Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Debata ve zdech věznice: Být proevropský znamená být protiunijní. Jsou v Bruselu zločinci nebo idioti? Když se sebevrah s hlavou v oprátce ještě zastřelí. Jsme živí účastníci Orwellova románu

Debata ve zdech věznice: "Být proevropský znamená být protiunijní." Jsou v Bruselu zločinci nebo idioti? Když se sebevrah s hlavou v oprátce ještě zastřelí. Jsme živí účastníci Orwellova románu

22. 6. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu a videozáznam semináře o tom, co nás čeká a nemine v Evropské unii, o němž navzdory tomu, že se konal na zcela oficiální půdě v poslanecké sněmovně, naše objektivní režimní média „kupodivu“ neinformovala

Naše členství v této nedemokratické organizaci by bylo žádoucí ukončit co nejdříve, shodli se účastníci pondělního semináře, který v poslanecké sněmovně zorganizoval Okamurův Institut svobody a přímé demokracie. Předseda SPD vyjádřil naději, že zdravý rozum a demokracie nakonec zvítězí nad totalitními praktikami unie, a lidé boudou moci o svých záležitostech opět demokraticky rozhodovat.

PP

„Perspektivy Evropy se odvíjejí o toho, kam se bude vývoj posouvat, a zda bude přívěškem USA. Odbytištěm jejich nadvýroby, ekonomickou i vojenskou kolonií a vazalem ve službách amerického impéria a globálních ekonomických sil, nebo se stane společenstvím suverénních spolupracujících národních států, které v prvé řadě hájí zájmy a blaho svých občanů. Z tohoto pohledu bychom měli vnímat i veškeré současné domácí a světové dění. Věřím ve zdravý lidský rozum a skutečnost, že demokracie se nakonec prosadí,“ uvedl mimo jiné Okamura.  

Dvojitá sebevražda

Podle europoslance za SPD Ivana Davida v současné Evropské komisi vládne korupce a strach. „Jde totiž o statisíce dobře placených lidí, kteří mají co ztratit. EU bude existovat do té doby, dokud se jí budeme podrobovat. Současná situace je přelomová a svět už nikdy nebude takový, jaký donedávna byl,“ konstatoval David. 

Za evropskou komisí stojí podle něho nadnárodní korporace, kterým jde jen o zisk a vlastní zájmy a demokratické rozhodování informovaných občanů je pro ně noční můrou. Podle toho také demokracie v EU vypadá. „Ve skutečnosti vládne Evropská komise, což je úřednický aparát, který pracuje na shora zadaných úkolech, které jim nezadává demokraticky volený sbor. To, co škodí občanům v EU, má zaručeně někomu prospět. To, co EU překáží, jsou státy, v nichž parlamenty prosazují občas i veřejný zájem občanů. “  

V současné době EU za souhlasu téměř všech členských států usiluje o dvojitou sebevraždu. „Organismus, úmyslně oslabený covidovými opatřeními, má být podroben zelenému údělu, který sice klima nezmění ani o milimetr, zato zlikviduje hospodářství, a tím těžce poškodí i sociální situaci občanů.  Většina států ve světě bude mít suroviny a odbyt, zatímco EU bude mít pevné postoje. Jako když se sebevrah s hlavou v oprátce ještě zastřelí. “

Pokračuje navíc masová migrace osob, které se rozhodně nebudou chtít přizpůsobit. „Nevadí jim, že islamizace Západu je již nezvratná. Nabízí se tak otázka: Jsou to spíše idioti nebo zločinci? Nemusel bych být soudním znalcem, abych věděl, že idiot se snadno stane zločincem je-li naveden. Jestliže lze někoho navést využívaje jeho duševní slabosti, pak je to zřejmě idiot. Za takové navádění je vyšší trestí sazba. Je-li navádění zaměstnáním jako u žurnalistů náleží za ně odměna, “ uvedl v závěru svého vstoupení europoslanec.

Vládne nám americký Aspen institut?

Poslanec SPD Jiří Kobza pak poukázal na destruktivní jednání probruselské Fialovy vlády, kterou označil za „vládu národní sebevraždy“. Její dosavadní výkony jsou podle něho vrcholem amatérismu a bezduchého plnění pokynů zpoza oceánu, případně z Bruselu. „Nesmíme zapomenout, kolik členů současné vlády prošlo nebo jsou dosud členy Aspen institute anebo prošlo jinými indoktrinačními programy v USA. S tímto vědomím činy Fialovy vlády začínají dávat smysl a systém. Její „úspěchy“ jsou jen krize, které způsobila anebo jim nezabránila, natož aby čelila rozumně následkům. Většina je v přímé souvislosti s našim členstvím v EU, bez kterého by vůbec nenastaly. “  

Společenská krize je podle něho zatím nejméně viditelná, nicméně se šíří velmi rychle. Rozdělení společnosti na chudé a bohaté pokračuje bez pozornosti médií a nůžky se rozevírají čím dál víc. Už i oslabená střední třída ztrácí dech a snaží se udržet nad vodou, pod kterou ji tlačí rostoucí drahota základních životních potřeb.

Čtěte ZDE: DOST bylo Bruselu: Potápějící se loď EU rychle opustit. Bruselsko-berlínský král je nahý. Kudy: referendum, nebo čekat na rozpad impéria? Kolik času tyranům ještě zbývá? Vývoj ke svobodě může být překotný. Štěstí přeje připraveným

Skončí to vyšuměním?

Podle ekonoma a bývalého europoslance Petra Macha by České republice bylo lépe mimo EU. Šance na to, že by se Česká republika rozhodla referendem nebo na základě voleb z EU vystoupit, je ale podle něho za současné politické konstelace mizivá. Příliš pravděpodobná podle něho není ani varianta, že by se EU jako celek domluvila na svém rozpuštění, nebo že by nás z EU vyloučila. „Za nejpravděpodobnější scénář budoucího vývoje považuji to, že EU dál bude ztrácet na významnosti. Bude přibývat případů, kdy země EU budou ignorovat její rozhodnutí a své závazky – jako tomu bylo a je v případě ČR třeba pokud jde o zavedení eura nebo migrační kvóty,“ domnívá se Mach.

Příští krize bude podle něho krizí energetickou. Bude podpořena jak válkou na Ukrajině a sankcemi proti Rusku, tak energetickými regulacemi EU. „Čekám, že i v této krizi se bude snažit každá země zajistit se na vlastní pěst. Němci začnou obnovovat své uhelné elektrárny, my budeme mít svoji jadernou energii a jednotlivé země začnou ignorovat kvóty EU na obnovitelné zdroje energie a další energetické regulace, od povolenek po zákazy motorů. Jinými slovy, EU postupně vyšumí. Byrokrati se budou tvářit, že stále vládnou, nikdo je ale nebude reálně poslouchat, “ uzavřel Petr Mach.

Manipulace volbami

Za nebezpečnou a posilující současné totalitní tendence v EU označil ve svém vystoupení politolog Tomáš Doležal chystanou reformu volebního systému eurovoleb. Navržené změny totiž jednoznačně favorizují a zvýhodňují tradiční prounijní strany s celoevropskou strukturou a se silným postavením v největších unijních státech. O rovnosti hlasů tedy nemůže být ani řeči.

„Po všech zkušenostech s reformami uvnitř Evropské unie a u vědomí sílících unifikačních a federalizačních tendencí v jejích orgánech, i v největších evropských státech v čele s Německem, si můžeme být jisti, že celounijní volební obvod generující 28 europoslanců je pouze prvním krokem, jakýmsi pokusným balónkem, který bude mít pokračovaní. A na konci celého procesu pak bude myšlenka zvolit tímto způsobem všechny europoslance.“ Ovládnutí Evropského parlamentu prounijními federalistickými subjekty pak bude podle něho setrvalou jistotou – se všemi představitelnými důsledky.

Jsme živí účastníci Orwellova románu

Bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině a současný poslanec SPD Jaroslav Bašta upozornil na sebevražedné tendence současných Bruselských elit. Bezpečnostní politika EU podle něho prakticky neexistuje, zato existují bezpečnostní rizika, která unii dlouhodobě ohrožují. Na prvém místě je to velmi reálná možnost válečného konfliktu, v nějž může poměrně snadno přerůst dosavadní zástupná válka mezi Ruskou federací a kolektivním Západem zatím probíhající pouze na ukrajinském území.

„Druhým, momentálně skrytým, bezpečnostním rizikem je pokračující plíživá afrikanizace kontinentu doprovázená poměrně rychlou etnickou, náboženskou a kulturní výměnou obyvatelstva ve „starých“ členských státech EU.  A konečně za třetí nás čeká nevyhnutelný ekonomický kolaps celého společenství, způsobený přeformátováním současného unipolárního světa na svět multipolární, na dystopický model geniálně popsaný Georgem Orwellem v románu 1984.“

Právě válka na Ukrajině v tom podle něho hraje důležitou roli, protože se pro globální elity stala záminkou pro ukončení ekonomické spolupráce na evropském kontinentě, která fungovala bez problémů posledních padesát let. Závislost států střední a západní Evropy na dodávkách ruských surovin – hlavně energetických – a nepostradatelného čínského spotřebního zboží se ukazuje podle Bašty jako osudová.

Všichni víme, kam kráčí…

Problému likvidace našich energetických a surovinových zdrojů se ve svém příspěvku nazvaném „Evropa nám zatopí, aneb energetická krize“, podrobně věnoval i energetický expert Ivan Noveský. O ekonomických záležitostech spojených s některými hlasy současné vládní pětikoalice volající po zavedení eura promluvil ve svém příspěvku „Inflace a Euro“ ekonom Vladimír Pikora.

Bývalý předseda agrární komory a zemědělský expert Zdeněk Jandejsek, se ve své příspěvku věnoval neblahému vlivu EU na ceny našich potravin. Bývalý europoslanec a současný spolupracovník Institutu Václava Klause Ivo Strejček, upozornil ve svém vystoupení na riziko, že se EU bude snažit současné bezpečnostní a energetické krize zneužít, ještě více posílit centralizační tendence a vzít národním státům ještě více pravomocí.  

Ředitel pořádajícího Institutu svobody a přímé demokracie politolog a publicista Josef Nerušil se ve svém příspěvku ohlédl za českým předsednictvím EU v roce 2009 v perspektivě s tím, které nás čeká za několik dní na začátku července. Zakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu a vysokoškolský pedagog Vastimil Veselý promluvil o plíživé cenzuře a omezování svobody slova v Evropě.

Politolog a bývalý velvyslanec ve Fancii Petr Drulák, se zamýšlel nad vnímáním evropské unie u nás a ve Francii s ohledem na politickou situaci v obou zemích. Celý seminář potom zakončil svojí úvahou „Quo vadis, Evropo“ nad významem evropské civilizace filosof Jiří Hejlek. „Být proevropský znamená zároveň být protiunijní,“ uvedl v závěru svého vystoupení Hejlek.

Zdeněk Jandejsek: Jak uživit evropské obyvatelstvo

 

Vlastimil Veselý: Plíživá cenzura svobody slova v Evropě.


Josef Nerušil: České předsednictví 2009 a dnes


Petr Drulák: Francouzský pohled na Evropu


Jiří Hejlek: Quo vadis, Evropo?

 PP

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky