Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bruselské panstvo už definitivně zešílelo: Bez energií, bez průmyslu, o hladu a zimě vstříc chudobě a světlým zítřkům? Démonizace Ruska je už směšná. Prznění jazyka jako příznak rozkladu. Kdy to vybouchne?

Bruselské panstvo už definitivně zešílelo: Bez energií, bez průmyslu, o hladu a zimě vstříc chudobě a světlým zítřkům? Démonizace Ruska je už směšná. Prznění jazyka jako příznak rozkladu. Kdy to vybouchne?

16. 6. 2022

Tisk článku

Vladimír Malyšev komentuje rostoucí zděšení racionálně smýšlejících lidí v EU se stále více šílenými direktivami Bruselu a jeho sebezničujícím vazalstvím k USA, které, bude-li to takto pokračovat, spolehlivě povede buď ke kolapsu, nebo k občanské válce

Hospodářská politika EU se svou nepromyšlenou a ukvapenou „zelenou transformací“, o níž se nyní raději nemluví, se podle západních odborníků a politických analytiků stává skutečným „šílenstvím“, a platí to rovněž o jiných oblastech.

Prezident Miloš Zeman nedávno prohlásil, že postoj zemí EU týkající se zákazu dodávek ruského plynu je „schizofrenní“, protože EU vyhrožuje Moskvě, že přestane její palivo nakupovat, a zároveň se obává, že Rusko ho samo přestane unii prodávat s tím, že přesměruje dodávky plynu do Číny, Indie a dalších zemí. 

pp

Známý europoslanec Thierry Mariani řekl francouzskému listu Valeurs Actuelle, že Evropu nyní zachvátila totální ideologická pomatenost.

Nepodléhejme ideologickému šílenství, které nyní zachvátilo Evropu s jejím 'zblázněným kompasem' a naprostou ztrátou orientace,“ píše. „Zájmem Francie není ukrajinské vítězství. V jejím zájmu však není ani vítězství Ruska. Naším zájmem je rychlý návrat k míru.

Démonizace Ruska

Máme co do činění s absurdní démonizací Ruska a jeho vedení,“ poznamenává politik. Tato démonizace má podle jeho slov dva zdroje. Prvním je obvyklá neochota vyvinout jakékoli analytické úsilí, nabídnout myšlenky namísto klišé. Druhým je instinkt nenávisti k celému ruskému světu. Cožpak tito „analytici“ nechápou, že když celá velká země mobilizuje své ozbrojené síly, své hospodářství, svůj průmyslový aparát k operaci takového rozsahu, není to důsledek něčího individuálního šílenství, a dokonce ani kolektivního velikášství?

pp

Důvody jsou mnohem hlubší. Ano, Rusové už nechtějí být obklopeni zeměmi, jejichž elity, diplomaté a vůdci jsou doslova naočkováni myšlenkami jakési protiruské „atlantické jednoty“. Rusové zcela pochopitelně považují masivní a nepřetržité rozmísťování amerických zbraní na území svého bezprostředního souseda za hrozbu pro svou bezpečnost. Přitom Rusko se již dlouho chtělo sblížit se západní Evropou, snaží se pro nás stát přijatelným partnerem, nebo se nám dokonce podobat, zdůrazňuje europoslanec.

Teď už nikoli Moskva, ale my musíme mít obavy. Právě nás by měla děsit perspektiva, že Moskva přestane mít zájem o naše země, které považuje za vazaly USA, neschopné samostatného jednání na mezinárodní scéně,“ varuje Thierry Mariani.

Čtěte ZDE: Ještě není tma, ale stmívá se: Podvolení dávají i svá těla. Hodit atomovku na Moskvu? Otrokáři nejsou tak silní, jak se tváří. Strach z alternativy. Odpor má smysl. A co je vlastně ten Velký reset?

A nemyslí si to pouze jmenovaný Francouz. „Šílenci v Berlíně a Bruselu nás vedou do cizí války – bez smyslu, rozumu a cíle!“ popsal situaci Maximilian Krach, člen německé strany Alternativa pro Německo a poslanec Evropského parlamentu.

Podle diktátu USA

Zaslepenost zdrcující nenávisti opravdu nezná mezí. A pak jsou tu další počiny, které je také obtížné nějak rozumně vysvětlit. Například když mění slovo „ruský“ i na obrazech světoznámých malířů. Jako tomu bylo u Degasova obrazu „Ruské tanečnice“, který byl v Národní galerii v Londýně přejmenován na „Ukrajinské tanečnice“. „Kam až tato hysterie zajde?“ ptá se francouzský europoslanec Gilbert Collard.

Evropa se však „nezbláznila“ jen tak z ničeho nic a sama od sebe. Na tuto cestu absurdit, včetně sebevražedné konfrontace s Ruskem, ji dotlačily USA. Jak poznamenává „Mysl Polska“, od začátku konfliktu na Ukrajině, uprostřed „sankčního šílenství“, se Američanům podařilo přesvědčit politiky EU, že pokud spolupráce s Ruskem není v zájmu USA, pak je zničující i pro unii. Nedávno vyšel v „Los Angeles Times“ článek s případným titulkem: „Evropa se musí obětovat: Okamžitě zastavit dovoz plynu a ropy z Ruska.

V konečném důsledku, říká „Mysl Polska“, střední Evropa – Německo, Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Rakousko, které dosud těžily z toho, že sousedí s Ruskem, jsou ekonomicky nejvíce ohroženy hospodářskou válkou a rozpadem vztahů s Ruskem.

EU, která je už dlouho poslušným vazalem Spojených států, nebyla schopna tomuto tlaku USA odolat. A nejen z uvedených příčin. Došlo v ní k degeneraci vládnoucí třídy, která již není schopna samostatně rozhodovat.

Čtěte ZDE: V závětří ukrajinské krize: Český stát bude potichu zardoušen a pohřben. Již brzy. Vše dojednáno. Konec veta. Jak volit? Jednotná kandidátka bruselské Národní fronty. Povinné očkování nařídí WHO. Opravdu je to většině jedno?

Degradace Západu

Trpkou realitou je,“ konstatoval bývalý italský premiér Silvio Berlusconi, „že Západ v posledních letech neměl a stále nemá důvěryhodné vůdce, nemá důvěru sám v sebe, ve své vlastní ideje a hodnotový systém.

A když chybí vůdci, myšlenky a hodnoty, nastává všeobecná degradace. Včetně mocenských struktur. Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv měl pravdu, když nazval evropské lídry, kteří uvalují sankce na Rusko, „parchanty a degeneráty“, aniž by přitom dbal na politickou korektnost. „Jsou to bastardi a zrůdy,“ napsal na svém kanálu na Telegramu. „Chtějí pro nás, pro Rusko smrt.“ Medveděv předpovídá „světový revoluční požár v ekonomice“ způsobený protiruskými sankcemi. Evropa se podle něho již „rozmáchla obuškem občanské války, který přistane na zádech evropských představitelů.

Čtěte ZDE: Už se na nás chystají: Že jsme trochu na covidovou a vakcinační diktaturu pozapomněli? Už brzy si vzpomeneme. Brusel se zaměří hlavně na neočkované a na děti. Vydrží 100 miliónů vzdorovat? Žaloba na Lejnovou? Bez šance

A nakonec „třešnička na dortu“. Italský deník Giornale označil za neskutečně šílenou nedávnou směrnici o ženách ve správních radách, podle níž by něžné pohlaví mělo být povinně jmenováno do vedoucích funkcí ve všech obchodních společnostech, včetně soukromých.

Evropská unie horečně reguluje a zběsile všem vnucuje pravidla, předpisy a povinnosti. Nejenže chce svým občanům říkat, jak mají žít a jak se mají chovat, ale dokonce zasahuje do rozhodování evropských firem a říká podnikatelům, koho mají zaměstnat nebo jmenovat do vrcholných manažerských pozic. Může se to zdát absurdní, ale přesně to předepisuje směrnice EU o ženách ve správních radách, která byla schválena v rámci dohody mezi Evropským parlamentem, Evropskou radou a Evropskou komisí s cílem „zajistit rovnost žen a mužů ve správních radách společností“. Tato směrnice EU zavádí postupy pro nábor zaměstnanců vyžadující, aby alespoň 40 % ředitelských pozic nebo 33 % všech vedoucích pozic ve společnostech EU zastávaly osoby ženského (co všech dalších asi šedesát se neříká) pohlaví.

Všechny evropské firmy s více než 250 zaměstnanci tak nyní musí jednou ročně podávat příslušným orgánům zprávu o zastoupení žen a mužů ve svých správních radách, a pokud povinné kvóty nedodrží, hrozí jim přísné sankce.

Jak ale může EU vnucovat soukromé společnosti pravidla pro nábor zaměstnanců?“ píše pobouřeně redaktor Giornale. Podle jeho názoru je přijaté rozhodnutí v rozporu se všemi zásadami liberální ekonomie a je naprosto „omračující“. Je také v rozporu se zásadami „meritokracie“, za něž Evropa bojuje již desítky let. Ženy budou muset být jmenovány do funkcí ne proto, že jsou cenné jako odbornice, ale prostě proto, že jsou ženy. Zavedení těchto kvót podle listu povede k tomu, že se zničí samotný smysl podnikání.

Čtěte ZDE: Záměrné prohlubování krize: Německo a Brusel ji chtějí využít k proměně EU ve "spolkový" stát. Fiala a spol. jsou jejich Trójský kůň v Česku. Hlavně darovat další zbraně Kyjevu! Chceme být otroky Západu? Proč jsme zticha?

Prznění jazyka

Není to poprvé, co jsou byrokraté v Bruselu obviňováni z podobných absurdních rozhodnutí, která jsou již mnohými významnými osobnostmi označována za „šílená“. Dalším příkladem jsou Evropskou unií nedávno schválené nové pokyny s názvem „Genderově neutrální jazyk v Evropském parlamentu“. Direktivně předepisují „co nejvíce omezit používání genderových termínů“ a vyhnout se odkazům na „ženy nebo muže“.

Například zakazují používat slova jako „letuška“ nebo „ředitelka“. V pokynech se přímo uvádí: „V mnoha jazycích je třeba se vyhnout používání slova „člověk“ v široké škále idiomatických výrazů, které se vztahují jak na muže, tak na ženy.“ (Do angličtiny se „člověk“ překládá jako „man“ – pozn. PP) V pokynech EU se vysvětluje důvod nových pravidel: „Genderově neutrální nebo genderově inkluzivní jazyk je více než jen otázkou politické korektnosti.

Rupert Matthews, poslanec Evropského parlamentu za East Midlands, předložil parlamentu písemnou otázku, v níž se rozhořčil nad tím, že „eurokraté zavedli svou vlastní verzi politicky korektního jazyka. V Evropském parlamentu se musíme vyrovnávat s tím, čemu říkáme euroangličtina. Není to skutečný jazyk, ale nechutný hybrid.“

Zdá se, že toto hodnocení platí pro celou zdegenerovanou EU. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky