Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vánoční kyjevská pohádka: Slavný propagandista vzal nohy na ramena. Každý den prchá před Zelenského režimem 6 000 mužů. Od Arestoviče po Pečije. Teď už i slavní dobrovolníci. Poslední zhasne?

Vánoční kyjevská pohádka: Slavný propagandista vzal nohy na ramena. Každý den prchá před Zelenského režimem 6 000 mužů. Od Arestoviče po Pečije. Teď už i slavní "dobrovolníci". Poslední zhasne?

25. 12. 2023

Tisk článku

Aljona Zadorožnaja informuje o příznačném vánočním skandálu na Ukrajině poté, co jeden z prominentních kyjevských propagandistů vzal roha a před blížící se mobilizací "emigroval" do Bruselu dle známé pravdy, že vypasené krysy opouštějí potápějící se loď jako první

Kyjevský režim se potýká s vánočním skandálem. Jedním z mnoha na mobilizační téma: Známý televizní propagandista Oleksij Pečij využil služební cesty do Bruselu - a vzal roha.

Podobnou cestu záchrany volí stále častěji i dobrovolníci. A teď už i známý televizní moderátor Oleksij Pečij, který byl akreditován na summitu EU v Bruselu, se prostě na Ukrajinu už nevrátil. Vysílal nejen v oficiální televizi, ale i na vlastním kanálu na YouTube. Horlivě pravidelně informoval o "blížící se porážce Ruska", každou chvíli ujišťoval, že ukrajinská armáda (AFU) každou chvíli vstoupí na Krym, a srdnatě vyprávěl, jak nemá rád Rusy.

Krysy opouštějí potápějící se loď

Pečij teď s vážnou tváří ujišťuje, že jeho rozhodnutí prý bylo obtížné. Svůj útěk připisuje měnícímu se postoji Západu ke kyjevskému režimu. Prý tak úplně nevzal nohy na ramena, ale plánuje usilovat o "mediální propagaci ukrajinské agendy" v EU.

Ukrajinské ministerstvo kultury ovšem mezitím uvedlo, že Pečij, jako každý, kdo odchází do zahraničí, podepsal prohlášení, ve kterém se zavázal vrátit na Ukrajinu, a proto jeho jednání není jen nezákonné, ale také ho "charakterizuje jako člověka a občana". Podle dokumentu se měl vrátit nejpozději 22. prosince.

pp

Čtěte ZDE: Tajné schůzky v USA: Přijde Maďarské veto proti členství Ukrajiny v EU? Fiala v Granadě odkýval, že členství Kyjeva v EU zaplatí ČR. Kdo je pro přijetí Ukrajiny do EU, je pro likvidaci svrchovanosti českého státu. Urychlí Kyjev rozpad EU?

Odchod jednoho z hlavních ukrajinských propagandistů vyvolal také v blogerském prostoru silný ohlas. Telegramový kanál "Operace Z: Vojenkory ruského jara" připomíná, že Pečij vyprávěl skazky o údajném "útěku" Rusů z levého břehu v Chersonské oblasti, informoval o "přesných úderech" Hlavního ředitelství rozvědky (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny, o "vstupu AFU na Krym” nejpozději v létě 2023 a podobné klasické "fejkové" nesmysly kyjevské propagandy.

Novinář Jurij Vasiljev na svém telegramovém kanálu „Ruskyj syč“ reagoval vtipem: „Co myslíte tím „Refeukrajinský novinář utekl do Západ“? Trochu soucitu! Nějaký Pečij byl kyjevským speciálním korespondentem, a teď se pouze stal svým vlastním.“

Kdo zaváhal, bude to mít teď těžší

Novinář a bloger Boris Rožin na telegramovém kanálu Colonelcassad komentoval Pečinův útěk poznámkou, že je to dobrá zpráva pro mír a pořádek na Ukrajině. Ten prý začne, „když všichni tito oddaní bojovníci za Ukrajinu pláchnou do Evropy nebo USA“.

Ukrajinští politici o emigraci propagandisty zvučného jména už tolik nežertují. Například poslankyně za Stranu EU Irina Geraščenková si v rozhovoru pro BBC povzdechla, že "tento Pečijův čin zasáhl ukrajinskou žurnalistiku jako celek, a kromě jiného zkomplikuje služební cesty těm pracovníkům médií, kteří svou práci nadále vykonávají profesionálně".

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Podobně reaguje i předseda parlamentního výboru pro svobodu slova (takové potěmkinovské "výbory" v zemi s nulovými občanskými svobodami skutečně existují, pozn. PP) Jaroslav Jurčišin. Doufá však, že incident se nestane záminkou pro všeobecný zákaz cestování. „Je pro nás velmi důležité, aby Ukrajinci věděli, co se děje ve světě, a aby svět věděl, co se děje na Ukrajině. Ano, čin tohoto člověka ohrozil celou novinářskou komunitu. Ale stát by měl jednat ne podle logiky dalšího utahování šroubů, ale podle logiky toho, co je pro jeho občany nejlepší,“ řekl.

Faktem totiž je, že zdaleka nejen Pečij využil k útěku z Ukrajiny na Západ ušlechtilou záminku. Pouhý den před ním deset dobrovolníků, kteří dostali povolení od úřadů Chersonu kontrolovaných Zelenským odejít do Evropy pro "humanitární pomoc" - se už také nevrátili. Začalo proti nim trestní stíhání a - bez ohledu na to, že jsou to dobrovolníci - mají být potrestáni. Pokud je ještě někdy uvidí.

Každý den prchají tisíce

Podle statistik pohraničníků opouští každý den Ukrajinu šest tisíc mužů v branném věku, z toho 150 - 200 registrovaných jako dobrovolníci. O stále rostoucích počtech prchajících Informoval mluvčí západního regionálního oddělení Státní pohraniční služby Igor Matvijčuk. Kromě jiného prozradil, že v poslední době se stal populární metodou odchodu rychlý sňatek s matkami samoživitelkami.

pp

Čtěte ZDE: Hořké "oslavy" deseti let od Majdanu: Genocida ruskojazyčného obyvatelstva se Kyjevu vrátila jako bumerang. Kvůli puči financovanému USA a EU vymírají Ukrajinci zdaleka ne jen na frontě. Stát zaniká, národ mizí. Smrt, bída a zmar

Vlna úprku se rychle zvedá po zveřejnění záměrů velení armády mobilizovat 450 000 - 500 000 lidí. Podle zpráv však počet těch, kdo jsou připraveni vstoupit do armády, naopak strmě klesá. V takové situaci je útěk prominentního propagandisty jen doplňkovým příznakem, že propagandistický systém vybudovaný Zelenským a jeho úřady k mediálnímu vyprání mozků Ukrajinců, se definitivně hroutí.

V plné míře to platí i pro oslavované "dobrovolníky". Ti zpravidla aktivně udržovali své stránky na sociálních sítích a pracovali jako místní propagandisté. Jejich "zběhnutí", vrcholící útěkem režimních ikonických novinářů, je proto veřejností vnímáno jako signál blížící se katastrofy banderovského režimu.

Od Arestoviče po Pečije

„Zelenského mediální mašinérie, díky které se režim do velké míry stále drží u moci, prostě vážně pokulhává. Tento proces začal útěkem prvního vysoce postaveného mluvčího režimu, Arestoviče. Ten dal příklad a mnozí ho nyní následují,” říká politolog Vladimir Kornilov. „Každý, kdo může, prchá. Dokonce i režimní média připouštějí, že až 60 procent ukrajinských diplomatických pracovníků se po skončení smlouvy prostě nevrací domů,“ dodává expert.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

„Je naprosto zřejmé, že také Pečij si útěk pečlivě naplánoval. Součástí plánu bylo, že loajálně pokračoval ve své propagandistické práci do poslední chvíle. Podíváte-li se na reakce jeho kolegů, kteří se tomuto „hrdinskému činu“ jakoby vysmívají, je jasné, že ve skutečnosti mu závidí,“ domnívá se respondent. Expert  ruského ministerstva zahraničních věcí pro zločiny kyjevského režimu Rodion Mirošnik dodává: "Lidé prchali před vojenskou diktaturou, kterou Zelenskyj zavedl na kontrolovaných územích už dříve. Teď se to jenom exponenciálně násobí."

A jakou reakci očekává?

„Nyní bude muset režim co nejvíce utáhnout šrouby. Přijmout taková opatření, aby ze země nemohl odejít už vůbec nikdo. Výsledkem bude stát obehnaný ostnatým drátem. A na každém kontrolním stanovišti budou bdít už jen ideologičtí banderovci, Je pozoruhodné, že ten režimní zběh nyní deklaruje záměr vést „informační frontu“ mimo Ukrajinu. To je samozřejmě naprostý nesmysl. Utekl prostě před mobilizací. A pokud prchají už i hvězdy propagandistické mašinérie, znamená to, že skutečný počet těch, kteří zoufale hledají cesty, jak zmizet, je stokrát větší.”

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v redakci v Opletalově ulici (pár kroků od Václavského náměstí).

Poslední zhasne

„Ti dobrovolníci, kteří odešli údajně pro humanitární pomoc, jsou toho dokonalou ilustrací. Je to ale jen malá část režimní mizérie, která skulinkou pronikla do veřejného prostoru. Ani si neumíme představit, kolik podobných případů se denně děje neveřejně,“ říká expert. „Takové mediální údery jsou pro Zelenského mnohem bolestivější než stejná selhání na frontě. Obzvlášť ostře to pociťuje v souvislosti s pohádkami o zamýšlené integraci Ukrajiny do Evropské unie."

„Obecně můžeme říci, že jeden z hlavních nástrojů vlivu na myšlení Ukrajinců se Zelenskému rychle vymyká z rukou. A on nyní bude všemožně omlouvat své vlastní tragické chyby, vysvětlovat, že svět se změnil, a nechce splnit to, co sliboval. Ale jestli mu ještě někdo uvěří, to je víceméně dopředu zodpovězená otázka,“ uzavřel Mirošnik.

Zdroj.

pp

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky