Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Třetí světová se o nás zajímá: Válka se blíží, oč méně ji čekáme. Vojenské a politické provokace neutuchají. Proč USA dráždí Rusko a Čínu? Tchaj-wan je čínský. Strkat nos do Minsku? Apokalypsa kvůli pár skaliskům...

Třetí světová se o nás zajímá: Válka se blíží, oč méně ji čekáme. Vojenské a politické provokace neutuchají. Proč USA dráždí Rusko a Čínu? Tchaj-wan je čínský. Strkat nos do Minsku? Apokalypsa kvůli pár skaliskům...

2. 9. 2020

Tisk článku

Patrick Joseph Buchanan upozorňuje, že v rámci koronavirové paniky, montování se do čínských, ruských a běloruských záležitostí a třeštění v amerických městech nevnímáme dramaticky se hrotící napětí mezi velmocemi

Minulý týden se na severovýchodě Sýrie srazilo americké vojenské vozidlo s ruským. Výsledkem jsou čtyři zranění američtí vojáci.

Američané i Rusové si vzájemně vyčítají nedodržení zavedených pravidel silničního provozu. Kdyby došlo k úmrtí Američana, měli bychom tu krizi.

Dotaz: Když je kalifát ISIS zničený, proč je v Sýrii stále 500 amerických vojáků, a to rok poté, co Donald Trump řekl, že je stáhneme? Co důležitého tam dělají, že to ospravedlňuje riziko střetu s ruskými jednotkami, které jsou v Sýrii jako pozvaní spojenci damašského režimu Bašára Asada, ať už jeho režim schvalujeme, nebo ne?

Nešlo o jediný případ vojenského kontaktu mezi USA a Ruskem za minulý týden.

Demostrace a provokace

Nad Černým mořem přelétly dva ruské vojenské letouny před čumákem amerického B-52, jednoho z bombardérů, na kterých je vybudovaná vzdušná část našich prostředků strategického odstrašování. Ruské Su-27 prolétly tak blízko kolem B-52, že spaliny jejich motorů osmimotorovým bombardérem otřásly.

Co bombardér B-52 umožňující nosit jaderné zbraně dělal na Černým mořem, které je pro Rusko totéž,  čím je pro nás Karibské moře nebo Mexický záliv?

Přelet B-52 nad Černým mořem byl součástí cvičení, při němž šest amerických B-52 přeletělo během jednoho dne všech 30 států NATO – od USA a Kanady přes Španělsko a Balkán až po východní Baltské moře – ve vojenském cvičení, jehož účelem bylo otestování ruské protivzdušné obrany.

Na konci srpna provedlo ruské námořnictvo u Aljašky vlastní válečné hry, kterých se zúčastnily desítky lodí a letadel. V těchto severních mořích šlo o největší takové cvičené od dob Sovětského svazu.

Vrchní velitel ruského námořnictva admirál Nikolaj Jevmenov prohlásil, že se cvičení v Beringově moři zúčastnilo 50 válečných lodí a 40 letadel. Událost zahrnovala i odpaly cvičných raketových střel. Admirál prohlásil: „Tak rozsáhlé cvičení tam podnikáme vůbec poprvé.“

Čtěte ZDE: Světová válka opět aktuální: Přeberou generálové moc? NATO je špinavá tikající bomba. Politici hot, vojáci čehý? Cvičíme pod wehrmachtem. Propaganda se činí. Rusko připraveno se bránit. Zase na špatné straně

Kam až lze zajít

Když Donald Trump přistoupil k obnově americké armády, Vladimír Putin postupoval analogicky.

A minulý týden Putin vyslovil ostré varování pro každou zemi, která se vměšuje do záležitostí Běloruska. Vzhledem k tomu, že běloruský autokrat Alexandr Lukašenko čelí velkým nepřátelským demonstracím požadujícím jeho rezignaci, Putin přednesl zprávu, že vnější zásah, který by měl za následek Lukašenkovo odstranění, by mohl přivolat nasazení ruských speciálních sil.

Odstavení Lukašenka od moci by po 25 letech jeho vládnutí v Bělorusku mohlo vést k velmi vyhrocené situaci, neboť s desetimilionovou bývalou sovětskou republikou hraničí spojenci v NATO, Litva a Polsko.

Na druhé straně zeměkoule provedla Čína rovněž koncem srpna na jihu a východě Čínského moře a ve Tchaj-wanském průlivu obrovské námořní cvičení.

Po přeletu amerického špionážního letounu U-2 nad oblastí cvičení Peking odsoudil „otevřenou provokaci“ a provedl čtyři zkušební odpaly balistických střel, které dopadly do jižní části Čínského moře. Dvě z těchto střel byly popsány jako „prostředky k ničení letadlových lodí“. Říká se, že byly vyvinuty k útokům na letadlové lodě, což jsou plavidla o výtlaku 100.000 tun a představují páteř loďstev, které ve stejných vodách nasazuje americké námořnictvo.

Pošťuchování s drakem

USA posílají své válečné lodě do oblastí, které rozzuřená Čína považuje za své teritoriální vody – do blízkosti atolů a útesů, které Čína opevnila a přeměnila v letecké a námořní základny na ostrovech Paracel a Spratly.

O co přesně zde usilujeme?

Čína také zvyšuje tlak na Tchaj-wan tím, že nechá okolo poletovat vojenská letadla, plout válečné lodě a hojně vysílá letadla přes střed Tchaj-wanského průlivu.

Tchaj-wan nedávno zakoupil 66 amerických F-16 k dodání v příštích 10 letech. Jeho ozbrojené síly se však s Pekingem nemohou měřit. A Čína celý svět upozornila, že jakýkoli krok Tchaj-wanu směřující k nezávislosti bude znamenat překročení červené čáry a bude Pekingem rozdrcen.

Je Amerika připravena na střet s Čínou kvůli opevněným útesům a skaliskům v Jihočínském moři, kde navíc nemáme žádné územní nároky? Jsme připraveni bojovat proti Číně, abychom zabránili postupnému pohlcení Tchaj-wanu, i když o něm Richard Nixon v roce 1972 připustil, že je nepochybně součástí Číny?

Čtěte ZDE: Čínští analytici: Je třeba se připravit na válku s USA. Co bylo v uniklých materiálech? Protičínské nálady. Epidemie jako příležitost? Nic nebude jako dřív. Sankční buldozer a posun k mezinárodní anarchii

Jiná témata na pořadu dne

V rámci konfrontace s Íránem se zdá, že USA utrpí porážku v Radě bezpečnosti. Zdá se, že náš pokus o „obnovení“ sankcí OSN vůči Íránu za porušení jaderné dohody z roku 2015 bude odmítnut našimi třemi hlavními spojenci v NATO, jakož i Ruskem a Čínou.

Jak bude přijato vítězství Teheránu nad USA na půdě OSN, které otevře dveře k prodeji a nákupu zbraní ajatolláhovým režimem?

V roce letošních voleb není potenciální střet mezi USA, Ruskem nebo Čínou vůbec vnímán jako problém. Mezitím nás stravuje koronavirus, poškozená ekonomika, rasové štěpení a nepokoje, které od úmrtí George Floyda na Memorial Day trhají města jako Portland, Seattle, Minneapolis a Kenosha na kusy.

Lev Trockij však měl pravdu, když prohlásil:

„Vás možná válka nezajímá, ale válka se zajímá o vás.“

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky