Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Svoboda slova musí být zlikvidována kompletně: EU zavádí další cenzorský zákon. Jourová, osvědčená bruselská sekernice, je pod ním podepsána. Původně proti Muskovi, když přebíral Twitter - a pohrozil, že nebude cenzurovat. Kdy ty zločince smeteme?

Svoboda slova musí být zlikvidována kompletně: EU zavádí další cenzorský zákon. Jourová, osvědčená bruselská sekernice, je pod ním podepsána. Původně proti Muskovi, když přebíral Twitter - a "pohrozil", že nebude cenzurovat. Kdy ty zločince smeteme?

30. 8. 2023

Tisk článku

Belle Carter si zpoza oceánu všímá nové bruselské legislativy k likvidaci zbytků svobody slova v totalitním impériu EU, kterou za pomoci mlčení korporátních a veřejnoprávních médií u nás s radostí a mimořádně aktivně zavádějí fialoví kolaboranti

Drakonický zákon o digitálních službách (Digital Services Act - DSA) v Evropské unii je realitou. Tento předpis platný od 25. srpna nutí více než 40 online gigantů včetně společností Facebook, X, Google a TikTok ještě víc než dosud kontrolovat obsah, který smějí vidět občané států podřízených Bruselu. Nevolená Evropská komise rozhodla o přijetí cenzorského dohledu (DSA) již na začátku roku 2022. Jako záminku k otevřenému zákonu proti svobodě slova využila údajné "dezinformace" v souvislosti s epidemií covid-19 (které se pak ukázaly jako pravdivé, zatímco hlavní média podřízené farma-kartelu šířily skutečné dezinformace).

Legislativa se vztahuje na všechny digitální služby poskytované v EU a společnosti nutí k právní odpovědnosti za vše - od toho, co cenzoři označí za "fake news" po takzvanou manipulaci s nakupujícími, údajnou  "ruskou propagandu" - a vedle toho, aby to vypadalo pěkně, také trestnou činnost včetně zneužívání dětí. Vztahuje jak na velké, tak na malé provozovatele, ale pravidla jsou odstupňovaná, přičemž nejpřísnější povinnosti se vztahují na 17 společností včetně Facebooku a Amazonu, které byly označeny za "velmi velké online platformy", a dva "velmi velké online vyhledávače": Google a Bing.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 6. 9. 2023 od 15:00 vysílá již třetí přímý přenos rozhovoru s Jindřichem Rajchlem. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Komisař EU pro vnitřní trh Thierry Breton v den, kdy zákon vstoupil v platnost, vyjádřil na síti X (dříve Twitter) své nadšení z "bezpečnějšího internetu pro všechny". Řekl to jako vždy bruselskou orwellovskou "novořečí" - jako by se nic nedělo:

"Tyto systémové platformy hrají v našem každodenním životě velmi důležitou roli - bylo tedy na čase, aby EU stanovila vlastní pravidla," uvedl v titulku.

Šlechetné úmysly?

Nový právní předpis se zabývá pěti klíčovými otázkami, včetně údajných "online dezinformací" a dalších "společenských rizik". Online platformy jsou nyní povinny "bojovat" proti prodeji takzvaných nelegálních produktů a služeb, což se dotkne mimo jiné Amazonu a Facebook Marketplace.

Dále soudruzi stanovili, že existují nová opatření, jejichž cílem je potírat to, co válečnická západní elita stanoví jako nelegální obsah, včetně ruské propagandy, zasahování do voleb (tedy do nastavených volebních podvodů), trestných činů z nenávisti (pokud nejde o "správnou" nenávist vůči těm, které je stanoveno nenávidět) a online poškozování, včetně obtěžování a zneužívání dětí. Aby bylo jasno, jací jsou demokraté a kabrňáci, míní tím prý "zajistit ochranu základních práv uznávaných zákony v celé EU, včetně svobody projevu" (cenzorská drzost již ztratila všechny rozměry) a ochrany osobních údajů.

Čtěte ZDE: Covidová a vakcinační lež: Hlavně pryč s pravdivými příběhy a důkazy! Na černé listině už i humor. Vědomá cenzura pravdy. Jen dostat do lidí smrtící jedy. Placeno vládami z daní. Lež: Hlavní západní "hodnota". Univerzity v čele

Musí se to samozřejmě vysvětlit jako "dobro": DSA stanoví, že platformy nesmějí cílit reklamu na děti na základě jejich osobních údajů nebo souborů cookies, a požaduje, aby přepracovaly své systémy tak, aby zajistily "vysokou úroveň soukromí, bezpečnosti a ochrany nezletilých", a také své "doporučovací systémy" obsahu kvůli snížení rizik pro děti. Všem včetně technologických gigantů je rovněž nařízeno, aby se vyvarovali používání citlivých osobních údajů včetně rasy, pohlaví a náboženství pro cílení reklamy na uživatele.

A konečně, v zájmu ochrany nakupujících před každodenní dotěrnou reklamou, aby si koupili věci, které nepotřebují nebo nechtějí, jsou zakázány "temné vzory" nebo přesvědčovací marketingové techniky. To se ovšem netýká politických kampaní organizovaných Bruselem a jeho kolaboranty v jednotlivých státech.

Podstata věci

Tyler Durden ze serveru ZeroHedge však upozorňuje, že tato legislativa je ve skutečnosti nástrojem EU k omezení moci korporací působících v oblasti sociálních médií. Jejím hlavním účelem je poskytnout EU právní precedens, který by donutil velké technologické společnosti uplatňovat na svých platformách cenzurní standardy, a to bez ohledu na to, zda mají sídlo v Evropě, či nikoli.

Těm, kteří zákon nebudou dodržovat, hrozí sankce včetně vysokých pokut, které by se mohly vyšplhat až na stovky milionů eur. Možný je také vyhlásit jejich zákaz na celém území EU (poučili se v Číně).

SLEDUJTE: V sobotu 2. 9. od 18:00 uvede Protiproud TV rozhovor s bývalým ministrem školství Josefem Dobešem v rámci cyklu Alfa a omega o zoufalém stavu českého školství. Pořadu bude věnován jako obvykle též článek zde na portálu Protiproud.

Existuje možnost, že DSA zakáže v bruselském impériu Muskův X (dříve Twitter) - nikoliv kvůli informacím sdíleným Evropany, ale kvůli informacím sdíleným na X mimo Evropu. A opět - cenzorský bič je čistě politický: "Tato pravidla by zahrnovala omezení EU týkající se 'nenávistných projevů' a 'dezinformací'. "Mějte na paměti, že v mnoha částech EU je používání "nesprávných zájmen" pro trans osoby považováno za trestný nenávistný projev - že i poukazování na to, že roušky jsou k zastavení přenosu covid-19 nepoužitelné, bylo a je považováno za trestnou dezinformaci. Vědecká fakta v tom nehrají žádnou roli, ta cenzorská brutalita je čistě politická," zdůrazňuje Durden v článku.

Podle Durdena je hlavním cílem DSA majitel a ředitel společnosti X a Elon Musk a jeho platforma. Objevují se fakta o tom, že DSA byla v EU vytvořena přímo jako příprava na Muskovo převzetí této platformy po jeho oznámení, že nebude obsah cenzurovat. Představitelé Evropské unie (zvláště pak Češka Věra Jourová) zcela otevřeně tvrdili, že najdou způsob, jak Muska přinutit, aby se podřídil jejich politické cenzuře.

Jourová z Davosu (jak příznačné!) vzkazuje Elonu Muskovi, že časy divokého západu jsou pryč (anglicky)

Pře převzetím Muskem byl Twitter (dnes X) byla jedním z několika desítek signatářů "Posíleného kodexu EU pro dezinformace z roku 2022", což je takzvaný samoregulační rámec předcházející cenzorský zákon DSA. Požaduje, aby společnost, která se stane signatářem, předloží dokument o přihlášení, v němž uvede, ke kterým závazkům (a konkrétně ke kterým opatřením) se hlásí.

V upisovacím dokumentu mikroblogovací platformy z června 2022 je uvedeno, že se platforma zavázala k následujícím opatřením: "bránit šíření dezinformací", "zabránit zneužívání reklamních systémů k šíření dezinformací" a "zavést nebo dále posílit politiky pro řešení dezinformací".

Jde o další zcela otevřený krok k likvidaci chatrných zbytků svobody projevu jako základní předpoklad zotročení všech občanů států EU. Skutečnost, že v celé věci má hlavní prsty eurokomisařka Jourová (nominovaná Babišem a ANO), která za likvidaci svobody již nějaký ten pátek bojuje, je zcela příznačná. Jen jsme o ní v této souvislosti chvíli neslyšeli, protože ten zákon se snaží korporátní média utajit.

Nepodařilo se. 

Alespoň to víme.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky