Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Německý generál Harald Kujat: Rusko rozdrtilo ukrajinské síly a připravuje mohutný útok. Cílem je osvobodit Oděsu a dojít do Podněstří. Příprava začala útokem na Liman a Kupjansk. Ruské rakety úřadují. Kdy to Moskva spustí?

Německý generál Harald Kujat: Rusko rozdrtilo ukrajinské síly a připravuje mohutný útok. Cílem je osvobodit Oděsu a dojít do Podněstří. Příprava začala útokem na Liman a Kupjansk. Ruské rakety úřadují. Kdy to Moskva spustí?

13. 11. 2023

Tisk článku

Vladimír Mikunda přináší hodnocení ukrajinské frontové situace od bývalého předsedy Vojenského výboru NATO a amerických vojenských analytiků, kteří se shodují na tom, že Rusko po rozdrcení ukrajinské ofenzivy, chystá rozhodující úder na kyjevské obranné linie

Ruské ozbrojené síly rozdrtily Ozbrojené síly Ukrajiny a zformovaly si zálohy na další útok na Oděsu, prohlásil pro youtube kanál HKCM bývalý předseda Vojenského výboru NATO německý generál ve výslužbě Harald Kujat.

Připravuje Rusko mohutný útok?

„Ztráty ukrajinské armády jsou neúměrné, zvláště během ofenzivy. Naopak ruské ozbrojené síly použily obrannou taktiku a přešly ke strategické obraně. Jejich cílem je za každou cenu si udržet území a zničit ukrajinské ozbrojené síly. Je to základní Clausewitzovo pravidlo: odzbrojit nepřítele a pak už všechno ostatní půjde samo.

 pp

Čtěte ZDE: Západní expert: Přestaňme si lhát do kapsy. Jakýpak pat? Ruské vítězství je jasné již od 24. února 2022. Kyjevský režim je v troskách. 3. armáda roztála jako sníh na slunci. Hodí Kyjev prohru na Západ? Spolu chyceni...

A právě toho ruské ozbrojené síly dosáhly. Rusové už několik dní mluví dokonce o aktivní obraně. Znamená to, že připravují útok,“ prohlásil generál. Tím se prý vysvětlují i aktivní činnosti Ruska ve směru na Krasnyj Liman a Kupjansk. Nazval je úspěšnými a doporučil soustředit na to pozornost.

Osvobodit Oděsu a dojít do Podněstří

„Předpokládám, že v jistém momentě Rusové opravdu spustí mohutný útok, protože v týlu soustředili obrovské síly. Mluví se o 350 tisíc vojácích. Zformovali nový armádní svaz - 25. vševojskovou armádu. Takovýmto způsobem koncentrují značné síly, a právě to může naznačovat, že se připravují na průlom,“ předpokládá Harald Kujat.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v redakci v Opletalově ulici (pár kroků od Václavského náměstí).

Generál neoznačil pravděpodobné datum ruského útoku, ale, hovoříce o cílech, poznamenal, že Rusko se, podle jeho názoru, chystá dojít nejen do hranic čtyř nových regionů, ale také osvobodit Oděsu a dojet do Podněstří.

„Předpokládám, že se pokusí obsadit Oděsu, protože Rusko ji vnímá jako historicky důležité ruské město. Bude to také znamenat, že se pokusí dojet do Podněstří. Je to takříkajíc minimální varianta,“ uvedl generál Kujat.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Schopnost ruských raket nemá v NATO obdoby

Těsně po vyjádření německého generála Haralda Kujata bylo v americkém Military Watch Magazine (MVM) zveřejněno upozornění pro NATO, že Rusko disponuje unikátní výzbrojí a že NATO významně zaostává za Rusy v kvalitě a počtech protiletadlových raket. MWM napsal, že Rusko má protiletadlovou raketu, která nemá ve světě analogii, a že samotné Rusko vyrábí více munice pro protivzdušnou obranu, než všechny státy NATO dohromady.

„Ona, raketa 40H6, umožňuje komplexu S-400 atakovat nízko letící cíle a křídlaté rakety na tak velkou vzdálenost, jakou nezvládne ani jeden systém na světě, kromě Rusů,“ tvrdí americký magazín a dále vysvětluje, že zaoblení Země negativně ovlivňuje schopnost protiletadlových střel ničit vzdálené cíle v malých výškách. Novináři charakterizovali tyto schopnosti ruské rakety jako „jedinečné“.

SLEDUJTE: Protiproud TV uvádí ve čtvrtek 16. 11. od 18 hodin rozhovor Petra Hájka s Dr. Stanislavem Pohořalem – bývalým mluvčím ministerstva obrany ČSSR a mužem, který „byl u toho“ – nejen o zákulisí státního převratu z roku 1989 (zvaného mystifikačně Sametová revoluce“), ale také o souvislostech dějů „před a po“, v nichž pramení zoufalá situace našeho státu čtyřiatřicet roků poté... 

Schopnost Moskvy ničit i hypersonické střely  

V MWM si také všimli kvantitativní převahy ruské armády ve sféře protiletadlových raket. Autoři článku poznamenali, že Rusko je schopno nejen dodávat komplexy S-400 Bělorusku a Indii, ale také doplňovat použité rakety ve speciální operaci na Ukrajině.

„Rusko má jednoznačnou převahu ve výrobních kapacitách (v produkci raket) nad všemi ostatními státy NATO dohromady,“ podtrhují novináři.

Před časem vicepremiér ruské vlády Denis Manturov upozornil na mimořádně důležitý vojenský aspekt, a sice, že jen ruské protiletadlové rakety jsou schopny ničit nepřátelské hypersonické rakety.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky