Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Probuzená Plzeň: Tisíce demonstrovaly proti totalitě.  Dost bylo sametu. Tomáš Ortel: Defenestrace! Ředitel školy v Troubkách a 8000 signatářů. Pandemie hlouposti, arogance, cenzury a diktatury. Výzva k občanskému odporu

Probuzená Plzeň: Tisíce demonstrovaly proti totalitě. Dost bylo sametu. Tomáš Ortel: Defenestrace! Ředitel školy v Troubkách a 8000 signatářů. Pandemie hlouposti, arogance, cenzury a diktatury. Výzva k občanskému odporu

17. 1. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu (a videozáznam) z další mohutné demonstrace hnutí odporu, tentokráte v Plzni

I v mrazivém počasí pokračoval v neděli seriál demonstrací proti covidové a vakcinační zvůli. Náměstí republiky před katedrálou sv. Bartoloměje zaplnily tisíce občanů, kteří požadovali ukončení vládních restrikcí a konec omezování občanských práv a svobod ke kterému u nás tak jako v celé Evropě dochází - a stále se stupňuje. Akce navazovala na sérii pražských i regionálních demonstrací hnutí odporu, za nimiž stojí iniciativa Chcípl PES spolu s dvacítkou dalších stran, hnutí a spolků odmítajících totalitní praktiky, jež pokračují i za Fialovy vlády. 

Velitel národní domobrany plzeňského kraje Daniel Šváb, který celou akci „Probuďme Plzeň“ spolu s vlasteneckými spolky v Západních Čechách zorganizoval, mohl při pohledu na zaplněné náměstí konstatovat: „Plzeň je probuzená!“ „Dost bylo sametu. Je načase aby se lidé přestali bát vlády a aby se vláda začala bát lidí, “ vyzval přítomné. Podle něho přišel čas změnit klidné demonstrace na náměstích na demonstrace bouřlivější. „Je třeba být před vládními a ministerskými budovami ve všední dny i v pracovní době a zvolit způsoby, které svou účinností jsou už historicky vyzkoušené,“ uvedl za bouřlivého potlesku zaplněného náměstí.

Video ZDE.

Djokovic jako symbol 

Zároveň upozornil na to, že původce současné diktatury je třeba hledat v globálních strukturách. „Uvědomujeme si, že to co se děje, není vina jen naší vlády a vlád ostatních zemí, ale nad nimi působících bruselských a amerických lumpů. Jedinou možností, jak se z jejich vlivu dostat, je vystoupit z Evropské unie a z vlivu cizáků.“ 

Jednou ze zbraní, kterou na svoji obranu podle něho máme, je společenská neposlušnost. „Vyzývám k celoplošnému občanskému odporu. Nenoste roušky nikam. Choďte všude, kam potřebujete bez jakéhokoliv omezení. Je to symbol poroby,“ zakončil ŠvábZaplněné plzeňské náměstí pak provolávalo slávu srbskému tenistovi Novaku Djokovićovi, který se stal symbolem obětí státní mašinérie pro odpůrce povinného očkování na celém světě. 

Právo na odpor

Celostátní velitel Národní domobrany Marek Obrtel vyzval přítomné, aby si dobře zapamatovali jména strůjců současné totality. Zároveň konstatoval, že pokud bude současná vláda pokračovat v nastoleném totalitním kurzu, budou nepodvolení hledat způsoby jak se této diktatuře postavit. „Pokud se to nepovede normální cestou, budeme muset národ probudit, a provede se to cestou jinou,“ uvedl lékař, bývalý podplukovník a účastník zahraničních misí Marek Obrtel.

Dětská doktorka Anna Urbanová prohlásila, že mezi lékaři neexistuje diskuse a varovala před očkováním dětí. Lékárnice Pynelopi Cimprichová upozornila, že nic se neodehrává ve vzduchoprázdnu ostatních totalitních jevů - takže současně čelíme snaze vlády zničit český stát. V této souvislosti upozornila i na nebezpečí zavedení korespondenčního hlasování, které se vláda snaží prosadit, což bude znamenat konec zbytků regulérnosti voleb.

Za zdravotní sestry vystoupila Petra Rédová a za vojáky z povolání armádní zdravotní sestra Martina Koďousková. Připomněla, že hnutí odporu proti povinnému očkování sílí i v armádě. Pečovatelka Věra Bouřová, vyzvala všechny nespokojené zaměstnance, aby se nepodvolili očkovací mašinérii a nedali se zlomit: „V České republice je právo na odpor výslovně zakotveno v ústavě. Nebojme se nemoci covid, ale bojme se nemocných politiků,“ zakončila svou řeč.

Čtěte ZDE: Protest nepodvolených před sněmovnou: Fialova vláda stáhla totalitní novelu krizového zákona. První vítězství hnutí odporu? Studenti se svlékli proti Válkovi do půli těla. Do konce ledna dalších 21 demonstrací v regionech. Kdy to rupne?

Tomáš Ortel: Strach? Ne, defenestrace!

Za pracovníky v sociálních službách vystoupila Milada Michalcová, která se stará o postižené děti a stejně jako její kolegyně odmítla povinné očkování. Vít Skalský z vlastenecké platformy Česká Plzeň nazval současný režim tyranii a prohlásil, že takzvaná liberální demokracie je už na sestupu. Zároveň vyzval přítomné, aby monitorovali strůjce nastupující totality ve svém okolí.

Zpěvák Tomáš Ortel vyzval k jednotě a zbavení se strachu. „Strach je velká zbraň na ovládání lidí. A to je přesně to, co se zde momentálně děje. Jsem moc rád, že se u nás lidé scházejí v různých městech.“ Prohlásil, že nebude hrát pouze pro očkované a raději si v současné době koncerty odepře. „Jednou, až se všichni lidé, co se scházejí po různých náměstích, sejdou tam, kde se sejít mají, pak už zazní to slovo, na které tak často upozorňuji: Defenestrace!“ uvedl za bouřlivého potlesku stříbrný slavík.

Braňme se společně!

Na demonstraci před katedrálou sv. Bartoloměje vystoupili i zástupci učitelů, studentů a členů IZS. Učitelka Bára Lhotanová vystoupila za všechny pedagogy, kteří nesouhlasí s tím, co se dnes ve školách děje. „Stále více učitelů už se nechce zúčastnit testování a rouškování zdravých žáků a učitelů. Chtěla bych apelovat na všechny ředitele škol: Prosím vás nevyhrožujte učitelům, kteří testování dělat nechtějí.“ 

Její kolega učitel Petr Marvan vyzval všechny ředitele a učitele aby přestali dodržovat vládní nařízení. „Ukončeme pandemický nesmysl na českých školách. Braňme se všichni společně!“ Ředitel školy v Troubkách Petr Vrána představil deklaraci učitelů a psychologů, kterou k dnešnímu dni podepsalo již 8 000 signatářů.

Jiří Havel, zakladatel protestní platformy Změna Matrixu, ve které působí už stovky nepodvolených studentů, vyzval k jednotě všech lidí dobré vůle. „Starému systému se už třepou jeho hliněné nohy. Celá pandemie měla za úkol nás rozdělit. Hlavním úkolem nyní je, abychom příkopy, které oni mezi námi vykopali, společně postupně zasypali.“

Závěr patřil právníkovi Jindřichu Rajchlovi, který tak jako na předešlých akcích burcoval lidi k odvaze a současný režim charakterizoval jako pandemii hlouposti, arogance, cenzury a diktatury. Tisíce lidí se po skončení proslovů vydaly na pochod. Tak jako při vzbouření proti tyranii v roce 1953 se Plzeň nedělní mohutnou demonstrací odporu postavila do jedné řady s odpůrci totality současné. 

Video ZDE.

Do konce ledna proběhne dalších dvacet demonstrací v okresních městech. Bude i pak dělat režim mrtvého brouka? V každém případě:

Kostky jsou vrženy…. 

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky