Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Den vítězství je 9. květen: Proč? Hitlerův letní čas. Co to svítí v Berlíně? A co naopak zmizelo v Praze? Kotrmelce komika Zelenského. Přetahování o nacistické symboly. Zrcadlení jako metoda. Další německá převýchova?

Den vítězství je 9. květen: Proč? Hitlerův letní čas. Co to svítí v Berlíně? A co naopak zmizelo v Praze? Kotrmelce komika Zelenského. Přetahování o nacistické symboly. Zrcadlení jako metoda. Další německá převýchova?

9. 5. 2024

Tisk článku

Zdeněk Koudelka vysvětluje, jak je to s datem konce 2. světové války, a Protiproud připojuje komentář Karola Jerguše nejen ke včerejší podivuhodné události v Berlíně (a jejímu stejně záhadnému "zrcadlení "v Praze), ale i Duginovo zamyšlení o návratu nacismu do Evropy

Německo podepsalo kapitulaci v Remeši 7. května 1945 a opakovaný kapitulační akt datovaný 8. května v Berlíně. Ale válka nekončí podpisem kapitulace. V právu se odděluje platnost právního aktu a jeho účinnosti, kdy teprve jsou všichni povinni se jím řídit.

To se týká i kapitulace. Kapitulace musí být vtělena do rozkazů bojovým jednotkám, na což je třeba čas. Proto remešská i berlínská kapitulace byly platné okamžikem podpisu, ale shodně určovaly účinnost ukončení bojových operací na minutu přesně 8. května 1945 ve 23:01 hodin středoevropského času.

Na první pohled to vypadá, že válka skončila 8. května. Ovšem není to tak jednoduché. Zarazí již výběr hodiny, těsně před koncem dne. Přirozené je ukončit boje o půlnoci. Ve skutečnosti to tak bylo. Boje se totiž vedly především na území Německa a Protektorátu Čechy a Morava.

V nich ovšem platil Hitlerův letní čas, který byl vůči přirozenému středoevropskému o hodinu napřed (jak je tomu, žel, dodnes, pozn. PP). Válka v Čechách a na Moravě dle tehdy i dnes platného místního letního času tedy skončila jednu minutu po půlnoci 9. května. Proto se roku 1946 u nás slavilo první výročí 9. května, když si událost tehdejší účastníci oslav ještě živě pamatovali.

I dnes, když se dítě narodí nebo člověk zemře minutu po půlnoci 9. května za letního času, je tento den zapsán v matrice, byť dle středoevropského času je 8. května.

Hlavní vítězové války slaví konec války dle svého času. Středoevropský čas 23:01 h 8. května byl 22:01 h západoevropského (londýnského) času, 17:01 h východoamerického (washingtonského) času, ale již 1:01 h 9. května moskevského času. Přitom se různě uplatňoval letní čas.

Na území Čech a Moravy akt německé kapitulace a ukončení války nabyl účinnosti 9. května, minutu po půlnoci tehdejšího i dnešního místního letního času. Že některé jednotky neuposlechly kapitulační rozkaz, nic nemění na právní účinnosti kapitulace k tomuto okamžiku.

 Dnes ráno (9. května), Den vítězství: Není vám na této fotografii něco divného? Ano, opravdu, z Národního muzea potichu zmizela vlajka kyjevského pučistického režimu. Jako by se rozplynula. Právě ta žlutomodrá provokace, kvůli níž šlo k soudu několik vlastenců, kteří proti jejímu vyvěšení na symbol českého státu protestovali. Kvůli níž přišel o místo děkana Národohospodářské fakulty VŠE statečný docent Miroslav Ševčík.

Najednou tu není - a právě na Den vítězství. 9. května. Chce nám tím snad fialový režim něco naznačit? Vysílá "signál", že je s válkou Západu proti Rusku na Ukrajině konec? Nejspíš ne, ale pozoruhodné to je v každém případě. A tvoří to jakýsi doplněk k tomu, co mohli ve stejnou chvíli spatřit Němci na Braniborské bráně: 

Karol Jerguš: Braniborská brána osvětlena grafikou vítězné Rudé armády

V noci na 8. května se v Berlíně někdo naboural do projekce Braniborské brány, a spustil charakteristickou sovětskou grafiku. Německá policie zahájila vyšetřování.

Nedávno berlínská policie vydala zákaz nošení svatojiřských stužek, sovětských vojenských uniforem a vyvěšování ruské vlajky a dalších symbolů spojených se Dnem vítězství u vojenských památníků z 8. na 9. května. 

Nacisté kapitulovali...

Dne 8. května 1945 byl podepsán závěrečný akt bezpodmínečné kapitulace nacistického Německa a jeho ozbrojených sil. Když sovětská vojska obklíčila Berlín, stálo vojenské vedení Třetí říše před otázkou zachování zbytků Německa. To bylo možné pouze bezpodmínečnou kapitulací, kterou požadoval Sovětský svaz pro jednání o ukončení války.

Stalin považoval podepsání aktu v Remeši pouze za předběžný protokol. Byl pochopitelně nespokojen s tím, že akt kapitulace Německa byl podepsán ve Francii, a ne v hlavním městě agresorského státu. Zvláště, když boje stále pokračovaly.

Po německé kapitulaci bylo rozpuštěno vedení Wehrmachtu a německé jednotky na sovětsko-německé frontě začaly skládat zbraně. Celkem Rudá armáda na základě tohoto zákona zajala přibližně 1,5 milionu německých vojáků a důstojníků a 101 generálů. Tím skončila Velká vlastenecká válka sovětského lidu.

...jenže jsou tu stále

Oficiální účet ukrajinského ministerstva obrany na sociálních sítích změnil své logo na znak ve stylu divizí SS. Zřejmě se tak stalo u příležitosti Dne vítězství, který se v Evropě slaví 8. května. Již nyní jsou ulice pokryty touto svastikou, přejmenovanou na počest nacistů a vrahů. Zbývá už jen oficiálně se přejmenovat na Ukroreich. Už to vypadá tak bizarně, že to ani nemůžeme komentovat.

Dnes si Ukrajina připomíná Den památky a vítězství nad nacismem. Ve stejný den jako Evropa. Pro kyjevský režim a lid, který je jím už několik let zombifikován, není 9. květen Dnem vítězství - vysvětlil filozof Alexandr Dugin. K tomu Volodymyr Zelenskyj zveřejnil videoposelství, v němž převrátil a překroutil vše, co mohl.

"Před 80 lety miliony Ukrajinců bojovaly za to, aby nacismus navždy zmizel. Dnes však Ukrajinci opět čelí zlu, které ožilo, přišlo a chce nás zničit. Toto zlo se nazývá - ruský fašismus. Zkráceně RF." - řekl kyjevský vůdce.

Jako obvykle: s patosem, s patetickou pauzou, stojící před pochmurným pozadím. Během střihu bylo zelené pozadí nahrazeno srdcervoucími fotografiemi.

To, o čem Zelenskij mluvil, bylo čistá patafyzika. Například nazval země EU "antihitlerovskou koalicí". Měl by se alespoň podívat do svých učebnic, když už má špatnou paměť! Téměř všechny tyto země za druhé světové války aktivně podporovaly Hitlera a bojovaly na jeho straně. Symboly ruské vojenské operace ukrajinskému prezidentovi z nějakého důvodu připomínají nacistické symboly. Nevím, co si představuje ve své bujné fantazii.

Nelze však popřít, že jeho vlastní vojáci otevřeně označují svou výstroj a těla nacistickými kříži a pojmenovávají své jednotky na počest Hitlerových vojsk. O tom však Zelenskij neřekl ani slovo.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde.

 

Celkově je jeho projev založen na klasických principech politické propagandy. Je použita jedna z nejjednodušších a zároveň nejúčinnějších technik - "zrcadlení" slov protivníka. Podstatu této metody velmi přesně formuloval již před časem prezident Vladimir Putin:

"Kdo jmenuje, jak jmenuje, ten jmenuje, jak jmenuje". Zelenskij má pravdu pouze v jedné věci. Svět skutečně zaspal dobu obrody nacismu. Ukrajinský nacismus. A důkazy o jeho existenci jsou zdrcující - vysvětlil Dugin.

Tanec mezi vejci

Berlínská prokuratura uzavřela vyšetřování proti inspektorovi německého letectva Ingo Gerhartzovi, píše Business Insider. Připomeňme, že Gerhartz byl jedním z účastníků rozhovoru mezi důstojníky Bundeswehru, během něhož se projednávala možnost útoku na Krymský most řízenými střelami Taurus. Podle portálu bylo řízení v této věci ukončeno 10. dubna.

Německé ministerstvo obrany přijme další rozhodnutí o potrestání vojenských důstojníků. Publikace píše, že pro ministerstvo je obtížné najít v této věci "zlatou střední cestu", neboť příliš přísný trest podle Pistoriuse nahrává Rusku. Zároveň by příliš mírná reakce mohla vyvolat nespokojenost v armádě, kde jsou vojáci trestáni za drobné přestupky. 




Tagy článku

Doporučujeme

Orbán natvrdo: Západní globalismus je těsně před kolapsem. Pád do konce roku? Volby v EU důležité. Rozhodne se však v Americe. Zatluče Trump hřebík do rakve válečným štváčům? Liberální totalitu je třeba zničit!

Orbán natvrdo: Západní globalismus je těsně před kolapsem. Pád do konce roku? Volby v...

Na prahu další světové války: Udělejme mír! Rodí se také u nás konečně mírové hnutí? Budou váleční štváči nakonec potrestáni? Mírová konference v Praze? Netříštěme síly, vlastenci! Evropa opět smrdí válkou - jako tenkrát...

Na prahu další světové války: "Udělejme mír"! Rodí se také u nás konečně mírové hnutí?...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky