Opravdu si lídři v centrálách ODS, STAN, TOP 09 a Pirátů myslí, že drobné podnikatele zajímá, jestli peníze, které jim mají pomoci v tíživé situaci, půjdou cele ze státního rozpočtu, nebo zda se na pomoci budou podílet obce a kraje? Opravdu ztratili soudruzi z demobloku poslední kontakt s realitou a žijí už jen definitivně odtrženě ve svých pohodlných slonovinových věžích?

Čtěte ZDE: Šokující průzkum: Ne, co je v něm, ale co je za ním! Jednota skončila rychle. ČT zadala špatně data pro manipulaci. Bude mít Velký Andrej ve volbách 40 procent? Pokusy s Hamáčkem jsou omyl. Přežijí trpaslíci pandemii?

Komu slouží?

Malí živnostníci potřebují pomoci hlavně rychle a je jim srdečně jedno, jak si stát na různých úrovních financování rozdělí. Úředníci obce a kraje jsou stejnými úředníky jako ti na ministerstvu financí. Ti na obecních úřadech a na krajích žijí ze stejných daní podnikatelů a živnostníků jako ti na ministerstvech. Byrokraté, lhostejno zda ze státní správy, samosprávy či z Bruselu, totiž žádné prostředky nevytvářejí, mají jen to, co nám vezmou z daní.

Argument, že v případě podílu samosprávy na pomoci budou omezeny projekty v obcích a v krajích je směšný. Není zcela přirozené, že v první řadě je třeba pomoci těm, kteří jsou krizí poškozeni nejvíce, mezi které právě malí živnostníci patří? Co je divného na tom, že se pozdrží výstavba rozhleden, bazénů či oprava chodníků v obcích a peníze, schválené vládou, přijdou co nejrychleji k potřebným? 

Jenže politikařící liberální senátoři a poslanci ve sněmovně velmi dobře vědí, že vláda udělala v tomto případě správné rozhodnutí a že voliči budou celkem dobře zvládnutou krizi připisovat především Andreji Babišovi. Proto už vyznávají jen Čím hůře, tím lépe. Jejich programem je sabotáž všeho, i kdyby šlo o peníze pro jejich vlastní voliče. 

Zoufalými činy se dostávají na oběžnou dráhu, která se zcela míjí s posledními voliči, kteří je ještě ze starého sentimentu byli ochotni volit. Jen blázen by si mohl myslet, že by se po tomto sabotérském kousku k ODS, STAN, TOP 09 a Pirátům jejich voliči hrnuli.

Nebo je to jinak a ve skutečnosti mají v souladu s bruselskými direktivami podporujícími velké korporace za úkol malé české živnostníky zničit?

Ani tuto variantu nelze vyloučit.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky