Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Migrační skandál polské vlády: 600 000 Afričanů dostalo za úplatu víza do EU. Náměstek ministra zahraničí se pokusil o sebevraždu. Kauza měsíc před volbami oslabí PIS a posílí Konfederaci. Polští vlastenci zvedají hlavy. Inspirace?

Migrační skandál polské vlády: 600 000 Afričanů dostalo za úplatu víza do EU. Náměstek ministra zahraničí se pokusil o sebevraždu. Kauza měsíc před volbami oslabí PIS a posílí Konfederaci. Polští vlastenci zvedají hlavy. Inspirace?

20. 9. 2023

Tisk článku

Grzegorz Adamczyk přináší informace o obrovském skandálu, který tři týdny před polskými parlamentními volbami, může zásadním způsobem oslabit vládnoucí PiS a posílit vlasteneckou Konfederaci, která netrpí protiruskou obsesí jako PiS a bruselská Občanská platforma

Již několik dní otřásá nejen Polskem, skandál polské vlády, která se navenek tváří jako protiimigrační hráz. Na polských konzulátech byla nezákonně za úplatek vydávána víza, a 600 000 imigrantů z Afriky a Asie tak získalo povolení k "legálnímu" pobytu v EU.

Oslabí PIS, posílí vlastenecká Konfederace

Pokud se obvinění politiků vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) ukáží jako pravdivá, bude mít tento skandál dalekosáhlé důsledky pro celý schengenský prostor. Po vydání polských víz dostávají totiž imigranti povolení k pobytu a pracovní povolení pro celou EU. Ve většině případů však samozřejmě afričtí a asijští ekonomičtí migranti cestovali na základě polských víz především do Německa či jiné cílové země.

Každopádně je to krátce před volbami docela rána pro PIS, která tím zcela ztratila důvěryhodnost v otázce migrace. To může mnohé voliče odvést zejména k vlastenecké straně Konfederace, která již beztak vysála mnoho původních voličů PiS. Liberální probruselská Občanská platforma (OP), která je nejsilnější stranou opozice, má totiž ještě mnohem vstřícnější postoj k migraci - v souladu s bruselským centrem, jehož je prodlouženou paží, právě tak jako Fialova vláda.

pp

Čtěte ZDE: Na Evropu se valí migrační invaze apokalyptických rozměrů: Lampedusa má nový rekord - 6100 džihádistů za den. Zrada Meloniové. Horší než v roce 2015 a 16. Úpí i Rakousko a Slovensko. Kdy Fiala zaplaví nás?

Konfederace je tak jedinou protiimigrační stranou, která kandiduje v polských volbách a má zároveň i konzervativní program.

Migranti údajně dostali víza za úplatky, jež směřovali především k náměstku ministra zahraničí, což těžce poškozuje věrohodnost vládnoucí PiS.

Výmluvný pokus o sebevraždu

Koncem srpna polský Ústřední protikorupční úřad (CBA) provedl policejní prohlídku na ministerstvu zahraničí poté, co obdržel varování od jiných států EU o neobvykle vysokém počtu migrantů vstupujících do schengenského prostoru na polská víza, která dávají držitelům právo pracovat v celé EU, včetně zemí, jako je Německo.

Po razii CBA na polském ministerstvu zahraničí padl náměstek ministra zahraničí Piotr Wawrzyk. Ministerstvo jako důvod jeho odchodu uvedlo „nedostatek uspokojivé spolupráce.“ Jenže několik dní po svém vyhazovu se Wawrzyk pokusil o sebevraždu a byl hospitalizován s „ranami na rukou“, podle rádia RMF FM. Nyní je stabilní, a již není v ohrožení života.

Jak uchránit před fialovými loupežníky a jejich záměrnou inflací peníze, které nám mizí před očima? Jak například i šetřit po stokorunách skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

Od té doby státní zastupitelství oznámilo, že v tomto případě bylo dosud obviněno sedm osob a tři z nich byly zatčeny. Noviny Gazeta Wyborcza uvedly, že Wawrzyk byl zodpovědný za projekt, který měl zmírnit (!) vízová omezení pro "pracovníky" z asi 20 zemí, včetně islámských.

Podle dokumentu měl program umožnit až 400 000 pracovníků přijít "pracovat" do Polska. „Neoficiální informace naznačují korupční schéma, které umožnilo vstup stovek tisíc nových přistěhovalců do Evropy prostřednictvím mezinárodních personálních agentur,“ uvádí zpráva.

"Hollywoodský" vývoz nejen do EU, ale i do USA!

Následně zpravodajský portál Onet odhalil, že „lidé přivezení do Polska Wawrzykovým týmem, se vydávali za bollywoodské filmové štáby,“ z nichž každý zaplatil mezi 25 000 a 40 000 dolarů za dopravu do Spojených států.

pp

SLEDUJTE: Rozhovor Petra Hájka s Petrem Bahníkem nad odkazem sv. Václava pro naši dobu.  uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 23. 9. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Jedna skupina údajně dorazila do Polska poté, co byla pod dohledem náměstka ministra, později se přestěhovala do Mexika, odkud se pokusila přejít do Spojených států. To vedlo americké agentury k tomu, aby varovaly polské úřady před ilegálním imigračním kanálem působícím z jejich vlastního území.

Další zdroje zmiňují, že mělo jít o až 600 000 migrantů, kteří dostali pracovní víza do Polska, ale pak přešli do Německa a dalších cílových zemí. Zatímco opoziční politici to popisují jako „největší skandál v historii Třetí polské republiky,“ členové vládnoucí strany tuto záležitost pochopitelně bagatelizují.

Ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro minulý týden uvedl, že skandál je „v mikroměřítku v porovnání s tím, co říkají vypravěči z Občanské platformy,“ a lživě tvrdil, že byl odhalen polskými, nikoli zahraničními agenturami.

Vůdce strany Právo a spravedlnost Jarosław Kaczyński zašel při zametání skandálu pod koberec ještě dál, když na předvolebním shromáždění prohlásil: „Neexistuje žádný skandál. Není to ani mini-skandál. Opakuji, je to lež, nehorázná lež.“

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Konfederace má před volbami nabito

Je jasné že zpráva protikorupčního úřadu prospěje Konfederační straně, která již dlouho kritizuje PiS za "laxní imigrační politiku", která v posledních letech vedla k prudkému nárůstu počtu víz pro migranty ze Středního východu a Afriky.

Ekonomická migrace byla před časem schválena europarlamentem. Možnost velmi snadného získání povolení k pobytu pod záminkou získání pracovního místa od té chvíle zneužívá mnoho migrantů z Asie a Afriky. Není nutné se plavit na Lampedusu. Na pracovní víza se dostanou do jakékoli dostupné země EU, kde se zdrží třeba měsíc (formálně třeba sbírají ovoce).

Poté se již nekontrolovaně vydají do skutečné cílové země, kde se ovšem zapojí do zcela jiné "práce" - například prodeje drog - respektive žití ze sociálních dávek.

Podobné skandály zaznamenali například v Itálii s Bangladéšany, kteří tímto způsobem získali tisíce italských pracovních víz, přičemž většinou v zemi neodpracovali ani jeden den.

Pozoruhodné také pro nás. Naši "zaměstnavatelé" (podobné globální firmy, které volají po přijetí zákona o "manželství pro haomosexuály) se i v tomto případě chovají jako bruselská migrační lobby a vyzývají vládu, aby usnadnila migrantům "cestu za prací" do ČR.

Prostě se jen "pašeráci lidí" vymění: Už nemusí jezdit přecpanými dodávkami. Pohodlně si k nám přijedou - a úplatky si rozdělí stát a na něj navěšené bandy korupčníků. 

Pozoruhodné, že to zatím nikoho nezajímá. Ba ani většinovou veřejnost.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky