Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dement slibuje: Dám Ukrajině další zbraně a miliardy. Mezitím do USA přeběhly další dva miliony imigrantů. Válka proti Rusku či vlastním lidem? Vše pro odpoutání pozornosti od domácích malérů před brzkými volbami

Dement slibuje: Dám Ukrajině další zbraně a miliardy. Mezitím do USA přeběhly další dva miliony imigrantů. Válka proti Rusku či vlastním lidem? Vše pro odpoutání pozornosti od domácích malérů před brzkými volbami

17. 10. 2022

Tisk článku

Karel Bek přináší komentář k rozhodnutí USA prodlužovat válku na Ukrajině za cenu jakýchkoli obětí, přitom samotné Státy zažívají vedle obří inflace dosud nejtěžší imigrační krizi v historii - a neschopná Bidenova vláda ji doufá zakrýt válkou s Ruskem "do posledního Ukrajince"

Spojené státy „důrazně odsuzují“ ruské raketové údery na ukrajinskou infrastrukturu. Šéf Bílého domu Joe Biden to řekl během rozhovoru s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

V prohlášení tiskového oddělení amerického prezidenta se uvádí, že „při útocích byli zabiti a zraněni civilisté a zničena zařízení, která neměla vojenský účel“. Biden vyjádřil soustrast rodinám a blízkým těch, „kteří byli nesmyslně zabiti“, a popřál uzdravení zraněným. Řekl také, že raketové údery Moskvy jen posílily odhodlání Washingtonu pomáhat Kyjevu „tak dlouho, jak to bude nutné“. Patrně tak dlouho, dokud nebude smysluplně zabit poslední bojující Ukrajinec.

Prezident Biden se zavázal, že bude Ukrajině i nadále poskytovat podporu, kterou potřebuje ke své obraně, včetně moderních systémů protivzdušné obrany,“ zdůrazňuje se v tiskovém prohlášení.

Jak poznamenal televizní kanál CNN, Bílý dům neupřesnil, o jakých systémech protivzdušné obrany přesně americký prezident se Zelenským hovořil, ale USA již dříve slíbily poskytnout Kyjevu Národní pokročilé systémy protivzdušné obrany (NASAMS), které jsou údajně schopné zasáhnout i ruské rakety s plochou dráhou letu.

 

Čtěte ZDE: Útok FBI na Trumpovo sídlo: Režim chce vyprovokovat občanskou válku. Tyranie musí zmařit volby. Vyhněme se násilí, je to past! Obviní Rusko nebo Čínu? Vyvolají Black out? Připravme se všichni s odhodláním na chaos

Americký vůdce prý také „naznačil pokračující spolupráci se spojenci a partnery s cílem zajistit, aby Rusko i nadále neslo náklady“. Upřesňuje se, že cílem tohoto „angažmá“ je poskytnout „mimo jiné hospodářskou, bezpečnostní a humanitární pomoc Ukrajině“.

John Kirby, mluvčí Rady národní bezpečnosti USA, již dříve uvedl, že další balíčky podpory pro Kyjev budou pravděpodobně oznámeny „ve velmi blízké budoucnosti“.

Zlaté oči

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov k Bidenovým slovům o dodávkách moderních systémů protivzdušné obrany Ukrajině uvedl: „USA se v tomto konfliktu již utápějí. Řečeno po našem: Odstávají jim uši. Jistě, konflikt se tím prodlouží, a bude pro Ukrajinu bolestivější, ale na našem cíli a konečném výsledku Speciální vojenské operace to nic nezmění.“

Na otázku novinářů, jak bude Moskva reagovat v případě, že na nadcházejícím summitu G7 budou schváleny nové dodávky zbraní Kyjevu, tiskový tajemník ruského prezidenta odpověděl: „Další dodávky zbraní Kyjevu již byly oznámeny. Vše budeme pečlivě sledovat. Nálada v předvečer summitu je jasná.

Americký vojenský veterán a politik ze státu Kalifornie James Bradley Bidenovo rozhodnutí finančně podporovat kyjevský režim ostře kritizoval. Ve svém příspěvku na sociálních sítích poukázal na mnoho nevyřešených vnitřních problémů ze strany vlády Spojených států.

Do konce tohoto roku dá Joe Biden Zelenskému sto miliard dolarů z našich prostředků. Přitom dnes je v ohrožení naše vlastní hranice. Proč americký prezident neřídí svou vlastní zemi?“ podivil se Bradley.

 

Čtěte ZDE: Průmysl vymývání mozků: Jak funguje západní propaganda? Inspirace nacisty. Submisivní prázdnota liberálů. Polib mi, nebo ti rozkopu hlavu. Zprávy o bojích na Ukrajině? Jen snůška primitivních lží. Povstanou skuteční novináři a umělci?

Proti vlastním lidem

Dříve člen texaské Sněmovny reprezentantů Chip Roy označil nečinnost Bílého domu v otázce imigrantů za válku proti vlastním lidem.

Dokonce i Afroameričanka a starostka Washingtonu Muriel Bowserová zaslala žádost ministru obrany USA Lloydu Austinovi, v níž žádá o podporu Národní gardy v souvislosti s imigrační krizí. Bowserová zaslala podobnou žádost také administrativě Joea Bidena a prokurátorovi Washingtonu. V tomto dokumentu označila situaci v hlavním městě USA za humanitární krizi.

Podle amerického pohraničního a celního úřadu zahrnoval příliv nelegálních imigrantů zadržených při překračování jihozápadní hranice USA za deset měsíců fiskálního roku 2022 (od října 2021 do července 2022) 1,946 milionu osob.

Migrační proud ze zemí Latinské Ameriky dosáhl v souvislosti s hospodářskými potížemi, které ještě zhoršila pandemie, nejvyšších hodnot v tomto regionu.

Na pozadí ruské speciální operace na obranu Donbasu pokračuje Washington a jeho spojenci z NATO v dodávkách zbraní na Ukrajinu. Moskva opakovaně prohlásila, že dodávky západních zbraní jen prodlužují konflikt.

Jejich transport se nyní stává legitimním cílem ruského letectva.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky