Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kolaps Ukrajiny bude porážkou NATO: Ruské jaderné cvičení Západ vyděsilo. NATO v panice vytváří zásoby zbraní.  Americké a britské rakety Rusko už likviduje. Střely  ATACMS měly změnit průběh války. Čas je na Putinově straně

Kolaps Ukrajiny bude porážkou NATO: Ruské jaderné cvičení Západ vyděsilo. NATO v panice vytváří zásoby zbraní. Americké a britské rakety Rusko už likviduje. Střely ATACMS měly změnit průběh války. Čas je na Putinově straně

4. 11. 2023

Tisk článku

Maxim Smolenov komentuje poslední kroky Západu, který se začíná v souvislosti s krachem ukrajinské ofenzivy připravovat na zdrcující porážku, kterou se snažil odvrátit dodávkami „zázračných“ zbraní, na něž ale Moskva v rekordně krátké době našla odpověď, a v NATO tak způsobila paniku

NATO zažilo v posledních dnech dva strašidelné incidenty. Poprvé, když se konal výcvik ruských strategických sil jaderného odstrašení. Ministerstvo obrany předvedlo nácvik masivního odvetného úderu v reakci na jaderný útok nepřítele. A druhý - když ruské ministerstvo obrany oznámilo, že během pouhých pěti dnů speciální operace bylo sestřeleno 24 kyjevských letadel a poprvé byly zachyceny dvě "nepolapitelné" americké rakety ATACMS.

Jaderné připomenutí

Jaderná cvičení vedl přímo prezident Vladimir Putin a nešlo o „štábní hry“ na počítačích. Náčelník generálního štábu generál Valerij Gerasimov, uvedl, že do cvičení se zapojil mobilní pozemní strategický raketový systém Jars strategických raketových sil, strategická raketová ponorka Tula Severní flotily a dva nosiče raket dlouhého doletu Tu-95.

Během cvičení se uskutečnily praktické odpaly balistických a řízených střel. Mezikontinentální balistická raketa komplexu Jars byla odpálena z kosmodromu Pleseck na zkušebním polygonu Kura na Kamčatce. Z Barentsova moře z jaderného raketového ponorkového křižníku "Tula" odpálili balistickou raketu "Sineva". Letadla dálkového letectva Tu-95MS uskutečňovala odpaly raket se vzdušným navedením. Na první pohled bylo obecně uskutečněno málo úderů. A to je přirozené, protože cílem bylo především ukázat pravděpodobnému nepříteli připravenost Ruska jednat v jaderné raketové válce.

pp

ČtěteZDE: Moskva už má zbraň, proti britským a americkým raketám: Létající radary A-50U jsou pro Storm Shadow zabijáky. Ani piloti Kyjeva na ně nestačí reagovat. Banderovci tak mají další problém, a Zelenský si zoufá. Západ rozpačitě mlčí

Nedávní západní (a dokonce i někteří dálněvýchodní) „partneři“ se chovají tak drze, jako by se jim podařilo neutralizovat jaderný potenciál Ruska. Cvičení jsou pro ně signálem, aby se vrátili k poznání, že Moskva má vůli i sílu dát jakémukoli agresorovi tvrdou odpověď. Připomeňme, že podle ruské vojenské doktríny může Moskva použít jaderné zbraně ve dvou případech: jako odvetný úder v reakci na nepřátelský jaderný útok a v případě ohrožení existence ruského státu.

Jasná souvislost

Na posledním cvičení nacvičovali odvetný úder. Byla to reakce na nedávné americké zkušební odpálení mezikontinentální balistické rakety Minuteman III a chemické nálože simulující podzemní jaderný výbuch na nevadském testovacím polygonu, které se uskutečnilo ve stejný den, kdy Státní duma přijala zákon o stažení ratifikace Smlouvy o všeobecném zákazu jaderných zkoušek. Výstižná shoda okolností!

Na vysvětlení: jaderné síly odstrašení a jaderná triáda nejsou totéž. „Triáda“ zahrnuje pozemní jaderné rakety, ponorky s jadernými raketovými zbraněmi a strategické letectvo s jadernými bombami a raketami. A jaderné odstrašující síly kromě námořní, pozemní a letecké složky zahrnují také vzdušnou a vesmírnou obranu, protivzdušnou obranu, protiraketovou obranu a systém varování před raketami.

Cvičení prověřilo i úroveň vycvičenosti orgánů vojenské správy, schopnosti velení, jakož i operačního štábu při organizování řízení podřízených jednotek. Kreml zdůraznil, že plánované úkoly byly splněny v plném rozsahu. Západ reagoval na ruská jaderná cvičení velmi nervózně.

Západní tisk vyjádřil obavy z dalších kroků Ruska na pozadí jeho odstoupení od Smlouvy o všeobecném zákazu jaderných zkoušek. Nejadekvátnější myšlenku vyjádřil otevřeně německý časopis Spiegel, když napsal, že ruská jaderná cvičení souvisí s ukrajinským konfliktem a aktivitami NATO. To je přesně ten druh zdravého rozumu, který alianci dosud chyběl.

pp

Čtěte ZDE: Zelenský v hluboké depce: Udělej si sám, uslyšel od amerických senátorů. Tak co aspoň výbuchy nad Krymem? Chystá se Rusko osvobodit Oděsu? Fico to bruselské verchušce dává po lopatě. Četl profesor Fiala někdy Kissingera?

Panika v NATO

Generální tajemník NATO Stoltenberg vyzval alianci, aby si vytvořila „obrovské zásoby“ zbraní. Nebo – obrovské volné kapacity pro rychlou výrobu potřebných zbraní a munice. Generální tajemník aliance to řekl na fóru zástupců západního vojenského průmyslu ve Stockholmu. Je přesvědčen, že silný vojenský průmysl a obrovské zásoby zbraní jsou pro Západ nezbytné pro „zajištění míru a svobody“.

Není první a zřejmě ani poslední. Všichni dobyvatelé, kteří šli do války proti Rusku, byli po zuby vyzbrojeni podle všech pravidel vojenské úrovně své doby. Stoltenberg zjevně dobře nestudoval historii. Ale proč se najednou tak začal starat o munici ne pro Kyjev, ale pro sebe samého?

Především neúspěšná "protiofenziva" Kyjeva, která ukázala, že Ukrajina v žádném případě není silnou evropskou pevností, která by mohla zatarasit cestu "divokým hordám z východu". Hodnocení situace podávaná především na Západě jsou v tomto směru kuriózní. Podle Philipa Cunliffa, profesora na University College London (UCL), byla protiofenzíva ukrajinských ozbrojených sil „krvavým představením“, které mělo ospravedlnit vojenskou a finanční podporu Západu Kyjevu:

„Bylo třeba něco ukázat. Bývalý příslušník americké námořní pěchoty Brian Berletic uvedl, že ukrajinské ozbrojené síly během protiofenzivy zcela vyčerpaly svůj potenciál. Do boje vrhly své poslední rezervy. Zapojily se všechny brigády, které připravili instruktoři NATO, ale ozb. silám Ukrajiny se nepodařilo prorazit ani první obrannou linii, za kterou je několik dalších,“ řekl.

pp

Čtěte ZDE: Kyjevské lži o válce proti Rusku: Tajná dezinformační operace USA. Rozkol v amerických tajných službách. Zelenskyj hrozí v případě své porážky povstáním nácků v Evropě. Banderovci lžou o svém postupu. Rusko nemůže prohrát

Vyčerpaný Západ: Ozývají se realisté

Berletic zdůraznil, že členské státy NATO podcenily schopnosti ruské armády, která se pečlivě připravuje na dlouhotrvající konflikt. Ruské ozbrojené síly mají výhodu díky značnému počtu personálu, techniky a munice. Naopak NATO vyčerpalo svůj arzenál zbraní a munice, takže jeho armády a armáda Ukrajiny nejsou připraveny na dlouhotrvající konflikt.

Třeba říci, že v poslední době se v západním tisku stále častěji začaly objevovat materiály, které lze označit za blíže k realitě. Pravidelně se uveřejňují články, ve kterých se konstatuje, ne-li úplný neúspěch (kterým také je) ukrajinské "protiofenzivy", tak alespoň její nejasný (pro Západ!) výsledek. Tento proces stále probíhá, ale přesto se západní média již pokoušejí vyvodit zcela určité závěry, které jsou pro kyjevský režim, ale především pro země NATO dost zklamáním.

Například The Hill uveřejnil článek, ve kterém uvádí, že strategie prezidenta Bidena na Ukrajině selhává. Novináři poznamenávají, že tento zástupný konflikt mezi velmocemi, který má na rozdíl od předchozích konfliktů globální důsledky v podobě monstrózní inflace, rostoucích cen potravin a pohonných hmot, může zastavit jen dialog a diplomacie. Robert Clarke, analytik britského Civitas Centre a vojenský důstojník ve výslužbě, v článku pro The Telegraph píše, že Kyjev bude muset učinit územní ústupky.

pp

Čtěte ZDE:  Nový ruský kotel na Donbasu: Smršť v Avdějevce. Pevnost na ostřelování civilistů Doněcka se hroutí. Smyčka kolem Banderovců se utahuje. Kyjevský betonový oříšek praská. Rusko mlčí a jedná. Blíží se ukrajinský Stalingrad?

Zdrcující porážka

Podle Clarka by takový výsledek znamenal "zdrcující porážku" pro Ukrajinu i Západ. (Rusko nepotřebuje území! Na Ukrajině má jiné cíle a úkoly). Bývalý zpravodajský důstojník amerických ozbrojených sil Scott Ritter vyslovil následující prognózu: ukrajinské ozbrojené síly jsou na pokraji totálního kolapsu – Rusko brzy způsobí Ukrajině strategickou porážku. Dodejme: kyjevská vláda se zhroutí a bude zřejmé, že NATO je nepotřebné, zbytečné, dokonce škodlivé pro Evropu.

Spojené státy však dodávají Ukrajině stále více zbraní v naději, že porazí Rusko na bojišti, řekl novinář Garland Nixon na kanálu YouTube Očima novináře Garlanda Nixona. Čím déle to bude trvat, tím více bude podle něj Moskva odzbrojovat Washington.

„Už jsem nesčetněkrát řekl, že Rusové udělali z Ukrajiny jakýsi obrovský odpadkový koš a Západ tam stále hází nové a nové odpadky a Rusko je stále vytřásá. Západ stále posílá na Ukrajinu nové a nové zbraně a Rusko je obratem metodicky ničí. Takže nás vlastně demilitarizují… A všechno to skončí nezbytným kolapsem. Ukrajinská armáda se 'zhroutí' a kyjevská politická elita se rozpadne”. Takových hodnocení stále přibývá.

Připomeňme, že od začátku června se Kyjev snaží postupovat v oblasti Záporoží, jižního Doněcka a Arťomovska, přičemž do boje vrhá jednotky vycvičené a vyzbrojené NATO. Na žádné části fronty speciální vojenské operace nedosáhly výsledků, prohlásil Vladimir Putin.

Ruské ministerstvo obrany vyčíslilo, že ukrajinská "protiofenziva" přinesla jen značné ztráty - jen v září Kyjev ztratil 17 000 lidí a více než 2 700 kusů vojenské techniky. Ukrajinské ozbrojené síly v protiofenzivě selhaly a Západ se nyní snaží interpretovat tuto porážku bez poškození reputace.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Dobrý trénink

Plukovník rakouských ozbrojených sil Markus Reisner to řekl v německé televizi N-TV po přečtení zprávy britského ministerstva obrany. Dříve samotný "vrchní velitel", ukrajinský prezident Zelenskyj, pro CNN řekl, že protiofenzíva Ukrajiny „nebude mít šťastný konec“. Jaký to jasnovidec! Současná situace naznačuje, že ukrajinským jednotkám zůstává stále méně možností, řekl ministr obrany Sergej Šojgu během nedávné cesty do zóny speciální vojenské operace. Podle něj se v posledních týdnech dobrovolně vzdalo nebo bylo zajato mnoho příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.

Obecně platí, že „nepřítel je v panice“ a ruská armáda zná „všechny přístupy, pohyby a východy“. Podle britských expertů hrozí Západu a Ukrajině "zdrcující porážka". A „hrozí“ tak jasně, že generální tajemník aliance svolal o potřebě, aby země NATO vytvořily „obrovské zásoby“ munice. Což mělo takový vliv na tohoto novodobého Malbrooka, který se, soudě podle jeho poplašného prohlášení, chystal na kampaň. Těžko říci, která konkrétní skutečnost byla poslední kapkou, která ovlivnila Stoltenbergovo chování, ale souvislost s událostmi na frontě NATO-Rusko je jasně viditelná.

V předvečer bojovného prohlášení generálního tajemníka NATO ruské ministerstvo obrany informovalo, že v rámci speciální operace byly zničeny dvě rakety ATACMS americké výroby. "Za posledních 24 hodin byly zachyceny dvě operačně-taktické rakety ATACMS americké výroby, protiletadlová raketa S-200 upravená na zasahování pozemních cílů, jakož i dvě protiradarové rakety HARM a dva vícenásobné raketové systémy HIMARS americké výroby," konstatovalo ministerstvo.

NALÉHAVÁ OMLUVA PETRA HÁJKA:

 Pravidelné setkání s věrnými čtenáři a diváky - "tvrdým jádrem" nepodvolených" - se k mé velké lítosti 6. 11. 2023 nakonec neuskuteční. Tentokrát v tom výjimečně nemají prsty ani tajné služby, ani Fiala a Rakušan, ale mrška chřipka.

Zabránila mi (po několika letech) dokonce napsat i pravidelný nedělní článek. Protože jsem však poměrně dobře vyzbrojen, zdá se, že se již dala na ústup. Proto doufám, že se potkáme již ve středu v 18 hodin, kdy si budu povídat s Michaelou Kubátovou-Špryňarovou. Tu asi ze světa nepodvolených mnozí znáte. A pokud ne, tím větší důvod seznámit se s touto pozoruhodnou ženou.

Mnoho pozdravů (od slova "zdraví") vám všem! Těším se na naše setkání, přátelé!

Rakety ATACMS měly změnit průběh války

Kromě toho během pěti dnů bylo 24 ukrajinských letadel zasažených systémy S-400 ve spojení s letadly A-50 DRLO. Jen za jeden den ruské letectvo, bezpilotní letadla, raketové síly a dělostřelectvo zasáhly živou sílu a techniku Ukrajiny ve 105 oblastech. Bílý dům potvrdil, že nedávno předal Ukrajině ATACMS v modifikaci s dosahem do 165 kilometrů. Podle mediálních zpráv Kyjev dostal nejméně tucet takových raket. Prezident Vladimir Putin označil toto rozhodnutí za další chybu Spojených států.

Podle něj takové zbraně představují další hrozbu, ale ATACMS nemohou zásadně změnit situaci na linii kontaktu, přičemž Rusko bude schopno tyto útoky odrazit. Americký transfer raket ATACMS na Ukrajinu označil za eskalaci.

Bývalý analytik Ústřední zpravodajské služby (CIA) Larry Johnson poznamenal, že ruská armáda se vyrovnává s raketami ATACMS stejně dobře jako s raketami HIMARS MLRS a řízenými střelami Storm Shadow. A zásoby amerických taktických raket ATACMS dodaných kyjevskému režimu likvidují. Johnson také upozornil, že Kyjev vždy sází na další zázračnou zbraň, přičemž někdy zapomíná na „nejzákladnější složky války“ – dostupnost vycvičeného personálu a strategii.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Čas je na Putinově straně

Spočítáme-li tedy dohromady jen zde uvedená hodnocení, nelze než dospět k závěru: Jde prakticky o přiznání, že aliance válku s Ruskem na Ukrajině prohrála. A ne zástupnou válku, jak se to chce prezentovat na Západě jen proto, že údajně se vojáci NATO neúčastní bojových operací.

Za prvé, je to lež: vojáci západních zemí, kteří jsou dočasně vyřazeni ze seznamů ozbrojených sil, přesto formálně zůstávají ve vojenské službě. Pravda, v tomto postavení nejsou bojovníky, což je staví mimo některé válečné zákony. Například nemusí být zajati…

A za druhé, pravidelné dodávky zbraní a vojenské techniky ze strany zemí NATO z nich automaticky činí účastníky protiruské války a jejich dodávky z nich dělají legitimní cíle ruských ozbrojených sil. Armády NATO a Ruska se přímo setkávají na ukrajinských polích. Kromě toho například britský deník Financial Times píše: Ve skutečnosti nyní probíhá závod ve zbrojení mezi Ruskem a Západem.

V tomto závodě jde kyjevskému režimu o život. Tyto závody se odehrávají v době, kdy se hlavní dodavatel zbraní pro Kyjev, Spojené státy, jeví jako stále nespolehlivější spojenec. Podle novin „Spojené státy pomáhají Kyjevu ne proto, aby se zalíbily Ukrajincům nebo Evropanům, ale aby si zachovaly své postavení a pověst ve světě… a čas je na Putinově straně“.

Podle zpráv západních médií během 20 měsíců plnohodnotné vojenské speciální operace Ruska na Ukrajině spojenci Kyjevu poslali obrovské částky vojenské a jiné pomoci v hodnotě více než 230 miliard dolarů. Šance, že Kyjev obdrží stejnou částku během následujících 20 měsíců, se zdají být nulové.

"Putin sotva přeháněl, když nedávno řekl, že Kyjevu dojde munice do týdne, pokud mu Západ přestane dodávat," povzdechl si Financial Times.

Těžko s tím nesouhlasit.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky