Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Černý scénář po volbách: Občanská válka podle Sorose. Po zuby ozbrojení Američané proti sobě. Výzvy k puči z West Pointu. Vzniká Deep Army? Falešná hra Bažin. Krveprolití bude všudypřítomné. A to nejen v USA

Černý scénář po volbách: Občanská válka podle Sorose. Po zuby ozbrojení Američané proti sobě. Výzvy k puči z West Pointu. Vzniká Deep Army? Falešná hra Bažin. Krveprolití bude všudypřítomné. A to nejen v USA

15. 10. 2020

Tisk článku

Viktorie Nikiforová se tentokrát zaměřila na předvolební situaci v USA, která nevěstí nic dobrého a hrozí přerůst v občanskou válku, jejíž rozměry a důsledky si stěží lze představit

Předvolební boj ve Spojených státech dosáhl nebývalé intenzity. Vážně se řeší otázka, zda to povede k totálnímu ozbrojenému konfliktu mezi trumpisty a jejich oponenty. K tomu se přidává faktor nejistoty způsobený vojenskými i civilnímu tajnými službami -  existuje totiž důvod se domnívat, že některé z nich mohou zasáhnout do celospolečenské konfrontace. Jak to bude probíhat?

Bez ohledu na to, jak budou Američané 3. listopadu hlasovat, všechno napovídá tomu, že výsledek jedna či druhá strana neuzná. Ani Bidenovi voliči, ani Trumpovi příznivci se nesmíří s porážkou svého favorita. Prohlášení na toto téma již byla učiněna z obou stran.

Ve vystoupení před svými příznivci ve Virginii 25. září prezident Trump řekl, že „volby prohrajeme pouze pokud (Demokraté) budou podvádět.“ V létě zase jeho rival Joe Biden pohrozil, že pokud úřadující prezident nepřijme svoji porážku, bude z Bílého domu odstraněn všemi prostředky – včetně vojenských.

Situace se vyostřuje

Trumpovi příznivci se lokálně mobilizují do ozbrojených milicí, aby se postavili demonstrantům z Antify a Black Lives Matter. Vedle toho Bidenovi sponzoři zakládají nespočet nevládních organizací, které také ve městech a na vesnicích organizují své bojové buňky a připravují je na ozbrojené nepokoje v den voleb.

Například organizace Indivisible (Nerozluční) sponzorovaná Georgem Sorosem nyní na svém webu otevřeně vybízí každého, kdo se v současné době nachází na území USA, aby se účastnil voleb. Právo volit měli vždy pouze američtí občané. Nerozluční ale tvrdí, že v americké ústavě takové pravidlo neexistuje. „Nikdo nemá právo požadovat, abyste ve volební místnosti ukázali svůj občanský průkaz, licenci nebo číslo sociálního zabezpečení,“ píšou ve svém programu a vyzývají nelegální imigranty, aby se aktivněji „účastnili demokratického procesu“.

Je jasné, že většina nelegálních přistěhovalců bude podporovat Demokratickou stranu a jejího kandidáta. Možná se jim 3. listopadu odvolit nepodaří, přinejmenším v republikánských státech. Avšak už jen tím, že se objeví ve volebních místnostech, vyvolají chaos a ohrozí příznivce současného amerického prezidenta.

Mezitím se ztrojnásobila rychlost ozbrojování amerických občanů. USA jsou již světovým rekordmanem v počtu střelných zbraní na obyvatele (i africké země za nimi podstatně zaostávají). V červnu USA překonaly další rekord. Jen legální cestou bylo prodáno 3,9 milionu kusů střelných zbraní. Většina kupujících jsou ti, kteří to udělali poprvé. Z tohoto důvodu nemají žádné zkušenosti s používáním střelných zbraní a mohou kdykoli rozpoutat přestřelku zcela impulzivně.

Čtěte ZDE: Krize v USA: Společnost se polarizuje. Na obzoru občanská válka? Solidarita a křesťanská smířlivost již nefunguje. Civilizační rozvrat a bezbřehá zášť liberálů. Trump je symbol důsledků i příčin. Tápající lidé nástrojem zla

Neviditelná válka

Někteří vojenští analytici tvrdí, že USA ve stavu obecného ozbrojeného konfliktu mezi povstalci organizovanými Demokratickou stranou a trumpovskými konzervativci už jsou. Jak ale bude vypadat plnohodnotná americká občanská válka? Zdá se, že bude docela jiná, než jakou si ji představujeme.

Za prvé, nikdo nikomu žádnou válku nevyhlásí. Vše, co dosud dělali stoupenci Demokratické strany, bylo vždy předem označeno jako „pokojné protesty“. Přitom mohou drancovat města, zabíjet lidi, zapalovat domy a auta, lít benzín na své protivníky a zapalovat je na náměstích – to vše budou „pokojné protesty“. Jakýkoli pokus o obranu trumpistů však bude v médiích vykreslen jako pokus o vojenský puč a porušení ústavy.

Za druhé, na rozdíl od první americké občanské války v 19. století nebudou probíhat plnohodnotné bitvy, nebudou válčit žádné pravidelné vojenské jednotky a nebude ani žádná zjevná frontová linie. Nastane extrémně chaotická a nepravidelná válka zahrnující sabotáže, teroristické útoky a partyzánské akce, semelou se spolu vojáci a civilisté v mlýnku na maso a padnou tak všechny myslitelné hranice. Podobná „neviditelná válka“ má svou vlastní strategii, která byla vyvinuta už před mnoha lety.

Nově vytvořená nevládní organizace Transition Integrity Group (Skupina pro sjednocení přechodného období) oznámila, že plánuje vyhnat Trumpa z Bílého domu všemi prostředky – včetně využití „demokraticky smýšlejících představitelů armády a tajných služeb“.

Ideologie válek budoucnosti

V čele této skupiny je Rosa Brooksová. Za vlády prezidenta Baracka Obamy byla starší poradkyní pro národní bezpečnost. Současně pracovala jako hlavní poradce prezidenta Open Society – pilotní organizace George Sorose. V Pentagonu měla Brooksová na starosti tzv. humanitární operace. Současně bojovala za lidská práva v takových nevládních organizací, jakými jsou Human Rights Watch a Amnesty International. Učila také ve West Pointu – hlavní americké vojenské akademii a kovárně amerických vojenských kádrů – a v jeho mozkovém a strategickému centru.

V roce 2016 Brooksová vydal knihu s příznačným názvem „Jak ze všeho pojde válka a armáda se stane vším“ (How Everything became War and the Military became Everuthing). Její základní idea spočívá v tom, že válka budoucnosti nebude jako žádná z těch, které jsme dosud viděli. Budou to chaotické bojůvky, které USA a jejich spojenci povedou malými skupinami po celém světě. Nebude se tomu říkat válka – půjde například o protiteroristické operace nebo „obnovu demokratického řádu“. Média vykreslí budoucí válku jako malou policejní operaci. Informační podání probíhajících bitev nebude v této válce hrát o nic menší roli než skutečná bojová činnost. Válka budoucnosti spojí extrémní krutost vůči civilistům s extrémním pokrytectvím v informačním pokrytí událostí. Všechno bude probíhat v orwellovském duchu: „Válka je mír.“

Válka budoucnosti nebude probíhat kdesi na vzdálených bojištích, ale bude všude, v každém městě. Zúčastní se jí nejen armády, ale také soukromé bezpečnostní firmy, místní rebelové, členové zločineckých gangů a bývalí civilisté, kteří se přidali k partyzánům. Rozhraní mezi válkou a mírem úplně zmizí. Válka budoucnosti bude bez hranic a bez konce.

Tato strategie Brooksové není jejím vlastním vynálezem. V tomtéž West Pointu již dlouho vyvíjejí koncept války ve městech s více než milionem obyvatel, což znamená nekončící střety v ulicích velkoměsta, zapojení zločinců a opozičníků do řad armády a civilní čistky. Obecně situaci, kdy „válka je všudypřítomná“.

Čtěte ZDE: USA ve stále hlubší krizi: Trump již dokonce prorokuje občanskou válku. Konspirace bažin proti prezidentovi. Odstřelí ho dřív, než on je? Prokurátor vyšetřuje CIA a FBI. Kdykoli se může stát cokoli. Rozhodne "ulice"?

„Nefritová helma“ 

V jakých velkoměstech hodlá bojovat americká armáda? Popisuje to například vojenský analytik Alex Ward, když naznačuje, že USA a jejich spojenci by mohli „čistit“ taková „centra nestability“, jako jsou pákistánské Karáčí nebo indické Nové Dillí. Předpokládá se, že tam dojde ke kritickému nárůstu konfrontací z náboženských a sociálních důvodů a USA budou jednoduše „donuceny“ zasáhnout a očistit velkoměsta například od takzvaných teroristických elementů.

Zajímavé ovšem je, že reálná cvičení na téma války ve velkoměstech proběhla již v roce 2015. A nekonala se v Indii nebo Pákistánu, ale čistě v amerických městech. Dvouměsíční cvičení Jade Helmet (Nefritová helma) provedly americké elitní jednotky v červenci 2015 v Arizoně, Kalifornii, Texasu, Utahu, Nevadě a Novém Mexiku. Oddíly zvláštních jednotek cvičily, jak zaútočit na města. Úkol armádě komplikovala skutečnost, že simultánní odpůrci se bránili v těsných městských čtvrtích, schovávali se v domech a byli k nerozeznání od civilního obyvatelstva. Hojně byly využívány drony, bezpečnostní kamery a zařízení pro noční vidění. Nazývalo se to „realistické vojenské cvičení“.

V roce 2015 měl být tento vývoj uplatněn při útoku na Doněck a Luhansk, Rakku a Mosul. Dnes však nic nebrání tomu, aby americká armáda rozvinula stejnou „válku budoucnosti“ přímo v amerických městech.

Postoj armádních velitelů

Jedinou překážkou je zatím postoj samotných vojáků. Armáda z velké části podporuje Trumpa. Někdy se však objeví i pro něj nebezpečné okolnosti. V květnu mu armáda fakticky odmítla nasadit vojáky na potlačení nepokojů ve jménu George Floyda. Celé léto vysocí vojenští důstojníci v záloze Trumpa ostře kritizovali.

Rovněž tak Trumpův nápad omezit americký kontingent v zahraničí se nemusí leckterým vojákům líbit. A on hodlá i nadále v této politice pokračovat. „Američtí vojáci by se neměli zabývat vleklými konflikty kdesi ve vzdálených zemích, o nichž lidé nikdy neslyšeli,“ řekl Trump v červnu, když poblahopřál absolventům West Pointu k jejich promoci.

Přesně v předvečer jeho projevu zveřejnily stovky absolventů West Pointu z minulých let otevřený dopis adresovaný jeho zaměstnancům a kadetům – ve skutečnosti elitě americké armády. Dopis vyjadřoval špatně zamaskovanou výzvu k vojenskému puči. Požadoval po armádě, aby „bránila ústavu před tyranem“ (čti Trumpem) a „podílela se na demokratickém procesu“ – rozuměj vyhnáním Trumpa z Bílého domu, a to bez ohledu na výsledky prezidentských voleb.

Čtěte ZDE: USA: Revoluce, nebo občanská válka? Epidemie radikalizuje mladé levičáky. Čtvrtina lidí zničehonic bez práce. Bohatí zmizeli do svých sídel. Politici prodávali včas. Senátorky horují pro socialismus. Kdy to bouchne?

Komplot tajných služeb

Zastánci úřadujícího prezidenta jsou přesvědčeni, že vedení hlavních tajných služeb v zemi hodlá v těchto volbách hrát ve prospěch klanu Clintonových a jejich chráněnce Joe Bidena. V roce 2016 zahájilo vedení FBI operaci Russiagate, jejímž cílem bylo kompromitovat Trumpa prostřednictvím jeho fiktivní spolupráce s Rusy. Tato operace pochopitelně začala ve Velké Británii a FBI ji koordinovala s Ginou Haspelovou, která tehdy pobývala v Londýně a vedla britské oddělení CIA. Podle zažitého schématu důstojníci FBI vždy koordinují své operace v zahraničí se svými kolegy z CIA.

Gina Haspelová nebránila postupu svých kolegů, i když byly jasně namířeny proti Trumpovi a jeho týmu, a neinformovala o nich prezidenta. Dnes je ředitelkou CIA – a v této pozici všemi možnými způsoby brání odtajnění dokumentů týkajících se Russiagate. Ukazuje se, že vedení dvou největších amerických tajných služeb stojí proti současnému prezidentovi.

Pokud elity americké armády a tajných služeb podlehnou četným provokacím a zúčastní se občanské konfrontace, pak USA skutečně čeká občanská válka nového typu. V plném souladu s novou strategií bude „bez hranic a bez konce“.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky