Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Brusel v šoku: Wilders vítězí! Zvedá se vichr změn?  Kriminalizovali, ignorovali, skandalizovali. Teď už ho zadupat do země nelze. Po Maďarsku a Slovensku třetí do mariáše o záchranu normálního světa. Přijde po Brexitu Nexit? A co my?

Brusel v šoku: Wilders vítězí! Zvedá se vichr změn? Kriminalizovali, ignorovali, skandalizovali. Teď už ho zadupat do země nelze. Po Maďarsku a Slovensku třetí do mariáše o záchranu normálního světa. Přijde po Brexitu Nexit? A co my?

23. 11. 2023

Tisk článku

Ivan Poledník komentuje první dojmy z přelomového vítězství Geerta Wilderse v nizozemských volbách, protože čas na skutečně zásadní závěry přijde až ve chvíli, kdy (pokud) se stane premiérem - s odhodláním vyvést svou zemi z bruselského vězení národů

Nizozemská kavárna je v šoku - a Brusel s ní: Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse přesvědčivě vyhrála středeční předčasné volby v Nizozemsku. Podle procentuálních výsledků získala 37 křesel ve stopadesátičlenné sněmovně. Oproti posledním volbám před dvěma lety svůj zisk více než zdvojnásobila.

Druhá skončila s odstupem deseti poslanců proimigrační a takřka dekadentně prounijní koalice socialistů a zelených v čele s evropským exkomisařem pro klima Fransem Timmermansem. Tento velký politický zločinec dokonce opustil svou luxusní bruselskou zlatou klec a vrátil se do své někdejší vlasti, s příznačně pomatenou představou, že na něj Holanďané čekají - a stane se jejich vládcem. Bezmezná je bruselská tupost!

Vítězství Wilderse po čtyřech po sobě jdoucích Rutteho vládách, které byly více než ochotné loutky v rukách globalistických elitl řídících EU, může přivést domnělou výspu liberální, proimigrantské a všeobecně progresivistické "kolonie" k dramatické změně směru. Otázkou však nyní je, zda se Wildersovi podaří vyjednat vládní koalici - a hlavně s kým.

NENECHTE SI UJÍT!

Protiproud TV uvede v sobotu 25. 11. 2023 od 18 hodin další z cyklu rozhovorů Alfa a Omega, tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, a to nejen na témata duchovní, ale i na palčivé otázky dnešní doby.

Přestože se PVV stala nejsilnější stranou, stojí před dilematem: Buďto bude mít problém najít v parlamentu celkovou většinu - nebo budou mít problém její voliči a příznivci s případnou mírou kompromisů, které bude Wilders schopen a ochoten učinit. 

Pro nás - stejně jako pro většinu probouzejících se zemí starého kontinentu ovládaných bruselskou smečkou - je ovšem důležité především to základní zjištění: Ono to jde! Jen doufejme, že u nás k procitnutí nebude třeba 4 milionů imigrantů (v našem případě především ukrajinských) s méně než polovinu domorodců v největších městech - tak jako v Nizozemsku. Dokážeme správně analyzovat poučení z Wildersova fantastického úspěchu? 

Náznak kompromisu kvůli případným vládním partnerům?

Za zvuků písně Rocky, Eye of the Tiger přivítal Wilders své příznivce v hospodě na nizozemském pobřeží s širokým úsměvem. "Voliči dnes večer promluvili jasně. Řekli, že už toho mají dost. Postaráme se o to, aby nizozemští občané byli ve své zemi opět na prvním místě. Konečně má naše strana příležitost zastavit azylové tsunami, nechat více peněz v peněženkách lidí - a postarat se o lepší bezpečnost, dodal Wilders.

A pak to přišlo: "Velmi dobře chápu, že někteří nechtějí být ve vládě se stranou, která chce prosadit údajně protiústavní opatření," řekl. "My ale nebudeme diskutovat o mešitách, koránech a islámských školách."

Rozmělní se Wildersova skvělá radikální politika - na kterou voliči tak jednoznačně přikývli - v kompromisech ve snaze dosáhnout alespoň drobných, ve výsledku však nepodstatných změn? Držme Nizozemsku (ale i ostatním probouzejícím se státům) palce, aby k tomu nedošlo.

Nizozemsko sice přímo neurčuje směřování starého kontinentu, v mnoha ohledech však může být rozhodujícím závažím na proměňující se misce vah. 

Čtěte ZDE: Kulturní válka devastuje: Ubrání Wilders Černého Petra? Šílenstvím politické korektnosti ke zhoubě národů a jejich tradic. Schytají to u nás čerti? Být bělochem je už zločin i tady v Evropě

Noční můra

Jedna věta z projevu Geerta Wilderse k nizozemským voličům bude Brusel strašit víc než kterákoli jiná: Chce referendum o vystoupení z EU.

Sedm let poté, co si Britové odhlasovali brexit, byl Nexit hlavním tahákem v nabídce dlouholetého vůdce PVV. Protiislámskou rétoriku Wilders sice těsně před volbami poněkud zmírnil, nic však nenasvědčuje tomu, že by chtěl svůj zmírnit svůj euroskepticismus. Dalšími hlavními tématy PVV pak zůstávají dramaticky rostoucí životní náklady (zdražuje se sice ne tak drasticky jako v ČR, ale citelně) - a pochopitelně, jako všude v bruselském panství - stále zoufalejší situace ve zdravotnictví.

Je zatím nejistí, zda se podaří přesvědčit nizozemské voliče k následování Britů a opustit EU. Průzkumy tvrdí, že je to nepravděpodobné. Ale před volbami také tvrdily, že Wilders nemá šanci vyhrát -  a stalo se. Ať tak či tak Wildersova vláda v Haagu bude pro Brusel další noční můrou (po Maďarsku a Slovensku). Bažiny samozřejmě teď přejdou do protiútoku. Ale samy už vnímají, že se jim půda pod nohama chvěje a propadá. 

Místo pro Wilderse u jednacího stolu summitu EU totiž může změnit dynamiku dalších národně smýšlejících lídrů, kteří již zastávají své funkce. Právě na základě tohoto impulsu by se mohly začít projednávat a dokonce i rušit různé politiky - od gríndýlových děsivostí až po zbraně pro Ukrajinu, které Wilders samozřejmě rovněž odmítá. 

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Obruče praskají 

Potenciální "středopravicoví" podvodníci zvaní politici již nemají vůči touto jasnému vítězství dost síly, aby Wilderse jako dosud vždy vyšachovali (stejná metoda jako u nás proti Babišovi a Okamurovi). Začínají otáčet a dávají najevo ochotu k vytvoření koalice. Navzdory tomu, že ho posledních deset let drželi v šachu a spolupráci vylučovali. 

Od chvíle, kdy nástupkyně Marka Rutteho (dosavadního premiéra jedné z těch takzvaných středopravých stran - obdobný podvod na voliče jako česká ODS) v čele VVD Dilan Yeşilgözová (vskutku rozkošné nizozemské jméno) na začátku kampaně naznačila, že by mohla potenciálně vstoupit do koaličních rozhovorů s PVV, se Wilders pokusil vypadat mírněji. Hlavní témata však drží.

Pokud byl se poslušné bruselské strany spojily proti Wildersovi (jako naše pětikolka proti Andreji Babišovi), zaplatily by za to svým pádem. Rozzlobení nizozemští voliči dali najevo, že už nebudou ovcemi mlčky vedenými na porážku (jako se dosud chovají především voliči ODS).

A poslat navzdory jednoznačnému vítězství Wilderse do opozice? Otec brexitu Nigel Farage ve Velké Británii ukázal, že nemusíte být u moci, abyste měli rozhodující vliv na další osud své země. 

Nedejme se jim jen tak! 

Informace o pozoruhodném způsobu, jak se léčit a udržet si zdraví BigPharmě, vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory 

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Je to tady?

Hlavním tématem nizozemských voleb byla každopádně migrace. S rostoucím počtem migrantů konečně roste v mnoha evropských zemích sice pomalu, ale vytrvale podpora stran, které tento problém ostře vnímají. V Itálii loni získala vládu pro své Bratry Itálie Giorgia Meloniová. Ve Francii zůstává Národní sdružení Marine Le Penové silou, která je i v jako obvykle prokavárensky cinknutých průzkumech na druhém místě. A především: V Německu se na druhé místo vyšvihla Alternativa pro Německo (AfD) a výkřiky že jde o fašistickou stranu (a s tím spojené nevídané pronásledování) už normální lidi nezajímají.

V červnu příštího roku se v 27 zemích EU uskuteční volby do Evropského parlamentu. Ve stejný den, kdy voliči budou vybírat europoslance, se v Belgii konají všeobecné volby. Vůdce strany Vlámské nezávislosti Tom Van Grieken, který rovněž usiluje o průlom, Wildersovi pogratuloval: "Strany, jako je ta naše, jsou na cestě k vítězství v celé Evropské unii." 

A maďarský "disident", premiér Viktor Orbán to potvrzuje: "Vítr změn je tady!"

Na Slovensku zvítězil Robert Fico. Kdy něco takového u nás?

Wildersúv fantastický úspěch je určitě inspirací a nadějí. Pokud všichni včas pochopí, že sjednocení kolem jednoho klíčového bodu je jedinou šancí na deratizaci fialového hnusu.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky