Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Americká tragédie – 2023: Neslýchaná kriminalita. Splácet dluhy, nebo se najíst? Znáte „Šíleného Maxe?“ Denní realita našeho fialového vzoru, vývozní demokracie. Rabování, narkomanie, vraždy, pirátství. Ukázkový rozpad státu

Americká tragédie – 2023: Neslýchaná kriminalita. Splácet dluhy, nebo se najíst? Znáte „Šíleného Maxe?“ Denní realita našeho fialového vzoru, vývozní demokracie. Rabování, narkomanie, vraždy, pirátství. Ukázkový rozpad státu

15. 9. 2023

Tisk článku

Vladimír Prochvatilov komentuje otřesné závěry sociologických průzkumů americké populace, která už fakticky nemá možnost platit své účty a žít pod totalitní vládou Bidenovců jako normální lidé - a tak nejenže začíná masově krást, ale drogy i vraždy jsou už v některých místech téměř legální

Podle studie společnosti LendingClub, která se zabývá finančními službami, povedou inflace, úrokové sazby hypoték nad 7 % a úrokové sazby kreditních karet nad 20 % k tomu, že v roce 2023 většina americké populace dál dramaticky zchudne.

V červenci 2023 žilo od výplaty k výplatě 61 % spotřebitelů v USA, což je o dva procentní body více než v červenci 2022. Celkově více spotřebitelů než v loňském roce, napříč všemi příjmovými kategoriemi, uvedlo, že v červenci 2023 žilo od výplaty k výplatě,“ sdělila zpravodajskému kanálu FOX Business Alia Dudumová – finanční poradkyně ze společnosti LendingClub.

Obzvláště tíživá je situace lidí s nízkými příjmy. Stejný průzkum zjistil, že v tuto chvíli žije v režimu dosud neznámého utahování opasků přibližně 80 % těch, kteří vydělávají méně než 50 000 dolarů ročně.

Letos v červenci žilo od výplaty k výplatě 78 % spotřebitelů vydělávajících méně než 50 000 dolarů ročně a 65 % těch, kteří vydělávají mezi 50 000 a 100 000 dolary, což je v obou případech více než před rokem, konstatuje LendingClub. Dokonce i z těch, kteří ročně vydělávají 100 000 dolarů a více, uvedlo celých 44%, že žijí bez možnosti spořit si na horší časy.

U nás je to ještě horší. Jak uchránit před fialovými loupežníky a jejich záměrnou inflací peníze, které nám mizí před očima? Jak například i šetřit po stokorunách skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

 Zadlužení až po uši

Americké domácnosti se ve finančních potížích stále častěji uchylují k půjčkám, aby vystačily s penězi, a to způsobilo zadlužení lidí do dosud nevídaných výšin,“ píše známý ekonom Mike Snyder.

Celkové zadlužení domácností vzrostlo ve druhém čtvrtletí roku 2023 na nové maximum a dosáhlo 17,06 bilionu (!) dolarů, přičemž dluh na kreditních kartách od Reserve Bank of New York přesáhl 1 bilion dolarů. Vzhledem k tomu, že úrokové sazby zůstávají vysoké, přičemž náklady na bydlení a automobily nadále strmě rostou a obnovují se studentské půjčky, může se podle ekonomů oslovených nadací The Daily Caller News Foundation zadlužení ještě rychle zvýšit.

„Suma nesplaceného dluhu a zejména překročení hranice jednoho bilionu dolarů je více než znepokojující,“ konstatuje Peter Earle – analytik Amerického institutu pro ekonomický výzkum.

Společnost Capital One, jedna z největších společností poskytujících půjčky fyzickým osobám, již od dubna vyjadřuje obavy nad množstvím případů prodlení v placení kreditních karet.

Počet neplatičů roste také u společností Discover a Bread Financial. Míra prodlení splátek úvěrů je obzvláště vysoká u Američanů ve věku 18 až 29 let.

Čtěte ZDE: Junior S: Vymažu Trumpovce z povrchu zemského! Sorosova síť žene migranty do Evropy i do USA. Trump vzkazuje před startem Operace covid číslo 2: Neuposlechneme! I naše Hnutí odporu se musí připravit. Spustí to na nás brzy

Najíst se, nebo splácet dluhy?

Dnešní úroveň osobních úspor činí 4,6 %, což je výrazně pod průměrem 7,3 % před pandemií. Ukazatel osobních úspor klesl od zimy 2021, kdy začala růst inflace, pod předpandemický průměr. Vzhledem k tomu, že domácnosti z velké části své úspory utratily, některé z nich se dostaly do potíží a v nouzi si půjčují na kreditní karty, aby vůbec nějak vyšly s penězi,“ píše NewYork Post.

Nárůst počtu prodlení úhrad dluhu u kreditních karet a nesplácených úvěrů je příznačný pro obtížná rozhodnutí, která domácnosti musí právě teď činit. Šílené dilema: Zaplatit dluhy z kreditní karty, nájem, nebo koupit základní potraviny?“ řekl deníku The Washington Post Mark Zandi – hlavní ekonom společnosti Moody's Analytics.

Lidé obvykle neradi navyšují dluhy, nebo nesplácejí závazky z kreditních karet – jsou z toho skutečně stále víc nešťastní,“ řekl Neil Saunders – výkonný ředitel pro maloobchod v analytické společnosti GlobalData.

Pád do propasti kriminality

Tváří v tvář volbě, zda splácet půjčky, nebo si koupit jídlo, začali zoufalí Američané jednoduše krást. A nejen potraviny.

Podle deníku The Wahington Post oznámil řetězec supermarketů Giant Food, že rozsah krádeží v obchodech je tak divoký, že bude už i před zákazníky v hlavním městě, Washingtonu D.C. schovávat zboží od výrobců, jako je Tide nebo Colgate, tedy obyčejné zubní pasty a prací prášky. Řetězec tento skandální krok považuje za poslední šanci, jak se vyhnout uzavření obchodů, protože krádeže nabraly „masový spád“.

Obdobný nárůst krádeží hlásí i další obchodní řetězce.

„Brzy uvidíme ozbrojené stráže v obchodech s potravinami a v potravinářských vozech po celé Americe. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a právě teď jsme svědky naprosto šílených událostí,“ píše Mike Snyder. Odkazuje na šokující incident, ke kterému došlo za bílého dne v prodejně Home Depot v Kalifornii. Do obchodu vtrhlo sedm maskovaných mužů, před zraky šokovaných prodavačů naložili dva vozíky zbožím v hodnotě 5 000 dolarů a bleskově se vytratili.

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pokud se chystáte na demonstraci v sobotu 16.9. a chtěli byste si při této příležitosti tričko koupit, pak to bude možné od 17 hodin v redakci PP v Opletalově ulici. Zavolejte však, prosíme, předtím na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí.

Násilí a rabování

Nákupní centra v Kalifornii sužují rozbujelá rabování v důsledku „šílené politiky Demokratů umožňující zločincům páchat opakovaně trestnou činnost bez obav z postihu,“ uvádí Daily Mail.

Nekontrolované rabování v San Francisku vedlo již k uzavření asi stovky obchodů v centru města. Řada velkých řetězců, včetně Whole Foods, Brooks Brothers a Office Depot, jednoduše své obchody zavřela. Maloobchodní řetězec Nordstrom zrušil téměř 400 pracovních míst, protože uzavřel všechny své obchody v San Franciscu v souvislosti s rostoucí kriminalitou a hospodářskou krizí ve městě. Jedno rodinné železářství v San Francisku přišlo během jediného roku o závratných 700 000 dolarů v důsledku „organizovaných krádeží v obchodě“.

Jiné obchody, jako například Target, jsou nuceny zamykat veškeré zboží za sklem, aby to ztížili zlodějům, kteří se dopouštějí krádeží každých 10 minut. Šampony, zubní pasty a kartáčky jsou vedle většiny potravin  nyní uloženy za skleněnými nebo plexisklovými zábranami.

V USA raketově roste i násilná trestná činnost, poznamenává The Washington Times. Uvádí, že kriminalitu zhoršují ekonomické příčiny a vysoká inflace. Policie kvůli nedostatku personálu už nevykonává svou běžnou práci, ale pozornost je věnuje pouze závažným kriminálním činům. Méně závažné případy v podstatě ignoruje.

Podle The Washington Times se ve Spojených státech radikálně zvýšil počet loupeží, přepadení a znásilnění. V Chicagu vzrostla kriminalita o 41 %, v New Yorku o 23 % a v Los Angeles o 8 %. Spojené státy se vracejí do kriminálních devadesátých let minulého století, konstatují noviny.

Od ledna do června 2023 vzrostl počet krádeží aut o 33,5 procenta ve srovnání s prvním pololetím roku 2022. V první polovině roku 2023 bylo však především zaznamenáno o 24 % více vražd než v první polovině roku 2019 - tedy před zavedením covidových karantén.

SLEDUJTE: Pátrání Petra Hájka s Michalem Semínem nad jedním z největších zázraků naší doby, jenž odkazuje i na to, co se v brzku může se světem stát. Detektivku "mezi nebem a zemí" uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 16. 9. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Ráj pirátů

Obyvatelé kalifornských měst Oakland a Alameda se však už potýkají nejen s alarmujícím nárůstem "klasické" kriminality, včetně krádeží, loupeží a vražd, ale také s obnovením námořního pirátství. Piráti na motorových člunech a vodních skútrech v noci přikrádají k lodím a jachtám v přístavu a rabují je. Kradou všechno včetně lodních motorů - anebo rovnou celé lodě.

Majitelé lodí a jachet, kteří novinám San Francisco Chronicle vypovídali o šokujícím nárůstu případů pirátství, to označili za návrat „Divokého západu“.

Je to skoro tak, jako byste byli na lodi, všude okolo piráti a žádná vláda, která by občany chránila,“ řekl Steve McFessel.

Všichni dávno víme, že policie je k ničemu,“ poznamenal majitel lodi Jonathan DeLong.

Místní obyvatelé a policie spojují přepadení lodí a jachet s nárůstem užívání drog a bezdomovectvím. Oakland a San Francisco se staly ohnisky bezdomovců, zaslíbenou zemí drogy fentanyl,“ píše Daily Mail. „Drogoví turisté sem přijíždějí kvůli bezpečnému a snadnému přístupu k drogám, a současně kvůli možnosti beztrestně krást, aby uspokojili své závislosti. Zde už v podstatě zákon neexistuje.“

Jsou Američané připraveni na to, co je čeká, ptá se Mike Snyder a varuje, že země směřuje k chaosu a násilí ve stylu filmového trháku „Šílený Max“.

Ve skutečnosti se však americká postapokalyptická noční můra již naplno rozjíždí a nabírá na obrátkách.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky