Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Otec osvobození Británie ze spárů Bruselu: Johnsonova vláda Brexit zničila. Tohle si říká konzervativci? Imigrace stoupá. Nesvoboda jako předtím. Podvedli nás! Farage by dnes dostal téměř 30 procent. Vrátí se?

Otec osvobození Británie ze spárů Bruselu: Johnsonova vláda Brexit zničila. Tohle si říká konzervativci? Imigrace stoupá. Nesvoboda jako předtím. Podvedli nás! Farage by dnes dostal téměř 30 procent. Vrátí se?

18. 5. 2023

Tisk článku

Thomas Brooke přináší vyjádření Nigela Farage, bývalého lídra Strany Brexitu a UKIP pro BBC, který vyjádřil znechucení a zděšení z toho, jak údajně pravicoví a konzervativní politici naložili se svobodou, již odchod z EU nabídl - a nevyloučil návrat do vysoké politiky

Neschopnost britské vlády využít potenciálních výhod brexitu ukázala, že politici ve Spojeném království jsou „stejně zbyteční jako komisaři v Bruselu“, uvedl britský politik Nigel Farage.

Další milión? Tohle jsme chtěli?

V rozhovoru pro BBC Newsnight tento týden bývalý lídr Strany brexitu a UKIP odsoudil vládnoucí Konzervativní stranu za nebetyčně vysoké hodnoty migrace v Británii, přičemž čistá migrace by měla letos dosáhnout nových 700 000 až 1 milion příchozích. Vyjádřil také politování nad tím, že britská vláda nedokázala přijmout správná opatření, které by z brexitu učinily hospodářský úspěch.

Farage připustil, že britská vláda má nyní po vystoupení země z Evropské unie plnou kontrolu nad imigrační politikou Británie, ale obvinil vládu, že ignoruje své sliby o snížení migrace zavedením australského bodového systému pro nově příchozí.

pp

Čtěte ZDE: Velká Británie v troskách: V zemi není nic, co by nebylo v rozkladu. Nefunkční stát a neschopnost politiků řešit situaci. O slovo se hlásí odbory. Stávkovat hodlá většina obyvatel. Čeká Velkou Británii hladomor? Jalové kalorie pro voliče

Podvodník Johnson a pád Británie

„Bylo to přikývnutí vlády, které říkalo: „Bude velmi těžké dostat se do Spojeného království.“ Budete muset mít správné dovednosti, ovládat jazyk, přinést si vlastní zdravotní pojištění alespoň na 4 roky. A ve svém manifestu na rok 2019 přece slíbili, že tato čísla sníží. Čísla migrace se naopak zvyšují,“ vysvětlil Farage.

Upozornil na 5,3 milionu ekonomicky neaktivních Britů v produktivním věku a prohlásil, že země "sešrotovala naše lidi" podporováním nesmyslných univerzitních titulů a menším zaměřením na programy odborné přípravy. "Za posledních 20 let jsme vyprodukovali miliony absolventů s tituly ze společenských věd, které z ekonomického hlediska nepřinášejí zemi žádný užitek," řekl v rozhovoru brexitový lídr.

Konzervativní politik vyzval vládu, aby na školení lidí využila soukromý sektor a poskytla mu k tomu daňové pobídky. „Ale co společenské náklady na to? A co politické náklady na to?” Farage se ptal v souvislosti s rekordní úrovní masové imigrace v Británii. „Nepochybujte o tom, že jediný důvod, proč jsme vyhráli referendum pro odchod, byl ten, že lidé věřili, že získání kontroly nad našimi hranicemi bude znamenat, že počet migrantů bude nižší. To vyplývá z toho, s čím Boris Johnson přišel před voliče v roce 2019, takže jde o porušení důvěry, o podvod.

Čtěte ZDE: Příliš povyku pro Brexit: Koncernová auta a teplé europivo nepůjde na odbyt. Referenda umíme napravovat. Mládí vpřed! Bažiny nic neodradí. Na co sáhnou, dopadne špatně. Rybička z kapsy ven!

Politici jsou stejní jako ti z Bruselu

„Ale ještě významnější, a o tom nikdo nebude diskutovat, je poškození, které tato čísla způsobují kvalitě našeho života,“ pokračoval Farage. „Vždy slyšíme jen to, co říká Bank of England, zda by HDP mohla být o něco lepší, než se předpokládalo. Skláníme se před bohem HDP a zapomínáme, co to dělá s našimi komunitami, s našimi šancemi získat dům pro naše děti,“ dodal.

Když mu oponoval novinář BBC, který tvrdil, že vláda by mohla snadno postavit více domů a nabídnout více míst ve školách, Farage odpověděl: „Ne, ne, ne. Je mi líto, ale pokud neznáte počet příchozích dětí, nemůžete plánovat místa ve školách, nemůžete plánovat výstavbu domů. V současnosti je tento imigrační systém zcela mimo kontrolu. Je třeba stanovit nějaký strop.”

Pokud jde o širší bod brexitu, Farage připustil, že vize, za kterou se vedla kampaň v roce 2016, se stala tak deformovanou britskými politickými stranami, že brexit „selhal“. „Ve skutečnosti jsme z brexitu ekonomicky neprofitovali tak, jak jsme mohli. „Obávám se, že brexit dokázal, že naši politici jsou asi tak zbyteční, jako byli komisaři v Bruselu. Totálně jsme to nezvládli. Podíváte-li se na jednoduché věci, jako je přebírání podniků, jako je daň z příjmu právnických osob, vyháníme podniky z naší země. Pravděpodobně teď, když máme zemi zpátky pod kontrolou, regulujeme naše vlastní podniky ještě více, než byly regulovány v době našeho členství v EU,“ vysvětlil Farage.

Vrátí se skvělý Nigel do politiky? Voliči by si to přáli.

Na otázku, zda by tyto neúspěchy mohly bývalého lídra strany zlákat zpět do popředí britské politiky, Farage odpověděl: „Nevyloučil bych to. Není to na vrcholu mého seznamu, ale upřímně řečeno, nedodrželi jsme hranice, nedodrželi jsme brexit. Toryové nás velmi, velmi zklamali.”

Průzkum veřejného mínění, který se uskutečnil minulý rok pro noviny The Telegraph, ukázal, že nová politická strana pod vedením Nigela Farage by mohla získat přibližně 28 procent hlasů veřejnosti, přičemž mnozí Britové se považují za politické bezdomovce poté, co je opustila vládnoucí liberální Konzervativní strana.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky