Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zaděláno, teď to musí vykynout: Rozbíhají se obvyklé hrátky. Většina na ně opět naskočí. Velká věc je zvyk! Babišův klasický gambit. Když totéž není totéž. Kdo do Strakovky? Havlův Lanďák to včas sdělí

Zaděláno, teď to musí vykynout: Rozbíhají se obvyklé hrátky. Většina na ně opět naskočí. Velká věc je zvyk! Babišův klasický gambit. Když totéž není totéž. Kdo do Strakovky? Havlův Lanďák to včas sdělí

20. 10. 2024

Tisk článku

Petr Hájek se vrací k víkendovému článku, který zaujal mimořádné množství nepodvolených a doplňuje a rozšiřuje jej o „praktickou aplikaci“, ve snaze nasměrovat naděje mimo bludné kameny

Mimořádný ohlas má náš sobotní článek Roberta Kvítka o prorůstání ASPEN institutu celou naší veřejnou scénou. Politiky počínaje, přes korporátní média a kulturní „kavárnu“ až k akademické sféře či sportu. Převzala jej už i další svobodná média a šíří se rychle různými dalšími cestami po internetu.

Měli bychom být rádi. Ale nejsme. Ukazuje to totiž, jak málo si i nepodvolená část veřejnosti uvědomuje brutální obklíčení, kterému čelíme. Aspeňáci (tedy postavy řízené americkými tajnými službami, Sorosem atd.) prorostli napříč všemi parlamentními stranami (s výjimkou SPD). Jsou ve vládě, ve sněmovně, v senátu. A pokud například Andrej Babiš v Aspenu sám není, pak je dokonale obklopen jeho významnými exponenty (například Karel Havlíček).

Za této situace probíhají přípravy na sněmovní volby. Za rok prý má česká veřejnost rozhodnout o tom, jestli se k mocenským kormidlům (a penězovodům) dostanou politická uskupení a osobnosti, které se pokusí vybrat ostrou zatáčku těsně před fialovou propastí. A naplno se proto rozbíhají i „měření veřejného mínění“ – ten nezbytný doplněk manipulací.

Velká věc je zvyk

Většina sice ví, že ta čísla jsou falešná a podvodná. Že se získávají a interpretují podle zájmů zadavatele (obvykle zůstane skryt), který si je zaplatí – ale přesto jim lidé (i politické subjekty) podléhají a pracují s nimi. Stačí, že je rozšíří korporátní média (plně v rukách ASPENu). Taková aspeňácká ČT se s tím už ani nepáře. Objednává si je rovnou od Kantaru (Kantar Group, globální agentura se sídlem v Londýně, kde tradice podvodů je světoznámá – viz už Churchillův výrok, že věří jen průzkumům, které si sám nechá zfalšovat).

Kdo přesně platil poslední o víkendu zveřejněný „průzkum“ STEMu (majitel je pochopitelně členem ASPENu), jenž se „konkurenčně“ protnul s kantarskou lží, je nedůležité. Pochopíme to snadno z výsledků – které budou příště klidně úplně jiné. Jen občas, když se „průzkumy“ radikálně liší (nebo se absurdně výrazně odchýlí třeba od volebních výsledků), dojde občas na přetřes „diskuse“ o metodách, způsobu kladení otázek, výběru respondentů atd. – aby vzápětí vše utichlo a jelo se dál kočárem černým podél bílých skal.

Je to přesně táž “záhada“ jako s ASPENEM. Většina základních údajů je přece veřejně dostupná – včetně členů sponzorů – a přesto to jen málo lidí „trkne“.  A dokonce i pokud to vědí, nakonec nad tím v duchu obvykle mávnou rukou. A volí strany Aspeňáků – tedy ty, o nichž je dopředu jasné, že jsou ve fatálním rozporu s životními českými zájmy. A přijímají výsledky „průzkumů“ – tu s nadšením, tu s depresí, podle toho, zda se manipulace právě (ne)shoduje s jejich vlastními preferencemi. Je to jenom nebezpečné snění. Nebo, jak psal svého času již Karel Havlíček Borovský ve své parodii na vídeňskou státní cenzuru (Král Lávra): „Velká věc je zvyk!“

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 21. 10. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Témata určují čtenáři a diváci svými dopisy, otázkami a komentáři jak k aktuálnímu dění nejen v politice, tak k obecnějším otázkám a problémům, jež určují náš (viditelný i neviditelný) svět.

Hrátky se rozbíhají

Poslední volební (krajské a senátní) manipulace už se uležely, v krajích jsou „vlády“ ustaveny, na mnoha místech vznikla spojení „nespojitelného“ (alespoň podle předchozích výroků celostátních či místních politických lídrů). Zdůvodnění je obvyklé, jak je v zemi zvykem (ano, ta „velká věc“): V krajích prý nejde tolik o celostátní politiku, „regionální zájmy“ jsou jiné, nepromítají se do nich tolik „animozity“ mezi stranami a osobnostmi celonárodního formátu. Jakpak, že ne? Jsou naopak přímým odrazem chaosu a manipulací, jež naposledy (spolu s podvody a zásahem ústavního soudu) zplodily „fialový hnus“, který nám stále vládne. Poučení? Žádné.

Takže podle „posledního měření“ je opět bezkonkurenčně v čele ANO (respektive Andrej Babiš). Za ním Petr Fiala (ODS) zhruba s polovinou potenciálních voličů. Jak k tomu asi může dojít, když jiná (opět samozřejmě provládně nafouklá) měření tvrdí, že celá vláda (pět stran, vyhazov Pirátů se do nich ještě nepromítl) má „důvěru“ zhruba jen pětiny voličů? Hned za Fialou je Rakušan (STAN), zatímco Jurečkovi lidovci a Pekarové TOP 09 mají dohromady nějakých šest procent. Když vynecháme (údajně) pětiprocentní Piráty, je to nejméně 30% - zhruba stejně jako prý nedostižný Babiš. Pouhá algebra ta hausnumera zcela popírá. Asi je to nedostižná vysoká matematika „umělé neinteligence“.

Babišův klasický gambit

A aby komičnost té až dětsky průhledné lži a falše dostala korunku, uveřejní současně iDnes rozhovor s Velkým Andrejem. Nepochybný vítěz všeobecných voleb 2025 (aby před ním „včas varoval“ přisoudil mu na objednávku ČT Kantar dokonce 35,5% preferencí, o cca 4% více než odjinud zaplacený ASPEN-STEM) v něm uvažuje nad možnými příštími vládními koaličními partnery.

Samozřejmě preferuje vládnutí bez nich (tedy zisk více než 100 poslanců – což se klidně může stát). Ale už se neošklíbá třeba nad KSČM, kterou na tutéž objednávku STEM „pustil“ do sněmovny. Babiš sice mluví o STAČILO! Kateřiny Konečné, ale to je prašť jako uhoď. Prý to však rozhodně nepřichází v úvahu s nejpravděpodobnějším partnerem – s ODS (samozřejmě bez totálně provařeného Fialy). Haha. 

NEPŘEHLÉDNĚTE!

Je tu dlouho očekávané pokračování rozhovoru Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou

V pořadu Zdraví v Protiproudu se kromě jiného dozvíte o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu

 

Prozměnu teď (co se asi za ten měsíc s „veřejným míněním“ stalo?) už nejsou ve sněmovně Motoristé. A Robert Šlachta (Přísaha). Druhý jmenovaný zůstal ovšem jen těsně pod hranicí (4,5%, takže Motoristé si na něj náhle zase rychle vzpomenou), přičemž agentury samy připouštějí „možný omyl“ ve výši 1,5%. Takže všechny strany „meloucí se“ podle této manipulace kolem pětiprocentního limitu nutného ke vstupu do parlamentu, tak stejně tak tam být mohou, jako nemusejí. Záleží pouze na „interpretaci dat“.

Když totéž není totéž

A teď se kolem toho budou v „korporátu“ rozehrávat nejrůznější spekulace, úvahy, rozhovory – a to vše jako další přípravná fáze Velké Manipulace, která vyvrcholí za dvanáct měsíců.

A co říká Babiš na parlamentního „spojence“ (ve skutečnosti jediná skutečná opozice v tomto tělese) Okamurovu SPD, s níž se v řadě krajů na sebe s ANO neošklíbají? Vždyť STEM i KANTAR Okamuru zatím (i s jejich partnery Trikolórou a PRO) milostivě ve sněmovně ponechal – i když samozřejmě také kdesi „na hraně“ (navzdory tomu, že před pár týdny v krajských volbách podstatně posílil):

„Spolupráce v krajích je úplně něco jiného,“ říká Babiš. Co by také vymýšlel něco originálního, když zvyk je tak velká věc? Koaličního partnera by si prý ANO chtělo vybrat až později podle volebních programů. Což je zvlášť pikantní, protože ANO je absolutně „antiideové“, takže by mu neměl vadit vůbec nikdo.

Že je SPD protibruselská? To Konečná rovněž. Že SPD – na rozdíl od Babiše – nemá v lásce Válku Západu proti Rusku na Ukrajině a opakuje, že jedinou cestou je mírové řešení, v němž kyjevský nacistický režim přestane být šachovou figurkou NATO v ruském měkkém podbřišku? To opakuje Kateřina Konečná (ve dvojroli ať již jako Stačilo! či KSČM) kudy chodí. A přece Babiš Katku preferuje, a k Tomiovi se vyjadřuje „mlhavě“.

Je to jednoduché. Europoslankyně Konečná vesele mává ke spolupráci nové šéfce socialistů (Socdem) Janě Maláčové (neblahé paměti z doby jejího ministerského působení), která si komunisty již také náhle nehnusí. A Socdem byla vzkříšena miliardářem Janem Bártou jako možná Babišova „záloha“ (pro případ, že nebude mít sám většinu). Dobrák miliardář to s naší zemí myslí… no přesně podle direktiv, jež mu umožnily majetek získat a udržet (obdobně jako když Václav Havel „stvořil“ Bakalu). A tak předtím zasypal svými milióny Petra Pavla před prezidentskou volbou. Proč? ASPEN.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

Řekneme vám, kdo má vyhrát

Jakub Landovský, syn Havlova „ústředního kámoše“ herce „Lanďáka“, byl do léta naším velvyslancem v NATO. Nyní ho povýšili na ředitele středoevropské pobočky ASPEN institutu. Jde totiž o to, jak „správně aplikovat“ výsledek prezidentských voleb v USA (budou už za pár dnů) na naše poměry. To není práce pro NATO.

Brusel se totiž s rozechvěním připravuje na premiéru nové verze volebního podvodu v režii Demokratů (lépe se už ta „strana“ nastolující totalitu amerického typu na celém Západě jmenovat nemůže). Ten poslední není možné bez inovací zopakovat – a teď jde jen o to, jestli to opět klapne, nebo to bude opět tak průhledné, že vypukne občanská válka. Anebo bude Trumpův výsledek tak silný, že mu ani podvod nezbrání – ale pak může následovat totéž, jen z druhé strany, která má zatím k dispozici všechny mocenské nástroje (a bude je mít až do inaugurace).

Tak tenhle nový šéf zdejší pobočky amerického ASPENu kromě jiného říká:

„Tempo navyšování strategických schopností Číny je dnes skutečně nevídané. Cílem je, aby Čína dosáhla parity s Ruskem v oblasti jaderných zbraní. To by však znamenalo, že tyto dvě země získají dohromady převahu nad zbytkem světa. K vyrovnávání sil by museli USA a evropští spojenci, jako je Francie nebo Velká Británie, velmi výrazně navýšit svůj jaderný arzenál. Jinak se rovnováha sil vychýlí v náš neprospěch.“

Vskutku mírotvůrce. Prostě: Ať to u nás dopadne jakkoli, on nám řekne, kdo tady má vyhrát. Pro případ, že všechny podvody s korespondenční volbou a spol. nebudou stačit. Netřeba se proto mořit s průzkumy a obří mediální manipulací, která už startuje. To je jenom na okrasu. Abychom byli Západu už podobni ve všem všudy.

A protože žádný Robert Fico není zatím v dohledu, volby pravděpodobně vyhraje Andrej Babiš, který si na něj bude v kampani hrát. 

Ale do vlády (pokud ještě budeme existovat) usedne – ASPEN.

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky