Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Elixír nesmrtelnosti pro superbohaté: Oligarchické špičky investují obrovské sumy pro své omlazení. Přerodí se v lidské bohy? Z medicíny se tak stává služka pro bohaté. Ostatní plebs už neléčí, ale zabíjejí jedovatými preparáty

Elixír nesmrtelnosti pro superbohaté: Oligarchické špičky investují obrovské sumy pro své omlazení. Přerodí se v lidské bohy? Z medicíny se tak stává služka pro bohaté. Ostatní plebs už neléčí, ale zabíjejí jedovatými preparáty

24. 11. 2021

Tisk článku

Igor Veremějev přibližuje nadřazené elitářské počínání supertřídy miliardářů, kteří se starají pouze o své vlastní blaho a dlouhověkost a vedou svět ostatních lidí do záhuby

Pokud chtějí superbohatí žít věčně, je naše planeta opravdu odsouzena k zániku“, tak zněl titulek článku v deníku Guardian o světovém omlazovacím průmyslu, který zažívá obrovský boom a snaží se prodloužit délku života.

Příjmy světového průmyslu zaměřeného na boj proti stárnutí vzrostou ze současných přibližně 200 miliard dolarů na 420 miliard dolarů do roku 2030. Jistým znamením jeho růžových vyhlídek je zapojení vysoce postavených osob v USA, které získaly obrovské jmění. Když se mnozí z nich mohou vyhnout daním, proč by se nemohli vyhnout smrti?“ píše list.

Ale kdo jsou ti superbohatí, kteří budou žít věčně? Podle časopisu Forbes jsou v čele žebříčku Američané Jeff Bezos, Elon Musk a Mark Zuckerberg. Dohromady mají tito miliardáři majetek ve výši 13,1 bilionu dolarů, což je o 8 bilionů více než v roce 2020. Nejvíce jich je v USA (724), následuje Čína (včetně Hongkongu a Macaa) (698).

Kdysi se v průmyslu proti stárnutí používaly potravinové doplňky, transplantace vlasů, botox a drahé krémy na obličej,“ pokračuje Sunday Times v tématu. V posledním desetiletí však Silicon Valley prošlo bouřlivou proměnou. Nyní je to průmysl dlouhověkosti – Longevity Indusry. Cílem Chan-Zuckerbergovy iniciativy, kterou založil sedmatřicetiletý spoluzakladatel Facebooku Mark Zuckerberg a jeho šestatřicetiletá manželka Priscilla Chan, je do konce jednadvacátého století předcházet všem nemocem nebo je zvládat. „I když se možná vyhýbají použití slova dlouhověkost, splnění tohoto úkolu nepochybně povede k prodloužení délky života,“ píše se v článku.

Bioinženýrský boom

Zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos je v otázkách dlouhověkosti obzvláště aktivní. Již financoval zařízení proti stárnutí s názvem Unity Biotechnology a nyní jeho investiční společnost Bezos Expeditions sponzoruje vznik kalifornské firmy Altos Labs.

Ta dosud získala více než 270 milionů dolarů díky darům od nejbohatších lidí na světě, kteří chtějí žít co nejdéle. Nový podnik zřídil několik institutů v San Francisku, San Diegu, Cambridge a Tokiu. Nabírá profesory a vědce s příslibem, že mohou bez finančních omezení provádět neomezený výzkum toho, proč buňky stárnou a jak lze tento proces zvrátit. Stejnou problematikou se již zabývá řada dalších firem – BioViva, Youthereum Genetics, Longevity Fund a AgeX Therapeutics – které se rovněž snaží zastavit stárnutí.

V biologii dnes dochází k převratným změnám. Bioinženýři jsou schopni pěstovat nové orgány a obnovovat staré, zasahovat do těla na genetické úrovni. Do oběhového systému lze vypustit nanoroboty, aby čistily cévy a zároveň ničily nádory a viry.

V USA byl vytvořen čip, který po implantaci do mozku vysílá signály z jedné zdravé mozkové buňky do druhé, zatímco obchází poškozené oblasti.

Nejnovější vědecké technologie již posilují naše fyzické a duševní schopnosti a brzy možná skutečně dokážou výrazně zpomalit stárnutí.

Čtěte ZDE: Zrůdný farma-byznys: Cílem není lidi léčit. Proč účinné léky nedostaneme? Falšování výzkumu. Pohrdání životem. Převratná genová terapie: Skoupit a třicetkrát zdražit! Korupce obřích rozměrů. Kdo tu vlastně vládne?

Zrod lidských bohů

Ale co je k tomu potřeba? Peníze, samozřejmě. Spousta peněz. Nejprve vyvinout účinné technologie, které prodlouží délku života, a poté tento druh léčby zaplatit. A proto takové možnosti budou moci využít jen velmi bohatí lidé.

Medicína se mění z masové medicíny na elitní, personalizovanou medicínu. Nebude léčit nemocné, ale zlepšovat stav zdravých. Nadělí jim železné zdraví, mladost, dokonalou paměť atd. Protože si tyto procedury budou moci zaplatit jen velmi bohatí, výsledkem bude podle izraelského historika Juvala Noaha Harariho, autora opěvované knihy „Sapiens: Stručná historie lidstva“, zrod "lidských bohů". Právě oni budou přijímat nejdůležitější rozhodnutí na světě. Naprostá většina ostatních lidských bytostí se však zdraví a dlouhověkost nezlepší. Stanou se podřadnou kastou podřízenou počítačovým algoritmům a novým nadlidem.

V důsledku toho,“ píše Harari, „se lidstvo rozdělí na biologické kasty – nadlidi a neužitečnou třídu. Do roku 2100 mohou být bohatí skutečně nadanější a inteligentnější, než chudí. Jakmile se takový rozdíl vytvoří, nebude už možné na něm nic změnit. Půjde o největší revoluci v dějinách nejen lidstva, ale veškerého života na Zemi. Pokud nedojde k regulaci tohoto procesu, bude mít přístup k technologiím pouze malá skupina lidí, která bude určovat budoucnost života na Zemi.

Obrovské prostředky vržené na vývoj technologií zaměřených na prodloužení lidského života a zlepšení lidských schopností tak nepřinese prospěch všem obyvatelům Země, ale poslouží pouze zájmům hrstky superbohatých.

Klimatičtí pokrytci

Je tu však ještě jeden problém související s klimatickým šílením. Jak upozorňuje britský spisovatel a novinář George Monbiot, k udržení průměrného nárůstu globální teploty o 1,5 °C by každý z nás musel vyprodukovat maximálně dvě tuny CO2 ročně, zatímco 1 % nejbohatší světové populace vyprodukuje v průměru více než 70 tun na hlavu. Co by se tedy stalo, kdyby bohatí žili déle, nebo dokonce „věčně“? Buď by museli snížit svou spotřebu více než třicetkrát, nebo zapomenout na snahu zachránit klima planety.

Podle deníku New York Post navštívil nedávno americký miliardář Bill Gates Turecko, kde nedaleko Bodrumu oslavil své 66. narozeniny ve společnosti dalšího miliardáře Jeffa Bezose. Po dovolené v Turecku odletěl Gates soukromým letadlem přímo do Glasgow na mezinárodní konferenci o klimatu COP26, kde přislíbil 2 miliardy dolarů na ochranu přírody.

Jak však ironicky poznamenal řecký list Katimerini, Bill Gates zahájil toto „křížové tažení“ za klima na superjachtě Lana, která sama o sobě velmi znečišťuje životní prostředí. Podle ekologických organizací taková jachta se stálou posádkou, přistávací plochou pro vrtulníky a bazény vypustí ročně přibližně 7020 tun oxidu uhličitého, zatímco průměrný člověk je zodpovědný za 5-10 tun emisí CO2 ročně. Lanu následovala druhá luxusní jachta Wayfinder, na které se plavilo třicet Gatesových bodyguardů. Je tedy přinejmenším cynickým pokrytectvím, když se miliardář ohání slibem „zachránit planetu“, zatímco ji sám intenzivně znečišťuje. Zdá se, že superbohatí, kteří jsou odhodláni „žít věčně“, se nechtějí vzdát superspotřeby a výrazně tak znečišťovat planetu.

Čtěte ZDE: Profesor z Harvardu: Stárnutí je nemoc! Objev elixíru mládí je prý na spadnutí. Máme v buňkách záložní kopie mladosti? Co se stane, až budou lidé žít do 250 let. Pilulky dlouhověkosti budou jen pro bohaté?

Prachy elixír mládí nepřinesou

Jsou však i tací, kteří se na problém dlouhověkosti dívají ze zcela jiného úhlu. Ti věří, že množství peněz v peněžence ve skutečnosti nemá zásadní vliv na délku života.

Podle dánských ekonomů, kteří v časopise PNAS zkoumali statistiky úmrtnosti, chudáci a milionáři navzdory všem trikům bohatých umírají přibližně ve stejném věku. Mladí bohatí lidé častěji podléhají pokušení vyzkoušet drogy, neověřené léky a extrémní formy zábavy, což vede ke zkrácení délky jejich života. A chudí stále častěji zůstávají doma, jedí jednoduchou, ale výživnou stravu, a vystavují tak svůj život menšímu nebezpečí.

Kromě toho nenajdete žádné boháče mezi slavnými dlouhověkými – ti mají výsadu žít dlouho díky dobrým genům nebo darům matky přírody.

Proto Bezosova společnost Altos Labs plánuje využít zejména metodu japonského vědce Shinji Yamanaky, který v roce 2012 získal Nobelovu cenu za objev, že koupel jednotlivých buněk ve čtyřech proteinech je může omladit. Je však již známo, že tato technika použitá na myších vedla ke vzniku rakovinných nádorů.

Despocie namísto lidskosti

Autor článku v deníku Guardian uvádí takový příklad. Před čtyřmi lety vědci z Harvardovy univerzity zveřejnili výsledky studie o životě 268 absolventů, která začala v roce 1938. I v ní se pojednává o dlouhověkosti.

Ukazuje se, že lidi nedělají šťastnými peníze ani sláva, ale blízké vztahy. Právě tyto lidské vztahy „vyvářejí lepší předpoklad pro dlouhý a šťastný život než třídní společenský status, IQ nebo dokonce geny.“

A pokusy prominentních boháčů dosáhnout nesmrtelnosti ignorují nejjednodušší cestu k lepšímu a delšímu životu, která nespočívá ve znásilnění buněk, ale v pomoci lidem stát se lidštějšími,“ píše se v článku.

Je to však dnes možné, když jsou peníze hlavním cílem života? Zatímco se vynakládají obrovské částky na vytváření technologií, které mají „omladit“ superbohaté, tisíce lidí umírají hlady, miliony lidí trpí podvýživou a žijí v chudobě po celém světě.

Tytéž oligarchické elity se již dnes povyšují nad ostatní lidstvo, snaží se ho různými smyšlenými pandemiemi a vakcinacemi zredukovat a předepisují mu recepty, jak má omezit svoji spotřebu a žít v prosté chudobě, aby si údajně nezničilo domovskou planetu. 

Výsměch.   

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky