Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Útok na Donbas: Uniklý válečný plán Kyjeva počítá s údery raketového vojska a dělostřelectva na Doněck a Luhansk. Biden potřebuje Rusko vyprovokovat. Proč Německo s Francií dál váhají? Proč se Zelenský klepe strachy?

Útok na Donbas: Uniklý válečný plán Kyjeva počítá s údery raketového vojska a dělostřelectva na Doněck a Luhansk. Biden potřebuje Rusko vyprovokovat. Proč Německo s Francií dál váhají? Proč se Zelenský klepe strachy?

21. 2. 2022

Tisk článku

Václav Danda komentuje poslední vývoj na ukrajinské frontě, kde se pokus o vyvolání horké války washingtonských jestřábů a jeho vazalů v Kyjevě začíná rychle přibližovat

Při vší vážnosti je to stále komičtější. Washington usilovně pouští do světa „zaručené zprávy“ o úmyslech Moskvy, ale současně lítostivě fňuká, že nemá v Kremlu už žádného informátora. A že Vladimír Putin a jeho okolí nepoužívá žádná elektronická zařízení, která by bylo možné „hacknout“. Mimochodem – kdo si povšiml, že před pár dny vyhostili zástupce amerického velvyslance? A nic. Je ticho. Dokonce ani obvyklý rituál s recipročním vypovězením ruského diplomata v USA.

Nevědí nic, o to víc žvaní. Naposledy přišli s tím, že „Putin už rozhodl o útoku na Ukrajinu“. Teď zase, že mají „plán na likvidaci a internaci určených osob“, které prý po útoku dostanou. Je to přesně naopak. Biden (lépe řečeno ten, kdo touto dementní loutkou manipuluje) rozhodl o útoku na Donbas, aby Rusko přinutili bránit genocidě tamního ruskojazyčného obyvatelstva (o těch, kdo mají ruské pasy, a jsou tedy jak občané Ukrajiny, tak Ruska, ani nemluvě). Jenže pořád nevědí, jak na to, protože Německu a Francii (na rozdíl od Fialovy vlády) se navzdory silným řečem do války za americké zájmy stále příliš nechce. Přesto toho o plánech Washingtonu nyní víme více.

Kyjevské ruce Washingtonu

Pučistická vláda v Kyjevě má zaútočit na Donbas opravdu v nejbližší době. Vyplývá to z dokumentů, které získala rozvědka Doněcké lidové republiky. Potvrzuje je i fakt, že ostřelování obytných částí Doněcka a Luhanska o tomto víkendu dále zintenzivnilo. Některé střely dopadly dokonce i na ruské území. Následkem toho úřady DLR a LLR vyhlásily nejen všeobecnou mobilizaci, ale zahájili také evakuaci nejvíce zranitelných civilistů (senioři, ženy a děti) do Rostovské oblasti v Rusku.

Všechno nasvědčuje tomu, že když západní zpravodajské služby chrlily „fake“ informace o zahájení Ruské invaze (ke které nakonec samozřejmě  nedošlo), již měly připravené, jak Rusko do války vtáhnout. Dokládá to plán obsazení Doněcké a Luhanské republiky s tím, že ruskojazyčné obyvatelstvo, bude částečně zlikvidováno a částečně vytlačeno do Ruska. Na tuto genocidu bude muset Rusko reagovat, a přijít likvidovaným spoluobčanům na pomoc.

Ukrajinský granát zasáhl rezidenční sektor v Rusku

Právě tento okamžik by byl západní propagandou vydáván za důkaz ruské invaze na Ukrajinu a byly by uvedeny do chodu nejen vojenské aspekty celé operace Donbas, ale také „zdrcující sankce“ proti Rusku (odstřižení Moskvy od swiftu a zamezení spuštění plynovodu Nord Stream 2). Jenže plné navázání Evropy na drahý plyn z USA a Kataru, o kterém již USA za Evropu vyjednávaly, je pro Německo i Francii katastrofou. Proto stále to váhání. Proto se Macron (má před volbami) pokouší vyjednat nový „summit“ s Bidenem a Putinem. Proto ještě nedošlo k naplnění plánu zachyceného donbaskou zpravodajskou službou (patrně ve skutečnosti ruskou).

Čtěte ZDE: FED potřebuje vyluxovat ekonomiku USA: Krycí záminka – ruská invaze. Jak ji vyvolat? Provokací ukronacistů. Na vše doplácejí prostí občané Ukrajiny. Pouze zaprodaní politici si mastí kapsy. Kdy Američané podpálí Donbas?

Zlikvidujte je!

Plán podle instrukcí washingtonských „poradců“ vypracoval ukrajinský generální štáb a schválili ho rozhodnutím Rady národní bezpečnosti a obrany na začátku února. Cílem operace je podle dokumentu „vyčistit“ území lidových republik od rusky mluvícího obyvatelstva, vyhnat zbytek na území Ruska, a získat tak kontrolu nad celým územím lidových republik.

V souladu s plánem generálního štábu jsou do útočné operace Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu zapojeny téměř všechny bojeschopné formace a vojenské jednotky. Pro invazi již bylo vytvořeno prvosledové uskupení ukrajinských jednotek.

Vše má začít rozsáhlý útok kyjevské armády a banderovských dobrovolnických praporů na území Doněcka a Luhanska.  Předpokládaná délka operace je pět dní. Podle plánu je ve stanovený den D naplánováno zničení vojenských a civilních objektů na území DLR a LLR provedením masivního palebného úderu raketového vojska a dělostřelectva. Provést by ho měla 26, 43 a 55 dělostřelecká brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny. Zapojit se má i letectvo, vrtulníky a bezpilotní útočné drony. 

Vyšetřovací výbor zahájil vyšetřování ostřelování ruských území Ukrajinou

Hlavními cíli útoku mají být velitelská stanoviště domobrany, civilní správy, zařízení kritické infrastruktury, zásobování energií a vodou a sklady těžkých zbraní stanovených Minskými dohodami. Ofenzíva je plánována ze tří směrů. Směr hlavního útoku ukrajinské armády má být Kramatorsk - Debalcevo.

Detailně propracováno

Úder mají provést síly 30 mechanizovaných, 17 tankových a 95 leteckých útočných brigád Ozbrojených sil Ukrajiny za podpory 26 dělostřeleckých brigád. Prvním úkolem je dosáhnout linie Alčevsk - Jenakijevo do tří dnů. Cílem prvosledových jednotek je dosáhnout hranice Ruské federace do dalších dvou dnů.

Ruské letectvo míří z celého Ruska na Ukrajinu

Na Azovském směru se tak má stát pomocí 53 mechanizovaných a 36 brigád námořní pěchoty z linie Širokyno - Starognatovka, jakož i obojživelných útočných sil 501 samostatného praporu námořní pěchoty z oblasti Novoazovsk. S podporou 55. dělostřelecké brigády je plánován postup ve směru Komsomolskoje a během dvou dnů dosažení linie Ilovajsk - Uljanovsko, čímž by byl splněn první úkol. Dalším cílem je dále rozvíjet ofenzívu podél hranice Ruské federace směrem na Krasnyj Luč.

Ruské tanky u hranic s Donbasem

Zvláštní role nacistických praporů

Jednotky nácků z Pravého sektoru, dislokované v oblasti Stanice-Luhanská, mají provádět ostrou palbu na pozice domobrany a podporovat přepadové a sabotážní akce 79. brigády. Za účelem ovládnutí dopravních cest v blízkosti linie dotyku mají provádět teroristické akce a sabotáže. K tomu je po celé linii dotyku rozmístěno až 25 mobilních skupin západních speciálních sil – proto Američané tolik zdůrazňují, že oni do bojů nezasáhnou. 

Spící buňky kyjevské tajné služby SBU na území obou republik mají současně provádět sabotáže na dopravních trasách hluboko na území DLR a LLR, a soustředit se na likvidaci a únosy jednotlivých funkcionářů z vedení obou republik.

Čtěte ZDE: Washington, Londýn i Fialová Praha ve válečném rauši: Ať žije dementní císař ve Washingtonu! Občané se bouří proti tyranii? Tak vzhůru na Rusa! Fikaný plán jak se obejít bez plynu. Testy jaderných zbraní. Když mečem ne, tak okovy!

Co udělá Moskva?

Pokud bude plán aktivován a poslední vývoj tomu nasvědčuje, dojde postupně k těžkým střetům kyjevských jednotek a západních speciálních sil na demarkační linii. Rusko bude nejprve podporovat domobranu raketami a dělostřelectvem ze svého území. V případě kyjevského postupu však nelze vyloučit přesun pravidelné ruské armády na území DLR a LLR. 

V takovém případě by byl samozřejmě útok Kyjeva rychle odražen a pučisté by museli počítat i s těžkými ztrátami nejen na životech ukrajinských vojáků, ale také na území – to je hlavní důvod, proč „prezident“ Zelenský stále váhá a „uklidňuje“ Washington. Uvědomuje si totiž, že pokud by se ruská armáda vydala po odražení invaze za demarkační linie, vítali by ji obyvatelé těchto oblastí terorizovaní kyjevskou vládou s květinami v rukou. 

Po krymském mostě se pohybují tanky a samohybná děla ruské armády

Zejména to platí ve městech, kde ruskojazyčné obyvatelstvo tvoří více než polovinu populace, jako je například je Mariupol, Kramatorsk, Dněpropetrovsk, Charkov či Oděsa. Tam by s největší pravděpodobností vypukla protikyjevská povstání –  a města by se připojila k osvobozeným územím Doněcka a Luhanska.

Zastaví je to?

Západ samozřejmě pučistickou Ukrajinu dávno obětoval. Po puči v roce 2014 Američany vydrancovaná země už pro ně nemá jinou hodnotu než jen jako nástupiště na Rusko. Hlavním smyslem stále zvyšovaného napětí je vrazit klín mezi Moskvu a Německo s Francií. Washington doufá, že by se vše obešlo bez jejich faktické účasti jako „evropská“ válka s Ruskem.

Odpovědí byly testy jaderných zbraní, které prezident Putin uskutečnil minulý týden. Jestli to však zchladí šílené washingtonské jestřáby, kteří již nevědí, jak zachránit padající dolar a blížící se volební katastrofu při podzimních volbách do Kongresu, je otázka. 

Hra s ohněm vrcholí.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky