Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Názor na LGBT v Británii jako záznam v trestním rejstříku: Rušení bankovních účtů z politických důvodů. Toxické projevy má hlídat umělá inteligence. Hlídací pes OSN iVerifi nasazený před volbami má kontrolovat obsah internetu

Názor na LGBT v Británii jako záznam v trestním rejstříku: Rušení bankovních účtů z politických důvodů. Toxické projevy má hlídat umělá inteligence. Hlídací pes OSN iVerifi nasazený před volbami má kontrolovat obsah internetu

3. 7. 2023

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší děsivé informace o trestání "nesprávných" názorů v "kolébce demokracie" Velké Británii, která se za vlády "konzervativce" Rishiho Sunaka noří stále hlouběji do bažin orwellovského otroctví

Pokud vás britská policie shledá vinným ze spáchání "nenávistného ne-trestného činu" vůči LGBT, může se to objevit ve vašem trestním rejstříku, říká ředitel Unie pro svobodu slova Toby Young.

Britská přední stavební spořitelna Yorkshire Building Society se vyjádřila, že ruší účty klientům, kteří se údajně chovají "hrubě" nebo "diskriminačně". Informoval deník The Telegraph. K tomuto odhalení došlo poté, co britská média publikovala příběh reverenda Richarda Fothergilla, kterému tato společnost zrušila účet kvůli jeho názoru na LGBT.

pp

„Měl jsem (u Yorkshire Building Society) účet 17 let a těsně předtím, než začal červen (tzv. Měsíc LGBTQ pýchy, pozn. překl.), bylo patrné, že se na červen chystají tlačit Pride a LGBTQ témata. Tak jsem si říkal, dobře, dám jim nějakou zpětnou vazbu,“ vyjádřil se Richard Fothergill v pořadu GBNews s tím, že banka rozesílala svým zákazníkům dotazník spokojenosti a o zpětnou vazbu žádala.

Reverend Richard Fothergill diskutuje o uzavření svého bankovního účtu

„A tak jsem to udělal. Napsal jsem na jejich portál jen pár odstavců, kde jsem uvedl dva body. První: Není to trochu plýtvání vaší energií? Protože primárně jste tam od toho, abyste spravovali peníze, ne abyste dělali sociální inženýrství. A pak za druhé, já jako duchovní v církvi mám vážné etické problémy s transsexuální agendou.“

Reverend Fothergill ve své zpětné vazbě vyjádřil nesouhlasný názor s tím, že transsexuální agenda ovlivňuje děti například prostřednictvím tzv. Drag Queen Story Hour událostí, které probíhaly v Americe, Británii i České republice, a zeptal se prostřednictvím dotazníku spokojenosti, zda je nutné, aby se finanční společnost Yorkshire Building Society tolik angažovala v LGBT problematice. Společnost mu následně zrušila bankovní účet.

LGBT podpora zvyšuje skóre ESG

Nad nedávnou kauzou kolem společnosti Budweiser, která čelila poklesu prodejů piva Bud Light poté, co v jeho propagaci použila tématiku LGBT, se zamýšlí právník Jon McGowan na serveru Forbes. McGowan má za to, že společnost si LGBT pozitivně laděnou propagací snažila vylepšit skóre ESG.

„Existuje důvod se domnívat, že Anheuser-Busch InBev, mateřská společnost Budweiseru, podnikla tuto akci v rámci marketingové kampaně, která měla posílit její skóre ESG,“ píše Jon McGowan na serveru Forbes.

V jiném článku na témže serveru píše McGowan, že „Společnosti získávají hodnocení ESG na základě interních zásad zacházení s LGBTQ+ zaměstnanci a také na základě akcí, kterými navenek vyjadřují podporu LGBTQ+ komunitě.“

pp

Čtěte ZDE: Soros mladší nastupuje: "Budu ještě horší než můj otec!" Kupředu za satanistickými cíli rodinného klanu. Tenhle mladý se opravdu nezakecá. Zničit konzervativce! Lovit a likvidovat nepodvolené! Černý duch v Bílém domě

Dosud neslýchané postihy za "nesprávné" politické názory

O přístup ke svému bankovnímu účtu přišel nedávno také známý britský euroskeptik a jeden z hlavních strůjců brexitu, politik Nigel Farage. Dle jeho sdělení mu bankovní služby odepřelo také sedm dalších bank.

„Nebylo mi poskytnuto žádné vysvětlení, proč se tak stalo, ani možnost odvolání. Jde o vážnou politickou perzekuci na té nejvyšší úrovni našeho systému. Když to mohou udělat mně, mohou to udělat i vám,“ napsal Farage na Twitteru. Tweet není dostupný pro nepřihlášené uživatele, ale internetová archivní služba jej uložila.

Nigel Farage sdělil, že má pocit, že bez bankovních účtů neexistuje. Údajně ztratil přístup k debetní kartě, úročení svých vkladů a k hypotéce. „Ve skutečnosti nebudu schopen existovat a fungovat v moderní Británii 21. století,“ prohlásil. Vyjádření vyvolalo na Twitteru i na nové sociální síti Nostr vlnu doporučení, která Faragemu radila přejít na decentralizovanou měnu bitcoin, která není pod kontrolou bank nebo států.

Dalšími poškozenými zákazníky britských bank jsou dva bývalí europoslanci. Henrik Overgaard Nielsen uvedl, že britská MetroBank s ním přerušila styky "bez vysvětlení" poté, co "měsíce platil účty včas a měl stabilní příjmy a výdaje". Christina Jordanová dodala, že několik měsíců poté, co byla zvolena za euroskeptickou stranu, ji postihl podobný osud z rozhodnutí Nationwide Building Society. "Mé rodině a mně byly zrušeny všechny účty, přestože jsem byla 30 let věrnou zákaznicí," sdělila.

pp

Čtěte ZDE: Světová tyranie podle WEF: Záměry už ani neskrývají. Systém pro konečné vymytí mozků. Samozvaní vládci světa? Co jíst, čím topit, co si nechat píchat do těla. Dopadneme jako uvězněná zvířata? Radši atomovku než svobodu slova...

Jak si vynutit podvolení čínskou metodou

Britská Unie pro svobodu slova (Free Speech Union) se vůči těmto praktikám v Británii snaží vystupovat systematicky. Chrání práva svých členů, vede kampaně za svobodu slova, lobbuje u britské vlády, pořádá debaty a publikuje informační dokumenty.

„Stěžujeme si u Úřadu pro dohled nad finančními trhy na porušení regulačních procesů, které vyžadují, aby poskytovatelé platebních služeb řádně upozornili zákazníky na to, že se chystají zrušit jejich účty, a také jim řádně vysvětlili, proč to dělají,“ říká Toby Young, zakladatel Unie pro svobodu slova, v rozhovoru s Vlastimilem Veselým, spoluzakladatelem české Společnosti na obranu svobody slova.

„Zároveň však žádáme ministerstvo financí, aby změnilo předpisy platebním službám jako PayPal a ztížilo rušení účtů lidem z čistě politických důvodů,“ doplnil Toby Young. Vysvětluje, že na Západě se zavádí systém sociálního kreditu v čínském stylu, jehož další metodou, jak si vynutit konformitu s vládními názory, je vyhrožovat lidem finančním postihem.

Rozhovor Vlastimila Veselého s Toby Youngem (s českými titulky)

Záznam v trestním rejstříku

Nevládní (tzv. quango) organizace College of Policing v Británii vydala již v roce 2014 pokyny pro policejní složky v Anglii a Walesu, aby vyšetřovaly a zaznamenávaly to, co označila jako akty nenávisti, i když nejsou trestnými činy. O akt nenávisti dle těchto pokynů jde například v případě nepřátelských poznámek o rase, pohlaví, sexuální orientaci, LGBT orientaci nebo náboženství.

Tyto názory musí policie zaznamenat jako akty nenávisti. Od roku 2014 jich bylo v Anglii a Walesu zaznamenáno přibližně 250 000, což je v průměru 75 denně. Dle zakladatele Unie pro svobodu slova Tobyho Younga pak nezáleží na tom, zda je čin skutečně motivován nenávistí k chráněným charakteristikám oběti, stačí, když ho jako takto motivovaný vnímá buď oběť, nebo dokonce jen třetí strana, tedy někdo, kdo byl svědkem této situace. Tyto činy se pak mohou objevit jako záznamy v rejstříku trestů dané osoby, a přímo tak ovlivnit její kariérní a další příležitosti a možnosti.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 3. 7. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Umělá inteligence z dílny OSN pro manipulaci voleb

Na tzv. toxické projevy na internetu se má mimo jiné zaměřit nový nástroj iVerify na bázi umělé inteligence, který vyvinul think tank OSN. iVerify má být jednotlivým státům a institucím před volbami poskytován jako podpůrný balíček včetně strategie a má mít údajně potenciál kontrolovat celý obsah internetu a všechny příspěvky na sociálních sítích. Británie si cenzuru sociálních sítí pomocí umělé inteligence vyzkoušela již v době pandemie.

Že britská vláda umělou inteligenci využila při cenzuře sociálních sítí, vyšlo najevo opět díky deníku The Telegraph v kauze Lockdown Files. Podle závěrů investigativního týmu The Telegraph vláda využívala k prohledávání stránek sociálních sítí firmu zabývající se umělou inteligencí. Tato firma označovala diskuse, které se stavěly proti očkovacím průkazům. Mnohé ze vznášených otázek byly však dle deníku The Telegraph relevantní a později se ukázalo, že byly opodstatněné.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky