Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hodiny Soudného dne: Jen devadesát vteřin do Armagedonu.  Jen jeden ví, kdy to doopravdy přijde. Zbytek jsou jen spekulace. Je něco mnohem horšího než technologie. A toho se bojí jen málokdo. Je v tom klíč?

Hodiny Soudného dne: Jen devadesát vteřin do Armagedonu. Jen jeden ví, kdy to doopravdy přijde. Zbytek jsou jen spekulace. Je něco mnohem horšího než technologie. A toho se bojí jen málokdo. Je v tom klíč?

22. 6. 2024

Tisk článku

Valentin Katasonov konstatuje, že zřejmě ještě nikdy v dějinách neměli mocní světa takový apetit a technologické možnosti na vyvraždění podstatné části bytostí obývajících Zemi, ale má za to, tento stav má především metafyzický rozměr - a nejspíše i řešení

V současnosti vznikají nebo se připravují další a další ohniska mezinárodních konfliktů a válek v různých částech světa: americko-čínský konflikt o Tchaj-wan, masové vraždění na Blízkém východě (jehož epicentrem je Izrael), rostoucí napětí mezi Severní a Jižní Koreou (respektive Spojenými státy, které za ní stojí), válka Západu proti Rusku na Ukrajině.

pp

Známe jen premiéru

Všechny se přímo nebo nepřímo týkají států s jadernými zbraněmi. Podle oficiálních údajů vlastní v současnosti jaderný arzenál devět zemí: Spojené státy, Ruská federace, Indie, Čína, Francie, Velká Británie, Pákistán, Izrael a Severní Korea. Použití jaderných zbraní kteroukoli z těchto zemí by přinejmenším vyvolalo stejný odvetný úder.

 Někteří experti a politici již nyní kalkulují s apokalyptickými scénáři eskalace války na Ukrajině a konfliktů v jiných částech Země. A spekulují o částečném nebo dokonce úplném zničení lidstva.

Jako základ pro posouzení důsledků možné budoucí války se berou jediné dostupné statistické údaje z prvního použití atomových bomb Američany v Japonsku v roce 1945. První výbuch nastal v Hirošimě 6. srpna, což způsobilo okamžité zvýšení teploty na 1 milion stupňů Celsia. Dvě třetiny města byly okamžitě zničeny žárem.

Druhá bomba byla shozena o tři dny později na Nagasaki. V obou případech lidé umírali v důsledku požárů, pokud se rovnou nevypařili. Mnozí z přeživších později umírali na následky radiace. V prostoru vzdáleném více než kilometr od centra dopadu bomby zůstala jen spálená země.

Minimální počet obětí dvou jaderných bombardování je 150 tisíc (ti, kteří zemřeli okamžitě). Spolu s těmi, kteří následně zemřeli ve strašlivých mukách, je to asi 450 tisíc lidí. A to byly jen dvě - z dnešního hlediska vlastně relativně "slabé" bomby.

Podle Stockholmského mezinárodního institutu pro výzkum míru (SIPRI je protiklad washingtonskému Institutu pro výzkum války), který monitoruje jaderné zbraně, je aktuálně jejich celkový počet na světě přibližně 4 000 (bomby a raketové hlavice různé síly a dosahu).

NENECHTE SI UJÍT!

pp

Rozhovor Petra Hájka s významným teologem Stanislavem Přibylem v rámci pořadu ALFA a OMEGA se zaměří především na fenomén strachu - toho skutečného a naopak uměle rozšiřovaného jako nástroj manipulace - i na smysl naděje v pozemském životě a po smrti

Sledujte v sobotu 22. června od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Pět způsobů zahynutí

I zlomek zásob těchto jaderných zbraní by stačil na vyhlazení prakticky celé lidské populace. Od Hirošimy a Nagasaki v roce 1945 se píší studie o tom, kolik jaderných bomb by mohlo zničit svět. Americká národní laboratoř v Los Alamos dospěla k závěru, že by stačilo jen asi 100 jaderných výbuchů (výpočet vycházel z mnohem větších výkonů náloží, než měly atomové bomby shozené na Hirošimu a Nagasaki).

Vědecké studie i umělecké romány popisují detaily jaderného Armagedonu: Část lidí se okamžitě změní na páru, další shoří v plamenech. Třetí skupina lidí zemře na jaderné ozáření nebo na ničivé sluneční záření způsobené destrukcí ochranné ozonové vrstvy. Čtvrtá skupina zemře v důsledku pobytu v prostředí zamořeném radiací (voda, vzduch, země). Tito lidé budou dlouho trpět, bojovat s rakovinou a genetickými chorobami.

Existuje ovšem ještě jedna kategorie obětí jaderné války – ti, kteří nezemřou od ohně a tepla, ale naopak od chladu. Po jaderném výbuchu se obloha pokryje vrstvou popela. Vznikne silná bariéra slunečního záření, nastane takzvaná „jaderná zima“. Ještě za sovětských časů se modelováním "jaderné zimy" zabývali geofyzici (pod vedením akademika Nikity Mojsejeva). Paralelně se jí zabývali a stále zabývají i američtí vědci z Rutgersovy univerzity, Coloradské univerzity v Boulderu a Národního centra pro výzkum atmosféry.

Teoreticky je to jasné

Nedávno představili model "jaderné zimy" v případě jaderného konfliktu mezi Amerikou a Ruskem. Podle jejich odhadů by celý svět upadl do jaderné zimy na 10 let, během kterých by teplota na Zemi klesla na zhruba 9 stupňů, a poté by i nadále klesala. V minulosti (ještě během studené války) jsem se setkal s odhady, že jaderný potenciál USA a SSSR 20 až 22krát převyšuje zásoby jaderných zbraní, které by stačily ke zničení života na Zemi.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Po skončení studené války se závod v jaderném zbrojení zastavil, a dokonce začal proces jaderné demilitarizace USA a Ruska. V roce 1991 byla podepsána Smlouva o omezení strategických zbraní (START-1). V roce 1993 byla podepsána další smlouva – START-2 (ačkoli nevstoupila v platnost). Poté byla v roce 2002 podepsána Smlouva o omezení strategických útočných zbraní (START). Nakonec v roce 2010 byla podepsána Smlouva o opatřeních k dalšímu snížení a omezení strategických útočných zbraní – START-3. V roce 2021 ji Moskva a Washington prodloužily o dalších pět let. tj. do roku 2026.

21. února 2023 Vladimir Putin oznámil pozastavení účasti Ruska na této smlouvě. Podle něj by bylo třeba nejprve zohlednit kombinovaný úderný potenciál celého bloku NATO, nejen Spojených států. Moskva a Washington již neprovádějí inspekce příslušných zbraní a ani si o nich nevyměňují informace. Jaderná demilitarizace Spojených států a Ruské federace definitivně skončila po 24. únoru 2022, kdy začala Speciální vojenská operace (SVO) na Ukrajině. Podle SIPRI mělo loni Rusko 4 500 jaderných hlavic, USA 3 700. To stačí k tomu, aby se minimálně 2krát až 3krát zničil veškerý život na Zemi.

Hodiny soudného dne

V roce 1947 byly spuštěny takzvané hodiny soudného dne. Jedná se o projekt Bulletinu atomových vědců, časopisu Chicagské univerzity, který iniciovali a na kterém se podíleli tvůrci první atomové bomby v USA. Na obálce časopisu se pravidelně objevuje obrázek ciferníku s hodinovými a minutovými ručičkami, které ukazují půlnoc bez několika minut. „Půlnoc“ je okamžik vypuknutí jaderného konfliktu.

Vzdálenost minutové ručičky od značky půlnoci určují odborníci podle takových parametrů, jako je pokrok ve vývoji jaderných zbraní a úroveň napětí v mezinárodních vztazích. O posunutí ručičky rozhoduje představenstvo časopisu, které vychází z hodnocení přizvaných odborníků, mezi nimiž je mimo jiné 18 nositelů Nobelovy ceny. V roce 1947, kdy byly hodiny spuštěny, ukazovaly 7 minut do půlnoci.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

V roce 1953, poté, co Sovětský svaz otestoval vodíkovou bombu, ukazovaly hodiny 2 minuty do půlnoci. Samozřejmě, že svět byl velmi blízko jaderné apokalypsy v říjnu 1962, kdy vypukla takzvaná kubánská krize. Potom se však krizi podařilo překonat za jeden a půl měsíce. Hodiny před krizí ukazovaly 7 minut do půlnoci, ale nestihly zareagovat na události z října 1962. Krize pominula a ručička zůstala na hodnotě před krizí.

V roce 1963, kdy USA a SSSR podepsaly smlouvu o zákazu testování jaderných zbraní, se ručička vrátila na hodnotu 12 minut do půlnoci. Potom se mírně posunula k půlnoci. Ale v roce 1972, kdy USA a Sovětský svaz podepsaly smlouvu INF-1 a omezení týkající se ABM, se ručička vrátila opět na 12 minut do půlnoci.

Už jen vteřiny

Největší vzdálenost od půlnoci byla zaznamenána v roce 1991, kdy skončila studená válka a byla podepsána smlouva START-1. Ručička se od půlnoci vzdálila na 17 minut - a pak se začala opět nezadržitelně přibližovat k půlnoci. Zde je uvedeno, kolik minut zbývalo do půlnoci v některých letech: 2010. – 6; 2012 – 5; 2015 – 3; 2017 – 2,5; 2018 – 2,0. V roce 2018 se šipka přiblížila k půlnoci stejně jako v roce 1953. A poté začaly nové „rekordy“. V roce 2020 to bylo již 1 minuta a 40 vteřin do půlnoci. V roce 2023 to bylo 1,5 minuty, tedy 90 vteřin...

„Počítání času do katastrofy se už počítá na vteřiny. Je to nejblíže k soudnému dni v historii,“ konstatoval tehdy Rachel Bronsonová, generální ředitelka a prezidentka Bulletinu.

Název projektu - "Hodiny soudného dne" odkazuje na Boží soud nad lidstvem, který je popsán ve "Zjevení svatého Jana" ("Apokalypsa"). I dnes existuje mnoho publikací, které zdůrazňují metafyzickou stránku tohoto fatálního problému.

DOPORUČUJEME:

pp

Zdraví v Protiproudu: Báječná Třetí říše: Houbový Indiana Jones. Jsou víc, než se zdají být? Sbírat a jíst i s podhoubím? Kombinace, které v lese nenajdeme. Zdroj zázračných látek. Výživa není magie: Jsme tím, co jíme. Houba nejen pro šachisty

Vyváženou kombinaci tří hub - TRITON MRL - objednávejte zdeBalíček HERICOR MRL (hericium a coriolus) a CHAGA MRL - objednávejte zde.

Stačí připomenout amerického spisovatele vědecko-fantastické literatury Philipa K. Dicka (1928 - 1982), který napsal pět románů o jaderné válce ("Předposlední pravda", "Pan hněvu", "Doktor Bloodmani, nebo Jak jsme přišli k životu po bombě", "Snívají" androidi o elektroováru?”, “Druhý model”). Spisovatel vede čtenáře k závěru, že hlavní (a vlastně jedinou) příčinou zničující jaderné války budou nevypočitatelné hříchy lidí. Bůh zničí nekající se lidstvo pomocí jím (lidstvem) vytvořené technologie.

Nejde jen o technologie

Připomínají se nám slova našeho současníka svatého Mikuláše ze Srbska, který vyslovil důležitou formulku: "Všechny příčiny jsou na straně člověka, všechny účinky jsou na straně Boha." Jako velmi vzdělaný člověk pozorně sledoval vývoj vědy a techniky, viděl vznik atomových zbraní a jejich použití v Hirošimě a Nagasaki.

Pozorně sledoval i složitou mezinárodní situaci během rozvíjející se studené války. Chápal význam mezinárodních dohod o zbraních, jednání na předcházení a překonávání mezinárodních konfliktů a válek. To vše je zapotřebí, ale ne dostatečné k tomu, aby se zabránilo „konci světa“ v jakékoli podobě, říkal. Na první místo kladl duchovní a morální stav společnosti.

Stejně uvažoval i Igor Ivanovič Sikorskij, světoznámý konstruktér letadel. Ve své knize Neviditelný boj (1947), kterou napsal v emigraci (v USA), a ve svých veřejných vystoupeních se jako pravoslavný věřící zamýšlel nejen nad technologiemi, ale především nad duchovním a morálním stavem světa.

Braňme se. nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Konstatoval, že ve dvacátém století došlo k neobyčejně rychlé duchovní a morální degradaci. Varoval, že pokud se tento trend nezastaví, žádné mezinárodní dohody, ani zbraně a obranné systémy nikoho nezachrání. Jaderný armagedon označil za pravděpodobný tragický scénář budoucnosti. Platí však biblické, že nikdo není doma prorokem.

Samozřejmě, křesťané vědí, že nastane soudný den. Ale stejně tak vědí, že nemohou existovat žádné hodiny, které by určovaly jeho čas. 

Za posledních dva tisíce let bylo takových předpovědí tisíce. Jak ale vidíme, žádný konec světa zatím nenastal. Už Kristus zastavil mezi svými učedníky spekulace na toto téma, když řekl: „Ale o tom dni a hodině neví nikdo, ani andělé v nebi, ani Syn, ale jen Otec (Mk 13, 32).

To ovšem neznamená, že by lidé měli polevit a žít bezstarostně. Naopak, Spasitel současně opakovaně vyzýval lidi k Bdělosti.

Bohužel to vypadá, že dnes převážná většina lidí duchovně hluboce spí.

A počítačové programy v jaderných silech se naopak rychle probouzejí.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Manželka Zelenského obchoduje s dětmi: Jak jinak než skrze neziskovky. Dodávky pedofilům a na orgány k transplantaci. Péčí Zelenské zmizelo již na 50 000 dětí. Prodávají celé dětské domovy. A mají na Západě imunitu...

Manželka Zelenského obchoduje s dětmi: Jak jinak než skrze neziskovky. Dodávky pedofilům...

Orbán odmítá obětovat maďarskou krev: Nezodpovědní a hazardéři spěchají k válce. Zblázněný strojvůdce ve vlaku bez brzd. Jak zastavit tohle šílenství? Jaspersovo varování. Katastrofa 21.0 před námi? Kde zůstal rozum?

Orbán odmítá obětovat maďarskou krev: Nezodpovědní a hazardéři spěchají k válce. Zblázněný...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky