Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Donald nebere telefon: Ukrajina je totiž toxická, styk politiků s ní je smrtící. Jak vřeteno z ruské pohádky: Kdo se píchne usne. Najde narkoman jiné dodavatele? Nebo EU, která to místo Američanů prý všechno zatáhne, svého psychiatra?

Donald nebere telefon: Ukrajina je totiž toxická, styk politiků s ní je smrtící. Jak vřeteno z ruské pohádky: Kdo se píchne usne. Najde narkoman jiné dodavatele? Nebo EU, která to místo Američanů prý všechno zatáhne, svého psychiatra?

16. 11. 2023

Tisk článku

Dmitrij Bavyrin komentuje neúspěšnou snahu Kyjeva vyškemrat další peníze v USA pro pokračování prohrané války, které zablokovali v Kongresu republikáni Donalda Trumpa

Bývalý americký prezident Donald Trump odmítl komunikovat s ještě zatím prezidentem Ukrajiny Vladimirem Zelenským – nejprve osobně, nyní telefonicky, ačkoli ho tým ukrajinské hlavy státu prosil, aby to akceptoval. Trump má však dobrý důvod chovat se k Zelenskému jako k malomocnému.

pp

Škemrá, ale Trump telefon nezvedá

„Donalde, to jsem já, Vladimír. Ne, ne tvůj přítel. A Bidenův přítel. Obchodovali jsme s Joem a jeho synem. Ale mají problémy. Nemáte peníze na půjčení? …Kdy to vrátím? Až porazím Rusko…“ Takto si představuje oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova telefonický rozhovor mezi Vladimírem Zelenským a Donaldem Trumpem, kdyby se uskutečnil.

Ve skutečnosti Trump prostě Zelenskému telefon nezvedá. Prezidentská kancelář se pokusila zorganizovat rozhovor, ale narazila na kategorické odmítnutí. Již dříve Trump osobně odmítl pozvání na návštěvu Kyjeva s (pro něj) neobvyklým odůvodněním. Prý "respektuje" Zelenského, ale považuje takovou návštěvu za "nevhodnou", protože nyní řeší Ukrajinu administrativa Joea Bidena, a Trump by nechtěl vyvolat "konflikt zájmů".

pp

Čtěte ZDE: Krvavý boj o moc v Kyjevě graduje. Nahradí Zelenského šéf armády generál Zalužnyj? Podivná smrt jeho pobočníka. Kokainový führer zrušil prezidentské volby. Vsadí Washington spíš na šéfa špionů Budanova? Komu zvoní hrana?

Kyjev je toxický

Tak zdvořilého Trumpa jsme už dlouho neviděli. Navzdory současné zdvořilosti (dost zlomyslné, a pro Zelenského ponižující) má každý přibližnou představu o tom, co si myslí o současném kyjevském režimu. Že to je „černá díra“, kam tečou a mizí peníze Američanů. A také, že všechno, co tam a kdekoli jinde Joe Biden dělá, je velmi, velmi špatné.

Nyní však Trumpovým úkolem není žertovat nebo provokovat, ale co nejvíce se distancovat od Ukrajiny jako extrémně toxického území, trávicího životy většiny politiků, kteří s ní přijdou do kontaktu.

Společná jednání s Kyjevem stála mnoho vlivných lidí jejich kariéru. Někdy k tomu byly Ukrajina a Zelenskyj jen nepřímým důvodem - jako v případě bývalého britského premiéra Borise Johnsona nebo předchozí slovenské vlády, která prohrála volby na plné čáře (vítěz - nový premiér Robert Fico - je proti jakékoli formě podpory Ukrajiny s výjimkou humanitární pomoci).

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Začarované vřeteno

A někdy – přímá, bezprostřední příčina kolapsu. Pro obvinění ze spiknutí s Bidenem při pokusu o schválení dalšího balíku pomoci kyjevské armádě vykopli sami republikáni svého předseda Sněmovny reprezentantů Kevina McCarthyho, třetí osobu v americké mocenské hierarchii. O týden později musel odstoupit i jeho kolega z kanadského parlamentu Anthony Roth, když převzal zodpovědnost za to, že zákonodárci ve stoje aplaudovali nejen Zelenskému, ale i jednomu "jeho" starému banderovci.

Ukrajina je obecně jako začarované vřeteno z ruské pohádky: určitě se o něj píchnete a každý, kdo se píchne, usne. Samotnému prezidentovi Joeovi Bidenovi nyní hrozí impeachment kvůli kšeftům jeho syna na Ukrajině. Za současných podmínek je Trumpovým úkolem držet se od představitelů kyjevské junty co nejdál a z druhé strany řeky Potomac jen sledovat, jak jeho úhlavní protivník stále více hoří v ukrajinské břečce.

Příští rok jsou volby a pro většinu Američanů už dnes platí zjištění, že Bidenovy investice do ukrajinského protiruského projektu jednoduše zkrachovaly. Nepopiratelným důkazem toho jsou i výsledky jarně-letního tažení zdecimované ukrajinské armády označovaného dlouho jásavým propagandistickým termínem "protiofenziva“.

SLEDUJTE: Protiproud TV uvádí ve čtvrtek 16. 11. od 18 hodin rozhovor Petra Hájka s Dr. Stanislavem Pohořalem – bývalým mluvčím ministerstva obrany ČSSR a mužem, který „byl u toho“ – nejen o zákulisí státního převratu z roku 1989 (zvaného mystifikačně Sametová revoluce“), ale také o souvislostech dějů „před a po“, v nichž pramení zoufalá situace našeho státu čtyřiatřicet roků poté...

Donalde, dej prachy!

Zelenského penězovody se rozjely velkoryse. Americkým daňovým poplatníkům principál utratil více než sto miliard dolarů (o evropských miliardách eur ani nemluvě), počítáme-li od začátku speciální vojenské operace. A ukazuje se, že to bylo zbytečné. Zelenského zájmy jsou v tomto smyslu v přímém rozporu se zájmy Trumpovými: ukrajinský prezident chce, aby exprezident a newyorský miliardář zaplatil část účtu. Sice ne ze svého, ale aby využil svého vlivu ve Sněmovně reprezentantů, kde visí „tranže“ pro Ukrajinu ve výši dalších 60 miliard dolarů.

Je „zaseknutá“ díky jedné jediné vlivné skupině – republikánským konzervativcům, kteří se osobně zaměřují na Trumpa jako prezidenta roku 2025. To znamená, že Zelenskyj či jeho poradci jim musejí nadbíhat nebo alespoň mapovat situaci – komu zavolat, aby dolárky pro další korupci a rozkradení nepřestaly proudit - protože na tom všechno stojí.

Zůstává ovšem nejasné, jaké argumenty  by mohl mít Zelenskyj k tomu, aby přiměl Trumpa zabřednout do Bidsenova toxického ukrajinského projektu. Nevíme to, protože Trump telefon nezvedl, a je nepravděpodobné, že ho v budoucnu zvedne.

Pokud překoná nástrahy dalšího volebního podvodu - a bude zvolen - sami od něj zavolají.

SLEDUJTE ZDE: Tentokrát si popovídáme se zástupcem společnosti Supramedex Danielem Fialou o zázračných účincích kvalitního medu a dalších produktů na naše zdraví. V pořadu Zdraví v Protiproudu zveřejněném NA PPTV v sobotu 18. 11. 2023 v 18 hodin.

Zaplatí to EU

To ovšem neznamená, že žádné americké peníze už v Kyjevě neuvidí. Jen je zřejmé, že roční částka bude výrazně nižší, než Zelenskyj a jeho kumpáni očekávali. Před nimi může být ještě mnoho zdržení, ale něco přijde. Washington totiž nehodlá ukrajinský projekt opustit úplně. Zmrazit ho, možná, ale neodepíše ho jako šrot. Takové fiasko si před volbami dovolit nemůže.

Takže bude muset přinutit Evropskou unii, aby nějaký čas snášela toto jho sama. A nejúžasnější je, že Brusel už spěchal oznámit, že s tím souhlasí. Formální šéf diplomacie EU Josep Borrell řekl: Spojené státy snižují svou podporu ukrajinské armádě, takže my ji budeme muset zvýšit.

A budou zvyšovat. Hlavní město Bruselu podrobené Evropy – Berlín – ihned oznámilo svou připravenost vrhnout "na východní frontu" (tak jako kdysi) dvojnásobek toho, s čím původně počítal. „Budeme nejen pokračovat v naší podpoře pro Ukrajinu, ale budeme rozšiřovat a zvyšovat pomoc zejména z Německa,“ přislíbila německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková.

Dříve však již 50miliardový balík pro Kyjev zablokovali zmiňovaní Maďaři a Slováci. Další řízení v této otázce jsou naplánována na polovinu prosince, kdy se uskuteční summit EU na nejvyšší úrovni. Zdá se však, že Evropská komise již našla alternativní východisko při němž se vlk nažere a koza zůstane celá: Složit částku z národních rozpočtů - kromě Maďarů a Slováků - a pak jim zase vše vykompenzuje Brusel v rámci programů na odebírání a rozdělování dotací.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 20. 11. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Hledá se psychiatr

A Němci, kteří předtím slíbili poslat do Zelenského "černé díry" čtyři miliardy eur, jsou nyní podle „Bildu“ připraveni dát osm. A to i přesto, že v absolutním vyjádření je německá ekonomika nejvíce poškozena ze všech ekonomik EU zapojených do zjevně selhávající konfrontace s Ruskem. Němci měli levný plyn, na kterém fungoval jejich slavný průmysl, nyní mají namísto plynu recesi. Úpadek navíc není doprovázen vítězstvím západních zbraní (za ukrajinské životy), přičemž vítězství ruských ozbrojených sil bylo jasné všem dopředu. Zbláznili se?

V situacích takového permanentně nelogického chování, kdy si na roky ubližujete, není ani jasné, komu zavolat. Trump zjevně také nepomůže.

Snad jen dobrý psychiatr.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky