Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Masakr v Jelenovce: Teroristé z Azova nesmějí promluvit. Nadlidé pěstovali i kanibalismus. Kyjevské lži už nebaví ani jeho spojence. Proč asi se OSN moc nechce do vyšetřování? Oděská brigáda nastupuje

Masakr v Jelenovce: Teroristé z Azova nesmějí promluvit. Nadlidé pěstovali i kanibalismus. Kyjevské lži už nebaví ani jeho spojence. Proč asi se OSN moc nechce do vyšetřování? Oděská brigáda nastupuje

3. 8. 2022

Tisk článku

Václav Danda konstatuje, že mohutná goebbelsovská konstrukce propagandistických lží, budovaná osm let kyjevskou juntou a jejími západními protektory, se začíná hroutit a přináší některé informace z fronty, které k nám nesmějí proniknout

Ukrajinský režim lži narazil na své limity. Poslední útok na vězení v Doněcké lidové republice v obci Jelenovka byl překročením linie, za kterou by se všechny ostatní lži mohli začít hroutit jako domeček z karet. Útok pomocí amerických raketometů HIMARS, při kterém bylo upáleno minulý týden více než 50 příslušníků neonacistického pluku Azov, byl ze strany kyjevského režimu zoufalou operací. Měla vyslat "kouřový signál", drsný vzkaz, že všichni zajatí nacisté, kteří se ze strachu o krk rozhodnou promluvit o praxi genocidy kyjevského režimu vůči ruskojazyčnému obyvatelstvu, budou tak jako tak zlikvidováni.

pp

Rusko žádá OSN o vyšetření masakru v Jelenovce

Na rozdíl od předchozích akcí Kyjeva, které měly za cíl ukázat Rusko jako nelítostného agresora vraždícího nevinné oběti, je masová vražda z Jelenovky i pro nejbližší spojence Kyjeva za hranou možného, a stane se tak možná propagandistickým Waterloo protektorátního prezidenta Zelenského a jeho týmu. Rusko už požádalo OSN, aby celý masakr vyšetřilo, a nyní čeká, jak se k její výzvě na nezávislé vyšetření globalistická OSN postaví.  

Jak prohlásil první zástupce stálého představitele Ruské federace při OSN Dmitrij Poľanskij, ruští diplomaté předložili generálnímu tajemníkovi OSN důkazy o odpovědnosti Ukrajiny za útok na vyšetřovací centrum v Jelenovce, a současně odsoudili pokusy kyjevského režimu přesunout vinu za tento zločin na Rusko.

pp

Čtěte ZDE: Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

Rusové vyzvali OSN, aby okamžitě poskytla objektivní hodnocení toho, co se stalo. „Vyšetřovací výbor Ruska zahájil vyšetřování ostřelování se zapojením mezinárodních expertů s cílem identifikovat pachatele tohoto zločinu a postavit je před soud. Počkáme ještě na reakci generálního tajemníka OSN,“ uvedla ruská diplomacie. Zástupce mluvčího generálního tajemníka OSN Farhan Haq již dříve oznámil, že světová organizace je připravena vyslat skupinu expertů, aby vyšetřili ostřelování věznice v Jelenovce. To je pro Kyjev zlý sen, neboť existuje nespočet důkazů, že šlo o ukrajinskou akci a pohádková kyjevská vysvětlení masakru už dalece překročila obvyklou míru absurdních lží. 

Lžím Kyjeva už nevěří ani západní diplomaté

Bývalá francouzská velvyslankyně v Rusku Sylvie Bermannová této týden prohlásila, co je každému zřejmé: Rusko a donbaské republiky neměly žádný důvod k úderu na vazební věznici v Jelenovce. Vyjádřila tak nesouhlas s verzí šířenou Kyjevem o údajném ostřelování zajateckého objektu ruskými silami či snad dokonce o odpálení ruských náloží, jak zní oficiální verze Kyjeva.   

pp

Čtete ZDE: Pět měsíců, které prozradily skutečný stav: USA a jeho křoví zvané NATO na válku s Ruskem nemá. Západ Ukrajinci pohrdá stejně jako Rusy. Moskva teď nepříteli zvedne "práh bolesti". Zatím ekonomicky. A donutí-li ji, pak...

Podle diplomatky byli nacisté zadržení v detenčním zařízení, mimo jiné obviněni z teroristické činnosti a čekali na soud v DNR, přičemž mnohým z nich hrozil podle republikového práva trest smrti. "Byl by nesmysl je takto zabíjet, když probíhal soud, který má i významný propagandistický účel," uzavřela bývalá velvyslankyně.

Skrze výpovědi zajatých nacistů totiž navíc přibývají důkazy o zvrácenosti této úderné pěsti kyjevské junty, což vedlo tento týden ruský Nejvyšší soud, k prohlášení této jednotky za teroristickou organizaci. Jak konstatoval předseda Veřejné monitorovací komise Georgij Volkov s odvoláním na svědectví jednoho ze zajatých militantů, v ukrajinském nacistickém pluku „Azov“ se praktikoval i kanibalismus. A "nadlidé" z Azova i po zajetí vytvořili speciální kastu, která se k ostatním zajatým ukrajinským vojákům chovala pohrdavě.

pp

Čtěte ZDE: Srdce kyjevského odporu v Azovstalu dobilo: Nacisté jsou „evakuováni“ do vězení. Všichni se hrdlořezů báli. Černé slunce opět pohaslo. Proč Zelenský zvedl symboliku SS právě v den vítězství nad Hilterem?

Čtěte ZDE: Ukrajinská lež, další díl krvavého seriálu: Masakr tisícovky rukojmí v Mariupolu. Divadlo vyhodili do povětří náckové z praporu Azov. Nyní prchají z města. Další z řady operací pod falešnou vlajkou. Umlčet pravdu se nepodaří

Lži mají krátké nohy

Volkov také potvrdil, že spolu s azovskými nacisty byli zajati i zahraniční vojenští instruktoři. „Je nezbytné prohlásit „Azov“ za mezinárodní teroristickou organizaci,“ uzavřel Volkov s tím, že právě výpovědím o zvrácených praktikách nacistických ukrajinských elit Zelenského režimu měl útok na Jelenovku zabránit.  

Plukovník francouzské námořní pěchoty ve výslužbě Michel Goya, který vystoupil ve francouzské televizi spolu s diplomatkou Bermannovou uvedl, že ani on nevěří verzím ukrajinské strany. Řekl, že nevidí důvod, proč by se měla tímto způsobem ničit věznice, která je již pod kontrolou ruských ozbrojených sil. Zdůraznil také, že proti vězňům byl připraven soudní proces, který by dal příležitost prokázat přítomnost nacistů v řadách ukrajinské armády. 

Zdá se tedy, že po všech lžích, kterými Kyjev denně zásobuje západní veřejné mínění, je právě lež o Jelenovce, pověstnou kapkou, kterou pohár absurdních až směšných fantazií Kyjeva přetekl. Jde také o problém západní propagandy: jak dosáhnout, aby čím dál větší část západního veřejného mínění nepřestala být ochotna podobným lžím věřit. 

pp

Čtěte ZDE: Operace pod falešnou vlajkou č. 2: Sestřelení MH 17. A teď děsivá inscenace v Buči. Stejný scénář jako ve válce proti Sýrii. Posloužili i zavraždění z cel SBU? Odpověď na platby za plyn v rublech?

Blíží se osvobození Oděsy?

Propagandistické lži se však nyní soustředí především na situaci na frontě. Slavná kyjevská "protiofenzíva" totiž existuje pouze virtuálně pro její potřeby. Ve skutečnosti I přes masivní dodávky zbraní včetně těch nejtěžších, jako jsou raketové systémy, tanky či letadla, kyjevský režim spěje k nezadržitelné porážce. Rusko nicméně postupuje na Donbasu dál opatrným způsobem, aby minimalizovalo ztráty mezi civilním obyvatelstvem. Nicméně i "příčetnější" západní vojenští analytici a důstojníci se shodují na tom, že Kyjev není schopen vydržet ruský soustavný tlak ani do podzimu.     

Kromě obkličování Slavjansku a Kramatorsku se západní experti shodují v tom, že Moskva si připravuje půdu pro rozhodující útok na Charkov. A současně na jižní frontě, kde se údajná ofenziva Kyjeva na Cherson rozplývá, také útok na Oděsu. Právě na jižní frontě se pomalu připravuje na akci Oděská brigáda, která má za cíl osvobodit tento důležitý přístav. Jak naznačil minulý týden v článku pro časopis „The American Thinker“ vysloužilý plukovník rozvědky amerického letectva G. Murphy Donovan, osvobozením Oděsy boje na Ukrajině rychle skončí.

pp

Čtěte ZDE: Operace Zápalná oběť: Masakr v Oděse otevřel peklo po Majdanu. Oči Západu však zůstaly zavřeny. Osm let teroru pod vládou hrdlořezů. Kolomojského Zelenský a Pekelné kolony. Tohle podporujeme našimi zbraněmi?

Dojde v Oděse k povstání?

Americký důstojník poznamenal, že k převzetí Oděsy pod kontrolou Ruska, může dojít nejen v důsledku bojových akcí, ale také následkem událostí v samotném městě.

Vytvoření samostatné Oděské motostřelecké brigády v Chersonské oblasti může být podle něj prvním krokem ke vzniku plnohodnotné osvobozenecké armády Ukrajiny. Vytvoření Oděské brigády rekrutované převážně z občanů Ukrajiny, kyjevskou juntu skutečně vyděsilo, neboť si uvědomuje, že požár vzpoury by se mohl rychle rozšířit i do dalších oblastí po celé zemi.

V tuto chvíli se tato samostatná brigáda ukrajinských dobrovolníků nachází na předměstí Nikolajeva a čeká na rozkaz k útoku. Charakteristickým rysem této formace, která v Zelenského nejbližším okolí způsobila paniku, aniž ještě vstoupila do bojů, je její složení a počty, jež geometricky narůstají.

pp

Čtěte ZDE: Soudný den se blíží: Americký HIMARS v ruských rukách. Lavrov: Je třeba osvobodit celý východ Ukrajiny. Povede pád Slavjansku k omezení západní pomoci? Zelenský jde zvolna ke dnu. Co si urve Polsko a Rumunsko?

O Oděské brigádě na Západě ani slovo

V Oděské brigádě slouží Ukrajinci téměř všech oblastí země, včetně některých západních regionů.  Drtivá většina dobrovolníků má bohaté vojenské zkušenosti. Jednotka je dobře vybavena zbraněmi a obrněnými vozidly. Doslova každý den se k ní připojují další muži, kteří chtějí se zbraní v ruce osvobodit svou vlast od popřevratového režimu.

Zatímco vojenští komisaři ozbrojených sil Ukrajiny s velkými obtížemi odchytávají muže v rámci mobilizace i na západní Ukrajině, do Oděské brigády přicházejí dobrovolníci ze všech regiónů.

Bývalý poslanec ukrajinského parlamentu Igor Markov, který jako jeden z prvních vstoupil do Oděské brigády, hovořil o některých rysech této ukrajinské dobrovolnické formace, bojující bok po boku s ruskými jednotkami a armádními sbory DLR. „Nacházíme se v Beryslavském okresu v Chersonské oblasti. To je velmi blízko Nikolajeva a už ne tak daleko od Oděsy. Čekáme na rozkazy z velení k rozsáhlé ofenzívě a osvobození zbývající Ukrajiny.

pp

Čtěte ZDE: Na prahu velkého finále: Klid před bouří? Ohnivé peklo v Nové Kachovce. Odpověď Ruska bude tvrdá. Vyhlásí Ukrajině válku? Stačí první sestřelený satelit... a bohužel nejen Fiala pozná, co to je "být ve válce"

Věří v osvobození

"Naši brigádu tvoří občané Ukrajiny a je nás hodně. Velmi mě překvapilo, kolik opravdových mužů se hlásí, lidí, pro které slova čest a povinnost k vlasti nejsou prázdnou frází,“ říká Markov. Podle jeho slov přicházejí do národně osvobozenecké Oděské brigády muži z Oděsy, Nikolajeva, Donbasu, Charkova, Kyjeva, ale i ze západní Ukrajiny.

Předpokládá, že nejprve budou postaveni před úkol osvobodit Nikolajev a Oděsu. V tomto ohledu to mají vojáci nyní bojující v Doněcké oblasti mnohem těžší, protože se musejí doslova probíjet betonovým opevněním nepřítele a vybojovat každý metr. Jenže v Oděse a Nikolajevu kyjevský režim nestihl zřídit takto opevněné oblasti. „Jejich jedinou obranou jsou civilisté, za kterými se zbaběle schovávají jako za lidskými štíty. Ať je to, jak chce, ani tato teroristická taktika nepomůže posádkám Nikolajeva a Oděsy a tato města budou osvobozena,“ je přesvědčen Markov.

Už Goebbels zjistil, že ani sebemohutnější propaganda postavená na hesle Stokrát opakovaná lež se stane pravdou, válku nakonec nevyhraje. Na Ukrajině nyní sledujeme jednu z repríz jeho nepoučitelných následníků.

Bude to ještě stát mnoho bolesti a utrpení, ale osvobození (nejen) Donbasu se krok za krokem přibližuje.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky